Restaurant Knokke-Heist

Zoek een restaurant in Knokke-Heist

In de pers: Knokke-Heist

Cuines33

Verschenen in In Search of Taste op 28 05 2018. Citaat:
foto restaurant Cuines,33

Kort keer ik nog eens terug naar ons etentje in februari.  Daar zijn we ons etentje begonnen op Peruaanse wijze.  In het glas kwam een cocktail op basis van duindoornbes, citrus en pisco.  En dit was een goede match met de ceviche van zeebaars, avocado en een crème van chili.  Met deze perfecte combo was de toon al direct gezet en deze lijn werd doorgetrokken naar de tapas.  Waarbij de 2 tapas met wagyu, de langoustine, de onglet en het 'bos dessert' mijn favorieten van de avond waren.  En als je in Cuines, 33 bent en je twijfelt tussen het dessert en de kaas, dan moet je ze maar allebei nemen want de kaas met een heel arsenaal aan chutneys zijn een niet te versmaden afsluiter van zo'n culinaire avond!

 

 

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Cuines,33

Boo Raan, Knokke

Verschenen in Feeling.be op 20 04 2018. Citaat:
foto restaurant Boo Raan

Daarna bestellen we nog drie hoofdgerechten en een bijgerecht, die samen op tafel komen. De Massaman Kai is een milde curry van hoevekip met kokosmelk, pinda’s, aardappelen en laurier. Het is een fantastisch gerecht, met een zeer precieze smaakbalans tussen pikant en aangenaam pittig in. De grote stukken malse kip en aardappelen geven het gerecht een gezellig home made gevoel. Daarna volgt de Laab Kai, één van de meest beroemde gerechten uit Thailand. Vaak bereid met kippengehakt, maar hier gebruiken ze met het mes gehakt mager –en daardoor ook droog- kippenvlees. Een beetje spijtig, ik mis het smeuïge mondgevoel van gehakt. Het gerecht is verder een tikje te zilt naar mijn smaak, maar dat is persoonlijk. De Veggie Phad Thai is dan weer bang on: de gebakken noedels met tofu zijn perfect afgewerkt met een frisse dressing die mooi op smaak is.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Boo Raan

Proefwerk: El Fuego

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 07 12 2017. Citaat:

In El Fuego, een nieuw Spaans restaurant naast het casino van Knokke, weten ze wat socarrat is. Dat is niet zo verwonderlijk, want chef Diego Villa Ramirez werkte jarenlang in Pez Vela, een strandrestaurant in Barcelona dat bekendstaat om zijn paella. Begin dit jaar werden Ramirez en zijn vrouw Daniela naar Knokke getransfereerd door de lokale ondernemer André De Kegel.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant El Fuego

Restaurant Alexandra, Knokke

Verschenen in eigen redactie op 01 07 2017.

De toegankelijke keuken van restaurant Alexandra scoort reeds meer dan 20 jaar. Chef-kok Patrick Plovier en zijn echtgenoot staan achter het fornuis en serveren een eerlijke productkeuken, zoon en schoondochter staan in de zaal.

Het restaurant werd recent volledig gerestyled en kreeg een hip en trendy interieur.

Het restaurant biedt verschillende formules. Er is een keuzemenu waarbij men kan kiezen uit tien voor- en hoofdgerechten, plus koffie of dessert. 's middags, niet op zon- en feestdagen, wordt er een lunchmenu geserveerd.

Een echte klassieker is de vis- en schaaldierenformule "Tafelen aan de Noordzee", waarbij men zelf aan tafel jonge tarbot, zeeduivel, tong, zalm, scampis, gambas en langoustines mag bereiden met een rijke vissoep als ultiem resultaat.

De garnaalkroketten van restaurant Alexandra werden door De Morgen beoordeeld als de lekkerste van Vlaanderen.

Van TripAdvisor krijgt Restaurant Alexandra jaar na jaar een Certificaat van uitmuntendheid toegekend. Deze erkenning voor uitmuntende gastvrijheid wordt alleen gegeven aan gelegenheden die constant uitstekende reizigersbeoordelingen op TripAdvisor ontvangen.

Meer over restaurant Alexandra

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.