Restaurant Knokke-Heist

Zoek een restaurant in Knokke-Heist

In de pers: Knokke-Heist

Boo Raan, Knokke

Verschenen in Feeling.be op 20 04 2018. Citaat:
foto restaurant Boo Raan

Daarna bestellen we nog drie hoofdgerechten en een bijgerecht, die samen op tafel komen. De Massaman Kai is een milde curry van hoevekip met kokosmelk, pinda’s, aardappelen en laurier. Het is een fantastisch gerecht, met een zeer precieze smaakbalans tussen pikant en aangenaam pittig in. De grote stukken malse kip en aardappelen geven het gerecht een gezellig home made gevoel. Daarna volgt de Laab Kai, één van de meest beroemde gerechten uit Thailand. Vaak bereid met kippengehakt, maar hier gebruiken ze met het mes gehakt mager –en daardoor ook droog- kippenvlees. Een beetje spijtig, ik mis het smeuïge mondgevoel van gehakt. Het gerecht is verder een tikje te zilt naar mijn smaak, maar dat is persoonlijk. De Veggie Phad Thai is dan weer bang on: de gebakken noedels met tofu zijn perfect afgewerkt met een frisse dressing die mooi op smaak is.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Boo Raan

Proefwerk: El Fuego

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 07 12 2017. Citaat:

In El Fuego, een nieuw Spaans restaurant naast het casino van Knokke, weten ze wat socarrat is. Dat is niet zo verwonderlijk, want chef Diego Villa Ramirez werkte jarenlang in Pez Vela, een strandrestaurant in Barcelona dat bekendstaat om zijn paella. Begin dit jaar werden Ramirez en zijn vrouw Daniela naar Knokke getransfereerd door de lokale ondernemer André De Kegel.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant El Fuego

Cuines 33

Verschenen in In Search of Taste op 06 09 2017. Citaat:
foto restaurant Cuines,33

Na zovele bezoeken weten Edwin en Frederik met hun mooie smaken en creativiteit ons nog steeds in vervoering te brengen. Het is een hele prestatie om dit keer op keer te doen en om zo aan de top te blijven. Ook een dikke pluim voor Fleur en haar collega voor de uitstekende bediening. Ik ben al aan het aftellen naar de volgende keer!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Cuines,33

Restaurant Alexandra, Knokke

Verschenen in eigen redactie op 01 07 2017.

De toegankelijke keuken van restaurant Alexandra scoort reeds meer dan 20 jaar. Chef-kok Patrick Plovier en zijn echtgenoot staan achter het fornuis en serveren een eerlijke productkeuken, zoon en schoondochter staan in de zaal.

Het restaurant werd recent volledig gerestyled en kreeg een hip en trendy interieur.

Het restaurant biedt verschillende formules. Er is een keuzemenu waarbij men kan kiezen uit tien voor- en hoofdgerechten, plus koffie of dessert. 's middags, niet op zon- en feestdagen, wordt er een lunchmenu geserveerd.

Een echte klassieker is de vis- en schaaldierenformule "Tafelen aan de Noordzee", waarbij men zelf aan tafel jonge tarbot, zeeduivel, tong, zalm, scampis, gambas en langoustines mag bereiden met een rijke vissoep als ultiem resultaat.

De garnaalkroketten van restaurant Alexandra werden door De Morgen beoordeeld als de lekkerste van Vlaanderen.

Van TripAdvisor krijgt Restaurant Alexandra jaar na jaar een Certificaat van uitmuntendheid toegekend. Deze erkenning voor uitmuntende gastvrijheid wordt alleen gegeven aan gelegenheden die constant uitstekende reizigersbeoordelingen op TripAdvisor ontvangen.

Meer over restaurant Alexandra

L' Abbiocco, Heist-aan-zee

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 22 02 2017. Citaat:

Voor het hoofdgerecht valt mijn oog uiteráárd op Osso bucco, sinds jaar en dag mijn favoriete Italiaanse gerecht. L'Abbiocco brengt geen klassieke versie, maar eentje met butternutpompoen, rode ui en groene asperges. Die garnituren passen wonderwel bij het boterzachte vlees en ook de saus is heerlijk.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L' Abbiocco

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Sel Gris

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Bistro Jett, Westkapelle

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 07 12 2016. Citaat:
foto restaurant Bistro Jett

Het interieur van Bistro Jett te Westkapelle onderging recent een metamorfose en volgens Goesting magazine is deze erg geslaagd. Een frisse en moderne eetruimte met, toch heel belangrijk, goed zittende stoeltjes.

De maaltijd kon eerder als een rollercoaster worden beschouwd, met zowel hoogtes als laagtes.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Jett

Côte Belge, Ramskapelle

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 07 09 2016. Citaat:
foto restaurant Côte Belge

De kaart bij Côte Belge te Ramskapelle is een mooie mix van klassiekers, suggesties met een meer hedendaagse inslag en ook nog een selectie barfood-tapas.

Ruben De Ville van Goesting magazine begon met dat laatste en het kon hem al meteen bekoren. Ook de rest van het menu viel erg in de smaak, al verwachtte hij voor de prijs een iets hogere kwaliteit van het tussenribstuk.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Côte Belge

La Guera, Knokke-Heist

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 29 06 2016. Citaat:
foto restaurant La Guera

We herinneren ons allemaal zeker nog Glenn Vandenberghe, de jonge kok die het tv-programma De Keuken van de Meester won en zo een job kreeg bij het Hof van Cleve. Nu zet hij het ouderlijk hotel-restaurant Ter Duinen voort en doopte hij het restaurant La Guera en gaf het een nieuw interieur en stijl.

Goesting West-Vlaanderen was benieuwd naar de talenten van deze jonge chef en die stelde helemaal niet teleur. Uit de menukaar, die bestaat uit een mix van eigentijdse gerechten en klassieke schotels, serveerde Glenn lekkere gerechten vol van smaak. Enkel het dessert kon waarschijnlijk, in vergelijking met de rest, iets beter.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Guera

Gault&Millau 2016 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2015.
foto restaurant Brasa Grill

Op maandag 9 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2016 bekend.

Lees het volledige artikel

Le chique @ Brasserie La Réserve, Knokke-Heist

Verschenen in GeorgeS Brugge op 21 10 2015. Citaat:
foto restaurant Bistro La Réserve

Wil jij ook lunchen in stijl? Georgesbrugge.be raadt La Réserve te Knokke-Heist hoog aan.

Een elegant en gewaagd kader, super professioneel personeel en lekkere Belgische specialiteiten op het bord. Klasse!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro La Réserve

Cesarino: nieuw biologisch restaurant te Knokke-Heist

Verschenen in vierbordjes.be op 18 09 2015. Citaat:
foto restaurant Cesarino

Dure ingrediënten en een goede wijnkaart dragen bij tot de hogere prijzen in Cesarino, het nieuwe Italiaanse restaurant te Knokke-Heist. Alle producten zijn trouwens ook 100% biologisch om de smaak en de gezondheid te behouden.

Bruno Vanspauwen en companie proefden heel lekkere voorgerechten maar de hoofdschotels vielen toch wat tegen. Hun verdict: een mooie zaak met veel potentieel en zaakvoerders die sterk hun best doen.

Beoordeling prijs/kwaliteit: 2 bordjes (redelijk).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Cesarino

Escabèche, Knokke

Verschenen in Be-Gusto op 23 08 2015. Citaat:
foto restaurant Escabeche

Een uitstap naar Knokke gaat voor Be-Gusto meestal gepaard met een lunch bij restaurant Escabèche, waar chef Kim Verhasselt met veel passie en ziel in de potten roert.

Ook deze keer stelde hij niet teleur. Zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsproducten, zonder overbodige tierlantijntjes maar heel nauwkeurig gebracht met kennis van techniek en gericht op smaakintensiteit. De bijpassende wijnen, geselecteerd door sommelier Olivier Dereu, droegen bij tot het samkelijk geheel.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Escabeche

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.