Ogst

Alle persartikels over restaurant Ogst

Michelin Gids 2020 - nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2019. Citaat:

Bij de 3 sterren blijft de situatie onveranderd. Enkel het Hof van Cleve van chef-kok Peter Goossens krijgt drie sterren toegekend.

Nieuwkomer met 2 sterren is restaurant Cuchara te Lommel, van chef-kok Jan Tournier.

Nieuwkomers met één ster zijn:

  • La Canne en Ville, Brussel
  • Le Gastronome, Paliseul
  • Essenciel, Leuven
  • Souvenir, Gent
  • Sir Kwinten, Sint-Kwintens-Lennik
  • Ogst, Hasselt
  • L.E.S.S, Brugge

Ogst, Hasselt

Verschenen in elidesc says op 04 08 2017. Citaat:

Als hoofdschotel serveert Ogst scharrelkip ‘Coq des Prés’, tomaat, polenta. Deze drie niet zo spectaculaire ingrediënten durven mij niet doen vermoeden dat daar deze prachtige smaakcombinatie uit zou komen. Spectaculair lekker!

De kip wordt ons aangeboden als een stukje filet en een ballotine met bil en krokant vel. Het omhulsel van spitskool versterkt het geheel en ik eet ook het stukje artisjok bewust heel traag op.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Gault&Millau 2016 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2015. Citaat:

Op maandag 9 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2016 bekend.

Lees het volledige artikel

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Restaurant Ogst, Hasselt

Verschenen in Be-Gusto op 14 08 2015. Citaat:

Zoals beloofd ging Be-Gusto opnieuw op bezoek bij restaurant Ogst te Hasselt. Bijna een jaar na de opening van dit nieuwe restaurant bevestigt chef Sébastien Wygaerts zijn plaats als één van de smaakmakers van Hasselt.

Een menu dat versheid, creativiteit en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding garandeert, samen met de wijnkennis van Diedrik Herbots, brengen Ogst gestaag naar de top der Binstronomie favorites!

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Ogst: Toegankelijke gastronomie in Hasselt

Verschenen in knackweekend.be op 19 02 2015. Citaat:

"Perfect gegaarde kabeljauw werd gecombineerd met een saus van wortel en kurkuma, zuurbest en inktvis. Als begeleiding was er een Chardonnay 2011 Beaujolais Village. Lekker buikspek Duke of Berkshire lag in het bord met schorseneer en amandel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Ogst, Hasselt

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 07 02 2015. Citaat:

"Ogst is open sinds eind november 2014 en heeft alles in huis om een succesverhaal in Hasselt te worden. Het is hip, correct geprijsd en lekker. (...) Dat ze hier resoluut voor hun eigen ding gaan, dat maakt net de charme uit van Ogst."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Ogst

Verschenen in vierbordjes.be op 13 12 2014. Citaat:

"Het eerste voorgerecht treft meteen raak: perfect gare makreel met avocado, afgewerkt met pittig-zure granaatappel en kervel. Origineel en contrasterend in smaken en texturen.
Dat Wygaerts zijn gaartijden nauwkeurig in het oog houdt, bewijst ook de kabeljauw, vergezeld van een preistengel, bestrooid met staafjes rode biet en appel, en aan tafel overgoten met een saus waarin gearomatiseerde mosterd van Savora werd verwerkt."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Ogst, Hasselt

Verschenen in Be-Gusto op 30 11 2014. Citaat:

"Restaurant Ogst werd terecht getipt als de nieuwe revelatie van het najaar en ze oogsten al meteen veel lof. Het is een concept dat het Hasselts culinair landschap perfect aanvult. De twee gedreven mannen gingen alvast als een wervelwind van start met hun laagdrempelig maar kwalitatief verhaal en tonen er klaar voor te zijn. De vraag is of Hasselt er klaar voor is? Creatieve eenvoud vol diepgang in het bord en rijke aroma’s van minder beminde natuurwijnen in het glas. Be-Gusto is meer dan overtuigd en we keren zeker terug!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.