Restaurant Antwerpen

Zoek een restaurant in Antwerpen

In de pers: Antwerpen

Aan Tafel: Bia Mara

Verschenen in De Standaard Magazine op 19 08 2017. Citaat:
foto restaurant Bia Mara

Ik ben alvast aangenaam verrast door de versheid van de kabeljauw die niet in westers maar Japans paneermeel (panko) gewenteld wordt, wat de korst lichter en luchtiger maakt (€ 12). De schijven ongeschilde aardappel, gefrituurd in plantaardige olie, hebben smaak, maar hadden meer crispy kunnen zijn. Leuk detail: ze worden gezouten met zeewier.

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Meteen aanschuiven in nieuwe Würst-zaak: “Heel blij terug in Antwerpen te zijn”

Verschenen in gva.be op 25 07 2017. Citaat:
foto restaurant Würst Haute Dogs

Het ‘haute dog’-concept van Jeroen Meus en partners is met de Würst in de Maalderijstraat – tussen de Handschoenmarkt en de Grote Markt – toe aan zijn derde filiaal.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Würst Haute Dogs

Mon

Verschenen in Goesting Antwerpen op 19 07 2017. Citaat:
foto restaurant Mon

In het 19de-eeuwse koetshuis van Hof ter Beke opende de tweede vestiging van Món. De menukaart is identiek, maar het verbouwde kasteel biedt een enorme meerwaarde.

Het verpauperde kasteel en aanpalend koetshuis kregen een grondige renovatie. Een glazen volume verbindt de twee panden en langs de slotgracht werd een strakke glazen galerij gebouwd waar het restaurant een plek kreeg, met zicht op het groen, de eenden en de waterkippen die in het water scharrelen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Mon

Aan Tafel: Jinza

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 07 2017. Citaat:
foto restaurant Jinza

Ik hou van Cuichine, het restaurant waar Szelim Man en Chuck Tang, beiden van uit Hong Kong geëmigeerde ouders, met brio het nieuwe culinaire China presenteren. Ik hield ook van Bar Chine, hun eetbar met kleinere gerechten om te delen. Precies dat kleinere formaat werd een probleem: volk genoeg, maar te weinig besteding per persoon. Vandaar dat Bar Chine nu werd omgevormd tot een restaurant, met nieuw interieur en nieuwe naam. Een kopie van Cuichine is het niet geworden: terwijl Cuichine voluit voor Oosterse smaken gaat, stelt Jinza een Frans-Aziatische keuken voor.

Menig inwoner van de Zurenborgwijk zal de flexibele eetformule en lage prijzen van Bar Chine missen. Maar het blijft hier prettig toeven, ook op de kleurrijke stoelen en tafels die bij mooi weer buiten staan. 

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Jinza

Divin by Sepi, de gastrobar van ‘t Stad

Verschenen in Be-Gusto op 18 07 2017. Citaat:
foto restaurant Divin by Sepi

Enkele jaren geleden werd Sepideh verkozen door Gault&Millau tot sommelier van het jaar en iets later opende ze haar gastrobar op het hippe Antwerpse Zuid.

De gastrobar Divin van Sepideh Sedaghatnia is één van die ‘places to be’ voor wijnliefhebbers en fijnproevers. De gerechten zijn gevarieerd en vinden vaak hun oorsprong in een Iraans-geïnspireerde keuken. De sfeer en inrichting zorgen voor een vleugje romantiek!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Divin by Sepi

Black Smoke Rooftop

Verschenen in Goesting Antwerpen op 17 07 2017. Citaat:
foto restaurant Black Smoke

We bestellen nogmaals de heerlijk gekoelde cocktail en enkele sharing platters: Black Smoke bitterballen deluxe (€ 10) en Here fishy fishy platter (€ 26). De bitterballen hebben een heerlijk krokant omhulsel en zijn gevuld met traaggegaard, gerookt vlees met Duvel. Het dipsausje is een Carolina mosterdsaus, een originele barbecuesaus. De visschotel bestaat uit een slaatje van gegrilde octopus, koud gerookte zalm met gemarineerde venkel en limoengel en gerookte kabeljauw in dipvorm (met zure room, verse kruiden en jalapenopepers) dat je met crackers, grissini en ingemaakte groenten kan opsmullen. Dit is genieten in de overtreffende trap.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Black Smoke

Bistro Mature

Verschenen in Kris Kookt op 03 07 2017. Citaat:
foto restaurant Bistro Mature

Hoewel deze bistro nog maar net open is, kregen wij de kans om al te gaan proeven tijdens de ‘try out’. Via deze weg kreeg de zaak en het personeel de kans om eventuele obstakels te vinden en recht te zetten. Wij genoten alvast van een ongedwongen avond, lekker eten en een goed glas wijn. Het enige wat wij misten was de zee en het strand. Want een bezoek aan Bistro Mature zorgt voor een instant vakantiegevoel.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Mature

Op ontdekking in de nieuwe Dôme

Verschenen in Macaron Manon op 29 06 2017. Citaat:
foto restaurant Dôme

Maar het is vooral het hoofdgerecht dat ik me nog heel lang zal herinneren. Duif d’Anjou met artisjok en ongetwijfeld één van de beste sauzen die ik ooit geproefd heb. Gemaakt met de ingewanden van de duif en bijgevolg ontzettend intens en rijk van smaak, mooi glanzend van textuur en heerlijk bij een stukje duif, rosé vanbinnen maar krokant van vel. Het gerecht is pure power en toont de oprechte passie van een chef die duidelijk met liefde kookt. Ons glas biologische cabernet franc uit Bourgeuil past er prima bij.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Dôme

3, 4 en 5 oktober 2017: Amuse Geuze @ L'Amitié

Verschenen in eigen redactie op 23 06 2017.
foto restaurant L'Amitié

In samenwerking met Karen Blereau organiseert restaurant L'Amitié van chef-kok Thomas Baeyens op 3, 4 en 5 oktober de 6e editie van Amuse Gueuze. 3 avonden puur plezier, ambacht en nice food!

Wat mag je verwachten? Een superleuke avond onder vrienden, 5 (h)eerlijke gerechten met aangepaste exclusieve geuze en lambiek bieren, deskundige uitleg van biersommeliers én een leuke goodie bag.

De plaatsen zijn beperkt tot max. 40 personen per avond.

Reserveren kan via www.amusegueuze.com. Max 6 tickets per naam.

Meer over restaurant L'Amitié

Gå Nord, wereldkeuken met Noord aroma

Verschenen in Be-Gusto op 18 06 2017. Citaat:
foto restaurant Gå Nord

Als eerste gerecht van het lunchmenu komt een ramen met huisgemaakte noedels. Hierbij kwartelei en plakjes correct gebakken onglet rundsvlees. Het geheel wordt op smaak gebracht met de Chinese 5-spice kruiden.

Een stukje zalm combineert de chef met fregola sarda pasta, boterboontjes, aioli en kreeftenjus. Goede cuisson van de zalm en de boterboontjes hadden nog voldoende beet. De kreeftenjus mocht nog iets krachtiger zijn.

Chef Timothy Tynes heeft duidelijk wat in zijn mars en dat toont hij al bij dit geslaagd lunchmenu.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Gå Nord

DIM Dining, much more than Sushi!

Verschenen in Be-Gusto op 12 06 2017. Citaat:
foto restaurant Dim Dining

Het Tokyo gevoel blijft de jonge chef meer en meer beïnvloeden en daar zitten zijn talrijke reizen naar Japan uiteraard voor iets tussen. Het resultaat is een hedendaagse Asian Fusion keuken gecombineerd met de power en klassieke rijkdom van leermeester Segers-San! Dit resulteert in menu’s met kleine proefgerechten die precisie en diepgang met zich meebrengen. Geen compromissen naar ingrediënten toe. Only the best en versheid primeert.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Dim Dining

Barchel, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 31 05 2017. Citaat:
foto restaurant Barchel

De naam Barchel staat voor twee vriendinnen, Charlotte en Ellen, die enkele maanden geleden dit nieuwe ontbijt/lunch-eethuis geopend hebben. Het was voor hen een ultieme droom om een dergelijke horecazaak op te starten: ze willen hun passie voor gezonde voeding delen en hun ideeën presenteren. Of

Een leuk adres vòòr of na het shoppen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Barchel

Ernest, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 31 05 2017. Citaat:
foto restaurant Ernest

Hier domineert het vakmanschap van de kok: een romige visbouillon, stuk voor stuk correct gegaarde scampi's, sliptongen, zeebaars en mosselen, krokante wortelen en selder en perfect gare aardappelen. Deze waterzooi is een omweg waard. Dat geldt ook voor het restaurant: voor de zachte prijzen en de smaakvolle bereidingen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Ernest

U, het restaurant van Viki Geunes en Hans Otten, opent in juni

Verschenen in eigen redactie op 09 05 2017.
foto restaurant U

Twee-sterrenchef Viki Geunes en mediafiguur Hans Otten sloegen de handen in elkaar en bieden U een ervaring waarin Happiness, Accessibility, Openness en Food Experience centraal staan. Gastronomie en media hand in hand : U cooperates.

Hans Otten : "We merken dat in wereldsteden als Londen, New York, Barcelona en Amsterdam heel vaak wordt ingezet op één, grote beleving."

Viki Geunes: "Een restaurant dat niet zomaar een restaurant is en een hotel dat meer is dan enkel een slaapgelegenheid. Eén plek die eerder een ontmoetingsplaats is. Een plaats in een leuke omgeving, waar iedereen de hele dag terecht kan om gelijk welke reden : ontspanning, werk, liefde, ontdekking."
Hans Otten : "Een plaats waar ook de drempel niet te hoog is en waar mensen mekaar graag ontmoeten. En dan praat je niet over enkel een restaurant maar ook over een hotel. Een restaurant met slaapgelegenheid of slaapgelegenheid met een restaurant. En dit als één grote beleving. Het bestaat nog niet in ons land!. Maar nu dus wel en die plek heet 'U', een plaats waar 'U', de gast centraal staat.'

Lees ook (Blog Macaron Manon)

Meer over restaurant U

Frites Atelier, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 03 05 2017. Citaat:
foto restaurant Frites Atelier

In de Korte Gasthuisstraat opende dus het vierde atelier van deze keten – meteen het eerste op Belgische bodem.

De steden Den Haag, Utrecht en Arnhem gingen Antwerpen al voor.

We merken van op een afstandje meteen een gezellige drukte, gelukkig blijkt snel dat de meeste mensen gewoon buiten staan te eten aan hoge tafels.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Frites Atelier

Ulcke van Zurich, Antwerpen

Verschenen in eigen redactie op 01 05 2017.
foto restaurant Ulcke Van Zurich

Het Ulcke Van Zurich ligt pal in het centrum van Antwerpen en toch afgelegen. Het dankt zijn naam aan een vrouw van lichte zeden , die rond het jaar 1500 dit pand aan de Oude Beurs bewoonde.

Ondertussen kreeg het huis een andere, meer culinaire bestemming en is “het Ulcke” voor de Antwerpenaars al meer dan 30 jaar synoniem voor gezellig tafelen in een ongedwongen sfeer.

Het warme zuiders getinte interieur, waarbij geen 2 tafels of stoelen dezelfde zijn, en de open keuken bepalen mee de eigenheid van ons charmante restaurant. De kleine maar gevarieerde kaart en de maandelijkse suggesties bieden stevige vlees- en fijne visgerechten, die door eigenaar Walter Finoulst bereid worden, maar ook slaatjes en pasta ontbreken niet.

Meer over restaurant Ulcke Van Zurich

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.