Restaurant Moeskroen

Zoek een restaurant in Moeskroen

Nieuws uit de omgeving van Moeskroen

Restaurant Da Franco bestaat 30 jaar en viert dat hele maand februari

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 01 2017. Citaat:
foto restaurant Al Garda da Franco

Francesco Cottone verliet in 1973 zijn geboorteland Sicilië, kwam naar België en ging onmiddellijk aan de slag in de Parma in Leuven.

Later verhuisde hij naar Kortrijk en in 1977 werd hij zaalverantwoordelijke in het restaurant, op de huidige locatie op de Grote Markt. Sinds februari 1987 runt hij er zijn eigen restaurant Al Garda Da Franco, beter bekend als Da Franco.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Al Garda da Franco

Sebastien Ghyselen van Gastrobar Gust maakt het beste hoofdvlees van Kortrijk

Verschenen in eigen redactie op 09 01 2017.
foto restaurant Gust Gastrobar

Welke Kortrijkse chef maakt het beste hoofdvlees?

Tijdens de tweede editie van 'Café Paté' streden 12 Kortrijkse chefs voor de titel: Matthias Speybroeck (Va et Vient), Felix Francois (Het Vliegend Tapijt), Klaas Lauwers (Hotel Messeyne), Ludovic Ghyselen (Argendael), Jurgen Maene (Fond et Fumet), Thijs Clinckemaillie (Hula), Sebastien Ververcken (Vol Ver), David Selen, Karel Callebert (Walle 111), Sebastien Ghyselen (Gastrobar Gust), Frederik Desmet (Oud Walle) en Martijn De Fauw (Damier).

Een vijfkoppige jury beoordeelde op smaak, textuur, presentatie en originaliteit. Het was een spannende strijd tussen de eerste en de tweede plaats, met slechts een half puntje verschil.

Winnaar werd Bas Ghyselen van Gastrobar Gust. Tweede werd Martijn Defauw van Restaurant Damier. Derde plaats was voor Felix Francois van Het Vliegend Tapijt.

Lees het verslag op de blog 'Hot Cuisine de Pierre'

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Moeder en dochter vormen Dubrava om to Bistro Dhôme

Verschenen in hln.be op 12 11 2016. Citaat:
foto restaurant Dhôme

Restaurant Dubrava te Menen is van naam en concept verandert en is nu Bistro Dhôme.

De naam, vertaald uit het Kroatisch, betekent zoveel als 'thuis'. Hiermee verwijst chef Katija Sturica uiteraard naar haar thuisland. In deze vernieuwde zaak staan uiteraard Kroatische gerechten op de kaart maar worden de Vlaamse klassiekers zeker niet vergeten.

Dochter Dorian, die ervaring opdeed in de Karmeliet en Likoké, staat in voor de ontvangst.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Dhôme

Avenue Madeleine: een unieke eetstraat in Cortina

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 10 2016. Citaat:
foto restaurant Avenue Madeleine

“Nu kun je hier terecht voor een snelle hap of voor een uitgebreid diner van 4 uur. Er is daarenboven voor elk wat wils, van soep tot kreeft en van pizza tot foie gras. Uniek is ook dat de koks à la minute gerechten bereiden. Zo komt de américain rechtstreeks uit de molen en kun je de vis voor je neus laten grillen, bakken of stomen.” vertelt zaakvoerder Rudy Maes aan Het Nieuwsblad.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Avenue Madeleine

Chef-kok Koen De Vos, gastkok op cruiseschip.

Verschenen in eigen redactie op 02 09 2016.
foto restaurant La Cravache

Koen Devos, chef-kok van restaurant La Cravache te Rekkem, was afgelopen zomer gastchef tijdens de cruisereis van 200 Focus-WTV kijkers naar 7 landen aan de Baltische Zee.

Bekijk het reisverslag

Ontdek de winterbrochure van La Cravache

Meer over restaurant La Cravache

Nostalgie is beste eetcafé van West-Vlaanderen

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 12 2015. Citaat:
foto restaurant Nostalgie

Eetcafé Nostalgie op de Veemarkt in Kortrijk heeft brons in de wacht gesleept tijdens de uitreiking van de Hospitality Awards.

Nostalgie is dankzij het brons het beste eetcafé van West-Vlaanderen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Nostalgie

8 uitstekende culinaire adressen in Kortrijk

Verschenen in Weekend Knack op 15 01 2015. Citaat:
foto restaurant Parkhotel

Weekend Knack maakte een lijstje van 8 adressen (inclusief traiteurwinkel) in Kortrijk die zeker een culinair bezoekje waard zijn: Damier, Table d'Amis, Patisserie Vercruysse, Het Vliegend Tapijt, Va et Vient, Messeyne, Bistrot Parkhotel en Traiteur Deylgat.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Allereerste Lavazza-winkel opent vandaag zijn deuren

Verschenen in nieuwsblad.be op 26 07 2014. Citaat:
foto koffiebar Lavazza Boutique by Stefanie's

"In K in Kortrijk opent vandaag een Lavazza Boutique. Het is een eigen idee van een ondernemend Kortrijks duo. Lavazza gaf hen de toestemming hun creatief concept te verwezenlijken. Stefanie Huysman en Dante Deleu uit Kuurne geven hun Boutique een aparte look."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over koffiebar Lavazza Boutique by Stefanie's

Uitbaatster Barbootel trekt naar Vlasmuseum

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 07 2014. Citaat:
foto restaurant Kaffee Damast

"Cindy Monnens, nu nog uitbaatster van het Ahoi Barbootel op de Leie, zal vanaf oktober de bistro in het nieuwe museum Texture uitbaten. Ze kreeg daarvoor groen licht van het schepencollege. Ook de bistro zal deels in het teken staan van vlas."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Kaffee Damast

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.