Restaurant De Panne

Zoek een restaurant in De Panne

In de pers: De Panne

Delta Gids 2015: uitreiking Delta's

Verschenen in hbvl.be op 11 12 2014. Citaat:
foto restaurant Le Flore

"Chef Bart De Pooter van restaurant Pastorale in Reet en Olivier Bourguignon van Le D’Arville in Wierde zijn donderdagmiddag beloond met een Gouden Delta. Dat gebeurde bij de voorstelling van de Delta Gids 2015 voor België en Luxemburg."

"L’Olivier des Sens in Tilff en ‘t Korennaer in Nieuwkerken kregen een Zilveren Delta toegekend. Daarnaast was er nog een Bronzen Delta weggelegd voor L’Etang Bleu in Mont-Sainte-Geneviève en Le Flore in De Panne."

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Nieuws uit de omgeving van De Panne

Aan Tafel: Ten Bogaerde

Verschenen in vierbordjes.be op 29 07 2017. Citaat:
foto restaurant Ten Bogaerde

Iain Wittevrongel is opgegroeid "midden de vissen", en dat merk je. De basiskwaliteit is uitmuntend, en hij verknoeit die niet met een ingewikkelde of zware bereiding. Gewoon een perfecte cuisson, en enkele accenten met groenten en kruiden: het lijkt eenvoudiger dan het is. A la carte zijn de prijzen normaal te noemen, maar om een goedkoper marktmenu te vinden, moet je al een heel eind zwemmen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Ten Bogaerde

Oud & toch nieuw in Oostduinkerke

Verschenen in hln.be op 18 07 2017. Citaat:
foto restaurant Bistronomie Eglantier

"Tiens, is dat wel een nieuwkomer", zullen mensen uit de streek zich afvragen. Ja en nee, de naam is gebleven, maar de kaart, het interieur en het concept zijn helemaal omgegooid, en hoe!

Het lijkt wel of alle hippe zaken in West-Vlaanderen tegenwoordig door Lieven Musschoot gestyled worden, maar hij weet dan ook van wanten. Check dat terras met wit en oranje maar eens. In de keuken krijgt de bistronomie vrij spel waarbij klassiekers een gastronomische plus krijgen, hmm!

Uit artikel: "Zon in je bord: 33 resto's met zálig terras"

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistronomie Eglantier

Cargo

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 17 07 2017. Citaat:
foto restaurant Cargo

Cargo wil een baken zijn in de Veurnse industriezone en een alternatief voor een inspiratieloze boterhammendoos, en sláágt daarin. Ze denken er bovendien al aan om ook op andere plaatsen dergelijke containers neerpoten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Cargo

Lunapark, Veurne

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 31 05 2017. Citaat:
foto restaurant Lunapark

De eerste gang is er boenk op: een fotogeniek bord met in staafjes gesneden groene asperges, inktvis, komkommer en Granny Smith op een crème van kaas. De vijf sterren worden bij wijze van spreken nu al uitgedeeld. We gaan verder met kabeljauw, witte asperges, crème van raapstelen, meiraap en garnalen en eten bewust traag dit bijzonder geslaagde gerecht op.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Lunapark

Chef-kok Vincent Florizoone, restaurant Edison

Verschenen in Weekend Knack op 12 04 2017. Citaat:
foto restaurant Brasserie Edison

De meest schilderachtige kok van de Vlaamse kust en omstreken, dat is zonder twijfel Vincent Florizoone, de creatieve rock 'n-roll chef die tegenwoordig in de potten van restaurant Edison roert.

In Edison gaat hij de klassieke brasserietour op, een knipoog naar de periode waarin hij meedraaide in de keuken van klassieke restaurants en er de beste recepten van evergreens leerde. Op de kaart vind je voornamelijk onvervalste klassiekers uit grootmoeders keuken die de tand des tijds hebben doorstaan.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brasserie Edison

Willem Hiele, creatieve puurheid

Verschenen in Be-Gusto op 19 02 2017. Citaat:
foto restaurant Willem Hiele - Concept in cooking

BeGusto over Willem Hiele: "Een sfeer met authenticiteit. Een chef met een kookstijl waar ziel in zit en een gastvrouw die perfect aanvoelt en de chef bijstaat in zijn visie. Willem Hiele maakt het helemaal waar. Bruut van buiten en vol verfijning en smaak in het bord. Touchdown zou ik zeggen!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Willem Hiele - Concept in cooking

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Souvenir

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Restaurant Julia, Koksijde

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 07 10 2015. Citaat:
foto restaurant Julia by Mare Nostrum

Voor een echt visrestaurant, waar een stoere zeebonk achter de toog staat en waar de 'catch of the day' de kaart bepaalt, moet je zeker bij Julia te Koksijde zijn.

In een authentieke sfeer serveert Frank Desmet een uiterst smakelijke en verser dan verse keuken. Voor Ella van Goesting magazine was het alvast een erg geslaagde avond.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Julia by Mare Nostrum

Het Dorstige Hart, Koksijde

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 02 07 2015. Citaat:
foto restaurant Het Dorstige Hart

Van begin tot einde kreeg Goesting magazine heerlijke gerechten geserveerd, bereid met superverse producten. Het hoogtepunt van deze maaltijd was de paling in het groen: een echte smaakbom met perfecte 'zuring' en helemaal in balans zijnde ingrediënten.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Het Dorstige Hart

Tien restaurants die ook een Michelinster verdienen

Verschenen in knackweekend.be op 04 12 2014. Citaat:
foto restaurant Appelsveer

"De Michelingids 2015 hield bij de bekroning van de nieuwe sterrenrestaurants geen rekening met wat er in Vlaanderen bloeit en groeit. Weekend Knack selecteerde tien uitstekende eethuizen die klaar zijn voor een eerste ster."

  • Two Cooks, Zottegem
  • Hotel Damier, Kortrijk
  • 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
  • Restaurant Appelsveer, Appels
  • Bistro du Nord, Antwerpen
  • Fleur de Lin, Zele
  • Markt XI, De Haan
  • Oh Restaurant, Koksijde
  • Schatteman, Hertsberge
  • 't Vijfde Seizoen, Aalter

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Appelsveer

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.