Restaurant Leuven

Zoek een restaurant in Leuven

In de pers: Leuven

In maart 2017 opent chef Bart Tastenhoye zijn eigen zaak 'Taste'.

Verschenen in eigen redactie op 10 01 2017.
foto restaurant Taste

In maart 2017 opent chef Bart Tastenhoye en gastvrouw Dorotée Hoste hun eigen zaak 'Taste' te Leuven.

Bij Taste wil men de gast laten proeven van verfijnde gastronomie waarbij nieuwe smaken en producten niet uit de weg worden gaan.

Chef Bart Tastenhoye streeft naar echte smaaksensaties en een pure streling voor de tong. Er wordt gekozen voor een vernieuwde stijl, zonder de witte borden en met een toets van Bohemian Chic. Beleving staat centraal.

Bart Tastenhoye haalde in november zijn eerste Michelinster binnen had, na vijf jaar hard zwoegen bij restaurant Kelderman te Aalst.

Meer over restaurant Taste

Libanees restaurant Karamna

Verschenen in Leven in Leuven op 07 01 2017. Citaat:
foto restaurant Karamna

Karamna op de Oude Markt te Leuven biedt een uitgebreide kaart met typisch Libanese gerechten aan.

De recensenten van Leven in Leuven deden de test en vonden het eten uitstekend!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Karamna

Restaurant Zappaz, Leuven

Verschenen in Kris Kookt op 14 12 2016. Citaat:
foto restaurant Zappaz

Een jonge chef, een jong team, een jong en trendy interieur. Dat zijn de ingrediënten van restaurant Zappaz te Leuven.

Het restaurant heeft er nu nog een fan bij, met name Kris Kookt. Hij genoot van de smaakvolle en creatieve gerechten, die één voor één begeleid werden door uitstekend bijpassende wijnen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Zappaz

Venuez Hospitality Awards 2016

Verschenen in eigen redactie op 13 12 2016.
foto restaurant Baracca

In het casino van Knokke werden naar jaarlijkse gewoonte de Venuez Hospitality Awards uitgereikt.

Ziehier een overzicht:

  • Best Hospitality Concept: Boury, Roeselare
  • Best Restaurant Concept: Baracca, Leuven
  • Best Bar Concept: Bar Burbure, Antwerpen
  • Best Restyling: Cuchara, Lommel
  • Culinary Talent: Dimitri Proost, Dim Dining, Antwerpen
  • Rookie of the Year: Sam D’Huyvette, BLVD Boutique, Sint-Martens-Latem
  • Entrepreneur of the Year: John Verept, RAS, Antwerpen
  • Best Cocktailbar: Bijou, Antwerpen
  • Best Bartender: Didier Van Den Broeck, Dogma, Antwerpen
  • Best Hotel Concept: Jam, Brussel
  • Best Coffee Concept: Butcher's Coffee, Antwerpen
  • Best Barista: Marc Daniels, Kaffabar, Brussel
  • Dare Devil Concept: Proof, Gent
  • Best Design: Jam, Brussel

restaurants uit dit artikel

Gloria, Leuven

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 07 12 2016. Citaat:
foto restaurant Gloria

Van de eigenaars van Bistro Lust is er nu ook Gloria te Leuven. Ondergebracht in een oude sigarettenfabriek aan de rand van de stad kom je binnen in een oase van rust.

Barbara van Goesting magazine werd niet enkel door het vriendelijke personeel verwend maar ook door de heerlijke Frans-Belgische klassiekers die gewoon perfect waren bereid.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Gloria

Tafelrond, Leuven

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 07 12 2016. Citaat:
foto restaurant Tafelrond

Restaurant Tafelrond is gevestigd in een historisch gebouw te Leuven en is superluxueus ingericht. Met Wouter Van der Vieren heeft het restaurant ook een voormalig sterrenchef in huis.

Het kunnen van de chef was voor Goesting magazine duidelijk zichtbaar op het bord. Perfect bereide en mooi gebrachte gerechten waren de hoofdtoon van de avond. Spijtig voor de tergend trage service, die de hele beleving toch wat onaangenamer maakte.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tafelrond

Lyrisch over Bistro Lust, Leuven

Verschenen in Leven in Leuven op 15 11 2016. Citaat:
foto restaurant Bistro Lust

Katrien Elen van Leven in Leuven en Katrijn Van Bouwel bezochten Bistro Lust te Leuven en geven vier redenen om lyrisch hier van te zijn. Ambacht, schoonheid, echt en gevoel.

Chef Wouter Vandeput is bezeten door verfijnde en ambachtelijke keuken en werkt graag met 'pure' ingrediënten. Het resultaat is dan ook heerlijke gerechten bereid volgens de regels van de kunst.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Lust

Restaurant Rossi, Leuven

Verschenen in Be-Gusto op 01 11 2016. Citaat:

Felice Miluzzi brengt in zijn restaurant Rossi te Leuven een rasechte Italiaanse keuken, die imponeert door haar eenvoudige puurheid.

Ook deze keer was het voor Be-Gusto genieten geblazen. Rossi komt dan ook mee op zijn lijstje van Italiaanse restaurants in België waar passie, puurheid en ziel nog centraal staan.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Rossi

Het Land aan de Overkant, Heverlee

Verschenen in Leven in Leuven op 21 10 2016. Citaat:
foto restaurant Het Land Aan De Overkant

Restaurant Het Land aan de Overkant te Heverlee heeft een nieuwe chef en Leven in Leuven mocht aan tafel schuiven voor een kennismakingslunch.

Chef Pascal Van Couteren sluit duidelijk aan bij de filosofie van het restaurant. Het dynamische team is voortdurend op zoek naar vernieuwing maar ook een bepaalde continuiteit. Het was een overheerlijke lunch waarbij de chef duidelijk zijn kunnen kon etaleren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Het Land Aan De Overkant

Nieuwe Tijd, Leuven

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 05 10 2016. Citaat:

Goesting magazine heeft bij Brasserie Nieuwe Tijd te Leuven een heel lekkere chateubriand op bord gekregen. De voor- en nagerechten waren van een minder niveau maar de steak was sappig, mals en in de keuken voorgesneden.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant NieuweTijd

Saki Sushi, Leuven

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 05 10 2016. Citaat:

Blikvanger bij Saki Sushi te Leuven is de indrukwekkende sushiboot. Je kan er zelf de lading samenstellen.

Bart Billen en tafelgenoot deden juist dat en kozen voor een mengeling van 49 stuks. Enkele vielen wat etgene maar de grote meerderheid waren gewoon goed met als uitschieter de pikante zalm, die echt top was.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Saki Sushi

Wok Dynasty, Heverlee

Verschenen in Leven in Leuven op 25 09 2016. Citaat:
foto restaurant Wok Dynasty

In het nieuwe en opgefriste interieur van Wok Dynasty te Heverlee ging Leven in Leuven er weer op verkenning.

Het eten is er nog steeds heel lekker en je keuze van groenten, vleesstreepjes, scampi’s en dergelijke, die heerlijk, dampend ter plaatse worden klaar gewokt zijn meer dan de moeite waard.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Wok Dynasty

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2016 & maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 18 09 2016.
foto restaurant EssenCiel

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand oktober en in maart volgend jaar betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

La Filosofia, Leuven

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 29 06 2016. Citaat:
foto restaurant La Filosofia

De nieuwe stek van restaurant La Filosofia te Leuven is een mooie opwaardering. Het interieur is modern en luxueus met veel invallend licht.

Bart Billen van Goesting magazine genoot van lekkere huisgemaakte ravioli, die nog werd afgewerkt met goed doorsmakende salie. In tegenstelling tot de venusschelpen, die hem een zeer zoute nasmaak nalieten, viel de risotto wel erg in de smaak. Uiteraard sloot hij zijn avond af met een perfecte espresso.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Filosofia

Den Beiaard, Leuven

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 29 06 2016. Citaat:

Den Beiaard te Leuven is een heuse klassieke brasserie, met donkerhouten meubels en een robuuste toog.

Ook een deel van de gerechten lijkt zoals uit grootmoeders keuken. Goesting magazine at rechtoe rechtaan lekkere brasseriekost, die duidelijk met kennis van zaken werd klaargemaakt.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Den Beiaard

Trente, Leuven: creativiteit & kunst

Verschenen in Be-Gusto op 09 06 2016. Citaat:
foto restaurant Trente

Art@Trente...

Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van restaurant Trente te Leuven werd een speciaal menu 'kunst' gecreëerd. Elk gerecht is gelinkt aan een kunstwerk en aan een gerechtinspiratie van een bekende chef.

Onder meer Marcel BroodthaersFrans Masereel en Claude Monet komen aan bod, in combinatie met inspiratie van chefs zoals Sergio Herman, Pierre WynantsHeston Blumenthal en René Redzeppi. Be-Gusto was onder de indruk.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Trente

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.