Restaurant Roeselare

Zoek een restaurant in Roeselare

In de pers: Roeselare

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017.
foto restaurant Boury

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

restaurants uit dit artikel

Pieter Kookt, Roeselare

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 27 04 2017. Citaat:
foto restaurant Pieter Kookt

Begin 2016 sloot Eethuis Pieter. Een jaar later keert chef Pieter Lauwers terug met opgeladen batterijen en een nieuwe naam: Pieter Kookt. Het verschil? Minder couverts en minder personeel.

Pieter pikt de draad probleemloos terug op en zijn klanten lijken - terecht - meteen de weg terug te vinden.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Pieter Kookt

Gastro Henri, Roeselare

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 31 03 2017. Citaat:
foto restaurant Gastro Henri

Foodsharing zit in de lift en dat is ook de jonge Roeselaarse chef Jonas Aernout niet ontgaan!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Gastro Henri

B'artiste, Roeselare

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 04 05 2016. Citaat:
foto restaurant B'Artiste

B'Artiste te Roeselare is een concept waar je aan de bar welkom bent als je enkel zin hebt in een aperitief en natuurlijk ook om te genieten van de creativiteit van de chef.

Goesting West-Vlaanderen had niets dan lof over haar laatste bezoek. De 7 Goestjes van de Chef waren één voor één uiterst lekker. Gewoon top!

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant B'Artiste

Mister Spaghetti, Roeselare

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 10 02 2016. Citaat:
foto restaurant Mister Spaghetti

Bij Mister Spaghetti te Roeselare eet je bijna uitsluitend, hoe kan het anders, spaghetti en met een 25-tal varianten op de kaart is het moeilijk kiezen.

Elise van Goesting West-Vlaanderen werd van de presentatie niet echt omvergeblazen maar de smaken zaten wel goed. Misschien niet een echte Italiaanse keuken maar wel lekkere spaghetti met ook een gezellige sfeer.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Mister Spaghetti

Restaurant Yam Tonic: Trendy tafelen in Roeselare

Verschenen in knackweekend.be op 20 01 2016. Citaat:
foto restaurant YAMTonic

KnackWeekend werd bij haar bezoek aan YamTonic te Roeselare bediend door jong, vlot en vriendelijk personeel.

Wat Yarmo Muller op het bord zette, was allemaal mooi verzorgd en smaakvol. De ruime en open keuken, de lange bar met meer dan honderd soorten gin in huis en een podium met een velugelpiano maken van YamTonic een heus trendy restaurant.

Beoordeling keuken: 7/10.
Prijs/kwaliteit: 6,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant YAMTonic

De Gouden Vork 2015: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 04 01 2016.
foto restaurant Le Nord

Het voorbije jaar waren in De Streekkrant recensies te lezen van restaurantbezoeken van de jury voor 'De Gouden Vork 2015' wedstrijd. Begin 2016 werden de lauraten bekend gemaakt.

Lees het volledige artikel

Maison Tarifa, Roeselare

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 07 10 2015. Citaat:
foto restaurant Maison Tarifa

Maison Tarifa is een nieuw Marokkaans restaurant te Roeselare en Goesting magazine besloot om er te gaan proeven.

Het interieur staat nog niet helemaal op punt maar het is toch gezellig. Op het eten is niets op aan te merken, alles proeft kraakvers en zeer lekker. Complimenten aan de chef!

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Maison Tarifa

Aan Tafel: Brood

Verschenen in De Standaard Magazine op 26 09 2015. Citaat:
foto restaurant Brood

"Een fijne plek waar je lekker, gezond en goedkoop kunt lunchen. Chef Jan Kubik verstaat de kunst om van een eenvoudige lunch een culinair feestje te bouwen."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brood

Level 2, Roeselare: Seafood & more

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 02 09 2015. Citaat:
foto restaurant Level 2

Voor liefhebbers van seafood is Level 2 zeker een fijne aanwinst voor Roeselare. Het kleine gezellig ingerichte restaurant oogt heel trendy en de kaart wordt op een iPad gepresenteerd.

De kaart is klein maar gevarieerd en ook voor de vleeseters is er net genoeg keuze. Goesting magazine hield het bij alles wat naar zee ruikt en waren niet teleurgesteld. Hier wordt lekker kruidig gekookt en alles smaakt en ruikt heel fris.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Level 2

De Witte Merel, Roeselare

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 02 07 2015. Citaat:
foto restaurant De Witte Merel

De Witte Merel te Roeselare blijkt een gezellige zaak te zijn met een toffe mix van bezoekers.

De gerechten worden hier heel mooi gepresenteerd en Goesting West-Vlaanderen omschrijft de keuken als een 'gastronomische bistro'. Ook de smaken zitten heel goed, al missen ze misschien dat kleine tikkeltje meer om van een echte topmaaltijd te spreken.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Witte Merel

De Huiskamer, Roeselare

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 15 04 2015. Citaat:
foto restaurant De Huiskamer

"Als hoofdgerecht kies ik rib eye, handgesneden frietjes en een slaatje. Een gerecht, erop of eronder, en het is er op. Krokante frietjes en een stuk vlees zoals het moet: knapperige korst en sappig vanbinnen. De peperroomsaus, apart geserveerd, zorgt ervoor dat ik wil blijven eten."

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Huiskamer

Uitreiking Cuisson d’Or-awards

Verschenen in eigen redactie op 06 03 2015.
foto restaurant Sofie's Choice

Op 2 maart vond de uitreiking plaats van de Cuisson d’Or-awards. De wedstrijd beloont horecazaken die gasten een positieve beleving bieden op álle vlakken.

Een 90-tal horecazaken waagden hun kans in de categorieën  logiesverstrekkende bedrijven, drankgelegenheden, eetgelegenheden (brasseries, restaurants, frituren …), feestcatering en personeel.

Lees het volledige artikel

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.