Restaurant Brugge

Zoek een restaurant in Brugge

In de pers: Brugge

Miaow Miaow, streetfood en sushi

Verschenen in Brugse vertellementjes op 31 01 2018. Citaat:
foto restaurant Miaow Miaow

Het eten wordt met grote zorg klaargemaakt. De uitbaters zijn nog aan het inlopen maar verdienen alle kansen dus geef hen nog wat krediet als het wat tijd vergt om bediend te worden, het wachten is de moeite waard.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Miaow Miaow

Sint Anna, prima lunch

Verschenen in Brugse vertellementjes op 31 01 2018. Citaat:

Sint Anna is een leuke plek om te zitten, een beetje weg van alle drukte. De bediening is er vlot en vriendelijk en de lunch de moeite waard. Wanneer het wat warmer wordt is het terras aan de kerk zeer aantrekkelijk.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Sint Anna

Goesepitte 43

Verschenen in De Standaard Magazine op 25 01 2018. Citaat:
foto restaurant Goesepitte 43

De fazant - op het karkas gebraden in de Mibrasa en dan versneden - toont dat Supply de basis van het koken beheerst, ook in de fine champagnesaus en de obligate appel met veenbessen.

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed)

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Goesepitte 43

New Senses

Verschenen in Brugse vertellementjes op 09 01 2018. Citaat:
foto restaurant New Senses

We krijgen een bord met een viertal bladerdeeggebakjes. Met kabeljauw, jachtworst, chorizo en een worstenbroodje. Vers gemaakt, lekker knapperig, een leuke kennismaking met de Portugese keuken. Daarna krijgen we nog een drietal kroketten die mooi in twee zijn verdeeld, net als het bladerdeeggebak. Melkvarken, brandade van kabeljauw en garnalen passeren de revue.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant New Senses

Restaurant 't Apertje in nieuwe handen

Verschenen in KW.be op 09 01 2018. Citaat:
foto restaurant 't Apertje

Xavier De Moor en Daisy Devos, bekend van het Oostkerkse restaurant Bruegel, zijn de nieuwe uitbaters van 't Apertje.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant 't Apertje

Aan tafel bij Tou Gou in Brugge: winkelen in een lunchrestaurant

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 04 01 2018. Citaat:
foto restaurant Tou.Gou

Terug in België wilde Oosterlinck een traiteurszaak beginnen. Maar chef Van Aerde had meer zin in een nieuw restaurant. Dus vonden ze een interessant compromis: ze richtten een lunchrestaurant in dat tegelijk een delicatessenwinkel is.

Vooraan, in de koeltoog, liggen kaas, de betere charcuterie en een paar afhaalgerechten. Tegen de muur zetten een paar rekken het winkelgevoel voort. Daarmee blijft er in deze voormalige slagerij nog net genoeg plaats voor zo’n 20 gasten. Die zijn verdeeld over kleine tafels tegen een blote bakstenen muur en een grote gastentafel achteraan, met als decor een verzameling mooi uitgelichte wijnflessen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tou.Gou

Le Mystique, pure klasse

Verschenen in Be-Gusto op 12 12 2017. Citaat:
foto restaurant Le Mystique

Le Mystique is een klassieke gastronomische tempel waar een jong team de nieuwe grenzen van het gastronomische genot bepaalt. Een absolute aanrader voor een stijlvol diner in een romantisch kader.

Sommelier Cathy Verbeeke zorgt voor de kwalitatieve wijn begeleiding met de juiste schwung en professionalisme.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Le Mystique

De culinaire hoogtepunten volgens Bruno Vanspauwen: de 10 van 2017

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 12 2017. Citaat:
foto restaurant Zet'joe

Naar jaarlijkse gewoonte lijst Bruno Vanspauwen tien restaurants op die hem in 2017 aangenaam hebben verrast. Daarbij maakt hij geen onderscheid tussen sterrenzaken, bistro's en foodbars. Als er maar kwaliteit wordt geserveerd tegen een redelijke prijs. Liefst met een dosis creativiteit en bezieling.

De 10 restaurants: Chambre Séparée, Zet'Joe, Tero, Lunapark, Boo Raan, La Paix, De Vijf Seizoenen, U Foodbar, Nona en Troisgros (Frankrijk, www.troisgros.com).

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant Bistro Bruut

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

restaurants uit dit artikel

Aller-Retour: Le Coq Aux Champs vs. De Jonkman

Verschenen in Be-Gusto op 04 11 2017. Citaat:
foto restaurant De Jonkman

Aller-Retour is een 4-hands concept van chef Christophe Pauly van Le Coq Aux Champs. Nu dat zijn restaurant volledig vernieuwd werd was het de perfecte timing om een Vlaamse topchef uit te nodigen in het charmante Soheit-Tinlot in Wallonië. Voor de heenmatch werd topchef Filip Claeys van restaurant De Jonkman gevraagd om naar Le Coq Aux Champs te komen en in 2018 volgt er een return wedstrijd in Brugge.

Christophe, Filip en hun teams maakten er een memorabele maandag avond van. Gerechten op hoog niveau weerspiegelden duidelijk de visie die beide boezem chefs hanteren.

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Cantine Copine

Verschenen in elidesc says op 25 08 2017. Citaat:
foto restaurant Cantine Copine

Als hoofdgerecht staat vandaag zeebaars met pasta, broccoli en tomaat op het lunchmenu. De wijnliefhebber schakelt over naar wit en krijgt daarbij een Chardonnay van Domaine Pisse-Loup (€ 8) voorgesteld. Ik bruiswater verder en geniet van het visje op mijn bord. Karen Keygnaert wou met Cantine Copine terug naar een vlotte keuken zonder toeters en sterren. We beamen dat ze in haar opzet geslaagd is.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Cantine Copine

Prestige, ontbijt in een andere stijl

Verschenen in Brugse vertellementjes op 22 08 2017. Citaat:
foto koffiebar Prestige

Op het kaartje op tafel staan een tweetal ontbijten. Een gewoon ontbijt kost €12,50 en daarvoor krijg je een flinke portie. Ons mandje was gevuld met een pistolet, sandwich, croissant en een chocoladekoek per persoon. Koffie, confituren en kaas kregen we ook, geen hesp, normaal gezien ook fruitsap maar dat was op. In de plaats daarvan kregen we twee koffies naar keuze. Het lekkere en versgebakken wafeltje erbij was een leuk extraatje. Het champagne ontbijt kost €50 voor twee personen, je krijgt dan yoghurt extra en een halve fles champagne.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over koffiebar Prestige

Tompouce

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 22 08 2017. Citaat:
foto restaurant Tompouce

Zonder twijfel is dit terras een van de mooiste van de stad: je kijkt er uit op eeuwenoude gebouwen en toeristen van alle formaten passeren er de revue. Dat terras is nu volledig vernieuwd. Comfortabele stoelen en zwarte tafels met rode lopers staan er mooi geschikt. Wij zoeken het tafeltje met het beste uitzicht en verkennen de kaart. De volledige Belgische keuken lijkt van de partij: konijn op grootmoeders wijze, stoofvlees, vol-au-vent,... Toeristen krijgen hier een staalkaart van onze kookkunsten voorgeschoteld!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tompouce

't Werftje, Zeebrugge

Verschenen in vierbordjes.be op 09 07 2017. Citaat:
foto eetcafé 't Werftje

't Werftje heeft naar verluidt de beste garnaalkroketten van ons koninkrijk, en maakt die reputatie ook waar: knisperende korst, fijne en intense smaak van grijze garnaal, perfect gekruid, de textuur net tussen consistent en vloeibaar, voldoende (maar niet rijkelijk) gevuld met grijze garnalen (€ 18,50 voor 2 stuks).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé 't Werftje

Viva Sara Kaffee, Brugge

Verschenen in Brugse vertellementjes op 27 05 2017. Citaat:
foto restaurant Viva Sara Kaffée

Deze plaats bekoort door haar ligging en ruimte. Vaak zijn ontbijt en lunchadresjes in Brugge klein qua oppervlakte en druk bezet. Viva Sara Kaffée heeft haar ruimte als grote troef mee en wat je geserveerd krijgt is van een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Viva Sara Kaffée

Cafedraal, Brugge

Verschenen in eigen redactie op 20 05 2017.
foto restaurant Cafedraal

In het hart van Brugge vindt u in Cafedraal een lekkere Frans-Belgische keuken, met eigenzinnige toets en een passie voor streekproducten.

Cafedraal ademt geschiedenis uit door haar 15de eeuwse geklasseerde ambtswoning, prachtig gerenoveerd in 2011. Heden en verleden omarmen elkaar in een uitgekiend, rustgevend hedendaags interieu

Hier eet u seizoens- en streekgebonden gerechten bereid met liefde voor het vak. Eten van bij ons, kabeljauw uit de Noordzee, slibtongetjes, asperges, witlof, een huisbereide steak tartaar. Of wat dacht u van een gerecht waarin het plaatselijke bier Brugse Zot verwerkt werd? U wordt vergast op meer dan een culinair avontuur…

Rust, midden in de stad. U ontdekt het op het grote, rustgevende terras waar u kan genieten van een glaasje bubbels, een hapje of een lekkere, uitgebalanceerde lunch.

Intiem met z’n tweetjes, in groep, voor een businesslunch of een groot feest. Hier wordt iedereen gesoigneerd, volgens de regels van de kunst, met de nodige égards.

Meer over restaurant Cafedraal

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.