Restaurant Moeskroen

Zoek een restaurant in Moeskroen

Nieuws uit de omgeving van Moeskroen

Fond & Fumet maakt plaats voor Rebelle

Verschenen in nieuwsblad.be op 26 09 2017. Citaat:
foto restaurant Rebelle

'Mijn gerechten zullen een mix worden van streekgebonden producten gecombineerd met Oosterse toetsen', zegt Defauw. 'De groenten en kruiden zullen vers zijn, want die zal ik een paar kilometer verderop kunnen plukken in de zelfpluktuin van 't Goed ter Heule in Lauwe, waar een jonge biologische boer mooi werk verricht.'

Er komt zeswekelijks een volledige of gedeeltelijke vernieuwing van de menukaart. 'De bezoekers zullen bij ons kunnen kiezen tussen een vijfgangenmenu van 55 euro, een driegangenmenu van 35 euro en een tweegangenmenu van 29 euro, ook ideaal als zakenlunch. Daarnaast zorgen we voor betaalbare wijnarrangementen.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Rebelle

Gust Gastrobar, Kortrijk: no-nonsense bereidingen uit de terroirkeuken

Verschenen in knackweekend.be op 31 08 2017. Citaat:
foto restaurant Gust Gastrobar

Gust Gastrobar is opgevat als een levendige plek voor jong en oud, om in een losse sfeer een glas te drinken, de kleine honger te stillen op een kruk aan de bar, of om aan tafel te genieten van Vlaamse klassiekers uit de terroirkeuken.

Gust heeft een eigen ingang met een trap die je naar de eerste verdieping brengt, waar een open, Scandinavisch zuiver ingerichte ruimte met veel natuurhout wacht.

Op de menukaart: no-nonsense bereidingen die nauw zijn verbonden met onze eetcultuur. In de keuken neemt de Mibrasahoutskoolgrill een belangrijke plaats in.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Gust Gastrobar

Restaurant Het vliegend tapijt vlak bij Kortrijk: gastronomie in een bruin café

Verschenen in knackweekend.be op 13 06 2017. Citaat:
foto restaurant Het Vliegend Tapijt

Deze avond maakt duidelijk hoezeer een uitgebreid menu behoefte heeft aan schwung en dynamiek. Te lang wachten tussen de gerechten maakt humeurig en zuigt de energie uit de avond. Maar de charmante bediening, uitstekende match tussen de aangepaste wijnen en de gerechten en de mooie producten stemmen mild.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Het Vliegend Tapijt

Aan Tafel: Vol-ver

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 05 2017. Citaat:
foto restaurant Vol-Ver

Dit is een klassieke keuken, maar binnen dat genre levert de chef knap werk af: prima ingrediënten, precieze gaartijden, uitstekende sauzen en – speciaal voor de westelijke Vlamingen – royale porties.

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend)

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Vol-Ver

Restaurant Da Franco bestaat 30 jaar en viert dat hele maand februari

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 01 2017. Citaat:
foto restaurant Al Garda da Franco

Francesco Cottone verliet in 1973 zijn geboorteland Sicilië, kwam naar België en ging onmiddellijk aan de slag in de Parma in Leuven.

Later verhuisde hij naar Kortrijk en in 1977 werd hij zaalverantwoordelijke in het restaurant, op de huidige locatie op de Grote Markt. Sinds februari 1987 runt hij er zijn eigen restaurant Al Garda Da Franco, beter bekend als Da Franco.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Al Garda da Franco

Sebastien Ghyselen van Gastrobar Gust maakt het beste hoofdvlees van Kortrijk

Verschenen in eigen redactie op 09 01 2017.
foto restaurant Oud Walle

Welke Kortrijkse chef maakt het beste hoofdvlees?

Tijdens de tweede editie van 'Café Paté' streden 12 Kortrijkse chefs voor de titel: Matthias Speybroeck (Va et Vient), Felix Francois (Het Vliegend Tapijt), Klaas Lauwers (Hotel Messeyne), Ludovic Ghyselen (Argendael), Jurgen Maene (Fond et Fumet), Thijs Clinckemaillie (Hula), Sebastien Ververcken (Vol Ver), David Selen, Karel Callebert (Walle 111), Sebastien Ghyselen (Gastrobar Gust), Frederik Desmet (Oud Walle) en Martijn De Fauw (Damier).

Een vijfkoppige jury beoordeelde op smaak, textuur, presentatie en originaliteit. Het was een spannende strijd tussen de eerste en de tweede plaats, met slechts een half puntje verschil.

Winnaar werd Bas Ghyselen van Gastrobar Gust. Tweede werd Martijn Defauw van Restaurant Damier. Derde plaats was voor Felix Francois van Het Vliegend Tapijt.

Lees het verslag op de blog 'Hot Cuisine de Pierre'

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Moeder en dochter vormen Dubrava om to Bistro Dhôme

Verschenen in hln.be op 12 11 2016. Citaat:
foto restaurant Dhôme

Restaurant Dubrava te Menen is van naam en concept verandert en is nu Bistro Dhôme.

De naam, vertaald uit het Kroatisch, betekent zoveel als 'thuis'. Hiermee verwijst chef Katija Sturica uiteraard naar haar thuisland. In deze vernieuwde zaak staan uiteraard Kroatische gerechten op de kaart maar worden de Vlaamse klassiekers zeker niet vergeten.

Dochter Dorian, die ervaring opdeed in de Karmeliet en Likoké, staat in voor de ontvangst.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Dhôme

Avenue Madeleine: een unieke eetstraat in Cortina

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 10 2016. Citaat:
foto restaurant Avenue Madeleine

“Nu kun je hier terecht voor een snelle hap of voor een uitgebreid diner van 4 uur. Er is daarenboven voor elk wat wils, van soep tot kreeft en van pizza tot foie gras. Uniek is ook dat de koks à la minute gerechten bereiden. Zo komt de américain rechtstreeks uit de molen en kun je de vis voor je neus laten grillen, bakken of stomen.” vertelt zaakvoerder Rudy Maes aan Het Nieuwsblad.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Avenue Madeleine

Chef-kok Koen De Vos, gastkok op cruiseschip.

Verschenen in eigen redactie op 02 09 2016.
foto restaurant La Cravache

Koen Devos, chef-kok van restaurant La Cravache te Rekkem, was afgelopen zomer gastchef tijdens de cruisereis van 200 Focus-WTV kijkers naar 7 landen aan de Baltische Zee.

Bekijk het reisverslag

Ontdek de winterbrochure van La Cravache

Meer over restaurant La Cravache

Nostalgie is beste eetcafé van West-Vlaanderen

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 12 2015. Citaat:
foto restaurant Nostalgie

Eetcafé Nostalgie op de Veemarkt in Kortrijk heeft brons in de wacht gesleept tijdens de uitreiking van de Hospitality Awards.

Nostalgie is dankzij het brons het beste eetcafé van West-Vlaanderen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Nostalgie

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.