Restaurant Antwerpen

Zoek een restaurant in Antwerpen

In de pers: Antwerpen

Proefwerk: Frites Atelier by Sergio Herman

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 11 03 2017. Citaat:
foto restaurant Frites Atelier

Frituur Sergio overklast moeiteloos de gemiddelde lokale frietenbakker.

In alle categorieën bovendien. De frieten zijn perfect: krakend krokant aan de buitenkant, kruimig vanbinnen. En de sauzen blazen alle industriële rommel van de concurrentie weg. En ook al zijn er maar een paar snacks, toch staan ook die op eenzame frituurhoogte.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Frites Atelier

Aan Tafel: Mojo

Verschenen in De Standaard Magazine op 11 03 2017. Citaat:
foto restaurant Visbistro Mojo

De eigenaars van Mojo zijn Johan en Nuria Dua, broer en zus, stammend uit een familiemet horeca in de genen.

Zij weten waar de Vlaming van houdt: eenvoudige gerechten met verse ingrediënten, een vlotte bediening en scherpe prijzen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Visbistro Mojo

Savage Dining, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 27 02 2017. Citaat:
foto restaurant Savage

De keuze viel op de Lobster Roll, een klassieker uit de USA.

"De kreeft zelf smaakt wel, alleen denk ik dat dit edele beestje meer eer verdient dan koud in een briochebrood gepropt te worden. Ik hou het in de toekomst toch bij de zuiverdere bereidingen van kreeft: gehalveerd en daarna de oven in of de barbecue op. Sorry, Savage!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Savage

Nathan, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 22 02 2017. Citaat:
foto restaurant Nathan

De jonge kok Nathan Van Echelpoel heeft na enkele culinaire ervaringen in de keukens van onder andere Dôme, De Pastorale, L'épicerie du Cirque en Hof van Cleve zijn eigen restaurant in het centrum van Antwerpen geopend. Er wordt gefluisterd dat dit het nieuwe sterrenrestaurant van Antwerpen wordt.

Beoordeling: 5 sterren (maximum)

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Nathan

Black Smoke

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 22 02 2017. Citaat:
foto restaurant Black Smoke

Mijn voorgerecht, bone marrow luge (€ 15), bestaat uit een flinke kluif gerookt en gegrild beenmerg met lak van Bulleit bourbon, smakelijk gekruide pulled beef, toast van Wild Jo-bierbrood en zure augurken, radijs en ui om het vet van het merg te temperen. De tweede smaakbom waar ik me aan waag is 9 to 1 Texas style brisket (€ 24), 16 uur gegaarde boterzachte puntborst van rund, enkel gekruid met peper en zout met jalapeno coleslaw erbij en gegrilde maïskolf (€ 4) met gerookte tomatenboter.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Black Smoke

Les Années Folles: gastronomie in een vintage kleedje

Verschenen in eigen redactie op 14 02 2017.
foto restaurant Les Années Folles

Voor Katja en Gino hoeft gastronomie niet stijf te zijn. Ze hebben bewust voor een menuconcept gekozen. Op deze manier kunnen ze kwaliteit aan hun gasten bieden die bovendien betaalbaar is.

De chef komt graag aan tafel vertellen wat hij in huis heeft en wat hij ermee kan maken. Laat u begeleiden of laat u verrassen, de keuze is aan u.

Geschikt voor zowel een snelle businesslunch als een gezellig diner, menu op maat mogelijk voor groepen tot max. 18 couverts.

Meer over restaurant Les Années Folles

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Ardent

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Proefwerk: Gå Nord

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 11 02 2017. Citaat:
foto restaurant Gå Nord

Gå Nord is het soort hippe plek waar iedereen wel eens zal willen langskomen.

Zo hip als het decor, zo hip zijn ook de gerechten. Goed gemaakte rundstartaar krijgt een Aziatische make-over, door het vlees op smaak te brengen met sambal en seroendeng, een Indonesische mix van geschaafde kokos, pinda, gebakken ui, koriander en komijn. Er ligt ook een pinda-ijsje bij en een miniatuursculptuur van een Boeddha-hoofd.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Gå Nord

Smullen in restaurant Popoff

Verschenen in gva.be op 04 02 2017. Citaat:
foto restaurant Popoff

Popoff is ondergebracht in een oud melkhuisje.

Marleen Vanderwee nam de zaak over in 1985, maar van het oude interieur – vanaf 1942 werd er kaas, zuivel en melk verkocht – gooide ze niets weg: de authenticiteit blijft.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Popoff

Uit eten: bar-bistro L'Amitié

Verschenen in beetgraag.be op 03 02 2017. Citaat:
foto restaurant L'Amitié

L' Amitié is een hotspot bij foodbloggers. Deze keer schoof Beetgraag aan tafel en ook nu niets anders dan lovende commentaren.

"De gegrilde inktvis met romesco bracht ons wederom naar de zevende foodhemel en tussen het getetter door genoten we er enorm van om de gerechtjes in drie te verdelen en samen uit dat ene bordje te smullen. Zoals het echte vrienden betaamt."

"De langoustines met pompelmoes en burrata bezorgden ons de perfecte afsluiter van een perfecte avond onder vriendinnen, waarbij we niet gewoon gegeten hebben, maar ons eten echt ‘beleefden’."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L'Amitié

Nemo: Gastronomisch visrestaurant aan het Zuid

Verschenen in Weekend Knack op 02 02 2017. Citaat:
foto restaurant Nemo

Nemo opende in september 2016. De bezetting is gelukkig in stijgende lijn en in het weekend zit de zaak vol.

Wauters heeft het goed voor met onze planeet en kiest resoluut voor producten van verantwoorde visvangst en groenten met biolabels. Hij werkt onder andere met de opbrengst van de plukboerderij Zwijndrecht. Het zevengangenmenu is zijn visitekaartje (75 euro).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Nemo

Trendy ontbijt en lunch by Barchel, Antwerpen

Verschenen in Macaron Manon op 10 01 2017. Citaat:
foto restaurant Barchel

Een topplek om te onthouden.

Barchel noemt zichzelf een 'all day foodbar' waar je naast een kopje koffie ook de hele dag terechtkunt voor een ontbijt, lunch of uitgebreid aperitief.

Barchel serveert heel wat originele ontbijtjes, zoals pannenkoeken met kokosroom, en lekkere flatbreads voor de lunch.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Barchel

Jos en Marian, restaurant Bolivar: 'Ons goeie vlees, da’s ons geheim'

Verschenen in gva.be op 08 01 2017. Citaat:
foto restaurant Bolivar

Restaurant Bolivar, recht tegenover het Justitiepaleis, is al tien jaar een vaste waarde op het Zuid.

Chef Jos Rosseau maakt er een erezaak van om zijn vlees zelf in te kopen. 'Zo sta ik persoonlijk garant voor de kwaliteit. Voor onze Black Angus opteren we altijd voor een rib eye, vlees dat wordt afgesneden aan de voorkant van de rug van een rund. Het voelt enorm zacht aan en bevat een groot stuk filet pur'.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bolivar

Lam & Yin

Verschenen in Avocado van de duivel op 08 01 2017. Citaat:
foto restaurant Bij Lam En Yin

Op een originele wijze - op een waaier - wordt de beperkte kaart van 5 voorgerechten en 5 hoofdgerechten gepresenteerd.

De keuken van Lan & Yin staat voor heerlijke, pure smaken!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bij Lam En Yin

Felix Pakhuis, Antwerpen: nieuw jaar, nieuwe openingsuren

Verschenen in eigen redactie op 02 01 2017.

Om de klanten een nog betere service te bieden, heeft Felix Pakhuis te Antwerpen haar openingsuren aangepast.

Voortaan is van donderdag tot zondag de gezellige bar ook tussen de lunch en het diner doorlopend open.

Van maandag tot woensdag is het restaurant te reserveren voor groepen vanaf 20 personen.

Meer over restaurant Felix Pakhuis

Nimman, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 29 12 2016. Citaat:
foto restaurant Nimman

Het was een geslaagd eerste bezoek voor elidesc.com aan Nimman te Antwerpen, het tweede Thaise restaurant van Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck. De gerechten waren echt smakelijk en de porties royaal.

Zeker een aanrader!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Nimman

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.