Restaurant Brugge

Zoek een restaurant in Brugge

In de pers: Brugge

De culinaire hoogtepunten volgens Bruno Vanspauwen: de 10 van 2017

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 12 2017. Citaat:
foto restaurant Zet'joe

Naar jaarlijkse gewoonte lijst Bruno Vanspauwen tien restaurants op die hem in 2017 aangenaam hebben verrast. Daarbij maakt hij geen onderscheid tussen sterrenzaken, bistro's en foodbars. Als er maar kwaliteit wordt geserveerd tegen een redelijke prijs. Liefst met een dosis creativiteit en bezieling.

De 10 restaurants: Chambre Séparée, Zet'Joe, Tero, Lunapark, Boo Raan, La Paix, De Vijf Seizoenen, U Foodbar, Nona en Troisgros (Frankrijk, www.troisgros.com).

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant Bistro Bruut

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

restaurants uit dit artikel

Handig: bij deze nieuwkomer in Bib Gourmand kan je ook maaltijden afhalen

Verschenen in nieuwsblad.be op 10 11 2017. Citaat:
foto restaurant Tou.Gou

'Voor we in Brugge startten hadden we een eigen zaak in Parijs en toen haalden we een vermelding in de Michelingids, maar dat was eerder een echt restaurant. Met een nieuw concept bij onze terugkeer naar België iets gelijkaardig verwezenlijken was vooralsnog een stille droom.'

De stijlbreuk met het verleden is dan ook eerder groot. 'Eigenlijk is dit een lunchrestaurant waar je tot 17 uur op elk moment kunt komen genieten van een kwalitatief hoogstaande maaltijd. Via het traiteurgebeuren kunnen mensen tot 19 uur een meeneemgerecht komen halen van restaurantkwaliteit.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tou.Gou

Aller-Retour: Le Coq Aux Champs vs. De Jonkman

Verschenen in Be-Gusto op 04 11 2017. Citaat:
foto restaurant De Jonkman

Aller-Retour is een 4-hands concept van chef Christophe Pauly van Le Coq Aux Champs. Nu dat zijn restaurant volledig vernieuwd werd was het de perfecte timing om een Vlaamse topchef uit te nodigen in het charmante Soheit-Tinlot in Wallonië. Voor de heenmatch werd topchef Filip Claeys van restaurant De Jonkman gevraagd om naar Le Coq Aux Champs te komen en in 2018 volgt er een return wedstrijd in Brugge.

Christophe, Filip en hun teams maakten er een memorabele maandag avond van. Gerechten op hoog niveau weerspiegelden duidelijk de visie die beide boezem chefs hanteren.

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Goesepitte 43, fijne keuken

Verschenen in Brugse vertellementjes op 24 10 2017. Citaat:
foto restaurant Goesepitte 43

Voorgerechten worden de mi-cuit van makreel met mosseltjes en de gevulde pijlinktvis met boschampignons. Tweemaal een schot in de roos! Mooie portie, pure smaken, meer moet dat niet zijn. Marieke at ondertussen met smaak van de filet van schelvis met mousselinesaus en mousseline aardappelen. Het slaatje er bij was met snijbiet en fijngesneden eendemaagjes.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Goesepitte 43

Cantine Copine

Verschenen in elidesc says op 25 08 2017. Citaat:
foto restaurant Cantine Copine

Als hoofdgerecht staat vandaag zeebaars met pasta, broccoli en tomaat op het lunchmenu. De wijnliefhebber schakelt over naar wit en krijgt daarbij een Chardonnay van Domaine Pisse-Loup (€ 8) voorgesteld. Ik bruiswater verder en geniet van het visje op mijn bord. Karen Keygnaert wou met Cantine Copine terug naar een vlotte keuken zonder toeters en sterren. We beamen dat ze in haar opzet geslaagd is.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Cantine Copine

Prestige, ontbijt in een andere stijl

Verschenen in Brugse vertellementjes op 22 08 2017. Citaat:
foto koffiebar Prestige

Op het kaartje op tafel staan een tweetal ontbijten. Een gewoon ontbijt kost €12,50 en daarvoor krijg je een flinke portie. Ons mandje was gevuld met een pistolet, sandwich, croissant en een chocoladekoek per persoon. Koffie, confituren en kaas kregen we ook, geen hesp, normaal gezien ook fruitsap maar dat was op. In de plaats daarvan kregen we twee koffies naar keuze. Het lekkere en versgebakken wafeltje erbij was een leuk extraatje. Het champagne ontbijt kost €50 voor twee personen, je krijgt dan yoghurt extra en een halve fles champagne.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over koffiebar Prestige

Tompouce

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 22 08 2017. Citaat:
foto restaurant Tompouce

Zonder twijfel is dit terras een van de mooiste van de stad: je kijkt er uit op eeuwenoude gebouwen en toeristen van alle formaten passeren er de revue. Dat terras is nu volledig vernieuwd. Comfortabele stoelen en zwarte tafels met rode lopers staan er mooi geschikt. Wij zoeken het tafeltje met het beste uitzicht en verkennen de kaart. De volledige Belgische keuken lijkt van de partij: konijn op grootmoeders wijze, stoofvlees, vol-au-vent,... Toeristen krijgen hier een staalkaart van onze kookkunsten voorgeschoteld!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tompouce

't Werftje, Zeebrugge

Verschenen in vierbordjes.be op 09 07 2017. Citaat:
foto eetcafé 't Werftje

't Werftje heeft naar verluidt de beste garnaalkroketten van ons koninkrijk, en maakt die reputatie ook waar: knisperende korst, fijne en intense smaak van grijze garnaal, perfect gekruid, de textuur net tussen consistent en vloeibaar, voldoende (maar niet rijkelijk) gevuld met grijze garnalen (€ 18,50 voor 2 stuks).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé 't Werftje

Viva Sara Kaffee, Brugge

Verschenen in Brugse vertellementjes op 27 05 2017. Citaat:
foto restaurant Viva Sara Kaffée

Deze plaats bekoort door haar ligging en ruimte. Vaak zijn ontbijt en lunchadresjes in Brugge klein qua oppervlakte en druk bezet. Viva Sara Kaffée heeft haar ruimte als grote troef mee en wat je geserveerd krijgt is van een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Viva Sara Kaffée

Cafedraal, Brugge

Verschenen in eigen redactie op 20 05 2017.
foto restaurant Cafedraal

In het hart van Brugge vindt u in Cafedraal een lekkere Frans-Belgische keuken, met eigenzinnige toets en een passie voor streekproducten.

Cafedraal ademt geschiedenis uit door haar 15de eeuwse geklasseerde ambtswoning, prachtig gerenoveerd in 2011. Heden en verleden omarmen elkaar in een uitgekiend, rustgevend hedendaags interieu

Hier eet u seizoens- en streekgebonden gerechten bereid met liefde voor het vak. Eten van bij ons, kabeljauw uit de Noordzee, slibtongetjes, asperges, witlof, een huisbereide steak tartaar. Of wat dacht u van een gerecht waarin het plaatselijke bier Brugse Zot verwerkt werd? U wordt vergast op meer dan een culinair avontuur…

Rust, midden in de stad. U ontdekt het op het grote, rustgevende terras waar u kan genieten van een glaasje bubbels, een hapje of een lekkere, uitgebalanceerde lunch.

Intiem met z’n tweetjes, in groep, voor een businesslunch of een groot feest. Hier wordt iedereen gesoigneerd, volgens de regels van de kunst, met de nodige égards.

Meer over restaurant Cafedraal

Zuid 55, nieuw in Sint-Pieters

Verschenen in Brugse vertellementjes op 17 05 2017. Citaat:
foto restaurant Zuid55

De bediening was vlot, vriendelijk en professioneel. Zuid 55 heeft iets eigenzinnigs. Komt het door zijn ligging? Er zijn hier alvast geen parkeerperikelen. Of door zijn interieur, dat met veel oog voor detail tot stand is gekomen… Hier komen we nog eens terug, de gerechten op de kaart zijn aantrekkelijk en vragen om eens uitgeprobeerd te worden.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Zuid55

Lieven, Brugge

Verschenen in elidesc says op 07 05 2017. Citaat:
foto restaurant Lieven

Ik bestelde Lievens favoriet: kwartel, crème van wortel, groene asperges, morieljes (€32). Hoewel ik weet dat morieljes en groene asperges typische lenteproducten zijn, geeft het bord mij toch eerder een herfstindruk. De crème van wortel proeft lekker gekruid, al kan ik de specifieke smaak niet helemaal thuisbrengen. Het kwarteltje blijkt gevuld te zijn met gehakt en het delicate gevogelte combineert inderdaad wonderwel met de asperges en de morieljes. Lieven en zijn keukencompagnon weten duidelijk waar ze mee bezig zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Lieven

Komtuveu, Brugge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 26 04 2017. Citaat:
foto restaurant Komtuveu

Komtuveu zit in een rijhuisje in de drukke Gentpoortstraat. Binnenin oogt de keet fris en stijlvol, met een natuurhouten vloer, kobaltblauwe wanden en lederen stoeltjes.

Hier wordt op hoog niveau gekookt tegen een, om het op z'n Donald Muylles te zeggen, heel scherpe prijs. Ja hoor, helemaal 'comme je veux'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Komtuveu

De Bougie, lunchadres met stijl

Verschenen in Brugse vertellementjes op 19 04 2017. Citaat:
foto restaurant De Bougie

De Bougie is een leuk adres, prima gelegen langs een invalsweg en met vers bereide lunchgerechten.

In de namiddag kan je er ook terecht voor een pannekoek.

Op de kaart is er ook een ruime keuze aan bieren. Ik vond er alvast mijn favoriete Export terug!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Bougie

Margritt, een nieuwe trendy ontbijt- en lunchplek

Verschenen in Brugse vertellementjes op 16 04 2017. Citaat:

De bediening is hartelijk en vlot, vanaf volgende maand kan je ook gerechten meenemen, ideaal voor wie in de buurt werkt en niet veel tijd heeft over de middag.

We betaalden €68 voor ons drie, de prijzen van de gerechten zijn zeer schappelijk geprijsd.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Margritt

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.