Damier

Restaurant Damier, Kortrijk

Adres:

Grote Markt 41
8500   Kortrijk

Toon de ligging

Telefoon:

056 22 15 47

Chef-kok:

Martijn Defauw

Type:

Restaurant

Keuken:

Belgisch, Frans

Michelin '17:

Pagina 287
Comfort: 3 vorken

GaultMillau '17:

Pagina 429
Keuken: 13.0 /20

Faciliteiten:

Parking, terras

Formules:

Lunchmenu - menu

Overnachting:

Mogelijk

Middag: ma di wo do vr za zo - 00:00 - 00:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 00:00 - 00:00

Damier in de media

Sebastien Ghyselen van Gastrobar Gust maakt het beste hoofdvlees van Kortrijk

Verschenen in eigen redactie op 09 01 2017.

Welke Kortrijkse chef maakt het beste hoofdvlees?

Tijdens de tweede editie van 'Café Paté' streden 12 Kortrijkse chefs voor de titel: Matthias Speybroeck (Va et Vient), Felix Francois (Het Vliegend Tapijt), Klaas Lauwers (Hotel Messeyne), Ludovic Ghyselen (Argendael), Jurgen Maene (Fond et Fumet), Thijs Clinckemaillie (Hula), Sebastien Ververcken (Vol Ver), David Selen, Karel Callebert (Walle 111), Sebastien Ghyselen (Gastrobar Gust), Frederik Desmet (Oud Walle) en Martijn De Fauw (Damier).

Een vijfkoppige jury beoordeelde op smaak, textuur, presentatie en originaliteit. Het was een spannende strijd tussen de eerste en de tweede plaats, met slechts een half puntje verschil.

Winnaar werd Bas Ghyselen van Gastrobar Gust. Tweede werd Martijn Defauw van Restaurant Damier. Derde plaats was voor Felix Francois van Het Vliegend Tapijt.

Lees het verslag op de blog 'Hot Cuisine de Pierre'

Damier, Kortrijk

Verschenen in vierbordjes.be op 16 12 2016. Citaat:

Bruno Vanspauwen was aangenaam verrast door restaurant Damier, gevestigd in het gelijknamige hotel te Kortrijk.

De talentvolle chef Martijn Defauw toverde mooie en verrukkelijk smakende gerechten op het bord en dat nog aan lage prijzen. Dit is niet je allerdaagse hotelrestaurant maar wel een plaats waar je echt het gevoel krijgt dat men hier zijn best voor jou heeft gedaan.

Lees het volledige artikel (externe link)

Yvan Vindevogel, eigenaar hotel-restaurant Damier, verovert met Copperhead de ginwereld.

Verschenen in KW.be op 28 09 2016. Citaat:

"Copperhead is zonder twijfel de bekendste speler op de Belgische markt. Topondernemer Yvan Vindevogel keert voor zijn gin terug naar zijn allereerste liefde. En met succes. Jaarlijks gaan er meer dan 250.000 flessen over de toonbank. En het verhaal is nog lang niet ten einde."

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant Damier

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.