L.E.S.S.

Alle persartikels over restaurant L.E.S.S.

Michelin Gids 2020 - nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2019. Citaat:

Bij de 3 sterren blijft de situatie onveranderd. Enkel het Hof van Cleve van chef-kok Peter Goossens krijgt drie sterren toegekend.

Nieuwkomer met 2 sterren is restaurant Cuchara te Lommel, van chef-kok Jan Tournier.

Nieuwkomers met één ster zijn:

  • La Canne en Ville, Brussel
  • Le Gastronome, Paliseul
  • Essenciel, Leuven
  • Souvenir, Gent
  • Sir Kwinten, Sint-Kwintens-Lennik
  • Ogst, Hasselt
  • L.E.S.S, Brugge

Bistro L.E.S.S.: Love Eat Share Smile

Verschenen in Kris Kookt op 01 06 2016. Citaat:

In het voormalige pand van Hertog Jan te Sint-Michiels opende Gert De Mangeleer Bistro LESS. De formule is hedendaags met tapas en gerechten om te delen.

Bart Praet, voorheen bij Hertog Jan nog de rechterhand van Gert, kreeg de keuken onder zijn hoede en kriskookt.be was onder de indruk. Ook de wijnkaart, uiteraard samengesteld door Joachim Boudens, is top.

Lees het volledige artikel (externe link)

L.E.S.S., Sint-Michiels

Verschenen in Brugse vertellementjes op 19 12 2015. Citaat:

Hoofdingrediënt op de kaart van L.E.S.S. te Sint-Michiels is tapas, met als enige nadeel dat als je niet oppast, de rekening snel kan oplopen.

De keuzes van BrugseVertellementjes waren heel geslaagd, zeker het paprikaatje opgevuld met verse geitenkaas. Ook de hoofdgerechten, paella en pluma Iberico waren lekker, al hadden ze wat te lang onder de warmhoudlamp gestaan.

Afsluiten deden ze met een heerlijke dame blanche en een citroensorbet met huisgemaakte limoncello.

Lees het volledige artikel (externe link)

L.e.s.s., Brugge

Verschenen in Be-Gusto op 09 04 2015. Citaat:

"Op de kaart zien we een twintigtal tapas die aangevuld worden met een mooie reeks hoofdgerechten die ook al delend gegeten kunnen worden. Men adviseert om te starten met elk twee à drie tapas en volgens de goesting bij te bestellen. Daar loopt het natuurlijk vaak fout want met tapas zoals tonijn met puntpaprika en avocado, kroketjes met Ibérico ham, gegrilde artisanale witte pens, mergpijp met frisse kuiden en gefruite inktvis, is bijbestellen voor genieters een evidentie."

"Gert en Joachim hebben met deze bistro een leuke aanvulling gegeven aan hun driesterren restaurant Hertog Jan waarbij een jong en dynamisch team zorgt voor de Zuiderse beleving. Love.Eat.Share.Smile"

Lees het volledige artikel (externe link)

LESS: Spaanse klassebistro op oud adres van Hertog Jan

Verschenen in knackweekend.be op 06 11 2014. Citaat:

"Chef-kok is Bart Praet, die wij eerder tegenkwamen als rechterhand van Gert De Mangeleer in de keuken en als tuinman in de moestuin. In Hertog Jan werkte Bart met vers uit de grond, in L.E.S.S werkt hij met vers uit blik en bokaal. De formule is bedoeld om te delen. De spijskaart is daartoe opgebouwd uit een twintigtal tapas, aangevuld door een achttal hoofdgerechten die ook in het midden van de tafel komen. Je begint met een feestelijk glaasje Cava Damia en kiest elk twee tapas om dan naar believen bij te bestellen."

Lees het volledige artikel (externe link)

L.E.S.S. zwaait deuren open op oude locatie Hertog Jan

Verschenen in knackweekend.be op 24 07 2014. Citaat:

"Op de oude locatie van Hertog Jan opende L.E.S.S., een laagdrempelig restaurant met zuiderse keuken gebaseerd op eersteklas Spaanse producten. (...) Pure producten staan centraal en er zijn kleine gerechten om te delen. Joachim Boudens selecteerde de wijnen, afkomstig van kleine en ecologische Spaanse producenten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: L.E.S.S.

Verschenen in De Standaard Magazine op 12 07 2014. Citaat:

"De hoofdgerechten staan gerangschikt in het hoofdstuk 'compartir', de Spaanse term voor 'delen', een culinaire trend die opgang maakte in diverse wereldsteden: Brugge kon niet achterblijven. Zo kun je met vieren samen smikkelen van een verrukkelijke grote zeebaars in zoutkorst (50 euro voor 1 kilo), vergezeld van rauwe venkelsla. Ook de op houtskool gegrilde faux-filet van holsteinrund is van onberispelijke kwaliteit (60 euro voor 500 gram), maar over de koude quinoasalade met kikkererwt en granaatappel kon je je de vraag stellen of dat wel de best passende garnituur is."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Less geeft aan ex-locatie Hertog Jan nieuwe schwung

Verschenen in Culinaire Ambiance op 04 07 2014. Citaat:

"Sinds begin juli kiezen ze in LESS (Love, Eat, Share, Smile) voor een kaart met twintig diverse tapas en zeven hoofdgerechten die best gedeeld kunnen worden. Reden daarvoor is het geweldige aanbod aan allerlei delicieuze tapas in de vorm van hapjes vooraf die uitdagend verleidelijk zijn. Het duo baseert zich daarvoor op de best beschikbare ingrediënten die door een simpele bewerking optimaal op tafel verschijnen. De meeste hebben hun oorsprong op het Iberisch schiereiland zoals de pan con tomate 'Coca de Cristal of fijngehakte tomaat aangekruid met onder meer olijfolie op een krokant, flinterdun broodje."

Lees het volledige artikel (externe link)

Een magische plek in het Baskenland (maar weldra ook in Zedelgem)
Reportage: De Grote Trek

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 28 06 2014. Citaat:

"Zo’n veertig arbeiders werken dezer dagen de klok rond om De Pleyne, de 18de-eeuwse hoeve van Hertog Jan, tegen begin juli op te leveren. De opening van De Pleyne wordt het voorlopige hoogtepunt van een wonderlijk jaar voor het duo. Dat jaar begon met de sluiting van de ‘oude’ Hertog Jan en ging door met de opening van een tijdelijke bistro in Brugge. En, bijna tussen de bedrijven door, openen ze aanstaande dinsdag op de plek van de vroegere Hertog Jan ook nog eens een nieuwe bistro (L.e.s.s.)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tweede restaurant Hertog Jan opent op 1 juli
Bistro L.E.S.S

Verschenen in standaard.be op 27 06 2014. Citaat:

"De Mangeleer en Boudens maakten eind vorig jaar bekend dat ze plannen hadden voor een tweede restaurant. Nu hun driesterrenrestaurant Hertog Jan werd geherlokaliseerd naar een hoeve in Zedelgem (waar vanaf 22 juli opnieuw kan worden getafeld), kwam het pand in Sint-Michiels vrij te staan voor een nieuw project. Daar wordt op dinsdag 1 juli de deuren van bistro Less geopend. ’Love, eat, share, smile’, zo wordt hun nieuwe project aangekondigd, een toegankelijke zaak met gerechten uit diverse regio’s van het Iberisch schiereiland."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.