Restaurant Oostende

Zoek een restaurant in Oostende

In de pers: Oostende

Damas

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 11 09 2017. Citaat:
foto restaurant Damas

Niet ver van de Oostendse uitgaansbuurt treffen we een stukje Syrië: Damas. Binnenin trekt een grote foto van Oostende de aandacht, en op de kaart staan - naast veel Syrische specialiteiten - ook broodjes en hamburgers. Van ons hadden ze gerust volledig de Syrische kaart mogen trekken. De vriendelijke gastvrouw waarschuwt ons meteen: het bordje gemengd (€ 19) met fattoush (een oosterse salade), taboulé (een bulgurslaatje), hummus (een kikkererwtendip) en mutabal (een aubergine-yoghurtdip) voor twee personen is een flinke portie.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Damas

Bistro Mathilda, Oostende

Verschenen in Avocado van de duivel op 16 06 2017. Citaat:
foto restaurant Bistro Mathilda

Het hoofdgerecht is een royaal bord met een stukje krokant gebakken schelvis, andijvie, een kroketje van schelvislever en zeekraal. Normaal gezien komt er geplette aardappel bij, maar je kan dus ook voor de Sana-versie kiezen, met een extra portie groentjes. Wij deden dat, maar we zijn niet echt zeker of die vraag goed doorgekomen is, want we kunnen ook nog wel aardappel ontwaren. Maakt niet zo uit, het smaakt goed, en het sausje erbij is ook fingerlicking good! Echt een royale portie, het doet ons wat vrezen om het dessert nog te helemaal op te krijgen…

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Mathilda

Bie Koen, Oostende

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 31 05 2017. Citaat:

Onder het motto 'minder is meer' kookt Koen er in een piepklein keukentje met een beperkte kaart. De mooi gedekte tafeltjes staan vrij dicht bij elkaar in een warm interieur, een haardvuur aan de ene kant en een intrigrerend kunstwerk aan de andere bepalen mee de sfeer van dit huiskamerrestaurantje.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bie Koen

Histoires d'O, Oostende

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 26 04 2017. Citaat:
foto restaurant Histoires d'O

De brasserie onderging begin dit jaar van boven tot onder een grondige make-over.Hier binnenstappen geeft nu onmiddellijk een behaaglijk, huiselijk gevoel.

Tomaat-garnaal (€ 22) is een klassieker in de Koningin der Badsteden en er verschijnen dan ook twee mooie gepelde tomaten en een verzorgd slaatje op tafel, met in een apart kommetje frietjes. De tomaten zijn royaal gevuld.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Histoires d'O

Brasserie Du Parc, Oostende

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 30 03 2017. Citaat:
foto restaurant Brasserie Du Parc

Deze grande dame uit het begin van de twintigste eeuw houdt koppig stand tussen de flatgebouwen.

Onlangs kwam ze echter in nieuwe handen, maar aan het intussen beroemde art-deco interieur werd niet geraakt: hier noemt het toilet nog lavatory en wordt de koffie geserveerd in zilveren filters.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brasserie Du Parc

Michelin Bib Gourmand 2017 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2016.

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2017 voorgesteld. In totaal staan er 165 restaurants in België, waaronder 25 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Wijnbistro Divino, Oostende

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 01 06 2016. Citaat:
foto restaurant Wijnbistro Divino

Bij Wijnbistro Divino te Oostende houden ze de kaart bewust beperkt. Het jong koppel Kurt en Fabienne runnen de zaak alleen en willen ook werken met dagverse producten.

Uiteraard ademt deze bistro één en al wijn zoals menukaarten gemaakt uit wijnkistjes en wijnflessen op schappen. Goesting West-Vlaanderen bestelde de kipsuggestie en genoot van een lekkere, eenvoudige keuken en excellente wijnen.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Wijnbistro Divino

Toi, Moi Et La Mer: goed restaurant in Oostende

Verschenen in sixpacks.be op 15 02 2016. Citaat:
foto restaurant Toi Moi Et La Mer

De mannen van sixpacks.be waren meer dan tevreden over hun bezoek bij Toi Moi et la Mer te Oostende. Gelegen aan de dijk en met zicht op zee voelden ze zich meteen in de juiste sfeer.

'Aan het strand van Oostende', het Bib Gourmand menu, werd dik in orde bevonden. Zowel het vleesgerecht alsook het visgerecht waren fantastsich klaargemaakt. Ook de bediening, verzorgd door een ervaren ober, kreeg veel lof.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Toi Moi Et La Mer

De Gouden Vork 2015: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 04 01 2016.
foto restaurant Savarin

Het voorbije jaar waren in De Streekkrant recensies te lezen van restaurantbezoeken van de jury voor 'De Gouden Vork 2015' wedstrijd. Begin 2016 werden de lauraten bekend gemaakt.

Lees het volledige artikel

De Markt, Oostende

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 02 09 2015. Citaat:
foto restaurant De Markt

De Markt is een recente aanwinst op het Wapenplein in Oostende. Op een steenworp van de zee is het voor Goesting West-Vlaanderen gezellig vertoeven op het terras. De gerechten waren eerder middelmatig maar de ruime porties zorgen er wel voor dat je voldaan naar huis gaat.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Markt

De Mosselbeurs, Oostende

Verschenen in Charl'eat op 14 08 2015. Citaat:
foto restaurant De Mosselbeurs

Voor de beste mosselen van Oostende moet je volgens Charl'eat zeker bij De Mosselbeurs zijn. De bestelde mosselen waren subliem en ook het soepje met look en room moest niet onderdoen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Mosselbeurs

Eten tussen kunst en design

Verschenen in vierbordjes.be op 12 06 2015. Citaat:
foto restaurant Galerie Beau-site

Een nieuwe culinaire trend is eten tussen kunst en design. Bruno Vanspauwen ontdekte twee van deze hippe eetgelegenheden: Galerie Beau Site op de zeedijk te Oostende en Living Room Design & Eatery in de Europese Wijk te Etterbeek, Brussel.

Gallerie Beau Site is een combinatie van een kunstgallerij, een vintage meubel- en designzaak, een kledingwinkel en een trendy eetcafé. Ann Rommelaere kookt er seizoensgebonden gerechten met verse producten van de zee in de hoofdrol.

Living Room Design & Eatery is een designwinkel op twee verdiepingen waar je ook kan eten. Hier ligt de nadruk op gezonde voeding, dat met veel passie in de open keuken wordt bereid.

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Kombuis

Verschenen in De Standaard Magazine op 24 01 2015. Citaat:
foto restaurant Kombuis

"Ik heb mijn mosselen natuur besteld, want als ik dan toch voor een klassieker ga, word ik zo conservatief als de pest: dan vind ik de meest klassieke bereiding ook de beste (€22, 45). En het moet gezegd zijn: ze is perfect. Om te beginnen worden de mosselen à la minute bereid, waardoor ze stevig en sappig zijn, en zuiver zilt van smaak. Vervolgens ligt er een genereuze portie selder en ui bovenop: niet platgekookt, maar ook knapperig."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Kombuis

Agnes Goyvaerts proeft met plezier bij Bistr'O Plat'O

Verschenen in DM magazine op 24 01 2015. Citaat:
foto restaurant Bistr'o Plat'o

Keuken?

Klassiekers uit verschillende nationale keukens. Genereuze porties, à la minute bereid.

Kom ik terug?

Voor de aangename sfeer en de leuke muziek, en omdat het niet altijd gebakken slibtongetjes en pladijs moet zijn in Oostende.

Meer over restaurant Bistr'o Plat'o

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.