Restaurant Antwerpen

Zoek een restaurant in Antwerpen

In de pers: Antwerpen

Les Années Folles: gastronomie in een vintage kleedje

Verschenen in eigen redactie op 14 02 2017.
foto restaurant Les Années Folles

Voor Katja en Gino hoeft gastronomie niet stijf te zijn. Ze hebben bewust voor een menuconcept gekozen. Op deze manier kunnen ze kwaliteit aan hun gasten bieden die bovendien betaalbaar is.

De chef komt graag aan tafel vertellen wat hij in huis heeft en wat hij ermee kan maken. Laat u begeleiden of laat u verrassen, de keuze is aan u.

Geschikt voor zowel een snelle businesslunch als een gezellig diner, menu op maat mogelijk voor groepen tot max. 18 couverts.

Meer over restaurant Les Années Folles

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Ardent

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Proefwerk: Gå Nord

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 11 02 2017. Citaat:
foto restaurant Gå Nord

Gå Nord is het soort hippe plek waar iedereen wel eens zal willen langskomen.

Zo hip als het decor, zo hip zijn ook de gerechten. Goed gemaakte rundstartaar krijgt een Aziatische make-over, door het vlees op smaak te brengen met sambal en seroendeng, een Indonesische mix van geschaafde kokos, pinda, gebakken ui, koriander en komijn. Er ligt ook een pinda-ijsje bij en een miniatuursculptuur van een Boeddha-hoofd.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Gå Nord

Nathan

Verschenen in De Standaard Magazine op 11 02 2017. Citaat:
foto restaurant Nathan

Met het eerste voorgerecht toont Van Echelpoel zijn talent: de lauwe combinatie van skrei, gepekelde champignons, paksoi en miso is zonder meer schitterend. Dat niveau houdt hij niet vol, al vindt hij zelf dat elk van zijn gerechten een lange wachttijd waard is.

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed)

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Nathan

Frites Atelier: Sergio Herman opent luxefrituur in Antwerpen

Verschenen in knackweekend.be op 09 02 2017. Citaat:
foto restaurant Frites Atelier

In de luxefrituur gebruikt Sergio Herman enkel Zeeuwse aardappelrassen.

Er kan gekozen worden uit enkele fijne sauzen die regelmatig zullen wisselen, allemaal bedacht door Sergio Herman. Zoals creaties op basis van basilicum, peper, truffel, béarnaise en de echte 'Belgische' mayonaise. Onder de zogenaamde 'Specials on top' horen onder meer Vlaamse Stoverij en New York Pastrami.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Frites Atelier

Smullen in restaurant Popoff

Verschenen in gva.be op 04 02 2017. Citaat:
foto restaurant Popoff

Popoff is ondergebracht in een oud melkhuisje.

Marleen Vanderwee nam de zaak over in 1985, maar van het oude interieur – vanaf 1942 werd er kaas, zuivel en melk verkocht – gooide ze niets weg: de authenticiteit blijft.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Popoff

Uit eten: bar-bistro L'Amitié

Verschenen in beetgraag.be op 03 02 2017. Citaat:
foto restaurant L'Amitié

L' Amitié is een hotspot bij foodbloggers. Deze keer schoof Beetgraag aan tafel en ook nu niets anders dan lovende commentaren.

"De gegrilde inktvis met romesco bracht ons wederom naar de zevende foodhemel en tussen het getetter door genoten we er enorm van om de gerechtjes in drie te verdelen en samen uit dat ene bordje te smullen. Zoals het echte vrienden betaamt."

"De langoustines met pompelmoes en burrata bezorgden ons de perfecte afsluiter van een perfecte avond onder vriendinnen, waarbij we niet gewoon gegeten hebben, maar ons eten echt ‘beleefden’."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L'Amitié

Nemo: Gastronomisch visrestaurant aan het Zuid

Verschenen in Weekend Knack op 02 02 2017. Citaat:
foto restaurant Nemo

Nemo opende in september 2016. De bezetting is gelukkig in stijgende lijn en in het weekend zit de zaak vol.

Wauters heeft het goed voor met onze planeet en kiest resoluut voor producten van verantwoorde visvangst en groenten met biolabels. Hij werkt onder andere met de opbrengst van de plukboerderij Zwijndrecht. Het zevengangenmenu is zijn visitekaartje (75 euro).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Nemo

Trendy ontbijt en lunch by Barchel, Antwerpen

Verschenen in Macaron Manon op 10 01 2017. Citaat:
foto restaurant Barchel

Een topplek om te onthouden.

Barchel noemt zichzelf een 'all day foodbar' waar je naast een kopje koffie ook de hele dag terechtkunt voor een ontbijt, lunch of uitgebreid aperitief.

Barchel serveert heel wat originele ontbijtjes, zoals pannenkoeken met kokosroom, en lekkere flatbreads voor de lunch.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Barchel

Jos en Marian, restaurant Bolivar: 'Ons goeie vlees, da’s ons geheim'

Verschenen in gva.be op 08 01 2017. Citaat:
foto restaurant Bolivar

Restaurant Bolivar, recht tegenover het Justitiepaleis, is al tien jaar een vaste waarde op het Zuid.

Chef Jos Rosseau maakt er een erezaak van om zijn vlees zelf in te kopen. 'Zo sta ik persoonlijk garant voor de kwaliteit. Voor onze Black Angus opteren we altijd voor een rib eye, vlees dat wordt afgesneden aan de voorkant van de rug van een rund. Het voelt enorm zacht aan en bevat een groot stuk filet pur'.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bolivar

Lam & Yin

Verschenen in Avocado van de duivel op 08 01 2017. Citaat:
foto restaurant Bij Lam En Yin

Op een originele wijze - op een waaier - wordt de beperkte kaart van 5 voorgerechten en 5 hoofdgerechten gepresenteerd.

De keuken van Lan & Yin staat voor heerlijke, pure smaken!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bij Lam En Yin

Felix Pakhuis, Antwerpen: nieuw jaar, nieuwe openingsuren

Verschenen in eigen redactie op 02 01 2017.

Om de klanten een nog betere service te bieden, heeft Felix Pakhuis te Antwerpen haar openingsuren aangepast.

Voortaan is van donderdag tot zondag de gezellige bar ook tussen de lunch en het diner doorlopend open.

Van maandag tot woensdag is het restaurant te reserveren voor groepen vanaf 20 personen.

Meer over restaurant Felix Pakhuis

Nimman, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 29 12 2016. Citaat:
foto restaurant Nimman

Het was een geslaagd eerste bezoek voor elidesc.com aan Nimman te Antwerpen, het tweede Thaise restaurant van Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck. De gerechten waren echt smakelijk en de porties royaal.

Zeker een aanrader!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Nimman

Schnitzel, Antwerpen

Verschenen in beetgraag.be op 29 12 2016. Citaat:
foto restaurant Schnitzel

Een super enthousiaste Stephanie Verwimp van beetgraag.be na haar bezoek aan restaurant Schnitzel te Antwerpen.

Samen met een aantal vriendinnen genoten ze van een ruime keuze uit verschillende gerechtjes om te delen. Chef Geert Weyn deed zijn 4-jarige ervaring bij sterrenrestaurant Dôme alle eer aan.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Schnitzel

Dim Dining, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 25 12 2016. Citaat:
foto restaurant Dim Dining

De jonge Dimitri Proost barst van talent en dat bewijst hij in zijn restaurant Dim Dining te Antwerpen.

Elidesc.com mocht van zijn kunsten genieten met een zes gangen menu, een 'chef's choice'. Elk gerecht was zowaar lekkerder dan het vorige, met interessante combinaties en toch perfect complementaire ingrediënten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Dim Dining

Venuez Hospitality Awards 2016

Verschenen in eigen redactie op 13 12 2016.

In het casino van Knokke werden naar jaarlijkse gewoonte de Venuez Hospitality Awards uitgereikt.

Ziehier een overzicht:

  • Best Hospitality Concept: Boury, Roeselare
  • Best Restaurant Concept: Baracca, Leuven
  • Best Bar Concept: Bar Burbure, Antwerpen
  • Best Restyling: Cuchara, Lommel
  • Culinary Talent: Dimitri Proost, Dim Dining, Antwerpen
  • Rookie of the Year: Sam D’Huyvette, BLVD Boutique, Sint-Martens-Latem
  • Entrepreneur of the Year: John Verept, RAS, Antwerpen
  • Best Cocktailbar: Bijou, Antwerpen
  • Best Bartender: Didier Van Den Broeck, Dogma, Antwerpen
  • Best Hotel Concept: Jam, Brussel
  • Best Coffee Concept: Butcher's Coffee, Antwerpen
  • Best Barista: Marc Daniels, Kaffabar, Brussel
  • Dare Devil Concept: Proof, Gent
  • Best Design: Jam, Brussel

Meer over restaurant Boury

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.