Restaurant Waregem

Zoek een restaurant in Waregem

In de pers: Waregem

Tafel 12, Waregem

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 01 06 2016. Citaat:
foto restaurant Tafel 12

Heerlijk bereide scampi's en oesters werden aan Goesting West-Vlaanderen voorgeschoteld bij Tafel 12 te Waregem.

En daar bleef het niet bij. Ook het stoofvlees was lekker en mals en de gamba's perfect gegaard en gekruid. Dit nieuwe restaurant is een blijvertje!

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tafel 12

Restaurant Berto, Waregem: Totale inzet

Verschenen in knackweekend.be op 24 03 2016. Citaat:
foto restaurant Berto

David Bertolozzi is chef van sterrenrestaurant Berto te Waregem en staat bekend voor zijn enorme inzet. Zijn handelsmerk is de kunst om hetzelfde product op verschillende manieren te bereiden.

WeekendKnack is van bij het binnenkomen meteen onder de indruk. De vernieuwde inrichting is heel rustig en stijlvol. Het degustatiemenu was top, met geraffineerde en heel lekkere gerechten. Een aanrader!

Meer over restaurant Berto

Escabeche Tapas De Luxe, Waregem

Verschenen in Be-Gusto op 05 02 2016. Citaat:
foto restaurant Escabeche Tapas De Luxe

Het is er informeel maar met stijl, er is een goede ontvangst en toch een ontspannen gevoel. Bij Escabeche Tapas Deluxe voelde Be-Gusto al bij het binnenkomen dat hij een mooie avond tegemoet zal komen.

Inderdaad, wat chef Karel Viane voorschotelde was zonder meer lekker en, zoals hij zijn keuken zelf omschrijft, 'to the point'. Korte bereidingen met hoofdzakelijk lokale seizoensproducten, royaal geserveerd onder het motto 'sharing is caring'. Zeker voor herhaling vatbaar!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Escabeche Tapas De Luxe

Bistro Celto na vijf jaar in Bib Gourmand

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 11 2015. Citaat:
foto restaurant Bistro Celto

Het Waregemse Bistro Celto is voor het eerst opgenomen in de Bib Gourmand.

Eigenaars Tom Vermeersch en Céline Malysse vertellen aan Het Nieuwsblad: 'Het is een erkenning voor het hele concept van onze bistro. Iedere dag streven we ernaar om onze klanten topgerechten te serveren aan democratische prijzen.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Celto

Bib Gourmand 2016 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2015.

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2016 voorgesteld. In totaal staan er 168 restaurants in België, waaronder 28 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Mes Amis, Waregem

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 07 10 2015. Citaat:
foto restaurant Mes Amis

In een mooi ingericht pand opende recent een nieuwe loungebar/restaurant in Waregem, met onder andere topcocktails en een stijlvolle bediening. Volgens Goesting West-Vlaanderen heeft ook de keuken veel potentiëel maar is momenteel nog een beetje zoekende.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Mes Amis

Barresto Vitreau, Waregem

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 02 07 2015. Citaat:
foto restaurant Vitreau

Vitreau te Waregem stelt zich voor als een barresto, een plaats om iets te drinken en die ook een kaart met kleine gerechten om te delen met je tafelgenoten biedt.

Katrien Vermeulen deelt via Goesting West-Vlaanderen haar ervaring in deze nieuwe zaak. Het assortiment dranken is indrukwekkend en zowel de gekozen gin tonic als de Italiaanse en Zuid-Afrikaanse wijnen waren heel lekker. De hapjes waren één voor één heel smakelijk en een fris dessert sluitte een geslaagde avond af.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Vitreau

Dante en Stefanie openen restaurant Bleu Blanc

Verschenen in hln.be op 23 06 2015. Citaat:
foto restaurant Bleu Blanc

Stefanie Huysmans en Dante Deleu, de voormalige uitbaters van het succesvolle restaurant Brasserie Stefanie's in Kortrijk, hebben in Waregem hun nieuwe zaak geopend.

Meer over restaurant Bleu Blanc

Nieuws uit de omgeving van Waregem

Michelin 2017
Nog maar net eigen restaurant en al Michelinster

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2016. Citaat:
foto restaurant Vol-Ver

Nog twee nieuwkomers met één ster in de nieuwe Michelingids 2017 zijn Castor te Beveren-Leie en Vol-Ver te Marke.

Zowel Maarten Bouckaert als Sébastien Ververken hebben hun ervaring opgedaan bij driesterrenchef Peter Goossens en openden nog maar net hun eigen restaurant.

In een reactie aan Het Nieuwsblad vertelt Maarten dat een ster niet in zijn ambitie was maar dat hij heel gelukkig is dat hij nu echt zijn eigen ding kan doen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2016 & maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 18 09 2016.
foto restaurant Souvenir

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand oktober en in maart volgend jaar betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Gaverkasteel te Deerlijk: videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 21 07 2015.
foto restaurant Gaverkasteel

Het Gaverkasteel werd volledig gerenoveerd. Het restaurant biedt een verfijnde keuken met een waaier aan gastronomische klassiekers tot meer culinaire gerechten. Tijdens de weekdagen is er iedere middag een verzorgde daglunch. Een extra troef is het mooie zonneterras en de speeltuin.

Gaverkasteel beschikt ook over een polyvalente ruimte voor familiefeesten, communiefeesten, recepties of seminaries.

Bron: Youtube.

Meer over restaurant Gaverkasteel

De Hermelijn, in het pittoreske dorpje Wannegem-Lede

Verschenen in eigen redactie op 01 04 2015.
foto restaurant De Hermelijn

Wie houdt van idyllisch tafelen moet beslist halt houden bij De Hermelijn, een gezellig restaurant in een dromerige setting. Wie hier binnenstapt, lijkt even terug te gaan in de tijd, want dit pand ademt authenticiteit.

Op mooie dagen is het er genieten op het terras of in de tuin, met een wijds zicht op het achterland.

Lees het volledige artikel

Meer over restaurant De Hermelijn

Lekker UiT in 't Moreelsgoed, Tiegem

Verschenen in UiT in Zuidwest op 11 02 2015. Citaat:
foto restaurant 't Moreelsgoed

"En het wordt nog beter met het hoofdgerecht: dry aged black Angusrund met een crème van gegrilde witte kool, peterseliewortel, gebrande pijpajuin, savooikool, crème van hazelnootjes en Thaise bearnaise. Het zeer smakelijke gerijpte vlees wordt ondersteund door een brede waaier aan smaken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant 't Moreelsgoed

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014.

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.