Restaurant Brugge

Zoek een restaurant in Brugge

In de pers: Brugge

Restaurant A'qi wordt... Cantine Copine

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2016.

In het voorjaar van 2017 verhuist Restaurant A’Qi naar een fantastische oude borstelfabriek, en wordt "Cantine Copine".

Een nieuw concept dat maar op één ding gericht: tafelgenoten nog meer laten genieten van de gezellige plek, van de verfijnde keuken van Karen Keygnaert, en vooral, van elkaars gezelschap en vriendschap.

Meer info via: http://www.cantinecopine.be/

Meer over restaurant A'Qi

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2016 & maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 18 09 2016.
foto restaurant Le Mystique

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand oktober en in maart volgend jaar betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Sweet Home Lunch, Sint-Andries
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 05 09 2016.
foto restaurant Sweet Home Lunch

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een ontbijtbezoek aan Sweet Home Lunch te Sint-Andries.

Lees het verslag

Meer over restaurant Sweet Home Lunch

Chef 'Kok Au Vin' is nieuwe kaasambassadeur

Verschenen in hln.be op 01 09 2016. Citaat:
foto restaurant Bistro Kok Au Vin

"Jürgen Aerts, de chef-kok van toprestaurant Kok Au Vin in de Ezelstraat, is de nieuwe ambassadeur van de Brugse Kaasmarkt. De achtste editie vindt op zondag 4 september plaats op 't Zand. Aerts krijgt de titel voor een jaar, omdat hij vaak kookt met kaas. Eerder al waren onder meer Philippe Serruys (Den Gouden Harynck) en Filip Claeys (De Jonkman) ambassadeur. De Kaasmarkt lokt in Brugge elk jaar zo'n 20.000 liefhebbers."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Kok Au Vin

Belgian Pigeon House, Brugge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 04 08 2016. Citaat:
foto restaurant Belgian Pigeon House

In het Belgian Pigeon House te Brugge wordt alles bereid in een Josper oven. Dit toestel, een mix tussen een oven en een grill, werkt op houtskool en haalt makkelijk temperaturen tot boven de 400 graden. Daardoor schroeit alles meteen dicht, blijft het binnenin sappig en heb je telkens die lekkere grillsmaak.

Niet enkel de duif, die Goesting West-Vlaanderen op zijn bord kreeg, was mooi rosé gebakken en had een aangename grillsmaak maar ook de kleine hapjes waren zeer smakelijk. Afgesloten werd met een heerlijk dessert van warme aardbeien en een bolletje vanille-ijs.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Belgian Pigeon House

De Jonkman, Sint Kruis

Verschenen in Kris Kookt op 29 07 2016. Citaat:
foto restaurant De Jonkman

Een bezoek aan een tweesterrenrestaurant is uiteraard een unieke beleving. Ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van zijn blog Kris Kookt trakteerde Kris Herrijgers zich aan een driegangenmenu bij sterrenchef Filip Claeys van De Jonkman te Sint-Kruis.

Deze lunch zal Kris nog heel lang bijblijven. De chef maakt zijn naam als één van de oprichters van North Sea Chefs helemaal waar. Heerlijke viscreaties waren de hoofdtoon maar ook de hapjes, de desserts, de wijnen én de bediening waren van hetzelfde hoge niveau. Top!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Jonkman

Clos Margaux, Brugge: gerechtjes aan de bar

Verschenen in Brugse vertellementjes op 28 07 2016. Citaat:
foto restaurant Clos Margaux

Brugge is alweer een aangenaam restaurant rijker. Brugse Vertellementjes bezocht het pas geopende Clos Margaux en genoot in een aangename sfeer van kwalitatieve en heel smakelijke gerechten. De vriendelijke en enthousiaste bediening kregen ze er kosteloos bij!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Clos Margaux

Grün, Brugge: lekkere en gezonde lunch!

Verschenen in Brugse vertellementjes op 03 07 2016. Citaat:
foto restaurant Grün

Voor een gezonde, lichte lunch kan je voortaan terecht bij Grün te Brugge.

Brugse Vertellementjes kon op een zaterdagmiddag nog net een plaatsje bemachtigen. Ondanks de drukte verliep de bediening vlot en werd er een uiterst lekkere lunch geserveerd. Lichte en verzorgde gerechten die vol smaak zaten, zorgden voor een perfecte lunchstop.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Grün

Hubert Gastrobar, Brugge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 29 06 2016. Citaat:
foto restaurant Hubert Gastrobar

Henk Van Oudenhove van Sans Cravate te Brugge opende een laagdrempeliger restaurantje Hubert Gastrobar. Hij specialiseert zich hier in gerechten aan het spit en verfijnde charcuterie en kazen.

Men mag dit dan wel als laagdrempelig voorstellen maar aan het niveau van het eten zou je het niet zeggen. Goesting West-Vlaanderen genoot met volle teugen van intens smakend vlees en van aan het spit geroosterde aubergine met feta en kruidenvinaigrette. Klein minpuntje was dat de porties een beetje nipt waren.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Hubert Gastrobar

Brugse topchef ruilt haute cuisine voor pop-up met grill en biefstuk: Den Vleestoog van 23 juni.

Verschenen in standaard.be op 17 06 2016. Citaat:
foto restaurant Zeno

Chef Reinout Reniere sluit restaurant Zeno en opent tot eind september een nieuw concept in hetzelfde pand alvorens definitief te sluiten.

De kaart met culinaire hoogstandjes wordt vervangen door twee grote krijtborden met daarop het nieuwe menu: worst, entrecote, côte à l’os en andere grill- en barbecuegerechten. Die verorbert u niet aan het chique meubilair van Zeno, maar wel aan de plaatsvervangende picknicktafels. Welkom in pop-uprestaurant Den Vleestoog.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Zeno

Amunì, Brugge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 01 06 2016. Citaat:
foto restaurant Amuni

Ruben De Ville ging voor Goesting magazine langs bij het nieuwe Italiaanse restaurant Amuni te Brugge.

De bediening is nog wat zoekende maar het eten staat al stevig in zijn schoenen. Ruben at een originele, lekkere en lichte Italiaanse keuken.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Amuni

Bistro L.E.S.S.: Love Eat Share Smile

Verschenen in Kris Kookt op 01 06 2016. Citaat:
foto restaurant Less

In het voormalige pand van Hertog Jan te Sint-Michiels opende Gert De Mangeleer Bistro LESS. De formule is hedendaags met tapas en gerechten om te delen.

Bart Praet, voorheen bij Hertog Jan nog de rechterhand van Gert, kreeg de keuken onder zijn hoede en kriskookt.be was onder de indruk. Ook de wijnkaart, uiteraard samengesteld door Joachim Boudens, is top.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Less

Teasers bij La Tâche, Brugge

Verschenen in Brugse vertellementjes op 20 05 2016. Citaat:
foto restaurant La Tâche

Sinds begin dit jaar introduceert restaurant La Tâche te Brugge een nieuw concept, 'Teasers'. De bedoeling is dat deze kleine, zinnenprikkelende gerechtjes zeer vlot gaan en die als lunch kunnen worden samensteld of voor de kleine honger gewoon te bestellen met een lekker glaasje wijn.

Brugse Vertellementjes vond de bediening een beetje afstandelijk maar wel vriendelijk en efficiënt. Teasers is een leuk concept, met origineel en perfect klaargemaakte gerechten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Tâche

Cafedraal
Restyled by Lieven Musschoot

Verschenen in eigen redactie op 15 05 2016.
foto restaurant Cafedraal

In 2011 werd Cafedraal, in het Zilverpand te Brugge, door binnenhuisarchitect Lieven Musschoot gerestyled.

Onder andere werden alle wanden voorzien van brons -en goudkleurige MonaVisa-doeken. Boven in het restaurant werd een conceptuele printwand geplaatst inclusief inwerken van beprinte rolgordijnen.

Cafedraal heeft één van de mooiste terrassen van Brugge.

Meer over restaurant Cafedraal

Franco Belge, Brugge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 04 05 2016. Citaat:
foto restaurant Franco Belge

Het nieuwe restaurant Franco Belge te Brugge blijkt een heel goede start te hebben genomen.

Goestin magazine genoot van een lekkere 3-gangen lunchmenu. De zwartpootkip, krokante aardappel en de jus van dragon waren heel smakelijk en de erbijliggende asperges perfect gebakken. Het dessert was dan weer een kunstwerkje op zich, al viel het wat aan de zware kant uit.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Franco Belge

NXT Door, Brugge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 06 04 2016. Citaat:
foto restaurant Nxt Door

Tom's Diner te Brugge heeft een broertje bij. De eigenaars openden recent het streetfoodrestaurant NXT Door.

Goesting West-Vlaanderen smulde van de verschillende wereldse gerechtjes in een interieur dat helemaal bij het concept past. Ook de prijzen vielen in de smaak. Je moet duidelijk niet per se de straat op voor heerlijke streetfood.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Nxt Door

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.