Cantine Copine

Restaurant Cantine Copine, Brugge

Adres:

Steenkaai 8000
Brugge   Brugge

Toon de ligging

Chef-kok:

Karen Keygnaert

Cantine Copine in de media

Restaurant Cantine Copine in Brugge: tussen ster en nonchalance

Verschenen in knackweekend.be op 29 06 2017. Citaat:

Cantine Copine is een warme zaak op een mooie, gezellige locatie. De chef omringt zich met een topteam en is haar stiel meester. Mits nog iets meer coherentie in de gerechten, en een injectie van dezelfde gecontroleerde nonchalance als er heerst in de zaal, krijgt het de allures van een echte kantine - eentje waar je elke dag graag je middagmaal komt eten.

De service is top, ontspannen, vriendelijk en extreem professioneel

Lees het volledige artikel (externe link)

Met de copines naar Cantine Copine

Verschenen in Brugse vertellementjes op 17 05 2017. Citaat:

Het duurt even vooraleer de service op gang komt, maar dan kom je terecht in een geoliede machine. Heel vriendelijke bediening, met kennis van zaken, goed tempo. Ook de keuken kan perfect volgen. Zeer indrukwekkend op een eerste avond open, je zou geloven dat ze al jaren bezig zijn.

De kaart is beperkt, maar wel voldoende keuze aan creatieve gerechten. je kan hapjes bestellen om te delen, en dan een reeks gerechten die je in kleine of grote portie kan bestellen. Zo kies je zelf een beetje wat je als voor- of hoofdgerecht wil. Tof concept.

Lees het volledige artikel (externe link)

Topchef Karen Keygnaert, ex A'qi, opent Cantine Copine.

Verschenen in hln.be op 15 05 2017. Citaat:

Waar haalde ze inspiratie voor de naam Cantine Copine? "De naam is voor mij een combinatie van het industriële karakter van het gebouw met de gezelligheid die ik wil uitstralen. Wie hier komt eten, willen we een vriend van het huis laten zijn."

Keygnaert was tot voor kort de enige vrouwelijke sterrenchef in Vlaanderen. Ze is niet de enige die 'back to basics' gaat en de felbegeerde Michelinster vrijwillig inlevert voor een minder druk (en plezieriger) bestaan, denk maar aan Geert Van Hecke, Kobe Desramaults of Luc Bellings.

"Ik heb de waardering die zo'n Michelinster met zich meebrengt altijd geapprecieerd. Maar dat hoofdstuk is nu afgesloten. Ik heb geen ambities meer om nog een sterrenkeuken te runnen."

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant Cantine Copine

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.