Sir Kwinten

Alle persartikels over restaurant Sir Kwinten

Gault Millau 2019: bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2018.
  • Chef van het jaar: David Martin (La Paix in Anderlecht)
  • Gastheer van het Jaar: Fabrice D’Hulster (Sea Grill in Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: François Piscitello (La Villa des Bégards in Embourg)
  • Aziaat van het Jaar: Bún (Antwerpen)
  • Terras van het Jaar: Bachtekerke (Bachte-Maria-Leerne) 
  • Sommelier van het Jaar: Yanick Dehandschutter (Sir Kwinten in Lennik)
  • Dessert van het Jaar: Martijn Defauw (Rebelle in Marke)
  • Brasserie van het Jaar: Brasserie Julie (Sint-Martens-Bodegem)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Veranda (Antwerpen)
  • Groentenchef van het Jaar: Nicolas Decloedt (humus x hortense in Brussel)
  • Wijnkaart van het Jaar: Au Gré du Vent (Seneffe)
  • Bierkaart van het Jaar: De Gebrande Winning (Sint-Truiden)
  • Prijs & Plezierverhouding van het Jaar: Le 54 (Tongeren), Le Tournant (Brussel) en Attablez-Vous (Namen)
  • Nieuwkomer van het jaar: Souvenir, met een score van 15,5/20 (Gent)

Sir Kwinten

Verschenen in Feeling.be op 13 01 2018. Citaat:

Chef Glenn heeft duidelijk een indrukwekkende evolutie doorgemaakt. Als je zonder grote verwachtingen aan tafel schuift, is het des te plezieriger als je plots het beste langoustinegerecht van het jaar voor je neus krijgt. Op het bord ligt een carpaccio van langoustine met crème van aardpeer, rauwe aardpeer, poeder van verveine en citroenzeste. Daarnaast ligt nog een gebakken langoustine. Zo puur en simpel, maar wat een geniale combinatie: aards, zoet, hartig én fris.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Sommelier @ Sir Kwinten: Yanick Dehandschutter
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 07 08 2016. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Gesprek (in het Engels) met Yanick Dehandschutter, sommelier van restaurant Sir Kwinten te Sint-Kwintens-Lennik.
Lees het verslag

Vijf finalisten 'Eerste Kok van België 2017' zijn bekend

Verschenen in standaard.be op 11 07 2016. Citaat:

Op 3 oktober 2016 zullen vijf chefs meedingen voor de titel Eerste Kok van België 2017. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Club Prosper Montagne.

De vijf finalisten zijn Jean-Jacques Danthine (La Meilleure Jeunesse, Brussel), Bart Hoornaert (La Durée, Izegem), Lukas Moonens (Bistro Margaux, Sint-Martens-Bodegem), Anthony Stoop (Pigas, Sint-Niklaas en Likoké, Les Vans) en Glenn Verhasselt (Sir Kwinten, Lennik).

Lees het volledige artikel (externe link)

Sir Kwinten, Sint-Kwintens-Lennik
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 11 12 2015. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant Sir Kwinten te Sint-Kwintens-Lennik.
Lees het verslag

Pajottenland scoort in GaultMillau

Verschenen in hln.be op 10 11 2015. Citaat:

"In de bekende restaurantgids Gault&Millau van 2016 staan maar liefst dertien restaurants uit het Pajottenland. Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem behaalt met een 17 op 20 de hoogste score. Restaurant De Kaai in Halle is de nieuwkomer in de lijst."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan tafel bij wijnfreaks: 12 bescheiden restaurants met een indrukwekkende wijnkaart

Verschenen in knackweekend.be op 15 10 2015. Citaat:

Een goede wijnkaart hoeft niet altijd synoniem te zijn met een dure wijnkaart. WeekendKnack selecteerde 12 'bescheiden' restaurants die een indrukwekkende wijnselectie aanbieden aan heel schappelijke prijzen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Restaurant Sir Kwinten: Wijn en spijs in harmonie

Verschenen in knackweekend.be op 26 08 2015. Citaat:

Restaurant Sir Kwinten, aan de Markt van Lennik, brengt een frisse, hedendaagse gastronomie en met het wijnadvies van de Sommelier van het Jaar, Yanick Dehandschutter, is het uitgegroeid tot een uiterst gezellig wijnrestaurant.

Pieter van Doveren, van knackweekend.be, genoot van een lichte en harmonieuze maaltijd, begeleid door perfect gekozen wijnen.

Beoordeling keuken: 8/10.
Prijs/kwaliteit: 8,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Culinair Pajottenland: Sir Kwinten
GaultMillau 2015

Verschenen in hln.be op 15 11 2014. Citaat:

Dehandschutter werd in 2013 bekroond tot 'Beste Sommelier van België' en debuteerde deze week met een 14 op 20 in de GaultMillau. 'Vooral het compliment "topper in het Pajottenland" doet ons plezier', vertelt hij. 'We halen de laatste jaar een constant niveau met een heel jong team. Elk gerecht dat we serveren wordt gekoppeld aan een specifiek glas wijn. Dat is mijn stokpaardje.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Sir Kwinten

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 07 12 2013. Citaat:

"Maar daarna heeft de chef ons helemaal mee. Zo laat hij een wervelende combinatie van paling, appel en rode biet aanrukken. De beste sommelier van België zet er me brio een Duitse riesling (van Johannishof uit Rheingau) naast. Daarin zitten niet alleen frisse zuren, maar ook een tikje restsuiker dat het erg goed doet bij de ganzenlever. (...) Dit restaurant is een geweldige ontdekking."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids - Bib Gourmand 2014
23 nieuwkomers in België

Verschenen in eigen redactie op 04 11 2013. Citaat:

Michelin heeft met zijn nieuwste Bib Gourmand Benelux Gids 2014 terug een recordeditie te pakken. De teller staat op 261 restaurants, waaronder maar liefst 43 nieuwkomers.

België telt nu 143 Bib Gourmand restaurants, waarvan 23 nieuwkomers:

  • Godard, Antwerpen
  • Michel, Boninne
  • Mondevino, Borgloon
  • La Branche d'Olivier, Brussel
  • Le Wine Bar Sablon des Marolles, Brussel
  • Wine in the City, Brussel
  • Comptoir de l'Eau Vive, Erpent
  • Brasserie Bijgaarden, Groot-Bijgaarden
  • Le Petit-Fils, Lasne
  • Bistro Neuta, Leut
  • Noï, Linkebeek
  • Le Saint-Charles, Marcinelle
  • La Madeleine, Bergen
  • Les Sens du Goût, Namen
  • Sir Kwinten, Sint-Kwintens-Lennik
  • L'Embellie, Soignies
  • Les Vrais Soudeurs, Thuin
  • Moment Gourmand, Doornik
  • Spectrum, Vilvoorde
  • Lucana, Wanze
  • Chez Chen, Wépion
  • Mamy Louise, Waver
  • De Schalk, Willebroek

Michelin reikt het label 'Bib Gourmand' uit aan restaurants die een kwaliteitsvolle menu aan €35 aanbieden (€36 in de hoofdsteden).

De Bib Gourmand Benelux 2014 is te koop vanaf 7 november voor de prijs van € 15,95.

Meer info: Bib Gourmand 2014 - Volledig overzicht

Yanick Dehandschutter 'Beste Sommelier van België'

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 10 2013. Citaat:

"Sommelier Yanick Dehandschutter van wijnrestaurant Sir Kwinten uit Lennik heeft zondag de verkiezing van de Beste Sommelier van België gewonnen. Hij mag ons land nu vertegenwoordigen op de preselecties van internationale wedstrijden. Het concours werd georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde. Yanick Dehandschutter haalde het van Antoine Lebel van La Villa Lorraine in Brussel en Jan Rots van Brasserie Latem in Sint-Martens-Latem."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant met wijnkamer
Sir Kwinten te Sint-Kwintens-Lennik

Verschenen in nieuwsblad.be op 28 10 2012. Citaat:

"'De flessen staan netjes uitgestald en de temperatuur wordt constant rond 16 graden gehouden. In plaats van door de wijnkaart te bladeren, mogen de klanten een kijkje komen nemen in de wijnkamer. Ik geef er graag een woordje uitleg bij. Zodra de keuze gemaakt kunnen zowel de rode als witte wijnen meteen geserveerd worden op de juiste schenktemperatuur', zegt Yannick Dehandschutter."

Lees het volledige artikel (externe link)

Pepingen viert beste sommelier van het land

Verschenen in nieuwsblad.be op 01 02 2012. Citaat:

"Yanick Dehandschutter uit Elingen mag zich de beste sommelier van ons land noemen. Hij werd gehuldigd op een viering in het gemeentehuis. (...) 'De Prosper Montagnée-prijs winnen, dat doet wel wat met een sommelier', zegt Yanick, met zijn 24 jaar een van de jongsten die de trofee ooit won. Hij runt mee het restaurant Sir Kwinten op de Markt in Lennik.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Onze 25 jonge talenten van 2012
Yannick Dehandschutter, sommelier

Verschenen in DM magazine op 31 12 2011. Citaat:

"Yannick Dhandschutter is pas 24, maar heeft de smaakpapillen van een ervaren recensent."

Geselecteerd door de redactie van De Morgen voor wat ze in hun - nog korte - leven gepresteerd hebben, maar meer nog wat ze zullen gaan doen, de komende jaren.

Yanick Dehandschutter is beste sommelier van het land

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 11 2011. Citaat:

"Sinds 2009 heeft Yanick de dagelijkse leiding over Sir Kwinten, de zaak die zijn ouders destijds opstartten. 'Mijn vader Frank doet wel de supervisie, ook van onze feestzaal, 't Krekelhof in Gooik. Maar in Sir Kwinten neem ik de zaal voor mijn rekening. We hadden in het verleden al een goede wijnkaart, maar het spreekt voor zich dat ik die wel nog een extra boost gegeven heb (lacht). Het is ook onze bedoeling om die weg in de toekomst te blijven volgen. Mooie gastronomie aanbieden, met even mooie wijnen. Deze onderscheiding is alvast een heel mooi uithangbord daarvoor', besluit de Eerste Sommelier van België."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.