Restaurant Hasselt

Zoek een restaurant in Hasselt

In de pers: Hasselt

Proefwerk: De vork van Luc Bellings

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 30 09 2017. Citaat:
foto restaurant De Vork Van Luc Bellings

De menukaart toont alleszins de ambitie van de cgef. Bijna elk gerecht is gebaseerd op een luxeproduct: van kreeft tot kaviaar.

Wie zoveel geld over heeft voor lekker eten, is bij de nieuwe Bellings aan het goede adres. Meer dan in zijn sterrenzaak komt de chef hier meteen tot de essentie.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Vork Van Luc Bellings

Ogst, Hasselt

Verschenen in elidesc says op 04 08 2017. Citaat:
foto restaurant Ogst

Als hoofdschotel serveert Ogst scharrelkip ‘Coq des Prés’, tomaat, polenta. Deze drie niet zo spectaculaire ingrediënten durven mij niet doen vermoeden dat daar deze prachtige smaakcombinatie uit zou komen. Spectaculair lekker!

De kip wordt ons aangeboden als een stukje filet en een ballotine met bil en krokant vel. Het omhulsel van spitskool versterkt het geheel en ik eet ook het stukje artisjok bewust heel traag op.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Ogst

Rosch, Hasselt

Verschenen in Be-Gusto op 06 06 2017. Citaat:
foto restaurant Rosch

Nicolle en Glenn zijn misschien nog niet gekend bij het grote publiek maar dit jonge koppel die elkaar leerde kennen bij Peter Goossens mogen met Hof Van Cleve, The Fat Duck Australië en Castor spreken van kennis van zaken. Nicolle Schellekens doet de bediening en de patisserie en Glenn Ross doet de keuken voor alle andere gerechten. Op deze formule lijkt Hasselt wel een patent genomen te hebben!

Voor jonge starters met een kleinschalig restaurant kozen Glenn en Nicole een keer niet voor het ‘one menu’ concept maar een mooie beperkte à la carte.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Rosch

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Ogst

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Restaurant Taratata: met een schone lei herbegonnen

Verschenen in Weekend Knack op 12 01 2017. Citaat:
foto restaurant Taratata

Na zestien succesrijke jaren in de Minderbroedersstraat in het centrum van Hasselt verhuisden Christoph Smets en Dominique Mariën hun Taratata naar een binnenpleintje achter een modern kantoorgebouw aan de Kanaalkom.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Taratata

Op culinair weekend bij Vous Lé Vous

Verschenen in Koken op hakken op 14 10 2016. Citaat:
foto restaurant Vous Lé Vous

Koken op Hakken ging op culinair weekend bij Vous Lé Vous te Wimmertingen en het werd een weekend om niet snel te vergeten.

Vanaf het onthaal tot het einde van hun bezoek werden ze in de watten gelegd met ondermeer een 3-gangen diner op vrijdagavond, een gastronomisch 6 gangen diner op zaterdagavond en een ontbijt op zondagochtend. De gerechten waren stuk voor stuk pareltjes en de smaken zaten helemaal juist.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Vous Lé Vous

Gespot op het web
Samenwerking chef Didier Verbelen met fotografe Ingrid Bergs

Verschenen in eigen redactie op 25 07 2016.
foto restaurant Aan Het Water

Gespot op 'whatmatters.be'
Verslag over fotografe Ingrid Bergs die haar grenzen verlegt en zich nu ook gaat toespitsen op 'food photography'. Ze doet dit in samenwerking met Didier Verbelen, chef van restaurant Aan het Water te Kuringen.
Lees het verslag

Meer over restaurant Aan Het Water

Osteria Moretti: een Italiaans feestje in Hasselt

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 12 07 2016. Citaat:
foto restaurant Osteria Moretti

Osteria Moretti te Hasselt is een kleinschalig restaurant waar Alexander Reniers en Tiana Moretti alles zelf doen.

Om de zondaglunch te beginnen proefde Hot Cuisine de Pierre een homemade ice tea dat er niet alleen lekker uitzag maar ook effectief lekker smaakte. Het blijkt ook erg populair te zijn want Tiana maakt er elke week meer dan 20 liter.

Ook de rest van de lunch was een voltreffer. Heerlijke hapjes, smaakvolle pasta en een super dessert. Helemaal zoals de Italiaanse keuken beaamt.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Osteria Moretti

Buon'Eatalia geopend!

Verschenen in hln.be op 02 05 2016. Citaat:
foto restaurant Buon'Eatalia

"Dit is de kroon op het werk, het mooiste wat ik ooit gedaan heb. Ik heb gezegd dat dit mijn laatste horeca-avontuur is en ik ben blij dat het zo geslaagd is", vertelt Dirk Hendrickx aan Het Laatste Nieuws. "Paradepaardje is de grote zaal achteraan waar je zowel in de winter als de zomer gezellig kan zitten, al springt uiteraard ook de 4,5 ton wegende authentieke pizza-oven in het oog. Dat is een Morello, zowat de Rolls Royce onder de pizza-ovens. We gaan hier dan ook uitpakken met '1-meterpizza's' waarbij je op een plaat van een meter vier verschillende pizza's geserveerd krijgt om te delen. Dat 'sharing'-concept is heel belangrijk. Daarnaast bieden we uiteraard ook de klassieke Italiaanse keuken aan."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Buon'Eatalia

L' Aperi Vino: reportage

Verschenen in tvl.be op 22 02 2016. Citaat:
foto eetcafé L'Aperi Vino

Bron: tvl.be

Meer over eetcafé L'Aperi Vino

El Bocado, Hasselt

Verschenen in Charl'eat op 11 08 2015. Citaat:
foto restaurant El Bocado

Met 6 vriendinnen ging Charl'eat eten bij El Bocado te Hasselt en kwamen een beetje met gemengde gevoelens buiten. De tapas waren heel lekker maar de paëlla viel toch een beetje tegen. Ook de wachttijd van deze laatste was redelijk lang.

Al bij al verlieten ze El Bocado met een positief gevoel en zouden ze zeker terugkomen voor een gezellige avond met een goed glas wijn of cocktail vergezeld met een smaakvol hapje.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant El Bocado

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.