Restaurant Brugge

Zoek een restaurant in Brugge

In de pers: Brugge

‘t Werftje, baraque kroket!

Verschenen in Be-Gusto op 13 06 2017. Citaat:
foto eetcafé 't Werftje

Wie ‘t Werftje zegt, zegt garnaalkroketten en daarvoor zijn we natuurlijk gekomen. Het smullen van deze delicatesse kan door de versie uit het vuistje te bestellen, met een fris slaatje of als sharing dish met tien exemplaren op één bord.

We bestellen 2 kroketten uit het vuistje voor 4,30 € per stuk. De kroket is mooi gepaneerd met chapelure en stevig gelijkmatig gekorst. De vulling met voldoende stukken grijze garnaal is licht smeuïg en heeft een goede intensiteit en finesse.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé 't Werftje

Tou.Gou, Brugge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 01 06 2017. Citaat:
foto restaurant Tou.Gou

In een vroegere beenhouwerij kwam er recent een delicatessenzaak annex restaurant bij: TouGou.

Bij het binnenkomen treffen we een toonbank aan met kazen, charcuterie en bereide gerechten, verder in de zaak een eettoog, hoge en lage tafeltjes en een volledig open keuken. Het interieur is strak en hedendaags, een van de wanden is gedecoreerd met mooi uitgelichte lege wijnflessen. Het jonge koppel dat TouGou uitbaat, doet alles alleen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tou.Gou

Viva Sara Kaffee, Brugge

Verschenen in Brugse vertellementjes op 27 05 2017. Citaat:
foto restaurant Viva Sara Kaffée

Deze plaats bekoort door haar ligging en ruimte. Vaak zijn ontbijt en lunchadresjes in Brugge klein qua oppervlakte en druk bezet. Viva Sara Kaffée heeft haar ruimte als grote troef mee en wat je geserveerd krijgt is van een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Viva Sara Kaffée

Cafedraal, Brugge

Verschenen in eigen redactie op 20 05 2017.
foto restaurant Cafedraal

In het hart van Brugge vindt u in Cafedraal een lekkere Frans-Belgische keuken, met eigenzinnige toets en een passie voor streekproducten.

Cafedraal ademt geschiedenis uit door haar 15de eeuwse geklasseerde ambtswoning, prachtig gerenoveerd in 2011. Heden en verleden omarmen elkaar in een uitgekiend, rustgevend hedendaags interieu

Hier eet u seizoens- en streekgebonden gerechten bereid met liefde voor het vak. Eten van bij ons, kabeljauw uit de Noordzee, slibtongetjes, asperges, witlof, een huisbereide steak tartaar. Of wat dacht u van een gerecht waarin het plaatselijke bier Brugse Zot verwerkt werd? U wordt vergast op meer dan een culinair avontuur…

Rust, midden in de stad. U ontdekt het op het grote, rustgevende terras waar u kan genieten van een glaasje bubbels, een hapje of een lekkere, uitgebalanceerde lunch.

Intiem met z’n tweetjes, in groep, voor een businesslunch of een groot feest. Hier wordt iedereen gesoigneerd, volgens de regels van de kunst, met de nodige égards.

Meer over restaurant Cafedraal

Zuid 55, nieuw in Sint-Pieters

Verschenen in Brugse vertellementjes op 17 05 2017. Citaat:
foto restaurant Zuid55

De bediening was vlot, vriendelijk en professioneel. Zuid 55 heeft iets eigenzinnigs. Komt het door zijn ligging? Er zijn hier alvast geen parkeerperikelen. Of door zijn interieur, dat met veel oog voor detail tot stand is gekomen… Hier komen we nog eens terug, de gerechten op de kaart zijn aantrekkelijk en vragen om eens uitgeprobeerd te worden.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Zuid55

Met de copines naar Cantine Copine

Verschenen in Brugse vertellementjes op 17 05 2017. Citaat:
foto restaurant Cantine Copine

Het duurt even vooraleer de service op gang komt, maar dan kom je terecht in een geoliede machine. Heel vriendelijke bediening, met kennis van zaken, goed tempo. Ook de keuken kan perfect volgen. Zeer indrukwekkend op een eerste avond open, je zou geloven dat ze al jaren bezig zijn.

De kaart is beperkt, maar wel voldoende keuze aan creatieve gerechten. je kan hapjes bestellen om te delen, en dan een reeks gerechten die je in kleine of grote portie kan bestellen. Zo kies je zelf een beetje wat je als voor- of hoofdgerecht wil. Tof concept.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Cantine Copine

Lieven, Brugge

Verschenen in elidesc says op 07 05 2017. Citaat:
foto restaurant Lieven

Ik bestelde Lievens favoriet: kwartel, crème van wortel, groene asperges, morieljes (€32). Hoewel ik weet dat morieljes en groene asperges typische lenteproducten zijn, geeft het bord mij toch eerder een herfstindruk. De crème van wortel proeft lekker gekruid, al kan ik de specifieke smaak niet helemaal thuisbrengen. Het kwarteltje blijkt gevuld te zijn met gehakt en het delicate gevogelte combineert inderdaad wonderwel met de asperges en de morieljes. Lieven en zijn keukencompagnon weten duidelijk waar ze mee bezig zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Lieven

Komtuveu, Brugge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 26 04 2017. Citaat:
foto restaurant Komtuveu

Komtuveu zit in een rijhuisje in de drukke Gentpoortstraat. Binnenin oogt de keet fris en stijlvol, met een natuurhouten vloer, kobaltblauwe wanden en lederen stoeltjes.

Hier wordt op hoog niveau gekookt tegen een, om het op z'n Donald Muylles te zeggen, heel scherpe prijs. Ja hoor, helemaal 'comme je veux'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Komtuveu

De Bougie, lunchadres met stijl

Verschenen in Brugse vertellementjes op 19 04 2017. Citaat:
foto restaurant De Bougie

De Bougie is een leuk adres, prima gelegen langs een invalsweg en met vers bereide lunchgerechten.

In de namiddag kan je er ook terecht voor een pannekoek.

Op de kaart is er ook een ruime keuze aan bieren. Ik vond er alvast mijn favoriete Export terug!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Bougie

Margritt, een nieuwe trendy ontbijt- en lunchplek

Verschenen in Brugse vertellementjes op 16 04 2017. Citaat:

De bediening is hartelijk en vlot, vanaf volgende maand kan je ook gerechten meenemen, ideaal voor wie in de buurt werkt en niet veel tijd heeft over de middag.

We betaalden €68 voor ons drie, de prijzen van de gerechten zijn zeer schappelijk geprijsd.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Margritt

Genieten bij Goffin

Verschenen in Brugse vertellementjes op 13 04 2017. Citaat:
foto restaurant Goffin

De laatste hoppescheuten werden verwerkt in een open ravioli met ossenstaart. Eigenlijk was dit het meest verrassende gerecht, heel rijk en vol smaak.

Hoofdgerecht was duif op de barbecue mooi rosé gegaard en met een origineel kroketje van champignons. De rooksmaak in het vlees zorgde voor een extra accent. Bij alle gerechten viel trouwens het genereuze op. Hier ga je ondanks het hoge niveau waarop gekookt wordt niet met honger van tafel.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Goffin

Filip Claeys, North Sea Chef - De Jonkman

Verschenen in Kris Kookt op 10 04 2017. Citaat:
foto restaurant De Jonkman

Iedere chef probeert zijn eigen visie en stijl te ontwikkelen.

Filip is zo een chef die uitblinkt met zijn eigen stijl en durf. Hij serveert geen dure tarbot, maar gaat aan de slag met bv. een prachtig stukje steenbolk. Een stijl waar wij alvast van houden.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Jonkman

Panier d'Or, Grote Markt Brugge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 29 03 2017. Citaat:
foto restaurant Le Panier D'or

Al bij al een correcte maaltijd tegen een schappelijke prijs, zeker voor de wel heel bijzondere locatie.

Nee, hier worden niet langer 'tourists getrapt'.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Le Panier D'or

Bruut: verfijning in de smaak

Verschenen in De Standaard Magazine op 11 03 2017. Citaat:
foto restaurant Bistro Bruut

De kwaliteit van een duifgerecht is vaak een maatstaf voor kunde.

Timperman slaagt grandioos met een sublieme bereiding duif met rode biet. De poten van de duif zijn gelakt, de filet perfect gegaard. Hierbij serveert hij nog gepofte rode biet, zoet zure rode biet en zwarte look.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Bruut

Adriaan, koffie en lekkers

Verschenen in Brugse vertellementjes op 04 03 2017. Citaat:

Er is met oog voor detail gewerkt aan deze zaak en het is eens iets anders dan de ondertussen ontelbare hippe bars met Scandinavisch design.

Dit interieur doet zelfs een beetje denken aan een Weense koffiezaak, en het is volledig in lijn met het 19de eeuwse gebouw.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over koffiebar Adriaan

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Meer over restaurant Souvenir

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.