Restaurant Antwerpen

Zoek een restaurant in Antwerpen

In de pers: Antwerpen

3, 4 en 5 oktober 2017: Amuse Geuze @ L'Amitié

Verschenen in eigen redactie op 23 06 2017.
foto restaurant L'Amitié

In samenwerking met Karen Blereau organiseert restaurant L'Amitié van chef-kok Thomas Baeyens op 3, 4 en 5 oktober de 6e editie van Amuse Gueuze. 3 avonden puur plezier, ambacht en nice food!

Wat mag je verwachten? Een superleuke avond onder vrienden, 5 (h)eerlijke gerechten met aangepaste exclusieve geuze en lambiek bieren, deskundige uitleg van biersommeliers én een leuke goodie bag.

De plaatsen zijn beperkt tot max. 40 personen per avond.

Reserveren kan via www.amusegueuze.com. Max 6 tickets per naam.

Meer over restaurant L'Amitié

Gå Nord, wereldkeuken met Noord aroma

Verschenen in Be-Gusto op 18 06 2017. Citaat:
foto restaurant Gå Nord

Als eerste gerecht van het lunchmenu komt een ramen met huisgemaakte noedels. Hierbij kwartelei en plakjes correct gebakken onglet rundsvlees. Het geheel wordt op smaak gebracht met de Chinese 5-spice kruiden.

Een stukje zalm combineert de chef met fregola sarda pasta, boterboontjes, aioli en kreeftenjus. Goede cuisson van de zalm en de boterboontjes hadden nog voldoende beet. De kreeftenjus mocht nog iets krachtiger zijn.

Chef Timothy Tynes heeft duidelijk wat in zijn mars en dat toont hij al bij dit geslaagd lunchmenu.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Gå Nord

DIM Dining, much more than Sushi!

Verschenen in Be-Gusto op 12 06 2017. Citaat:
foto restaurant Dim Dining

Het Tokyo gevoel blijft de jonge chef meer en meer beïnvloeden en daar zitten zijn talrijke reizen naar Japan uiteraard voor iets tussen. Het resultaat is een hedendaagse Asian Fusion keuken gecombineerd met de power en klassieke rijkdom van leermeester Segers-San! Dit resulteert in menu’s met kleine proefgerechten die precisie en diepgang met zich meebrengen. Geen compromissen naar ingrediënten toe. Only the best en versheid primeert.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Dim Dining

Jinza

Verschenen in elidesc says op 05 06 2017. Citaat:
foto restaurant Jinza

Mijn aandacht gaat naar de twee gerechten die op tafel verschijnen. In de eerste plaats het fantastisch ogend gelakt buikspek – aubergine – romanesco – cashew (€ 19). Het stevige en sappige stuk gemarineerd varkensvlees laat zich prima combineren met de andere ingrediënten en de sobanoedels. Daarnaast verschijnt iets waar mijn compagnon doorgaans weigerachtig tegenover staat: een vegetarisch gerecht, met tofu dan nog. De tofu – paksoi – linzen – lotus – miso (€ 22) ziet er alvast vrolijk uit en ik kan dit vlees- en visloze bord ten zeerste appreciëren. 

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Jinza

Barchel, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 31 05 2017. Citaat:
foto restaurant Barchel

De naam Barchel staat voor twee vriendinnen, Charlotte en Ellen, die enkele maanden geleden dit nieuwe ontbijt/lunch-eethuis geopend hebben. Het was voor hen een ultieme droom om een dergelijke horecazaak op te starten: ze willen hun passie voor gezonde voeding delen en hun ideeën presenteren. Of

Een leuk adres vòòr of na het shoppen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Barchel

Ernest, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 31 05 2017. Citaat:
foto restaurant Ernest

Hier domineert het vakmanschap van de kok: een romige visbouillon, stuk voor stuk correct gegaarde scampi's, sliptongen, zeebaars en mosselen, krokante wortelen en selder en perfect gare aardappelen. Deze waterzooi is een omweg waard. Dat geldt ook voor het restaurant: voor de zachte prijzen en de smaakvolle bereidingen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Ernest

U, het restaurant van Viki Geunes en Hans Otten, opent in juni

Verschenen in eigen redactie op 09 05 2017.
foto restaurant U

Twee-sterrenchef Viki Geunes en mediafiguur Hans Otten sloegen de handen in elkaar en bieden U een ervaring waarin Happiness, Accessibility, Openness en Food Experience centraal staan. Gastronomie en media hand in hand : U cooperates.

Hans Otten : "We merken dat in wereldsteden als Londen, New York, Barcelona en Amsterdam heel vaak wordt ingezet op één, grote beleving."

Viki Geunes: "Een restaurant dat niet zomaar een restaurant is en een hotel dat meer is dan enkel een slaapgelegenheid. Eén plek die eerder een ontmoetingsplaats is. Een plaats in een leuke omgeving, waar iedereen de hele dag terecht kan om gelijk welke reden : ontspanning, werk, liefde, ontdekking."
Hans Otten : "Een plaats waar ook de drempel niet te hoog is en waar mensen mekaar graag ontmoeten. En dan praat je niet over enkel een restaurant maar ook over een hotel. Een restaurant met slaapgelegenheid of slaapgelegenheid met een restaurant. En dit als één grote beleving. Het bestaat nog niet in ons land!. Maar nu dus wel en die plek heet 'U', een plaats waar 'U', de gast centraal staat.'

Lees ook (Blog Macaron Manon)

Meer over restaurant U

Frites Atelier, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 03 05 2017. Citaat:
foto restaurant Frites Atelier

In de Korte Gasthuisstraat opende dus het vierde atelier van deze keten – meteen het eerste op Belgische bodem.

De steden Den Haag, Utrecht en Arnhem gingen Antwerpen al voor.

We merken van op een afstandje meteen een gezellige drukte, gelukkig blijkt snel dat de meeste mensen gewoon buiten staan te eten aan hoge tafels.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Frites Atelier

Ulcke van Zurich, Antwerpen

Verschenen in eigen redactie op 01 05 2017.
foto restaurant Ulcke Van Zurich

Het Ulcke Van Zurich ligt pal in het centrum van Antwerpen en toch afgelegen. Het dankt zijn naam aan een vrouw van lichte zeden , die rond het jaar 1500 dit pand aan de Oude Beurs bewoonde.

Ondertussen kreeg het huis een andere, meer culinaire bestemming en is “het Ulcke” voor de Antwerpenaars al meer dan 30 jaar synoniem voor gezellig tafelen in een ongedwongen sfeer.

Het warme zuiders getinte interieur, waarbij geen 2 tafels of stoelen dezelfde zijn, en de open keuken bepalen mee de eigenheid van ons charmante restaurant. De kleine maar gevarieerde kaart en de maandelijkse suggesties bieden stevige vlees- en fijne visgerechten, die door eigenaar Walter Finoulst bereid worden, maar ook slaatjes en pasta ontbreken niet.

Meer over restaurant Ulcke Van Zurich

Proefwerk: Da Fellini

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 29 04 2017. Citaat:
foto restaurant Da Fellini

Chef Ivan Di Rose, jarenlang het gezicht van La Terrazza in Wilrijk was na de start wat overspoeld door het succes, maar op een rustige moment is het genieten.

De Italiaanse gerechten zijn simpel en goed!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Da Fellini

Bistro Natuurkost, Antwerpen

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 26 04 2017. Citaat:
foto restaurant Bistro Natuurkost

Ik proef van een oosterse salade met kip (€ 17). In mijn bord liggen gemarineerde groenten, waaronder sojascheuten, wortelen, rode kool, groene boontjes en komkommer, aangevuld met malse stukjes gebakken kip, die met zwarte en klassieke sesamzaadjes zijn afgewerkt. Heerlijk!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Natuurkost

Emma's Kitchen, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 26 04 2017. Citaat:
foto restaurant Emma's Kitchen

Eat good, feel good..het concept waar Pascal Cleppe, de man achter dit fastfoodconcept, in gelooft. Zijn inspiratie haalde hij bij het paleoprincipe dat 'lege' voedingstoffen zoals bewerkte suikers, granen, gluten en melk vermijdt. Hij heeft het meer voor de voedzame alternatieven: verse, biologische producten, mager vlees, noten en zaden.

Emma's Kitchen is een nieuw 'gezond' fastfoodconcept, dat toch nog wat vreemd aanvoelt. Het betekent misschien dat we deze manier van eten toch de kans moeten geven.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Emma's Kitchen

I Famosi

Verschenen in elidesc says op 14 04 2017. Citaat:

I Famosi, wellicht één van de bekendste en best bezochte Italianen in Antwerpen. De eetbeslissing is gevallen: mijn vriendin kiest tagliata di tonno (dichtgeschroeide tonijnsteak met rucola, gekarameliseerde tomaatjes, asperges en krokante pancetta – € 26) zonder pancetta en ik bestel taglioni met kreeft (€ 26).

Blij dat ik hier eetgewijs de juiste keuze maakte, niettemin kan ik niet anders dan het zaalpersoneel een dikke onvoldoende te geven.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant I Famosi

The Village

Verschenen in Kris Kookt op 13 04 2017. Citaat:

Pittige dim sum, wegsmeltende sushi, fris gesneden sashimi en sensuele Maleisische pancakes. Het zijn maar enkele, iconische lekkernijen uit diverse Aziatische keukens die we op de kaart van The Village terugvinden.

De Maleisische chef David Lim is al dertig jaar actief in ons land en opent nu voor het eerst een eigen zaak.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant The Village

Sail & Anchor, Antwerpen

Verschenen in Avocado van de duivel op 12 04 2017. Citaat:
foto restaurant Sail & Anchor

Gastvrouw Marijke ontvangt ons hartelijk met zowaar Britse bubbels: Bolney Bubbly uit Sussex. Sprankelend en verrassend goed (let op, “voor een Britse wijn” heb ik niet gezegd he).

Marijke stelt ons het menu voor, dat handig op een kaartje genoteerd staat in een envelopje. Net als bij voorganger Veranda krijg je hier een vast meergangenmenu, met aangepaste wijnen, bieren, ciders, sapjes, thees óf infusies.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Sail & Anchor

Fancy meatballs op 't Eilandje: Ball's & Glory

Verschenen in beetgraag.be op 07 04 2017. Citaat:
foto restaurant Balls and Glory @ mArkt Felix Pakhuis

Onder het motto ‘snel’, ‘lekker’ en ‘origineel’ voorziet Balls&Glory zijn klanten van een stevige maaltijd.

Hoe dan ook, dat is onze ervaring! Perfect dus voor een snelle hap tijdens je werkweek of een stevige start vooraleer je op stap gaat tijdens het weekend.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Balls and Glory @ mArkt Felix Pakhuis

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.