Restaurant Brugge

Zoek een restaurant in Brugge

In de pers: Brugge

Proefwerk: Zet'joe

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 01 2017. Citaat:
foto restaurant Zet'joe

Resencent Jan Scheidtweiler zat aan tafel bij Zet'Joe in Brugge.

"Zoals Leonard Cohen een buitengewone stem had, zo toont Geert Van Hecke in Zet'Joe zijn unieke kookstijl. De meester is terug: Hallelujah!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Zet'joe

Komtuveu, Brugge: alles in een kommetje

Verschenen in Brugse vertellementjes op 27 12 2016. Citaat:
foto restaurant Komtuveu

Een nieuw restaurant te Brugge is Komtuveu, met een warm en modern interieur.

Brugse Vertellementjes was onder de indruk. Alle gerechten werden in kommetjes geserveerd en waren heerlijk lekker. Ook de bediening verliep correct, al is hier nog wat progressie mogelijk.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Komtuveu

Georges crush on @Guillaume, Brugge
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 12 12 2016.
foto restaurant Guillaume

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant Guillaume te Brugge.

Lees het verslag

Meer over restaurant Guillaume

Clos Margaux, Brugge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 07 12 2016. Citaat:
foto restaurant Clos Margaux

Bij Clos Margaux te Brugge word je van bij het binnenkomen verwelkomd met een brede glimlach en word je vervolgens de hele avond door verzorgd door een vriendelijke en efficiënte bediening.

Maar daar blijft het niet bij. Goesting West-Vlaanderen mocht ten lijve ondervinden dat niet enkel de bediening op niveau is maar dat ook het eten dezelfde lijn doortrekt. Ingrediënten van topkwaliteit, gerechten heerlijk op smaak gebracht.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Clos Margaux

Enige vrouwelijke sterrenchef geeft Michelinster terug: 'Ze doet me niets meer'

Verschenen in nieuwsblad.be op 03 12 2016. Citaat:
foto restaurant A'Qi

Na de sluiting van De Karmeliet kondigt sterrenchef Karen Keyngaert aan dat ook zij haar restaurant A'Qi te Sint-Andries eind maart van volgend jaar sluit.

'Die Michelinster doet me niets meer, ik ben ze ontgroeid', legt Karen uit aan Het Nieuwsblad. 'Als ik op restaurant ga, dan ga ik in de eerste plaats voor de gezelligheid. En ja, natuurlijk ook omdat ik dan eens niet zelf moet koken.'

Daarom pakt ze in mei uit met Cantine Copine, een nieuw concept waar gezelligheid en ongedwongenheid vooropstaan.

Lees ook een interview hierover op munchies.vice.com

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant A'Qi

Tougou, bon goût!

Verschenen in Brugse vertellementjes op 08 11 2016. Citaat:
foto restaurant Tou.Gou

Een nieuwe ontdekking voor Brugse Vertellementjes is TouGou te Brugge. Vooraan in de zaak is er een toonbank met enkele bereide gerechten, charcuterie en kaas, en aan de zijkant en achteraan kan je zitten. 

De hapjes gaven al meteen een prima start, goed gekruid en heerlijk smakend. Ook de hoofdgerechten gingen in dezelfde lijn verder. Zowel de gemarineerde zalm alsook de kip in een romige kokossaus waren mooie en goed gebalanceerde gerechten. De bediening verliep ook zeer vlot, wat de succesformule van TouGou vervolledigd.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tou.Gou

On your Bucket List @ Bistro Bruut

Verschenen in eigen redactie op 02 11 2016.
foto restaurant Bistro Bruut

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan Bistro Bruut te Brugge.

Lees het verslag

Meer over restaurant Bistro Bruut

Gastrobar Hubert in Brugge: De bakens verzetten

Verschenen in Weekend Knack op 13 10 2016. Citaat:
foto restaurant Hubert Gastrobar

WeekendKnack at een smakelijke maaltijd bij Gastrobar Hubert te Brugge. De dorade van de grill kwam puur natuur op tafel en de aan het spit bereide piepkuiken verscheen in een stalen pot met onder meer aardappel in veldkleed. Ook de gerechten om te delen vielen erg in de smaak.

Beoordeling keuken: 7,5/10
Prijs/kwaliteit: 7,5/10

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Hubert Gastrobar

't Werftje, Zeebrugge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 05 10 2016. Citaat:
foto eetcafé 't Werftje

Elise Descamps van Goesting magazine kan het bevestigen: de garnaalkroketten die je krijgt bij 't Werftje te Zeebrugge zijn gewoon hemels.

Ze worden puur geserveerd met citroen, peterselie en bestek, een perfecte korst vanbuiten en een smeuïge en mooi naar fumet smakende vulling. Ook het trio van schaaldieren en de royale kom vissoep werden met heel veel plezier veroberd.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé 't Werftje

Resto Nous, Brugge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 05 10 2016. Citaat:
foto restaurant Nous

Resto Nous te Brugge speelt in op de nieuwe, uit Spanje overgewaaide culinaire trend: het delen van gerechten.

Ook Ruben De Ville van Goesting West-Vlaanderen ging het eens proberen. Hij vond de hoofdgerechten heel smaakvol, met heerlijk mals en nog licht rozig kalfsvlees. Bij de garnituren miste hij wel wat variatie maar dat kon de pret niet bederven.

Beoordeling: 3 sterren

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Nous

The stars make no noise @ Den Gouden Harynck

Verschenen in eigen redactie op 28 09 2016.
foto restaurant Den Gouden Harynck

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan De Gouden Harynck te Brugge.

Lees het verslag

Meer over restaurant Den Gouden Harynck

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2016 & maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 18 09 2016.
foto restaurant Le Mystique

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand oktober en in maart volgend jaar betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Sweet Home Lunch, Sint-Andries
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 05 09 2016.
foto restaurant Sweet Home Lunch

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een ontbijtbezoek aan Sweet Home Lunch te Sint-Andries.

Lees het verslag

Meer over restaurant Sweet Home Lunch

Chef 'Kok Au Vin' is nieuwe kaasambassadeur

Verschenen in hln.be op 01 09 2016. Citaat:
foto restaurant Bistro Kok Au Vin

"Jürgen Aerts, de chef-kok van toprestaurant Kok Au Vin in de Ezelstraat, is de nieuwe ambassadeur van de Brugse Kaasmarkt. De achtste editie vindt op zondag 4 september plaats op 't Zand. Aerts krijgt de titel voor een jaar, omdat hij vaak kookt met kaas. Eerder al waren onder meer Philippe Serruys (Den Gouden Harynck) en Filip Claeys (De Jonkman) ambassadeur. De Kaasmarkt lokt in Brugge elk jaar zo'n 20.000 liefhebbers."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Kok Au Vin

Belgian Pigeon House, Brugge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 04 08 2016. Citaat:
foto restaurant Belgian Pigeon House

In het Belgian Pigeon House te Brugge wordt alles bereid in een Josper oven. Dit toestel, een mix tussen een oven en een grill, werkt op houtskool en haalt makkelijk temperaturen tot boven de 400 graden. Daardoor schroeit alles meteen dicht, blijft het binnenin sappig en heb je telkens die lekkere grillsmaak.

Niet enkel de duif, die Goesting West-Vlaanderen op zijn bord kreeg, was mooi rosé gebakken en had een aangename grillsmaak maar ook de kleine hapjes waren zeer smakelijk. Afgesloten werd met een heerlijk dessert van warme aardbeien en een bolletje vanille-ijs.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Belgian Pigeon House

De Jonkman, Sint Kruis

Verschenen in Kris Kookt op 29 07 2016. Citaat:
foto restaurant De Jonkman

Een bezoek aan een tweesterrenrestaurant is uiteraard een unieke beleving. Ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van zijn blog Kris Kookt trakteerde Kris Herrijgers zich aan een driegangenmenu bij sterrenchef Filip Claeys van De Jonkman te Sint-Kruis.

Deze lunch zal Kris nog heel lang bijblijven. De chef maakt zijn naam als één van de oprichters van North Sea Chefs helemaal waar. Heerlijke viscreaties waren de hoofdtoon maar ook de hapjes, de desserts, de wijnen én de bediening waren van hetzelfde hoge niveau. Top!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Jonkman

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.