Restaurant Brugge

Zoek een restaurant in Brugge

In de pers: Brugge

Lunch bij De Jonkman in Brugge

Verschenen in Avocado van de duivel op 08 10 2017. Citaat:
foto restaurant De Jonkman

Filip komt trouwens telkens zelf het menu voorstellen aan de tafel. Er is keuze uit een 5,6 of 7-gangen menu, een marktmenu met voor-, hoofd- en nagerecht en nog een mooie à la carte keuze. We kiezen voor het marktmenu. De wijnkaart is trouwens ook echt indrukwekkend. De sommelier, Jasper Van Papeghem, is joviaal en grappig, en heeft heel veel te vertellen over ‘zijn’ wijnen. We vertrouwen hem dan ook volledig in de pairings bij de gerechten.

We kijken terug op een zalige lunch. Zowel het eten, de wijnen als de bediening was van topniveau, en tegelijkertijd steeds erg ‘down to earth’ en hartelijk.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Jonkman

'Met ‘Goesepitte 43’ komt droom uit', Jan Supply

Verschenen in hln.be op 27 09 2017. Citaat:
foto restaurant Goesepitte 43

In het restaurant zal steevast gewerkt worden met verse producten. Zowel vis als vlees komen uitgebreid aan bod. Een blikvanger in de keuken is de Mibrasa, een houtskooloven die de natuurlijke aroma’s van de ingrediënten beklemtoont en voor een uniek smakenpalet zorgt.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Goesepitte 43

Cantine Copine

Verschenen in elidesc says op 25 08 2017. Citaat:
foto restaurant Cantine Copine

Als hoofdgerecht staat vandaag zeebaars met pasta, broccoli en tomaat op het lunchmenu. De wijnliefhebber schakelt over naar wit en krijgt daarbij een Chardonnay van Domaine Pisse-Loup (€ 8) voorgesteld. Ik bruiswater verder en geniet van het visje op mijn bord. Karen Keygnaert wou met Cantine Copine terug naar een vlotte keuken zonder toeters en sterren. We beamen dat ze in haar opzet geslaagd is.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Cantine Copine

Prestige, ontbijt in een andere stijl

Verschenen in Brugse vertellementjes op 22 08 2017. Citaat:
foto koffiebar Prestige

Op het kaartje op tafel staan een tweetal ontbijten. Een gewoon ontbijt kost €12,50 en daarvoor krijg je een flinke portie. Ons mandje was gevuld met een pistolet, sandwich, croissant en een chocoladekoek per persoon. Koffie, confituren en kaas kregen we ook, geen hesp, normaal gezien ook fruitsap maar dat was op. In de plaats daarvan kregen we twee koffies naar keuze. Het lekkere en versgebakken wafeltje erbij was een leuk extraatje. Het champagne ontbijt kost €50 voor twee personen, je krijgt dan yoghurt extra en een halve fles champagne.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over koffiebar Prestige

Tompouce

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 22 08 2017. Citaat:
foto restaurant Tompouce

Zonder twijfel is dit terras een van de mooiste van de stad: je kijkt er uit op eeuwenoude gebouwen en toeristen van alle formaten passeren er de revue. Dat terras is nu volledig vernieuwd. Comfortabele stoelen en zwarte tafels met rode lopers staan er mooi geschikt. Wij zoeken het tafeltje met het beste uitzicht en verkennen de kaart. De volledige Belgische keuken lijkt van de partij: konijn op grootmoeders wijze, stoofvlees, vol-au-vent,... Toeristen krijgen hier een staalkaart van onze kookkunsten voorgeschoteld!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tompouce

Zet'joe

Verschenen in Brugse vertellementjes op 07 08 2017. Citaat:
foto restaurant Zet'joe

Na de koffie met de snoepjes komt ook het moment van de waarheid, met vier betalen we iets van een €850,

Hebben we lekker gegeten? Uiteraard, alles was perfect, tot in de puntjes. Net als de bediening trouwens, vertrouwde gezichten ook. Maar het blijft duur, heel duur. Daardoor trek je misschien ook bezoekers die minder bescheiden zijn dan de chef en niet genieten van het eten. En geen oog hebben voor zijn indrukwekkende carrière.

De lunch kost trouwens €49 voor drie gerechten, dat klinkt aantrekkelijk en betaalbaarder.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Zet'joe

't Werftje, Zeebrugge

Verschenen in vierbordjes.be op 09 07 2017. Citaat:
foto eetcafé 't Werftje

't Werftje heeft naar verluidt de beste garnaalkroketten van ons koninkrijk, en maakt die reputatie ook waar: knisperende korst, fijne en intense smaak van grijze garnaal, perfect gekruid, de textuur net tussen consistent en vloeibaar, voldoende (maar niet rijkelijk) gevuld met grijze garnalen (€ 18,50 voor 2 stuks).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé 't Werftje

Tou.Gou, Brugge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 01 06 2017. Citaat:
foto restaurant Tou.Gou

In een vroegere beenhouwerij kwam er recent een delicatessenzaak annex restaurant bij: TouGou.

Bij het binnenkomen treffen we een toonbank aan met kazen, charcuterie en bereide gerechten, verder in de zaak een eettoog, hoge en lage tafeltjes en een volledig open keuken. Het interieur is strak en hedendaags, een van de wanden is gedecoreerd met mooi uitgelichte lege wijnflessen. Het jonge koppel dat TouGou uitbaat, doet alles alleen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tou.Gou

Viva Sara Kaffee, Brugge

Verschenen in Brugse vertellementjes op 27 05 2017. Citaat:
foto restaurant Viva Sara Kaffée

Deze plaats bekoort door haar ligging en ruimte. Vaak zijn ontbijt en lunchadresjes in Brugge klein qua oppervlakte en druk bezet. Viva Sara Kaffée heeft haar ruimte als grote troef mee en wat je geserveerd krijgt is van een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Viva Sara Kaffée

Cafedraal, Brugge

Verschenen in eigen redactie op 20 05 2017.
foto restaurant Cafedraal

In het hart van Brugge vindt u in Cafedraal een lekkere Frans-Belgische keuken, met eigenzinnige toets en een passie voor streekproducten.

Cafedraal ademt geschiedenis uit door haar 15de eeuwse geklasseerde ambtswoning, prachtig gerenoveerd in 2011. Heden en verleden omarmen elkaar in een uitgekiend, rustgevend hedendaags interieu

Hier eet u seizoens- en streekgebonden gerechten bereid met liefde voor het vak. Eten van bij ons, kabeljauw uit de Noordzee, slibtongetjes, asperges, witlof, een huisbereide steak tartaar. Of wat dacht u van een gerecht waarin het plaatselijke bier Brugse Zot verwerkt werd? U wordt vergast op meer dan een culinair avontuur…

Rust, midden in de stad. U ontdekt het op het grote, rustgevende terras waar u kan genieten van een glaasje bubbels, een hapje of een lekkere, uitgebalanceerde lunch.

Intiem met z’n tweetjes, in groep, voor een businesslunch of een groot feest. Hier wordt iedereen gesoigneerd, volgens de regels van de kunst, met de nodige égards.

Meer over restaurant Cafedraal

Zuid 55, nieuw in Sint-Pieters

Verschenen in Brugse vertellementjes op 17 05 2017. Citaat:
foto restaurant Zuid55

De bediening was vlot, vriendelijk en professioneel. Zuid 55 heeft iets eigenzinnigs. Komt het door zijn ligging? Er zijn hier alvast geen parkeerperikelen. Of door zijn interieur, dat met veel oog voor detail tot stand is gekomen… Hier komen we nog eens terug, de gerechten op de kaart zijn aantrekkelijk en vragen om eens uitgeprobeerd te worden.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Zuid55

Lieven, Brugge

Verschenen in elidesc says op 07 05 2017. Citaat:
foto restaurant Lieven

Ik bestelde Lievens favoriet: kwartel, crème van wortel, groene asperges, morieljes (€32). Hoewel ik weet dat morieljes en groene asperges typische lenteproducten zijn, geeft het bord mij toch eerder een herfstindruk. De crème van wortel proeft lekker gekruid, al kan ik de specifieke smaak niet helemaal thuisbrengen. Het kwarteltje blijkt gevuld te zijn met gehakt en het delicate gevogelte combineert inderdaad wonderwel met de asperges en de morieljes. Lieven en zijn keukencompagnon weten duidelijk waar ze mee bezig zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Lieven

Komtuveu, Brugge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 26 04 2017. Citaat:
foto restaurant Komtuveu

Komtuveu zit in een rijhuisje in de drukke Gentpoortstraat. Binnenin oogt de keet fris en stijlvol, met een natuurhouten vloer, kobaltblauwe wanden en lederen stoeltjes.

Hier wordt op hoog niveau gekookt tegen een, om het op z'n Donald Muylles te zeggen, heel scherpe prijs. Ja hoor, helemaal 'comme je veux'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Komtuveu

De Bougie, lunchadres met stijl

Verschenen in Brugse vertellementjes op 19 04 2017. Citaat:
foto restaurant De Bougie

De Bougie is een leuk adres, prima gelegen langs een invalsweg en met vers bereide lunchgerechten.

In de namiddag kan je er ook terecht voor een pannekoek.

Op de kaart is er ook een ruime keuze aan bieren. Ik vond er alvast mijn favoriete Export terug!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Bougie

Margritt, een nieuwe trendy ontbijt- en lunchplek

Verschenen in Brugse vertellementjes op 16 04 2017. Citaat:

De bediening is hartelijk en vlot, vanaf volgende maand kan je ook gerechten meenemen, ideaal voor wie in de buurt werkt en niet veel tijd heeft over de middag.

We betaalden €68 voor ons drie, de prijzen van de gerechten zijn zeer schappelijk geprijsd.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Margritt

Genieten bij Goffin

Verschenen in Brugse vertellementjes op 13 04 2017. Citaat:
foto restaurant Goffin

De laatste hoppescheuten werden verwerkt in een open ravioli met ossenstaart. Eigenlijk was dit het meest verrassende gerecht, heel rijk en vol smaak.

Hoofdgerecht was duif op de barbecue mooi rosé gegaard en met een origineel kroketje van champignons. De rooksmaak in het vlees zorgde voor een extra accent. Bij alle gerechten viel trouwens het genereuze op. Hier ga je ondanks het hoge niveau waarop gekookt wordt niet met honger van tafel.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Goffin

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.