Restaurant Kortrijk

Zoek een restaurant in Kortrijk

In de pers: Kortrijk

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Va et Vient

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Restaurant Da Franco bestaat 30 jaar en viert dat hele maand februari

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 01 2017. Citaat:
foto restaurant Al Garda da Franco

Francesco Cottone verliet in 1973 zijn geboorteland Sicilië, kwam naar België en ging onmiddellijk aan de slag in de Parma in Leuven.

Later verhuisde hij naar Kortrijk en in 1977 werd hij zaalverantwoordelijke in het restaurant, op de huidige locatie op de Grote Markt. Sinds februari 1987 runt hij er zijn eigen restaurant Al Garda Da Franco, beter bekend als Da Franco.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Al Garda da Franco

Sebastien Ghyselen van Gastrobar Gust maakt het beste hoofdvlees van Kortrijk

Verschenen in eigen redactie op 09 01 2017.
foto restaurant Gust Gastrobar

Welke Kortrijkse chef maakt het beste hoofdvlees?

Tijdens de tweede editie van 'Café Paté' streden 12 Kortrijkse chefs voor de titel: Matthias Speybroeck (Va et Vient), Felix Francois (Het Vliegend Tapijt), Klaas Lauwers (Hotel Messeyne), Ludovic Ghyselen (Argendael), Jurgen Maene (Fond et Fumet), Thijs Clinckemaillie (Hula), Sebastien Ververcken (Vol Ver), David Selen, Karel Callebert (Walle 111), Sebastien Ghyselen (Gastrobar Gust), Frederik Desmet (Oud Walle) en Martijn De Fauw (Damier).

Een vijfkoppige jury beoordeelde op smaak, textuur, presentatie en originaliteit. Het was een spannende strijd tussen de eerste en de tweede plaats, met slechts een half puntje verschil.

Winnaar werd Bas Ghyselen van Gastrobar Gust. Tweede werd Martijn Defauw van Restaurant Damier. Derde plaats was voor Felix Francois van Het Vliegend Tapijt.

Lees het verslag op de blog 'Hot Cuisine de Pierre'

De KleinKeuken, Kortrijk

Verschenen in elidesc says op 26 10 2016. Citaat:
foto restaurant De KleinKeuken

Het was een smakelijke en gezonde lunch voor Elise van elidesc.com. Haar salade, opgemaakt uit voornamelijk wintergroenten, was lekker, al zou daarbij een dressing of vinaigrette zeker niet overbodig geweest zijn. Haar tafelgenoot genoot van de mooi ogende veggieburger.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De KleinKeuken

Jack Premium Burger

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 07 09 2016. Citaat:

Op de Grote Markt te Kortrijk vinden we de gourmetburgerzaak Jack Premium Burger terug.

Birte Govarts van Goesting West-Vlaanderen en haar echtgenoot zijn alvast fan. Met plezier veroberden ze kwaliteitsvolle burgers met huisgemaakte frieten. Het vlees was perfect gegrild en de frieten hadden een krokant korstje en waren nog smeuïg vanbinnen. Voor herhaling vatbaar!

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Jack - Premium Burgers

Ons Keuken, Kortrijk

Verschenen in elidesc says op 12 06 2016. Citaat:
foto restaurant Ons Keuken

Elidesc.com heeft heel lekker gegeten bij Ons Keuken te Kortrijk.

De Secreto was echt om er hoog mee op te lopen. Maar ook de rest van het menu viel bijzonder in de smaak. Het gerijpte vlees, de zeetong, de frieten, allemaal volgens de regels van de kunst op het bord. Een pluim voor het sympathieke koppel, chef Benny en gastvrouw Lisbeth.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Ons Keuken

Sweet Lime, Kortrijk

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 06 04 2016. Citaat:

De gekende loungebar te Kortrijk, Sweet Lime, kreeg begin dit jaar een make-over. Het interieur werd vernieuwd en de kaart wat meer uitgebreid.

Goesting West-Vlaanderen ging er langs maar vond de inrichting wat kil. De verwelkoming van de jonge en sympathieke uitbaters daarentegen was heel hartelijk. Van de gerechten waren de nacho's heel lekker maar voor de rest hadden ze toch dat tikkeltje meer verwacht.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Sweet Lime

Nostalgie is beste eetcafé van West-Vlaanderen

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 12 2015. Citaat:
foto restaurant Nostalgie

Eetcafé Nostalgie op de Veemarkt in Kortrijk heeft brons in de wacht gesleept tijdens de uitreiking van de Hospitality Awards.

Nostalgie is dankzij het brons het beste eetcafé van West-Vlaanderen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Nostalgie

Winnaars Gouden Goesting 2015

Verschenen in eigen redactie op 05 11 2015.
foto restaurant Table d'Amis

Goesting Magazine zocht de lekkerste restaurants in Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Lezers van het magazine kozen eerst 3 finalisten per provincie. Dan was het de beurt aan foodie Sven Ornelis die het finale oordeel velde.

De winnaars zijn:

  • Oost-Vlaanderen: Vrijmoed, Gent
  • Antwerpen: De Rooden Hoed, Antwerpen
  • West-Vlaanderen: Table d'Amis, Kortrijk
  • Vlaams-Brabant: Silo's, Boortmeerbeek

Bistro La Différence, Kooigem

Verschenen in UiT in Zuidwest op 08 09 2015. Citaat:
foto restaurant La Différence

Ben jij ook een echte vleesliefhebber? Volgens 'Uit in Zuidwest' moet je dan zeker Bistro La Différence te Kooigem eens proberen.

In dit restaurant van Marc D'Heye en Nathalie Deraedt kan je verschillende gerenommeerde runderrassen proeven. De 'degustatie van gerijpt vlees' is een echte aanrader! De gepassioneerde uitleg van Marc en Nathalie krijg je er nog gratis bovenop.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Différence

d'Oude Burcht, Kortrijk

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 02 09 2015. Citaat:
foto restaurant d'Oude Burcht

Bovenop de restanten van een middeleeuws kasteel, eet je in het rustig, vrij klassiek ingerichte restaurant d'Oude Burcht.

Voor Katrien Vermeulen van Goesting magazine en haar gezelschap was het een topavond. Ze kregen topproducten, knappe gerechten en goddelijke frieten geserveerd en dit alles aan heel redelijke prijzen.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant d'Oude Burcht

Taste & Colours, Kortrijk

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 06 05 2015. Citaat:
foto restaurant Taste and Colours

Wat Taste and Colours serveert, is afhankelijk van het aanbod op de markt. Chef Dirkjan werkt ook graag met groenten en zijn eigen stadstuintje voorziet hem van een 70-tal kruiden en eetbare bloemen.

Goesting West-Vlaanderen proefde met het marktmenu de lente op het bord. Zowel de 'Taste' als de 'Colours' zaten heel goed en werden mooi begeleid door bijpassende wijnen.

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Taste and Colours

8 uitstekende culinaire adressen in Kortrijk

Verschenen in Weekend Knack op 15 01 2015. Citaat:
foto restaurant Parkhotel

Weekend Knack maakte een lijstje van 8 adressen (inclusief traiteurwinkel) in Kortrijk die zeker een culinair bezoekje waard zijn: Damier, Table d'Amis, Patisserie Vercruysse, Het Vliegend Tapijt, Va et Vient, Messeyne, Bistrot Parkhotel en Traiteur Deylgat.

Lees het volledige artikel (externe link)

Uitbater Bloesem, Kortrijk: 'Verse friet en steak die naam waardig'

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 01 2015. Citaat:
foto restaurant Bloesem

"'Jawel, ik schotel de mensen alles vers voor', zegt Kevin Cosaert die samen met Charissa Vervaeke vandaag eethuis Bloesem opent in de Kapucijnenstraat, naast café 't Eiland. 'Ik ben kok van beroep en was tien jaar actief in een restaurant in Bissegem', zegt Cosaert."

"'Waar vind je nog verse frietjes die zelf gesneden worden? Een steak die naam waardig? We serveren ook een lunch. Dit is een eethuis, bistro en tearoom voor iedereen. Er is zelfs een snackkaart.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bloesem

Lekker UiT in Bistro Desanto, Kortrijk

Verschenen in UiT in Zuidwest op 06 01 2015. Citaat:
foto restaurant Bistro Desanto

"De paling in ’t groen is bijzonder smaakvol, een klassieke bereiding, maar met een prima verhouding in de kruidensmaken. De tartaar van biefstuk is duidelijk met liefde bereid. Het vlees krijgt een pittige kruiding mee, die evenwel het vlees niet overheerst. Beide hoofdgerechten worden geserveerd in royale porties, in die mate dat we het dessert aan ons laten voorbij gaan."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Desanto

Viva Sara, Kortrijk

Verschenen in elidesc says op 31 08 2014. Citaat:
foto koffiebar Viva Sara Kaffée

"Een vriendelijke en strak geklede (wit hemd, bretellen en zwarte vlinderdas) ober komt onze bestelling opnemen: we beginnen met koffie en vragen alvast de lunchkaart voor straks. Eerst een cappucinno dus! Die komt even later met een pluim in het melkschuim en een verleidelijk bordje ter begeleiding. Zalig zandwafeltje, het mag gezegd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over koffiebar Viva Sara Kaffée

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.