Restaurant Antwerpen

Zoek een restaurant in Antwerpen

In de pers: Antwerpen

Gå Nord, nieuw restaurant te Antwerpen in koetshuis Park Spoor Noord.

Verschenen in eigen redactie op 12 01 2017.
foto restaurant Gå Nord

Gå Nord brengt een symbiose tussen Scandinavische en oosterse invloeden, binnen een geheel eigen zinspeling op de Japanse wabi-sabi filosofie. In het oude koetshuis van het Antwerpse Park Spoor Noord, verheffen partners Sven Wille en Nicolaj Kovdal, de mannen achter de Cargo Zomerbar, het sleutelwoord ‘eenvoud’ tot een hoogwaardig en toegankelijk culinair en esthetisch concept. In lijn met de filosofie van de Noord-Europese keuken -simpel, natuurlijk en eerlijk- wordt zoveel mogelijk gekozen voor lokale en biologische producten.

De do-it-yourself aanpak komt niet enkel naar voor in de eigenbereide producten als natuurwijn, crafted cocktails en gepersonaliseerde fermentatie-technieken; ook het interieurconcept kwam van Willes en Kovdals hand, in samenwerking met designer Anja Schwerbrock. De ruwe details van het industriële pand waren bepalend: het is immers in vergankelijkheid en imperfectie waar schoonheid gevonden kan worden, zo onderwijst wabi-sabi.

Meer over restaurant Gå Nord

Jos en Marian, restaurant Bolivar: 'Ons goeie vlees, da’s ons geheim'

Verschenen in gva.be op 08 01 2017. Citaat:
foto restaurant Bolivar

Restaurant Bolivar, recht tegenover het Justitiepaleis, is al tien jaar een vaste waarde op het Zuid.

Chef Jos Rosseau maakt er een erezaak van om zijn vlees zelf in te kopen. 'Zo sta ik persoonlijk garant voor de kwaliteit. Voor onze Black Angus opteren we altijd voor een rib eye, vlees dat wordt afgesneden aan de voorkant van de rug van een rund. Het voelt enorm zacht aan en bevat een groot stuk filet pur'.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bolivar

Lam & Yin

Verschenen in Avocado van de duivel op 08 01 2017. Citaat:
foto restaurant Bij Lam En Yin

Op een originele wijze - op een waaier - wordt de beperkte kaart van 5 voorgerechten en 5 hoofdgerechten gepresenteerd.

De keuken van Lan & Yin staat voor heerlijke, pure smaken!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bij Lam En Yin

Nathan

Verschenen in Avocado van de duivel op 02 01 2017. Citaat:

Als laatste restaurantbezoek van 2016 koos Caroline Dhondt voor een veelbelovende nieuwkomer: Nathan.

Op de valreep zou dit volgens haar wel eens 1 van de beste restaurantbezoeken van 2016 kunnen geweest zijn. In ieder geval is het de ontdekking van het jaar!

Lovende woorden: "Een nieuwe ongecompliceerde aanwinst in Antwerpen. Lekker eten en een attente bediening in een aangename omgeving zonder meer! Hartjes voor restaurant Nathan en de jonge, veelbelovende ondernemers in keuken en zaal. Ga het ontdekken, ik raad het je van harte aan!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Nathan

Felix Pakhuis, Antwerpen: nieuw jaar, nieuwe openingsuren

Verschenen in eigen redactie op 02 01 2017.

Om de klanten een nog betere service te bieden, heeft Felix Pakhuis te Antwerpen haar openingsuren aangepast.

Voortaan is van donderdag tot zondag de gezellige bar ook tussen de lunch en het diner doorlopend open.

Van maandag tot woensdag is het restaurant te reserveren voor groepen vanaf 20 personen.

Meer over restaurant Felix Pakhuis

Nimman, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 29 12 2016. Citaat:
foto restaurant Nimman

Het was een geslaagd eerste bezoek voor elidesc.com aan Nimman te Antwerpen, het tweede Thaise restaurant van Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck. De gerechten waren echt smakelijk en de porties royaal.

Zeker een aanrader!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Nimman

Schnitzel, Antwerpen

Verschenen in beetgraag.be op 29 12 2016. Citaat:
foto restaurant Schnitzel

Een super enthousiaste Stephanie Verwimp van beetgraag.be na haar bezoek aan restaurant Schnitzel te Antwerpen.

Samen met een aantal vriendinnen genoten ze van een ruime keuze uit verschillende gerechtjes om te delen. Chef Geert Weyn deed zijn 4-jarige ervaring bij sterrenrestaurant Dôme alle eer aan.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Schnitzel

L'Amitié, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 26 12 2016. Citaat:
foto restaurant L'Amitié

Voor elidesc.com was het haar eerste bezoek aan L'Amitié te Antwerpen zonder het met het vorige concept te kunnen vergelijken.

Het restaurant ontgoochelde niet en ze genoot van kwaliteitsvol eten in een moderne, hedendaagse sfeer.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L'Amitié

Dim Dining, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 25 12 2016. Citaat:
foto restaurant Dim Dining

De jonge Dimitri Proost barst van talent en dat bewijst hij in zijn restaurant Dim Dining te Antwerpen.

Elidesc.com mocht van zijn kunsten genieten met een zes gangen menu, een 'chef's choice'. Elk gerecht was zowaar lekkerder dan het vorige, met interessante combinaties en toch perfect complementaire ingrediënten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Dim Dining

Venuez Hospitality Awards 2016

Verschenen in eigen redactie op 13 12 2016.
foto restaurant Dim Dining

In het casino van Knokke werden naar jaarlijkse gewoonte de Venuez Hospitality Awards uitgereikt.

Ziehier een overzicht:

  • Best Hospitality Concept: Boury, Roeselare
  • Best Restaurant Concept: Baracca, Leuven
  • Best Bar Concept: Bar Burbure, Antwerpen
  • Best Restyling: Cuchara, Lommel
  • Culinary Talent: Dimitri Proost, Dim Dining, Antwerpen
  • Rookie of the Year: Sam D’Huyvette, BLVD Boutique, Sint-Martens-Latem
  • Entrepreneur of the Year: John Verept, RAS, Antwerpen
  • Best Cocktailbar: Bijou, Antwerpen
  • Best Bartender: Didier Van Den Broeck, Dogma, Antwerpen
  • Best Hotel Concept: Jam, Brussel
  • Best Coffee Concept: Butcher's Coffee, Antwerpen
  • Best Barista: Marc Daniels, Kaffabar, Brussel
  • Dare Devil Concept: Proof, Gent
  • Best Design: Jam, Brussel

restaurants uit dit artikel

Black Smoke, Antwerpen

Verschenen in vierbordjes.be op 05 12 2016. Citaat:
foto restaurant Black Smoke

Het nieuwste project van Kasper Stuart is Black Smoke, gelegen in de centrale toren van de voormalige brouwerij De Koninck te Antwerpen.

De inrichting heeft een ruwe, industriële sfeer met Amerikaanse blues die uit de boxen knallen. Het concept draait rond de houtgestookte low & slow barbecue uit de southern states van Amerika.

Bruno Vanspauwen is alvast fan. De 'megaschotel' die hij voor zich zag verschijnen, was ongelooflijk lekker.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Black Smoke

Camino, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 03 12 2016. Citaat:
foto restaurant Camino

Het interieur van restaurant Camino te Antwerpen op zijn nieuwe lokatie mag dan wel een beetje koud aanvoelen maar het eten is zeker op zijn minst even lekker. Elidesc.com was in de wolken over de heerlijke lunch.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Camino

5 Flavors Mmei, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 30 11 2016. Citaat:

Wanneer Gault&Millau het restaurant 5 Flavors Mmei uitroept tot Aziaat van het Jaar, dan is dit voor elidesc.com meer dan reden genoeg om er een bezoekje te brengen.

Niettegenstaande enkele minpunten werd het toch een geslaagde lunch met smakelijk en stevig gekruid lamsvlees, lekker gebakken rijst en heerlijk zachte aubergine.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant 5 Flavors Mmei

Bistro Camille neemt vliegende start onder ervaren zaakvoerders

Verschenen in gva.be op 28 10 2016. Citaat:

Het voormalige restaurant De Suggestie is overgenomen en omgedoopt naar Bistro Camille.

Michael Schah en Ralf Ponickau, die al zo'n 40 jaar keukenervaring heeft, zijn de nieuwe eigenaars. Het restaurant werd verbouwd en de visibiliteit naar de buurt werd vergroot met een mooi logo. Het interieur oogt strak maar gezellig en naar de zomer toe zijn er plannen om een mooi terras te voorzien.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Camille

Antwerpen krijgt eigen pasta paradijs

Verschenen in elle.be op 18 10 2016. Citaat:
foto restaurant Flaneur

Flâneur optimaliseerde het eeuwenoude spaghetti recept en vertaalde het in drie hedendaagse versies: de Classic, Chunky Ragù en de veggi variant Pomô. Gemaakt met liefde, maar ook met verse pasta en hoogwaardige Belgische ingrediënten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Flaneur

Savage Dining, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 05 10 2016. Citaat:
foto restaurant Savage

Savage Dining is de allereerste kreeftenbar te Antwerpen en dit op zijn Amerikaans. Hier kies je kreeft tussen een broodje, in een dikke soep, als salade en gestoomd of gegrild op zijn geheel. 

Goesting Antwerpen koos voor de salade en daarna voor de volledige kreeft. Het kreeftenvlees was sappig en veerkrachtig en correct gegaard maar mocht wel beter gekuist.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Savage

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.