EssenCiel

Alle persartikels over restaurant EssenCiel

Essenciel: Modern & Creatief

Verschenen in Be-Gusto op 28 05 2017. Citaat:

Restaurant Essenciel blijft bij één van onze favorieten. Verfijnde bereidingen, fijne producten en kwaliteit staan voorop. Chef Niels Brants blijft evolueren in een zeer geslaagde en gezellige setting.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Zappaz versus Essenciel, chef's battle
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 12 09 2016. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een 4-mains event met chef Seppe Dezeure van restaurant Zappaz en Niels Brants van restaurant EssenCiel.
Lees het verslag

Ook besproken op www.be-gusto.be

Essenciel, Leuven: creatieve gastronomie

Verschenen in Be-Gusto op 24 08 2016. Citaat:

"Het is overduidelijk dat EssenCiel gestaag zijn weg naar boven timmert! De ontspannen sfeer in combinatie met verfijnde en smaakvolle gerechten zorgt ervoor dat ze kunnen rekenen op veel vast cliënteel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Essenciel, Leuven
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 30 04 2016. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant Essenciel te Leuven.
Lees het verslag

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

EssenCiel: culinaire verfijning in de Leuvense Muntstraat

Verschenen in Be-Gusto op 14 03 2014. Citaat:

"Het is overduidelijk dat EssenCiel bruist van potentieel. De aangename prijs/kwaliteit verhouding in combinatie met verfijnde en smaakvolle gerechten zorgt ervoor dat ze zeker op onze ‘to revisit’ lijst komen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: EssenCiel

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 15 02 2014. Citaat:

"En ook al gebruikt de chef graag crumbles en krokantjes, het moet gezegd zijn dat de meeste van die garnituren geslaagd zijn: zo serveert hij bij een emulsie van oester een intens smakend oesterkoekje. Bovendien zijn de prijzen hier voorlopig zo zacht als de crèmes die de chef zo graag gebruikt."

Lees het volledige artikel (externe link)

EssenCiel

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 06 02 2014. Citaat:

"We zijn zwaar onder de indruk van de prestaties van de jonge chef en zijn ploeg, zeker na een kijkje in de piepkleine keuken"

Beoordeling Zone016: 4 sterren.

Restaurant EssenCiel, Leuven

Verschenen in 6minutes.be op 23 12 2013. Citaat:

"Het hoofdgerecht werd een bereiding van pladijs met jonge wortel en mikon. Een leuke knapperige presentatie met enkele cantharellen en krokantje. Een mooi bord, zeer lekker van smaak en succulent. Een fijn geheel dat de smaakpapillen wist te bekoren. Het afsluitende dessert werd een leuke combinatie van appel en karamel, creatief en decoratief erg mooi met lekkere fijne smaaktoetsen."

Aan Tafel: Essenciel

Verschenen in De Standaard Magazine op 21 12 2013. Citaat:

"Niels Brandts gebruikt prima ingrediënten, kent zijn basistechnieken en doet zijn uiterste best tegen een scherpe prijs. Nu nog wat originaliteit en schwung."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Essenciel: Nieuw talent in Leuven

Verschenen in knackweekend.be op 19 12 2013. Citaat:

"Niels Brants kookt verfijnd en voorzichtig. Hij gebruikt eersteklas producten en goochelt met groenten en kruiden. Zijn creaties met crèmes, moesjes, schuim en crunch dragen de handtekening van zijn leermeester Thierry Theys."

Beoordeling keuken: 7,5/10
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant EssenCiel, Leuven

Verschenen in legourmandbelge.be op 23 11 2013. Citaat:

"Het was een prachtig menu dat mooi werd opgebouwd naar het einde toe. De haas fungeerde op zijn best als hoogtepunt, maar de desserts moesten zeker niet onderdoen. Doorheen alle gerechten werd er veelvuldig gebruik gemaakt van allerhande krokantjes, sausjes die nog aan tafel werden bijgeschonken, crumbles, emulsies etc. Niels Brants beheerst zeer goed het spel der smaken en structuren. Het was dan ook een formidabele maaltijd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.