Restaurant Sint-Truiden

Zoek een restaurant in Sint-Truiden

In de pers: Sint-Truiden

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant De Stadt van Luijck

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

restaurants uit dit artikel

Roberta: de pastabar van Tom Boonen

Verschenen in Feeling Magazine op 03 11 2017. Citaat:
foto restaurant Roberta Pastabar

Bij Roberta is alles vrij puur en eenvoudig: de pasta’s zijn goed, je krijgt waar voor je geld en mocht Sint-Truiden niet zo ver van mijn woonplaats liggen, werd het gegarandeerd een vaste stek. En nee, ik ga er niet naartoe fietsen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Roberta Pastabar

Bib Gourmand 2016 - Nieuwkomers Belgiƫ

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2015.

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2016 voorgesteld. In totaal staan er 168 restaurants in België, waaronder 28 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Nieuws uit de omgeving van Sint-Truiden

L'Air des Sens, Zoutleeuw: Plantaardig bewind

Verschenen in Weekend Knack op 30 08 2016. Citaat:
foto restaurant L'Air des Sens

"Door het gangraam zie je David Schulz geconcentreerd aan het werk. De kok is autodidact en beschouwt het als een uitdaging om spannende dingen te bereiden met groenten. Hij experimenteert onbevangen met nieuwe technieken. (...) David Schulz heeft talent, dat hij koppelt aan intelligentie en een vrijmoedige kijk op de kookkunst."

Beoordeling keuken: 8,5. Prijs/kwaliteit: 8

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L'Air des Sens

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.