Restaurant Koksijde

Zoek een restaurant in Koksijde

In de pers: Koksijde

Willem Hiele, creatieve puurheid

Verschenen in Be-Gusto op 19 02 2017. Citaat:
foto restaurant Willem Hiele - Concept in cooking

BeGusto over Willem Hiele: "Een sfeer met authenticiteit. Een chef met een kookstijl waar ziel in zit en een gastvrouw die perfect aanvoelt en de chef bijstaat in zijn visie. Willem Hiele maakt het helemaal waar. Bruut van buiten en vol verfijning en smaak in het bord. Touchdown zou ik zeggen!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Willem Hiele - Concept in cooking

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Carcasse

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Kwaliteit met grote K bij De Eglantier

Verschenen in eigen redactie op 24 08 2016.
foto restaurant Bistronomie Eglantier

De jury van De Gouden Vork ging langs bij De Eglantier en had volgende lovende woorden: "Wie in Koksijde moet zijn, moet zeker langs bij De Eglantier. Zowel het interieur, de bediening als het eten is top!"

Lees het artikel via de facebookpagina van De Gouden Vork

Meer over restaurant Bistronomie Eglantier

Restaurant Julia, Koksijde

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 07 10 2015. Citaat:
foto restaurant Julia by Mare Nostrum

Voor een echt visrestaurant, waar een stoere zeebonk achter de toog staat en waar de 'catch of the day' de kaart bepaalt, moet je zeker bij Julia te Koksijde zijn.

In een authentieke sfeer serveert Frank Desmet een uiterst smakelijke en verser dan verse keuken. Voor Ella van Goesting magazine was het alvast een erg geslaagde avond.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Julia by Mare Nostrum

Het Dorstige Hart, Koksijde

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 02 07 2015. Citaat:
foto restaurant Het Dorstige Hart

Van begin tot einde kreeg Goesting magazine heerlijke gerechten geserveerd, bereid met superverse producten. Het hoogtepunt van deze maaltijd was de paling in het groen: een echte smaakbom met perfecte 'zuring' en helemaal in balans zijnde ingrediënten.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Het Dorstige Hart

Tien restaurants die ook een Michelinster verdienen

Verschenen in knackweekend.be op 04 12 2014. Citaat:
foto restaurant Oh Restaurant

"De Michelingids 2015 hield bij de bekroning van de nieuwe sterrenrestaurants geen rekening met wat er in Vlaanderen bloeit en groeit. Weekend Knack selecteerde tien uitstekende eethuizen die klaar zijn voor een eerste ster."

  • Two Cooks, Zottegem
  • Hotel Damier, Kortrijk
  • 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
  • Restaurant Appelsveer, Appels
  • Bistro du Nord, Antwerpen
  • Fleur de Lin, Zele
  • Markt XI, De Haan
  • Oh Restaurant, Koksijde
  • Schatteman, Hertsberge
  • 't Vijfde Seizoen, Aalter

Lees het volledige artikel (externe link)

Bib Gourmand 2015 - Nieuwkomers Belgiƫ

Verschenen in eigen redactie op 03 11 2014.

 

Michelin heeft met zijn nieuwste Bib Gourmand Benelux Gids 2015 terug een recordeditie te pakken. De teller staat op 285 restaurants, waaronder maar liefst 57 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Nieuws uit de omgeving van Koksijde

Botticelli, Nieuwpoort

Verschenen in elidesc says op 14 06 2016. Citaat:
foto restaurant Botticelli

Botticelli te Nieuwpoort staat al langer op de lijst van nog te bezoeken restaurants en eindelijk kwam het er zover voor elidesc.com.

Het enige wat ze hier spijtig vond is dat ze er niet eerder al kwam. Dit is voor haar hoe een Italiaan hoeft te zijn. Voortreffelijke typische Italiaanse gerechten met top ingrediënten en een prima wijnkeuze.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Botticelli

Flavie's Tafel, Nieuwpoort

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 06 05 2015. Citaat:
foto restaurant Flavie's Tafel

Restaurant Flavie's Tafel te Nieuwpoort is onlangs verhuisd en het nieuwe interieur werd ontworpen door architect Lieven Musschoot.

Ondanks dat de hoofdgerechten wat lang op zich hebben laten wachten, genoten Elise Descamps van Goesting magazine en haar tafelgenote van de verschillende visgerechten.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Flavie's Tafel

Restaurants Lettenburg en De Vierboete

Verschenen in eigen redactie op 15 04 2015.
foto restaurant Lettenburg

In Accent Magazine kan je een dubbelinterview lezen met Jurgen Carron en Sofie Blomme, eigenaars van restaurant Lettenburg te Diksmuide en restaurant De Vierboete te Nieuwpoort.

"Gerijpt kwaliteitsvlees of verse Noordzeevis? Landelijk kader of met zicht op Nieuwpoortse jachthaven? Aan u de keuze! Bij zowel Restaurant Lettenburg in Diksmuide als Restaurant De Vierboete in Nieuwpoort bent u daarvoor absoluut aan het juiste adres. Buiten een warm en hartelijk welkom door Jurgen Carron enerzijds (Lettenburg) en Sofie Blomme (De Vierboete) anderzijds verwennen zij dagelijks uw smaakpapillen met fijne gerechten en een uitgebreide suggestiekaart."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Delta Gids 2015: uitreiking Delta's

Verschenen in hbvl.be op 11 12 2014. Citaat:
foto restaurant Le Flore

"Chef Bart De Pooter van restaurant Pastorale in Reet en Olivier Bourguignon van Le D’Arville in Wierde zijn donderdagmiddag beloond met een Gouden Delta. Dat gebeurde bij de voorstelling van de Delta Gids 2015 voor België en Luxemburg."

"L’Olivier des Sens in Tilff en ‘t Korennaer in Nieuwkerken kregen een Zilveren Delta toegekend. Daarnaast was er nog een Bronzen Delta weggelegd voor L’Etang Bleu in Mont-Sainte-Geneviève en Le Flore in De Panne."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014.

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Restaurant De Roos valt in prijzen

Verschenen in hln.be op 08 08 2014. Citaat:
foto restaurant De Roos

"Het restaurant De Roos van Steve D'hoedt en Natacha Vandamme aan de Nieuwpoortse kaai valt in de prijzen. Reviewsite Tripadvisor heeft de restauranthouders beloond met het certificaat van uitmuntendheid 2014"

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Roos

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.