Restaurant Brussel

Zoek een restaurant in Brussel

In de pers: Brussel

De ramen van Umamido, Brussel

Verschenen in cuberdon-macaron.be op 14 03 2017. Citaat:
foto restaurant Umamido

Voor Cuberdon & Macaron was het bezoek aan Umamido te Brussel een schot in de roos.

De pork bun en hun homemade ravioli waren overheerlijk en de grote kom ramen waren op hetzelfde niveau.

Japanse klassiekers op hun best!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Umamido

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Humphrey

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Oficina

Verschenen in De Standaard Magazine op 04 02 2017. Citaat:
foto restaurant Oficina

Sterckx en Van Camp hebben de tijdsgeest goed aangevoeld, en mits je het gebrek aan verfijning door de vingers ziet, kan je hier voor weinig geld treffelijk eten.

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Oficina

San, Brussel

Verschenen in Kris Kookt op 24 01 2017. Citaat:
foto restaurant San

De lunch begon misschien met een valse start, maar al snel werden de proevers van dienst ondergedompeld in de creatieve kookstijl van dit team. Deze smaakvolle gerechten werden telkens begeleid door een heerlijk glaasje natuurwijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant San

WY, Brussel

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 07 12 2016. Citaat:
foto restaurant WY by Bart de Pooter - The Mercedes House

Bart Billen van Goesting Vlaams-Brabant was heel tevreden over het eten bij WY te Brussel. Het viergangenmenu was lekker en origineel gebracht. De setting in de showroom van Mercedes is helaas wel als koud te omschrijven en de wachttijden tussen de gerechten waren ook soms te lang.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant WY by Bart de Pooter - The Mercedes House

La Manufacture, Brussel
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 29 11 2016.
foto restaurant La Manufacture

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant La Manufacture te Brussel.
Lees het verslag

Meer over restaurant La Manufacture

Le Comptoir des Galeries, Brussel
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2016.
foto restaurant Comptoir des Galeries

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant Le Comptoir des Galeries te Brussel.
Lees het verslag

Meer over restaurant Comptoir des Galeries

Nieuwe sterren uitgedeeld in Michelin België & Luxemburg 2017

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2016.
foto restaurant BOZAR Brasserie

Michelin heeft maandag zijn nieuwe gids voor 2017 voorgesteld. Negen Belgische restaurants kregen hun eerste ster toegekend.

De nieuwe éénsterrenrestaurants zijn:

  • 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
  • Castor, Beveren-Leie
  • Colette, Westerlo
  • Kelderman, Aalst
  • Bozar Brasserie, Brussel
  • Quadras, St. Vith
  • La Villa Emily, Brussel
  • Vol-Ver, Marke
  • Wine in the City, Jette

Michelin Bib Gourmand 2017 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2016.

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2017 voorgesteld. In totaal staan er 165 restaurants in België, waaronder 25 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Gault&Millau 2017 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2016.
foto restaurant BOZAR Brasserie

Op maandag 7 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2017 bekend.

Lees het volledige artikel

Gramm, Brussel
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 09 10 2016.
foto restaurant Gramm

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant Gramm te Brussel.
Lees het verslag

Meer over restaurant Gramm

Proeven die oesters!
Oestermarkt @ La Quincaillerie (d'Ieteren Mail), Dock's Café en Pakhuis.

Verschenen in eigen redactie op 03 10 2016.
foto restaurant La Quincaillerie

Programma 2016:
- Vr. 21 oktober (17–21 uur): La Quincaillerie @ d'Ieteren Mail, Brussel
- Zat. 22 oktober (11–15 uur): Dock’s Café, Antwerpen
- Zon. 23 oktober (11-15 uur): Pakhuis, Gent

Het oesterseizoen komt op kruissnelheid en dat mag gevierd worden. Niet met veel tamtam noch met grootste show maar wel met een oestermarkt waar producenten fier hun ambachtelijk werk voorstellen. The proof of the oyster is in the eating.

Videoverslag van een vorige editie in Pakhuis Gent:

Het oesteraanbod van de drie brasseries is elk seizoen opnieuw ruim en gevarieerd.

Al deze oesters kan men tijdens de jaarlijkse oestermarkt aan zeer voordelige marktprijzen proeven.

Meer info: Pleasures Magazine

Vijf finalisten 'Eerste Kok van België 2017' zijn bekend

Verschenen in standaard.be op 11 07 2016. Citaat:

Op 3 oktober 2016 zullen vijf chefs meedingen voor de titel Eerste Kok van België 2017. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Club Prosper Montagne.

De vijf finalisten zijn Jean-Jacques Danthine (La Meilleure Jeunesse, Brussel), Bart Hoornaert (La Durée, Izegem), Lukas Moonens (Bistro Margaux, Sint-Martens-Bodegem), Anthony Stoop (Pigas, Sint-Niklaas en Likoké, Les Vans) en Glenn Verhasselt (Sir Kwinten, Lennik).

Lees het volledige artikel (externe link)

Beli, Brussel

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 01 06 2016. Citaat:
foto restaurant Beli

Wie van lekker mediterraan eten houdt, kan vanaf begin maart terecht bij Bali te Brussel. Dit Libanees geïnspireerd restaurant is een nieuwe hippe plek aan het worden.

Goesting magazine ging er ook al langs en werd verwend met een brede waaier aan lekkere, authentieke gerechten.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Beli

Pistolet Original, Brussel

Verschenen in vierbordjes.be op 29 05 2016. Citaat:
foto restaurant Pistolet Original

Nadat de hamburger de laatste tijd door verschillende zaken opgewaardeerd wordt, is het nu ook de belegde broodjes die naar een hoger niveau worden getilt.

Pistolet Original combineert verse broodjes van artisanale bakker Yves Guns met gastronomisch beleg, gecreëerd door topchefs zoals Peter Goossens, Lionel Rigolet en Christophe Hardiquest.

Bruno Vanspauwen geeft deze broodjes alvast een topscore.

Lees het volledige artikel (externe link)

Les Brigittines, Brussel

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 04 05 2016. Citaat:
foto restaurant Aux Marches De La Chapelle - Les Brigittines

Dirk Myny kookt in restaurant Les Brigittines te Brussel, dat enkel al voor het indrukwekkend interieur een bezoekje waard is.

Hot Cuisine de Pierre ging er langs om de specialiteit van het huis te proeven. 'De Zennepot' bestaat uit een laagje zuurkool gemengd met stukjes droge worst, een laag Brusselse bloempanch met een sausje van Cantillon, afgewerkt met wulk. De chef stelde niet teleur, het was een prachtcombinatie en het bordje kon niet snel genoeg op zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Aux Marches De La Chapelle - Les Brigittines

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.