Restaurant Bergen

Zoek een restaurant in Bergen

In de pers: Bergen

Le Bistro de Jean-Phi, Mons
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 26 09 2016.

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan Le Bistro de Jean-Phi te Bergen.
Lees het verslag

Meer over restaurant Le Bistro de Jean-Phi

Le Comptoir de Marie, Mons

Verschenen in vierbordjes.be op 18 06 2016. Citaat:
foto restaurant Le Comptoir de Marie

Le Comptoir de Marie te Mons is een tapasconcept van Luc Broutard. In de keuken staat chef Terence Van Heer, die lange tijd in Spanje heeft gewerkt.

Voor Bruno Vanspauwen wisselde het niveau van zijn menu nogal van gerecht to gerecht maar de prijzen in acht genomen is het hier vergeleken met Vlaanderen wel echt een koopje.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Le Comptoir de Marie

L'Art des Mets, Mons:
Gastronomische bistro met nostalgische charme

Verschenen in knackweekend.be op 21 08 2014. Citaat:
foto restaurant L'art Des Mets

"Onze keuze ging naar het Menu Savoir van vier gangen. Op de tafel stond in huis gebakken brood van goede kwaliteit. We kregen met gember en sesam gemarineerde tonijn, gerookte paling, sorbet van appel en ganzenlever en texturen van framboos. Het bord wist ogen en mond te behagen. Daarna kwam op lage temperatuur bereide rug kabeljauw met amarant, kamut, olijven en kruiden. De duif met parfum van zoethout was vakkundig gegaard en kreeg gezelschap van een luchtige en elastische mousse van bintjes en in de boter gewentelde worteltjes."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L'art Des Mets

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014.

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

restaurants uit dit artikel

La Table du Boucher, Bergen

Verschenen in elidesc says op 15 01 2014. Citaat:
foto restaurant La Table Du Boucher

"Het mag gezegd: dit is waanzinnig lekker vlees! Het mag uiteraard wel voor die prijs. Mijn vrij carnivoor gezelschap bevestigt wat ik ook denk: 'Mmmmmm!'. Ik beperk mij tot twee kleine sneetjes cote à l'os, de rest gaat er aan de overkant erg vlotjes in. Beiden beweren dat ze eigenlijk wel dat volledige stuk vlees zouden kunnen opeten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Table Du Boucher

Nieuws uit de omgeving van Bergen

Nieuwe sterren uitgedeeld in Michelin België & Luxemburg 2016

Verschenen in eigen redactie op 14 12 2015.
foto restaurant dEssensi

Michelin heeft maandag voormiddag zijn nieuwe gids voor 2016 voorgesteld. Acht Belgische restaurants kregen hun eerste ster toegekend en drie restaurants behaalden hun tweede ster.

De nieuwe éénsterrenrestaurants zijn:

  • dEssensi, 's Gravenwezel
  • Danny, Maasmechelen
  • Bistrot du Nord, Antwerpen
  • Alexandre, Brussel
  • Alain Blanchin, Overijse
  • Le Pilori, Ecaussinnes
  • Philippe Fauchet, Saint-Georges
  • Le Comptoir de Marie, Bergen

De nieuwe tweesterrenrestaurants zijn:

  • The Jane, Antwerpen
  • d'Eugénie à Emilie, Baudour
  • La Villa in the Sky, Brussel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Gault Millau 2015 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 10 11 2014.
foto restaurant Hof Van Cleve

Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het jaar, en dat is Filip Claeys van De Jonkman in Brugge. Opvallende stijger is Christophe Hardiquest, chef-kok van restaurant Bon-Bon (Brussel), hij behaalt de zeer begeerde score van 19,5/20. Hij komt daarmee naast Peter Goossens aan de absolute top van de Belgische gastronomie. Hoogste nieuwkomer is The Jane in Antwerpen, het restaurant van Nick Bril en Sergio Herman, dat zijn intrede doet in de gids met een mooie 16/20.

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.