Restaurant Antwerpen

Zoek een restaurant in Antwerpen

In de pers: Antwerpen

Ardent

Verschenen in Be-Gusto op 16 10 2017. Citaat:
foto restaurant Ardent

In melk gegaarde rib eye van Duroc varken combineert de chef met warmoes en zoete aardappel. We krijgen zeer sappig vlees met intense smaak en goede korst.

Bij het dessert, alles behalve een dipje want de chef tovert zijn beste gerecht van de avond uit zijn keuken. Een mooi gepresenteerd bord met een heerlijke mousse van chocolade in synergie met verse kersen en een sorbet van kers. Verder nog cilindervormige stukjes chocolade cake en een crumble van chocolade.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Ardent

U-Antwerp

Verschenen in Goesting Antwerpen op 06 10 2017. Citaat:
foto restaurant U Antwerp

Na een correcte wachttijd worden onze hoofdgerechten ingezet. Mijn partner proeft van spaghettini kreeft met armoricainesaus en burrata (€ 32). Het staartstuk is zichtbaar, de rest van de kreeft is onder de pasta vermengd. Qua smaak is alles correct. Ik geniet van grietfilet met groene asperges, comtékaas en schaaldierenbearnaise (€ 33). Een visgerecht dat zeer mooi oogt en een verfijnde smaak geeft.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant U Antwerp

Tapta

Verschenen in Goesting Antwerpen op 06 10 2017. Citaat:

Dezelfde pure smaken zijn ook massaal aanwezig in het hoofdgerecht. De sappige Txogitxu entrecote met lekker korstje dompel ik in een emulsie van traag gegaarde zoete ui, combineer ik met gestoofde rode ui die me bijna aan rode kool doet denken en smikkel ik naar binnen met gepofte aardappel (€ 34). En net zoals er in het esthetisch verantwoorde interieur geen overdaad is, ligt er ook niks te veel op de borden. Elke smaak van elk ingrediënt brengt Magalie Verbaet (ex-Ossip) volledig tot zijn recht.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tapta

Bistro Mature

Verschenen in Goesting Antwerpen op 05 10 2017. Citaat:
foto restaurant Bistro Mature

De Gamba Black Tiger worden op een plankje geserveerd, daarnaast een slaatje met tomaat/look (€ 20). De gamba's smaken zeker niet te droog, de frietjes hierbij zijn heerlijk. Ik krijg een portie kraakverse kabeljauw gecombineerd met tapioca/inktviskroepoek, wulken, lamsoor en dragonolie (€ 20). Voor mij een topgerecht qua uitvoering en presentatie, een sterrenrestaurant waardig. Je proeft op het juiste moment de dragonolie, de zuren van het schuim, het zilte van de lamsoren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Mature

Antwerps restaurant Sõma heeft beste jonge chef van Benelux

Verschenen in standaard.be op 26 09 2017. Citaat:

Frederic Chastro van het Antwerpse restaurant Sõma Antwerpen is maandag in Den Haag uitgeroepen tot winnaar van de Benelux-finale van de wedstrijd S.Pellegrino Young Chef 2018.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Soma

L’Amitié maakt eigen wijn voor verjaardag

Verschenen in gva.be op 19 09 2017. Citaat:
foto restaurant L'Amitié

Bistro-bar L’Amitié op het Zuid heeft speciaal voor haar tiende verjaardag een eigen wijn.

Speciaal voor de gelegenheid koos hij samen met sommelier Kevin Matters een grüner veltliner. Na de oogst hebben we 40% van onze wijn deels in houten vaten laten rijpen later is de rest toegevoegd",  Thomas Baeyens, chef-kok L'Amitié. "Die rijping op vat maakt de wijn wat ronder, hoewel je de typische zuurgraad van de grüner veltliner niet verliest. Verder proef je groene appel, een beetje citrus en steenfruit."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L'Amitié

In de balans

Verschenen in Goesting Antwerpen op 14 09 2017. Citaat:
foto restaurant In de balans

Vervolgens licht gerookt lamsvlees (€ 31), met een verrassend garnituur van het gekonfijte wit van meloen, gekonfijte paprikareepjes en dragonmayonaise. De friszure meloen lift het zoete van de paprika op en zorgt voor evenwicht in de bereiding. We komen deze keer niet met verf en borstels buiten, maar met een goed gevoel dat er in Antwerpen weer een fijn restaurant is geopend.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant In de balans

‘Thuis’-actrice opent Thais restaurant in Antwerpen

Verschenen in gva.be op 03 09 2017. Citaat:

Sally-Jane Van ­Horenbeeck heeft al jaren een grote voorliefde voor Thailand. Midden jaren negentig maakte ze kennis met het land en werd ze er overdonderd door de lokale keuken. Ze wil haar klanten verwennen met streetfood.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant SiamSally

Jinza, waar oost en west mekaar kruisen

Verschenen in beetgraag.be op 29 08 2017. Citaat:
foto restaurant Jinza

Het warme interieur geeft zin om lang te tafelen! En ook leuk: je kan af en toe eens piepen in de open keuken waar je de nieuwe chefs Arun Wytinck en Cheun “Jin” Man aan het werk kan zien.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Jinza

L' Epicerie du Cirque opent Moss & Bar Palmier

Verschenen in Macaron Manon op 22 08 2017. Citaat:
foto koffiebar Moss

Koffiebar Moss blijkt geïnspireerd op hun vakantie in Zweden waar ze mooie herinneringen aan hebben. Hier kun je terecht voor een ontbijt, een koffie en koude en warme broodjes. Moss wil ook heel toegankelijk zijn voor kinderen.

Bij Bar Palmier kom je voor het aperitief, een ongefilterd glaasje schuimwijn, een verfrissend wit wijntje uit eigen land of de testbrouwsels van Brouwerij De Koninck. Neem er meteen ook een hapje bij en proef van de huisgemaakte falafel of toastjes met avocado en gepocheerd kwartelei.

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Aan Tafel: Bia Mara

Verschenen in De Standaard Magazine op 21 08 2017. Citaat:
foto restaurant Bia Mara

Ik ben alvast aangenaam verrast door de versheid van de kabeljauw die niet in westers maar Japans paneermeel (panko) gewenteld wordt, wat de korst lichter en luchtiger maakt (€ 12). De schijven ongeschilde aardappel, gefrituurd in plantaardige olie, hebben smaak, maar hadden meer crispy kunnen zijn. Leuk detail: ze worden gezouten met zeewier.

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Meteen aanschuiven in nieuwe Würst-zaak: “Heel blij terug in Antwerpen te zijn”

Verschenen in gva.be op 25 07 2017. Citaat:
foto restaurant Würst Haute Dogs

Het ‘haute dog’-concept van Jeroen Meus en partners is met de Würst in de Maalderijstraat – tussen de Handschoenmarkt en de Grote Markt – toe aan zijn derde filiaal.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Würst Haute Dogs

Mon

Verschenen in Goesting Antwerpen op 19 07 2017. Citaat:
foto restaurant Mon

In het 19de-eeuwse koetshuis van Hof ter Beke opende de tweede vestiging van Món. De menukaart is identiek, maar het verbouwde kasteel biedt een enorme meerwaarde.

Het verpauperde kasteel en aanpalend koetshuis kregen een grondige renovatie. Een glazen volume verbindt de twee panden en langs de slotgracht werd een strakke glazen galerij gebouwd waar het restaurant een plek kreeg, met zicht op het groen, de eenden en de waterkippen die in het water scharrelen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Mon

Divin by Sepi, de gastrobar van ‘t Stad

Verschenen in Be-Gusto op 18 07 2017. Citaat:
foto restaurant Divin by Sepi

Enkele jaren geleden werd Sepideh verkozen door Gault&Millau tot sommelier van het jaar en iets later opende ze haar gastrobar op het hippe Antwerpse Zuid.

De gastrobar Divin van Sepideh Sedaghatnia is één van die ‘places to be’ voor wijnliefhebbers en fijnproevers. De gerechten zijn gevarieerd en vinden vaak hun oorsprong in een Iraans-geïnspireerde keuken. De sfeer en inrichting zorgen voor een vleugje romantiek!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Divin by Sepi

Black Smoke Rooftop

Verschenen in Goesting Antwerpen op 17 07 2017. Citaat:
foto restaurant Black Smoke

We bestellen nogmaals de heerlijk gekoelde cocktail en enkele sharing platters: Black Smoke bitterballen deluxe (€ 10) en Here fishy fishy platter (€ 26). De bitterballen hebben een heerlijk krokant omhulsel en zijn gevuld met traaggegaard, gerookt vlees met Duvel. Het dipsausje is een Carolina mosterdsaus, een originele barbecuesaus. De visschotel bestaat uit een slaatje van gegrilde octopus, koud gerookte zalm met gemarineerde venkel en limoengel en gerookte kabeljauw in dipvorm (met zure room, verse kruiden en jalapenopepers) dat je met crackers, grissini en ingemaakte groenten kan opsmullen. Dit is genieten in de overtreffende trap.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Black Smoke

Op ontdekking in de nieuwe Dôme

Verschenen in Macaron Manon op 29 06 2017. Citaat:
foto restaurant Dôme

Maar het is vooral het hoofdgerecht dat ik me nog heel lang zal herinneren. Duif d’Anjou met artisjok en ongetwijfeld één van de beste sauzen die ik ooit geproefd heb. Gemaakt met de ingewanden van de duif en bijgevolg ontzettend intens en rijk van smaak, mooi glanzend van textuur en heerlijk bij een stukje duif, rosé vanbinnen maar krokant van vel. Het gerecht is pure power en toont de oprechte passie van een chef die duidelijk met liefde kookt. Ons glas biologische cabernet franc uit Bourgeuil past er prima bij.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Dôme

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.