Restaurant Turnhout

Zoek een restaurant in Turnhout

In de pers: Turnhout

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Amu

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Capriani, Turnhout: een vleugje Italië op de Grote Markt van Turnhout

Verschenen in Kris Kookt op 06 04 2016. Citaat:
foto restaurant Capriani

Voor Kris Kookt is het duidelijk. Om een echte Italiaanse sfeer te proeven kan je zeker bij Capriani te Turnhout terecht.

Het interieur, het Italiaans personeel en natuurlijk het eten laten je genieten van de typische zuiderse sfeer. Kris genoot van zijn maaltijd, al kan er nog een beetje aan de presentatie gewerkt worden. Hij komt zeker nog terug om ook nog andere gerechten op de kaart te proberen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Capriani

Het Atelier by Domus Casei, Turnhout

Verschenen in Goesting Antwerpen op 02 03 2016. Citaat:
foto restaurant Het Atelier by Domus Casei

Kaaswinkel Domus Casei te Turnhout veranderde recent van locatie en opende meteen ook een restaurant, Het Atelier by Domus Casei.

Het vlees wordt hier geleverd van slagerij Dierendonck en de meeste bereidingen gebeuren uiteraard met kaas uit eigen winkel.

Goesting Antwerpen heeft hier lekker gegeten en genoten van een topbediening.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Het Atelier by Domus Casei

Tati, Turnhout

Verschenen in Goesting Antwerpen op 10 02 2016. Citaat:
foto restaurant Tati

Het centrum van Turnhout heeft er een hippe koffiezaak bij. Met hun splinternieuwe koffiebrander, branden ze bij Tati hun koffie zelf en kiezen ze voor uitsluitend 'single origins'. Behalve koffie, is er ook een boeiende lunchkaart.

Behoudens enkele beginnersfouten, was het voor Goesting magazine even een beetje thuiskomen. Een zelfgebrande koffie met een heerlijke apfelstrudel met ijs, hemels!

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tati

D'Vine, Turnhout

Verschenen in Goesting Antwerpen op 02 07 2015. Citaat:
foto restaurant d'Vine

Eat, Drink, Enjoy. Dat is de slagzin van het recent geopende eetcafé D'Vine op de Grote Markt in Turnhout.

Goesting Antwerpen koos voor de klassiekers op de kaart en kreeg een verzorgde en heel degelijke maaltijd voorgeschoteld. De drankenkeuze bleek een beetje te commercieel maar hier kom je zeker nog terug, al is het in hoofdzaak voor de 'fun' factor.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant d'Vine

Restaurant Puur, Turnhout

Verschenen in Goesting Antwerpen op 03 06 2015. Citaat:
foto restaurant Puur

Voor Goesting Antwerpen was het genieten geblazen met Spaanse en Vlaamse fingerfood bij de nieuwe bar-bistro Puur in Turnhout. Alle gerechtjes waren volgens de regels van de kunst klaargemaakt en zowel de smaken als de texturen kwamen helemaal tot hun recht.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Puur

Nieuws uit de omgeving van Turnhout

Culinaire verwennerij in Fleur de Sel

Verschenen in beetgraag.be op 20 03 2017. Citaat:
foto restaurant Fleur de Sel

Het longhaasje van het kalf werd vergezeld door truffel (bianchetti), soorten en structuren van loof. Ook hier laat chef Alex zien dat je met maar enkele ingrediënten een zeer boeiend gerecht kunt maken. Heerlijk!

Alex Verhoeven en gastvrouw Nathalie de Baenst (vrouw van Alex Verhoeven) hebben gezorgd voor een enorme culinaire ervaring, heel veel gezelligheid én vooral het gevoel dat we hier zeker terug moeten komen genieten!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Fleur de Sel

Jos en Marian, restaurant Bolivar: 'Ons goeie vlees, da’s ons geheim'

Verschenen in gva.be op 08 01 2017. Citaat:
foto restaurant Bolivar

Restaurant Bolivar, recht tegenover het Justitiepaleis, is al tien jaar een vaste waarde op het Zuid.

Chef Jos Rosseau maakt er een erezaak van om zijn vlees zelf in te kopen. 'Zo sta ik persoonlijk garant voor de kwaliteit. Voor onze Black Angus opteren we altijd voor een rib eye, vlees dat wordt afgesneden aan de voorkant van de rug van een rund. Het voelt enorm zacht aan en bevat een groot stuk filet pur'.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bolivar

Michelin Bib Gourmand 2017 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2016.

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2017 voorgesteld. In totaal staan er 165 restaurants in België, waaronder 25 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Bar-Bistro Vin Perdu, Oud-Turnhout

Verschenen in Kris Kookt op 01 11 2016. Citaat:
foto restaurant Bar Bistro Vin Perdu

Vin Perdu te Oud-Turnhout veranderde zijn concept van restaurant naar bar bistro. Voor de verbouwingen werd interieurarchitect Lieven Musschoot onder de arm genomen en het resultaat is een prachtig geheel.

Kris Kookt genoot van de jonge en frisse indruk. Hij koos voor de vijfgangenmenu 'sharing plates', waarbij de borden in het midden op tafel worden gezet en het de bedoeling is om te delen. De gerechten waren lekker en smaakvol maar misten soms een beetje pit en durf.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bar Bistro Vin Perdu

Bistro M, Arendonk

Verschenen in Goesting Antwerpen op 05 10 2016. Citaat:
foto restaurant Bistro M

Chef Maarten Bertels van Bistro M te Arendonk maakte indruk op Marlies Beckers van Goesting magazine.

Voortreffelijke gerechten, perfect klaargemaakt en mooi gepresenteerd waren de hoofdtoon van een erg geslaagde avond. Nog enkele schoonheidsfoutjes wegwerken en de productenkennis van de heel vriendelijke ober uitbreiden en een vijfsterrenbeoordeling is een feit.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro M

Dining with the Stars: Restaurant Helsen

Verschenen in beetgraag.be op 26 09 2016. Citaat:
foto restaurant Helsen

In het kader van de actie Dining with the Stars ging beetgraag.be op bezoek bij restaurant Helsen te Kasterlee.

Het 4-tal amuses waren direct al een voltreffer. Puur en simpel, perfect in harmonie afgekruid. Het daaropvolgende 5-gangenmenu ging in dezelfde lijn verder. Royale porties, vakkundig gegaard en barstend van smaak. De heerlijke avond werd nog afgesloten met een schilderij van een,  allesbehalve zwaar, dessert.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Helsen

Kan10, Kasterlee

Verschenen in Goesting Antwerpen op 06 04 2016. Citaat:
foto restaurant Kan10

Kan10 is een smaakvol ingerichte nieuwe bistro in het bos te Kasterlee.

Goesting Antwerpen liet zich verrassen door het sharing menu van chef Joppe Van Balen. Joppe is nog jong en omstuimig en durft zijn eigen stijl mee te geven. Zijn creatieve gerechten vielen erg in de smaak en de vriendelijke gastvrouw Karen De Doncker zorgde voor een uiterst aangename bediening.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Kan10

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.