Restaurant Antwerpen

Zoek een restaurant in Antwerpen

In de pers: Antwerpen

I Famosi

Verschenen in elidesc says op 14 04 2017. Citaat:

I Famosi, wellicht één van de bekendste en best bezochte Italianen in Antwerpen. De eetbeslissing is gevallen: mijn vriendin kiest tagliata di tonno (dichtgeschroeide tonijnsteak met rucola, gekarameliseerde tomaatjes, asperges en krokante pancetta – € 26) zonder pancetta en ik bestel taglioni met kreeft (€ 26).

Blij dat ik hier eetgewijs de juiste keuze maakte, niettemin kan ik niet anders dan het zaalpersoneel een dikke onvoldoende te geven.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant I Famosi

The Village

Verschenen in Kris Kookt op 13 04 2017. Citaat:

Pittige dim sum, wegsmeltende sushi, fris gesneden sashimi en sensuele Maleisische pancakes. Het zijn maar enkele, iconische lekkernijen uit diverse Aziatische keukens die we op de kaart van The Village terugvinden.

De Maleisische chef David Lim is al dertig jaar actief in ons land en opent nu voor het eerst een eigen zaak.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant The Village

Sail & Anchor, Antwerpen

Verschenen in Avocado van de duivel op 12 04 2017. Citaat:
foto restaurant Sail & Anchor

Gastvrouw Marijke ontvangt ons hartelijk met zowaar Britse bubbels: Bolney Bubbly uit Sussex. Sprankelend en verrassend goed (let op, “voor een Britse wijn” heb ik niet gezegd he).

Marijke stelt ons het menu voor, dat handig op een kaartje genoteerd staat in een envelopje. Net als bij voorganger Veranda krijg je hier een vast meergangenmenu, met aangepaste wijnen, bieren, ciders, sapjes, thees óf infusies.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Sail & Anchor

Fancy meatballs op 't Eilandje: Ball's & Glory

Verschenen in beetgraag.be op 07 04 2017. Citaat:
foto restaurant Balls and Glory @ mArkt Felix Pakhuis

Onder het motto ‘snel’, ‘lekker’ en ‘origineel’ voorziet Balls&Glory zijn klanten van een stevige maaltijd.

Hoe dan ook, dat is onze ervaring! Perfect dus voor een snelle hap tijdens je werkweek of een stevige start vooraleer je op stap gaat tijdens het weekend.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Balls and Glory @ mArkt Felix Pakhuis

Mico's Bistro

Verschenen in elidesc says op 01 04 2017. Citaat:
foto restaurant Mico's Bistro

De noedelsalade levert wat je ervan verwacht: een frisse smaak die je teleporteert naar Azië. Over het rund en de kip straks maak ik eenzelfde bedenking…

Je merkt dat je hier bij een chef met échte Chinese roots aan tafel schuift en wat ik apprecieer is dat zij met andere delen van een dier aan de slag gaan. In de westerse keuken gebruikt men al te vaak bijvoorbeeld kipfilet, bij Mico’s Bistro proef ik smaakvoller vlees van de bil of zo.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Mico's Bistro

Gå Nord

Verschenen in Goesting Antwerpen op 31 03 2017. Citaat:
foto restaurant Gå Nord

Gå Nord is zeker een van de mooiste restaurants van Antwerpen en de keuken is inventief.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Gå Nord

Nemo, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 31 03 2017. Citaat:
foto restaurant Nemo

Ik krijg een heerlijk stukje gepocheerde skrei voorgeschoteld, met jonge prei, Zeeuwse mosseltjes, mousseline van Riesling en natuuraardappelen (€ 29,50).

En eerlijk: ik heb zelden zo'n perfect gegaarde vis geproeft. En die combinatie met de prei en de fijne saus! Ik voel me als een vis in het water, laat me maar even lekker spartelen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Nemo

Les Années Folles

Verschenen in Goesting Antwerpen op 24 03 2017. Citaat:
foto restaurant Les Années Folles

Katja Kulacova en Gino Lemmens, twee jonge ambitieuze horecamensen, hebben hun strepen al in hotel-restaurant Noah in Kasterlee verdiend, onlangs beloond met een BIB-Gourmand. Ze droomden van een eigen stek en hebben van het vroegere Antwerpse restaurant 'A L'Improviste' nu een gezellig, kleinschalig restaurantje gemaakt.

Uitstekende bediening, juiste wijnkeuze, verrassende combinaties: Les Années Folles is een adres dat ik eigenlijk liever voor mezelf houd, maar dat zal moeilijk worden.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Les Années Folles

Proefwerk: Frites Atelier by Sergio Herman

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 11 03 2017. Citaat:
foto restaurant Frites Atelier

Frituur Sergio overklast moeiteloos de gemiddelde lokale frietenbakker.

In alle categorieën bovendien. De frieten zijn perfect: krakend krokant aan de buitenkant, kruimig vanbinnen. En de sauzen blazen alle industriële rommel van de concurrentie weg. En ook al zijn er maar een paar snacks, toch staan ook die op eenzame frituurhoogte.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Frites Atelier

Aan Tafel: Mojo

Verschenen in De Standaard Magazine op 11 03 2017. Citaat:
foto restaurant Visbistro Mojo

De eigenaars van Mojo zijn Johan en Nuria Dua, broer en zus, stammend uit een familiemet horeca in de genen.

Zij weten waar de Vlaming van houdt: eenvoudige gerechten met verse ingrediënten, een vlotte bediening en scherpe prijzen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Visbistro Mojo

Savage Dining, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 27 02 2017. Citaat:
foto restaurant Savage

De keuze viel op de Lobster Roll, een klassieker uit de USA.

"De kreeft zelf smaakt wel, alleen denk ik dat dit edele beestje meer eer verdient dan koud in een briochebrood gepropt te worden. Ik hou het in de toekomst toch bij de zuiverdere bereidingen van kreeft: gehalveerd en daarna de oven in of de barbecue op. Sorry, Savage!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Savage

Nathan, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 22 02 2017. Citaat:
foto restaurant Nathan

De jonge kok Nathan Van Echelpoel heeft na enkele culinaire ervaringen in de keukens van onder andere Dôme, De Pastorale, L'épicerie du Cirque en Hof van Cleve zijn eigen restaurant in het centrum van Antwerpen geopend. Er wordt gefluisterd dat dit het nieuwe sterrenrestaurant van Antwerpen wordt.

Beoordeling: 5 sterren (maximum)

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Nathan

Black Smoke

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 22 02 2017. Citaat:
foto restaurant Black Smoke

Mijn voorgerecht, bone marrow luge (€ 15), bestaat uit een flinke kluif gerookt en gegrild beenmerg met lak van Bulleit bourbon, smakelijk gekruide pulled beef, toast van Wild Jo-bierbrood en zure augurken, radijs en ui om het vet van het merg te temperen. De tweede smaakbom waar ik me aan waag is 9 to 1 Texas style brisket (€ 24), 16 uur gegaarde boterzachte puntborst van rund, enkel gekruid met peper en zout met jalapeno coleslaw erbij en gegrilde maïskolf (€ 4) met gerookte tomatenboter.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Black Smoke

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Ardent

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Smullen in restaurant Popoff

Verschenen in gva.be op 04 02 2017. Citaat:
foto restaurant Popoff

Popoff is ondergebracht in een oud melkhuisje.

Marleen Vanderwee nam de zaak over in 1985, maar van het oude interieur – vanaf 1942 werd er kaas, zuivel en melk verkocht – gooide ze niets weg: de authenticiteit blijft.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Popoff

Uit eten: bar-bistro L'Amitié

Verschenen in beetgraag.be op 03 02 2017. Citaat:
foto restaurant L'Amitié

L' Amitié is een hotspot bij foodbloggers. Deze keer schoof Beetgraag aan tafel en ook nu niets anders dan lovende commentaren.

"De gegrilde inktvis met romesco bracht ons wederom naar de zevende foodhemel en tussen het getetter door genoten we er enorm van om de gerechtjes in drie te verdelen en samen uit dat ene bordje te smullen. Zoals het echte vrienden betaamt."

"De langoustines met pompelmoes en burrata bezorgden ons de perfecte afsluiter van een perfecte avond onder vriendinnen, waarbij we niet gewoon gegeten hebben, maar ons eten echt ‘beleefden’."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L'Amitié

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.