Restaurant Oostende
Zoek een restaurant in Oostende
In de pers: Oostende
"Hoogdagen Savarin komen terug". Nieuwe uitbaters investeren in interieur en topchef.
Verschenen in hln.be op 08 12 2017. Citaat:
Met Thierry Debal en Annick Dayer heeft restaurant Savarin nieuwe uitbaters. Samen met chef-kok Thierry De Clerck willen ze het restaurant terugbrengen naar de hoogdagen. “De Savarin is en blijft een begrip”, weten de zaakvoerders.
Damas
Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 11 09 2017. Citaat:
Niet ver van de Oostendse uitgaansbuurt treffen we een stukje Syrië: Damas. Binnenin trekt een grote foto van Oostende de aandacht, en op de kaart staan - naast veel Syrische specialiteiten - ook broodjes en hamburgers. Van ons hadden ze gerust volledig de Syrische kaart mogen trekken. De vriendelijke gastvrouw waarschuwt ons meteen: het bordje gemengd (€ 19) met fattoush (een oosterse salade), taboulé (een bulgurslaatje), hummus (een kikkererwtendip) en mutabal (een aubergine-yoghurtdip) voor twee personen is een flinke portie.
Bistro Mathilda, Oostende
Verschenen in Avocado van de duivel op 16 06 2017. Citaat:
Het hoofdgerecht is een royaal bord met een stukje krokant gebakken schelvis, andijvie, een kroketje van schelvislever en zeekraal. Normaal gezien komt er geplette aardappel bij, maar je kan dus ook voor de Sana-versie kiezen, met een extra portie groentjes. Wij deden dat, maar we zijn niet echt zeker of die vraag goed doorgekomen is, want we kunnen ook nog wel aardappel ontwaren. Maakt niet zo uit, het smaakt goed, en het sausje erbij is ook fingerlicking good! Echt een royale portie, het doet ons wat vrezen om het dessert nog te helemaal op te krijgen…
Bie Koen, Oostende
Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 31 05 2017. Citaat:
Onder het motto 'minder is meer' kookt Koen er in een piepklein keukentje met een beperkte kaart. De mooi gedekte tafeltjes staan vrij dicht bij elkaar in een warm interieur, een haardvuur aan de ene kant en een intrigrerend kunstwerk aan de andere bepalen mee de sfeer van dit huiskamerrestaurantje.
Histoires d'O, Oostende
Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 26 04 2017. Citaat:
De brasserie onderging begin dit jaar van boven tot onder een grondige make-over.Hier binnenstappen geeft nu onmiddellijk een behaaglijk, huiselijk gevoel.
Tomaat-garnaal (€ 22) is een klassieker in de Koningin der Badsteden en er verschijnen dan ook twee mooie gepelde tomaten en een verzorgd slaatje op tafel, met in een apart kommetje frietjes. De tomaten zijn royaal gevuld.
Brasserie Du Parc, Oostende
Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 30 03 2017. Citaat:
Deze grande dame uit het begin van de twintigste eeuw houdt koppig stand tussen de flatgebouwen.
Onlangs kwam ze echter in nieuwe handen, maar aan het intussen beroemde art-deco interieur werd niet geraakt: hier noemt het toilet nog lavatory en wordt de koffie geserveerd in zilveren filters.
Michelin Bib Gourmand 2017 - Nieuwkomers België
Verschenen in eigen redactie op 14 11 2016.
Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2017 voorgesteld. In totaal staan er 165 restaurants in België, waaronder 25 nieuwkomers.
Wijnbistro Divino, Oostende
Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 01 06 2016. Citaat:
Bij Wijnbistro Divino te Oostende houden ze de kaart bewust beperkt. Het jong koppel Kurt en Fabienne runnen de zaak alleen en willen ook werken met dagverse producten.
Uiteraard ademt deze bistro één en al wijn zoals menukaarten gemaakt uit wijnkistjes en wijnflessen op schappen. Goesting West-Vlaanderen bestelde de kipsuggestie en genoot van een lekkere, eenvoudige keuken en excellente wijnen.
Beoordeling: 3 sterren.
Toi, Moi Et La Mer: goed restaurant in Oostende
Verschenen in sixpacks.be op 15 02 2016. Citaat:
De mannen van sixpacks.be waren meer dan tevreden over hun bezoek bij Toi Moi et la Mer te Oostende. Gelegen aan de dijk en met zicht op zee voelden ze zich meteen in de juiste sfeer.
'Aan het strand van Oostende', het Bib Gourmand menu, werd dik in orde bevonden. Zowel het vleesgerecht alsook het visgerecht waren fantastsich klaargemaakt. Ook de bediening, verzorgd door een ervaren ober, kreeg veel lof.
Nieuws uit de omgeving van Oostende
Getest: Villa de Torre
Verschenen in june.be op 13 01 2018. Citaat:
De Torre heeft een bevoorrecht contact met een aantal vissers en leveranciers, en kan daardoor bijvoorbeeld Oostendse platte oesters op de kaart zetten, de zgn. Ostendaises. Er zijn er maar weinig en het duurt vier jaar vooraleer ze tot wasdom komen en verkoopsklaar zijn.
Zes stuks kosten € 23,50 maar schenken je gedurende enkele minuten de zilte hemel. Dit is een product dat alleen al de omweg rechtvaardigt, een parel uit het brakke water.
Geen citroen, hoogstens een zwaai met de pepermolen en een hompje nero di seppiabrood dat met inktvisinkt werd verrijkt.
Bib Gourmand 2018: 8 nieuwkomers in Vlaanderen
Verschenen in eigen redactie op 08 11 2017.
Er zijn 8 Vlaamse nieuwkomers in Bib Gourmand 2018:
- Schnitzel - Antwerpen
- Tou.Gou - Brugge
- Signatuur - Hoogstraten
- Het Verschil - Lede
- Au Filet de Sole - De Panne
- Xaler - Ronse
- Plat Préfére - Snaaskerke
- Faraya - Wemmel
meer info: Overzicht Bib Gourmand Benelux 2018 (pdf)
Bekijk: restaurants uit dit artikel
Aan Tafel: Kromme Elleboog
Verschenen in De Standaard Magazine op 05 08 2017. Citaat:
De gulheid van de kok werd nog maar eens benadrukt bij het nagerecht: een enorme portie versgedraaid vanilleijs met aardbeien, en gekarameliseerde appeltjes met speculoosijs.
Kromme Elleboog is een eethuis zoals er meer zouden moeten zijn aan de Belgische kust.
Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017
Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.
Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.
Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.
Magazine Jong Keukengeweld 2017
Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be
Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld
Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram
Bekijk: restaurants uit dit artikel