Restaurant Antwerpen

Zoek een restaurant in Antwerpen

In de pers: Antwerpen

Tapta

Verschenen in De Standaard Magazine op 27 01 2018. Citaat:

Magalie Verbaet heeft hier minder werkcomfort dan in Ossip, en dat vertaalt zich op het bord. Gelukkig blijven haar talent en haar keuze voor prima ingrediënten overeind.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tapta

Foodsharing in Bistrot L'îlot

Verschenen in Feeling.be op 25 01 2018. Citaat:
foto restaurant L'îlot

In de keuken van Sander herken je duidelijk de erfenis van Graanmarkt 13, waar chef Seppe Nobels zich doorheen de jaren heeft ontpopt tot groentenmagiër. Sander heeft er duidelijk veel gestolen met zijn ogen, maar ik mis hier toch vooral ervaring en oog voor detail. Ik neem aan dat hij nog een leerschool aan het doorlopen is en het niveau de volgende maanden wel zal stijgen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L'îlot

Nieuw in Antwerpen: hotel en restaurant FRANQ

Verschenen in Avocado van de duivel op 28 12 2017. Citaat:

Voor het hoofdgerecht neem ik een echte klassieker, piekfijn gebracht: Tournedos Rossini van Galloway rund, met een kommetje pommes pont neufs en een slaatje bij. Niet echt materiaal voor mijn vegetarische vriendin, zij is blij met haar 3 bereidingen van eekhoorntjesbrood met doyenné de comice en gepekeld mosterdzaad. De rode wijn die erbij geserveerd wordt is van hetzelfde wijnhuis Terre Noble, ditmaal van Merlot druiven, lekkere wijnen!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Franq

De culinaire hoogtepunten volgens Bruno Vanspauwen: de 10 van 2017

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 12 2017. Citaat:
foto restaurant U Antwerp

Naar jaarlijkse gewoonte lijst Bruno Vanspauwen tien restaurants op die hem in 2017 aangenaam hebben verrast. Daarbij maakt hij geen onderscheid tussen sterrenzaken, bistro's en foodbars. Als er maar kwaliteit wordt geserveerd tegen een redelijke prijs. Liefst met een dosis creativiteit en bezieling.

De 10 restaurants: Chambre Séparée, Zet'Joe, Tero, Lunapark, Boo Raan, La Paix, De Vijf Seizoenen, U Foodbar, Nona en Troisgros (Frankrijk, www.troisgros.com).

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

De Troubadour

Verschenen in Be-Gusto op 08 12 2017. Citaat:
foto restaurant De Troubadour

John Verbeeck maakt van op restaurant gaan net dat tikkeltje meer. Hij is een chef die tijdens de service goedlachs tussen de tafels paradeert en de sfeer kracht bijzet met grappige oneliners. In het bord vinden we tegenwoordig een meer verfijnde avant garde keuken zonder dat het vers seizoensproduct verloochend wordt. Reken daarbij een interessante wine pairing en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en we weten weer waarom we retro gaan in de Antwerpse Driekoningenstraat!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Troubadour

't Zilte

Verschenen in Hungry For More op 07 12 2017. Citaat:
foto restaurant 't Zilte - MAS

Restaurant ‘t Zilte staat voor verfijning, verrassing en perfectie tot in de details. Een constante en meerwaarde in alle gerechten is de variatie en rijkdom in smaak, textuur en temperatuur. Mooie producten en een interessante opbouw doorheen het menu zorgen voor een ware smaaksensatie en proefervaring. Genoeg argumenten om aan te tonen dat het indrukwekkende uitzicht op de Antwerpse skyline lang niet de enige reden is om hier een tafeltje te boeken.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant 't Zilte - MAS

The Jane, revisit

Verschenen in Avocado van de duivel op 06 12 2017. Citaat:
foto restaurant The Jane

Voor het hoofdgerecht krijgen we de legendarische steakmessen voor ons gelegd. We krijgen 3 bereidingen van Bressekip, een botermals borststukje met een zalig Cognacsausje (denk ik toch, soms mis je wel eens iets van de uitgebreide uitleg waarvan je steeds voorzien wordt), een rijke vol-au-vent met kalfszwezerik en een toastje met kippenlever. Daarbij een sapje met wortel, Griekse basilicum en gember.

Het was weer een uitzonderlijke belevenis, waar we maar liefst 5 uur van konden genieten met alle zintuigen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant The Jane

Proefwerk: Soma

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 25 11 2017. Citaat:
foto restaurant Soma

Onder de exotische toetsen zit een solide Franse keuken, met een mix van nobele producten zoals foi gras en goedkope ingrediënten als varkenskop en spek.

Geweldig restaurant, twee goeie koks.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Soma

Lunch bij InVINcible

Verschenen in Avocado van de duivel op 23 11 2017. Citaat:
foto restaurant Invincible

Als hoofdgerecht serveert Kenny ons een stoverij van hazenbillen, gemarineerd in porto (Graham’s Six Grapes), linzen, trompet de mort champignons en butternut gegaard op de Green Egg. Daarbij komt een zalige Graham’s Vintage Port 1983 (mijn geboortejaar, yes!). Deze porto rijpte twee jaar op vat en dan verder op de fles. Vintage wijst op uitzonderlijk jaar (tja…) en kan heel goed bewaard worden.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Invincible

Aan Tafel: In de balans

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 11 2017. Citaat:
foto restaurant In de balans

In De Balans brengt een evenwichtige, Frans geïnspireerde keuken met uitheemse accenten, en ook aandacht voor de vegetarische minderheden.

Het professionalisme is op alle vlakken merkbaar, maar ik miste, zowel in de zaal als in de keuken, wat pit en schwung.

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant In de balans

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant 't Fornuis

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

restaurants uit dit artikel

Koreaans lunchen bij Table d’Ho

Verschenen in Avocado van de duivel op 12 11 2017. Citaat:

Als ons hoofdgerecht verschijnt zijn we zonder meer onder de indruk: een gigantische bamboe plank met daarop een gloeihete stenen kom, rijkelijk gevuld met rijst, groentjes, reepjes ei, het gemarineerd rundsvlees en een chilisausje. We krijgen de opdracht om de kom snel te mengen met onze stokjes. Dan worden alle smaken mooi verdeeld en krijg je onderaan een krokant korstje door het contact met de hete kom. Rondom de kom staan nog potjes met ‘banchan’, dat zijn Koreaanse bijgerechtjes. Met uiteraard de onmisbare kimchi, opgelegde komkommer en raap, sojascheuten en een pompoensoepje. Een kleurrijk geur- en smaakfestijn!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Table d'Ho

Bib Gourmand 2018: 8 nieuwkomers in Vlaanderen

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2017.
foto restaurant Schnitzel

Er zijn 8 Vlaamse nieuwkomers in Bib Gourmand 2018:

  • Schnitzel - Antwerpen
  • Tou.Gou - Brugge
  • Signatuur - Hoogstraten
  • Het Verschil - Lede
  • Au Filet de Sole - De Panne
  • Xaler - Ronse
  • Plat Préfére - Snaaskerke
  • Faraya - Wemmel

meer info: Overzicht Bib Gourmand Benelux 2018 (pdf)

restaurants uit dit artikel

Ardent

Verschenen in Be-Gusto op 16 10 2017. Citaat:
foto restaurant Ardent

In melk gegaarde rib eye van Duroc varken combineert de chef met warmoes en zoete aardappel. We krijgen zeer sappig vlees met intense smaak en goede korst.

Bij het dessert, alles behalve een dipje want de chef tovert zijn beste gerecht van de avond uit zijn keuken. Een mooi gepresenteerd bord met een heerlijke mousse van chocolade in synergie met verse kersen en een sorbet van kers. Verder nog cilindervormige stukjes chocolade cake en een crumble van chocolade.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Ardent

Bistro Mature

Verschenen in Goesting Antwerpen op 05 10 2017. Citaat:
foto restaurant Bistro Mature

De Gamba Black Tiger worden op een plankje geserveerd, daarnaast een slaatje met tomaat/look (€ 20). De gamba's smaken zeker niet te droog, de frietjes hierbij zijn heerlijk. Ik krijg een portie kraakverse kabeljauw gecombineerd met tapioca/inktviskroepoek, wulken, lamsoor en dragonolie (€ 20). Voor mij een topgerecht qua uitvoering en presentatie, een sterrenrestaurant waardig. Je proeft op het juiste moment de dragonolie, de zuren van het schuim, het zilte van de lamsoren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Mature

L’Amitié maakt eigen wijn voor verjaardag

Verschenen in gva.be op 19 09 2017. Citaat:
foto restaurant L'Amitié

Bistro-bar L’Amitié op het Zuid heeft speciaal voor haar tiende verjaardag een eigen wijn.

Speciaal voor de gelegenheid koos hij samen met sommelier Kevin Matters een grüner veltliner. Na de oogst hebben we 40% van onze wijn deels in houten vaten laten rijpen later is de rest toegevoegd",  Thomas Baeyens, chef-kok L'Amitié. "Die rijping op vat maakt de wijn wat ronder, hoewel je de typische zuurgraad van de grüner veltliner niet verliest. Verder proef je groene appel, een beetje citrus en steenfruit."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L'Amitié

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.