Restaurant Brussel

Zoek een restaurant in Brussel

In de pers: Brussel

De culinaire hoogtepunten volgens Bruno Vanspauwen: de 10 van 2017

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 12 2017. Citaat:
foto restaurant Nona

Naar jaarlijkse gewoonte lijst Bruno Vanspauwen tien restaurants op die hem in 2017 aangenaam hebben verrast. Daarbij maakt hij geen onderscheid tussen sterrenzaken, bistro's en foodbars. Als er maar kwaliteit wordt geserveerd tegen een redelijke prijs. Liefst met een dosis creativiteit en bezieling.

De 10 restaurants: Chambre Séparée, Zet'Joe, Tero, Lunapark, Boo Raan, La Paix, De Vijf Seizoenen, U Foodbar, Nona en Troisgros (Frankrijk, www.troisgros.com).

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant Gramm

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

restaurants uit dit artikel

Bib Gourmand 2018: 8 nieuwkomers in Vlaanderen

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2017.

Er zijn 8 Vlaamse nieuwkomers in Bib Gourmand 2018:

  • Schnitzel - Antwerpen
  • Tou.Gou - Brugge
  • Signatuur - Hoogstraten
  • Het Verschil - Lede
  • Au Filet de Sole - De Panne
  • Xaler - Ronse
  • Plat Préfére - Snaaskerke
  • Faraya - Wemmel

meer info: Overzicht Bib Gourmand Benelux 2018 (pdf)

restaurants uit dit artikel

Oficina

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 14 09 2017. Citaat:
foto restaurant Oficina

Een nieuw restootje dat specialiseert in comfortfood vlak bij de Dansaertstraat? We are there! Oficina, het kindje van ex-Humphrey - Sanne Van Camp en Orry Sterckx kreeg sinds kort ook het gezelschap van hun voormalige chef Yannick Van Aeken. Het restaurant ligt een beetje verscholen in de Aalststraat, maar wij wijzen je graag de weg.

Ja, we hebben lekker gegeten (voor een heel aanvaardbare 57 euro) en het was een erg gezellige avond. Voor ons is Oficina officieel een aanwinst.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Oficina

Aan Tafel: Bia Mara

Verschenen in De Standaard Magazine op 21 08 2017. Citaat:
foto restaurant Bia Mara

Ik ben alvast aangenaam verrast door de versheid van de kabeljauw die niet in westers maar Japans paneermeel (panko) gewenteld wordt, wat de korst lichter en luchtiger maakt (€ 12). De schijven ongeschilde aardappel, gefrituurd in plantaardige olie, hebben smaak, maar hadden meer crispy kunnen zijn. Leuk detail: ze worden gezouten met zeewier.

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Chez Richard

Verschenen in vierbordjes.be op 24 06 2017. Citaat:
foto eetcafé Chez Richard

In Chez Richard wordt van eten en drinken niet méér gemaakt dan wat het eigenlijk is: het leukste alibi voor mensen om samen te zijn. Met voldoende aandacht voor kwaliteit, zodat de sfeer niet verbrod wordt.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé Chez Richard

Kumiko, Brussel

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 27 04 2017. Citaat:
foto restaurant Kumiko

Eén ding staat vast, hier schuiven we opnieuw aan (zeker voor € 89 voor 4 personen), voor een snelle hap voor een avondje stappen, met vrienden om ook na het eten nog lang te blijven plakken of zelfs met onze kroost tijdens een dagje Brussel. Kumiko zou mooi betekenen, wat ons betreft staat het nu ook voor lekker!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Kumiko

Bozar Brasserie in Brussel: schone culinaire kunsten

Verschenen in knackweekend.be op 13 04 2017. Citaat:
foto restaurant BOZAR Brasserie

Wij bestelden, ondanks de gepeperde prijs, pastei waarmee chef Karen Torosyan de titel behaalde van 'Wereldkampioen pasteibakken Bocuse d'Or'.

Die snede pastei was een culinair monument, een op kamertemperatuur opgediende mozaïek van varkensvlees en eendenlever, verrijkt met pistache en omhuld met gelei en goud gebrande ovenkorst met reliëftekening (39 euro).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant BOZAR Brasserie

Aan Tafel: La Marie-Joseph

Verschenen in De Standaard Magazine op 08 04 2017. Citaat:
foto restaurant La Marie-Joseph

De specialiteit van La Marie Joseph is alles wat uit de zee komt, er staat dan ook een vivarium in de zaal. Op het menu staan al sinds mensenheugnis dezelfde klassiekers, aangevuld met seizoensgebonden gerechten die elk jaar terugkomen.

La Marie Joseph is niet goedkoop, maar de porties zijn royaal. Dus heb je meestal na een voor-en hoofdgerecht geen honger meer.

Meer over restaurant La Marie-Joseph

L’Écailler du Palais Royal

Verschenen in Captain Critic op 23 03 2017. Citaat:
foto restaurant L'Écailler Du Palais Royal

Sinds 1967 klom het restaurant in 1999 tot 2 sterren, om ze in dit decennium opnieuw te verliezen.

Michelin besloot wellicht terecht dat anno 2017 dit restaurant zich onvoldoende vernieuwd heeft om nog tot de culinaire top te behoren, maar dat maakt de gerechten er niet minder lekker op en de bediening is uitzonderlijk.

L’Écailler houdt halsstarrig vast aan een grandeur die je nog maar moeilijk vindt, en speelt hierdoor in zijn eigen klasse. Als wij verder kunnen zien, is het omdat we op de schouders van reuzen staan. L’Écailler du Palais Royal is een reus, en de luitenant is blij dat hij er opnieuw heeft kunnen eten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L'Écailler Du Palais Royal

De ramen van Umamido, Brussel

Verschenen in cuberdon-macaron.be op 14 03 2017. Citaat:
foto restaurant Umamido

Voor Cuberdon & Macaron was het bezoek aan Umamido te Brussel een schot in de roos.

De pork bun en hun homemade ravioli waren overheerlijk en de grote kom ramen waren op hetzelfde niveau.

Japanse klassiekers op hun best!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Umamido

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Humphrey

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

San, Brussel

Verschenen in Kris Kookt op 24 01 2017. Citaat:
foto restaurant San

De lunch begon misschien met een valse start, maar al snel werden de proevers van dienst ondergedompeld in de creatieve kookstijl van dit team. Deze smaakvolle gerechten werden telkens begeleid door een heerlijk glaasje natuurwijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant San

WY, Brussel

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 07 12 2016. Citaat:
foto restaurant WY by Bart de Pooter - The Mercedes House

Bart Billen van Goesting Vlaams-Brabant was heel tevreden over het eten bij WY te Brussel. Het viergangenmenu was lekker en origineel gebracht. De setting in de showroom van Mercedes is helaas wel als koud te omschrijven en de wachttijden tussen de gerechten waren ook soms te lang.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant WY by Bart de Pooter - The Mercedes House

La Manufacture, Brussel
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 29 11 2016.
foto restaurant La Manufacture

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant La Manufacture te Brussel.
Lees het verslag

Meer over restaurant La Manufacture

Le Comptoir des Galeries, Brussel
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2016.
foto restaurant Comptoir des Galeries

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant Le Comptoir des Galeries te Brussel.
Lees het verslag

Meer over restaurant Comptoir des Galeries

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.