Hof Van Cleve

Restaurant Hof Van Cleve, Kruishoutem

Adres:

Riemegemstraat 1
9770   Kruishoutem

Toon de ligging

Telefoon:

09 383 58 48

Chef-kok:

Peter Goossens

Type:

Gastronomisch, restaurant

Keuken:

Frans, Belgisch

Hyperlinks:

Michelin '16:

Pagina 303
Keuken: 3 sterren
Comfort: 4 vorken

GaultMillau '16:

Pagina 371
Keuken: 19.5 /20

Faciliteiten:

Airco, parking, terras

Formules:

Lunchmenu - menu

Lid van:

Meesterkoks van België
Disciples d'Escoffier
Les grandes tables du monde

Middag: ma di wo do vr za zo - 12:00 - 14:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 19:30 - 21:00

Hof Van Cleve in de media

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017.

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Het neusje van de zalm: Hof van Cleve

Verschenen in beetgraag.be op 02 09 2017. Citaat:

Er zijn voor- en tegenstanders van deze exclusieve maar inderdaad ook prijzige ervaring. Maar over het volgende is geen twijfel mogelijk: iedereen die de kans krijgt om er te mogen gaan eten zal net zoals ons 100% overtuigd zijn.

Het is de combinatie van elke hap, elke slok en elk detail, niets wordt over het hoofd gezien. Want daar draait het om: je wordt van het begin tot het einde verwend tot in de kleinste puntjes. En of je daar dan even moet voor sparen? Voor de meesten, zoals mezelf, wel maar het was elke cent waard!

Reviews over restaurant Hof Van Cleve

Zalig verwend geweest in Hof Van Cleve

door op
Zou je hier opnieuw komen? ja
geschikt voor een romantische uitje? ja
geschikt voor kinderen? nee
geschikt voor zaken? ja
geschikt voor een groep? nee
Globaal:
10
Maaltijd: 10
Bediening: 10
Sfeer: 10

onlangs gaan eten bij Hof Van Cleve met vrienden,een beetje aarzelend toch wel, zo van: wordt het een stijve bedoening waar je ongemakkelijk van wordt,maar.... Super hartelijk ontvangen door de gastvrouw en het team. Bediening supergoed, helemaal geen stijve harken, maar hartelijk en toch voornaam. Interieur, sober maar heel mooi,precies of alle aandacht gaat naar je bord, en dat was ook zo. Alle gerechten waren grandioos mooi en lekker. Het was pure verwennerij en genieten van alles, zeker van het eten, maar ook van de bediening en de sfeer. We genieten er nog van als we samen zijn. Dus, weg met die rare urban legend, als je zin hebt om eens culinair verwend te worden en als je kan genieten van lekker eten, laat je niet tegenhouden door rare dingen die je hier en daar hoort. Niets van, 't was zalig gewoon, puur genieten.

In de buurt van restaurant Hof Van Cleve

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.