Restaurant Leuven

Zoek een restaurant in Leuven

In de pers: Leuven

Tapas bij Merkat

Verschenen in Leven in Leuven op 18 05 2017. Citaat:
foto restaurant Merkat

Het concept van Merkat knoopt aan bij de laatste mode op restaurantvlak: food sharing.

Elk gerechtje was heerlijk, met een fijne balans aan smaken, geïnspireerd op de Spaanse keuken. Dé uitschieter van de avond was het krokant buikspek. Zó ongelooflijk lekker dat we niet anders konden dan dit gerechtje opnieuw bestellen. Het food sharing concept maakt dat je op eender welk moment een extra gerechtje kan bestellen tot je honger gestild is. Het was nooit lang wachten tot het volgende gerechtje voor onze neus werd neergezet. Lekker makkelijk!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Merkat

Yukinii, Japans all you can eat restaurant

Verschenen in Leven in Leuven op 07 05 2017. Citaat:
foto restaurant Yukinii

Het all you can eat concept is simpel: elke tafel heeft een ipad waarop je je bestelling kan doorgegeven. Je hebt vijf rondes om te bestellen en tussen elke ronde moet minstens een kwartier tijd zitten.

Natuurlijk denk je bij een Japans restaurant meteen aan sushi, maar Yukinii biedt ook wokgerechten, teppanyaki en noedelsoepen. Al vermoed ik dat de meeste mensen hier wel voor de sushi zullen komen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Yukinii

Lasagnerie Löven, Leuven

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 26 04 2017. Citaat:
foto restaurant Lasagnerie Löven

Tof, zo'n no-nonsensezaak met een lekker, eerlijk product (lasagne) voor een vriendelijk totaalprijsje (€ 36,60 voor 2 personen). Wat ons betreft een aanrader voor een snelle hap!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Lasagnerie Löven

Bavet, Leuven

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 26 04 2017. Citaat:
foto restaurant Bavet

Geroezemoes, gelach, heen- en weer gewandel, tafels met pintjes en een snelle spaghetti. Het is ons al meteen duidelijk: het uit Gent overgewaaide concept Bavet is op de maat van studenten gesneden.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bavet

Aan tafel: Taste, Leuven

Verschenen in De Standaard Magazine op 22 04 2017. Citaat:
foto restaurant Taste

De stijl van Tastenhoye is licht en naturel, zonder artificiële franjes en trucjes.

Een goede basis om op voort te bouwen en de gerechten nog aan pep en "taste" te doen winnen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Taste

Cuore Italiano, Leuven

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 29 03 2017. Citaat:
foto restaurant Cuore Italiano

De spaghetti is al dente, rijkelijk voorzien van kraakverse venusschelpen en afgewerkt met een dubbele smaakbom: een persillade (look, peterselie en olijfolie) en kerstomaten (umami).

De lasagne van het huis is ook de moeite. Het is een lasagne alla bolognese (ragù, bechamelsaus en Parmezaanse kaas) met toevoeging van mozzarella en ricotta als persoonlijke touch van de chef.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Cuore Italiano

Trente, Leuven

Verschenen in Leven in Leuven op 15 03 2017. Citaat:
foto restaurant Trente

Leven in Leuven ging bij restaurant Trente te Leuven voor de volledige beleving, zes gangen met kaas inbegrepen.

Alles was overheerlijk en een favoriet kiezen was erg moeilijk maar toch stak misschien het lamsvlees met worteltjes, dadel en kaneel er boven uit.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Trente

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant EssenCiel

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Libanees restaurant Karamna

Verschenen in Leven in Leuven op 07 01 2017. Citaat:
foto restaurant Karamna

Karamna op de Oude Markt te Leuven biedt een uitgebreide kaart met typisch Libanese gerechten aan.

De recensenten van Leven in Leuven deden de test en vonden het eten uitstekend!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Karamna

Restaurant Zappaz, Leuven

Verschenen in Kris Kookt op 14 12 2016. Citaat:
foto restaurant Zappaz

Een jonge chef, een jong team, een jong en trendy interieur. Dat zijn de ingrediënten van restaurant Zappaz te Leuven.

Het restaurant heeft er nu nog een fan bij, met name Kris Kookt. Hij genoot van de smaakvolle en creatieve gerechten, die één voor één begeleid werden door uitstekend bijpassende wijnen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Zappaz

Venuez Hospitality Awards 2016

Verschenen in eigen redactie op 13 12 2016.
foto restaurant Baracca

In het casino van Knokke werden naar jaarlijkse gewoonte de Venuez Hospitality Awards uitgereikt.

Ziehier een overzicht:

  • Best Hospitality Concept: Boury, Roeselare
  • Best Restaurant Concept: Baracca, Leuven
  • Best Bar Concept: Bar Burbure, Antwerpen
  • Best Restyling: Cuchara, Lommel
  • Culinary Talent: Dimitri Proost, Dim Dining, Antwerpen
  • Rookie of the Year: Sam D’Huyvette, BLVD Boutique, Sint-Martens-Latem
  • Entrepreneur of the Year: John Verept, RAS, Antwerpen
  • Best Cocktailbar: Bijou, Antwerpen
  • Best Bartender: Didier Van Den Broeck, Dogma, Antwerpen
  • Best Hotel Concept: Jam, Brussel
  • Best Coffee Concept: Butcher's Coffee, Antwerpen
  • Best Barista: Marc Daniels, Kaffabar, Brussel
  • Dare Devil Concept: Proof, Gent
  • Best Design: Jam, Brussel

Gloria, Leuven

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 07 12 2016. Citaat:
foto restaurant Gloria

Van de eigenaars van Bistro Lust is er nu ook Gloria te Leuven. Ondergebracht in een oude sigarettenfabriek aan de rand van de stad kom je binnen in een oase van rust.

Barbara van Goesting magazine werd niet enkel door het vriendelijke personeel verwend maar ook door de heerlijke Frans-Belgische klassiekers die gewoon perfect waren bereid.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Gloria

Tafelrond, Leuven

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 07 12 2016. Citaat:
foto restaurant Tafelrond

Restaurant Tafelrond is gevestigd in een historisch gebouw te Leuven en is superluxueus ingericht. Met Wouter Van der Vieren heeft het restaurant ook een voormalig sterrenchef in huis.

Het kunnen van de chef was voor Goesting magazine duidelijk zichtbaar op het bord. Perfect bereide en mooi gebrachte gerechten waren de hoofdtoon van de avond. Spijtig voor de tergend trage service, die de hele beleving toch wat onaangenamer maakte.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tafelrond

Lyrisch over Bistro Lust, Leuven

Verschenen in Leven in Leuven op 15 11 2016. Citaat:
foto restaurant Bistro Lust

Katrien Elen van Leven in Leuven en Katrijn Van Bouwel bezochten Bistro Lust te Leuven en geven vier redenen om lyrisch hier van te zijn. Ambacht, schoonheid, echt en gevoel.

Chef Wouter Vandeput is bezeten door verfijnde en ambachtelijke keuken en werkt graag met 'pure' ingrediënten. Het resultaat is dan ook heerlijke gerechten bereid volgens de regels van de kunst.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Lust

Restaurant Rossi, Leuven

Verschenen in Be-Gusto op 01 11 2016. Citaat:

Felice Miluzzi brengt in zijn restaurant Rossi te Leuven een rasechte Italiaanse keuken, die imponeert door haar eenvoudige puurheid.

Ook deze keer was het voor Be-Gusto genieten geblazen. Rossi komt dan ook mee op zijn lijstje van Italiaanse restaurants in België waar passie, puurheid en ziel nog centraal staan.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Rossi

Het Land aan de Overkant, Heverlee

Verschenen in Leven in Leuven op 21 10 2016. Citaat:
foto restaurant Het Land Aan De Overkant

Restaurant Het Land aan de Overkant te Heverlee heeft een nieuwe chef en Leven in Leuven mocht aan tafel schuiven voor een kennismakingslunch.

Chef Pascal Van Couteren sluit duidelijk aan bij de filosofie van het restaurant. Het dynamische team is voortdurend op zoek naar vernieuwing maar ook een bepaalde continuiteit. Het was een overheerlijke lunch waarbij de chef duidelijk zijn kunnen kon etaleren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Het Land Aan De Overkant

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.