Restaurant De Haan

Zoek een restaurant in De Haan

In de pers: De Haan

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Markt XI

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Michelin Bib Gourmand 2017 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2016.

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2017 voorgesteld. In totaal staan er 165 restaurants in België, waaronder 25 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Restaurant Yelo, Wenduine

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 06 04 2016. Citaat:
foto restaurant Yelo

Een ware ontdekking voor Goesting West-Vlaanderen is het nieuwe restaurantje Yelo te Wenduine.

Over de gehele lunch waren alle borden tot in de puntjes afgewerkt, zeer mooi en verzorgd. Maar chef Jessica heeft meer in haar marge dan enkel dresseren. De smaken van de gerechten zaten heel goed en tot en met het dessertje etaleerde ze haar kooktechnisch kunnen.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Yelo

Le kok sur mer, aanrader in Vlissegem

Verschenen in Brugse vertellementjes op 07 03 2015. Citaat:
foto restaurant Le Kok sur mer

"Zowel qua gerechten als bediening en sfeer super in orde. De chef en gastvrouw hebben hun ervaring opgedaan bij Wout Bru en nog een aantal andere grote namen. Je ziet dat ze de knepen van het vak heel goed onder de knie hebben. Dit restaurant is absoluut een aanrader."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Le Kok sur mer

Bib Gourmand 2015 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 03 11 2014.

 

Michelin heeft met zijn nieuwste Bib Gourmand Benelux Gids 2015 terug een recordeditie te pakken. De teller staat op 285 restaurants, waaronder maar liefst 57 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Bistro De Kruidenmolen, Klemskerke

Verschenen in Kris Kookt op 07 07 2014. Citaat:
foto restaurant De Kruidenmolen

"De kruidenmolen werd in Mei 2013 omgebouwd tot een prachtige kust-bistro. Dit volgens de signatuur van Lieven Musschoot. Strakke elementen, gekleurde zeteltjes en een centrale vuurcassette. Vanaf het binnenkomen voelden we ons helemaal thuis in deze bruisende zaak met uitzicht op de omliggende polders."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Kruidenmolen

Nieuws uit de omgeving van De Haan

Michelin Bib Gourmand 2017 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2016.

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2017 voorgesteld. In totaal staan er 165 restaurants in België, waaronder 25 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Restaurant Venitien serveert kleinere porties voor kleine eters.

Verschenen in eigen redactie op 31 03 2016.
foto restaurant Vénitien

Restaurant Venitien te Blankenberge lanceert een nieuwe menukaart.

Voortaan kan elk hoofdgerecht ook in een kleinere portie besteld worden aan een aangepaste prijs. De normale portie van een biefstuk of lamskroon wordt gehalveerd, en wie normaal drie sliptongetjes krijgt vindt er nu twee op zijn bord.

"Het idee is in de eerste plaats ingegeven door de vergrijzing. Vooral senioren schamen zich ervoor om uit het kindermenu te bestellen. Wat leidt tot borden die nog halfvol worden afgeruimd", aldus zaakvoerster Katrien Vergote, "maar we denken hierbij ook aan mensen die op dieet staan of een maagverkleining ondergingen. Ze zeggen geregeld dat onze porties te groot zijn voor hen."

Meer over restaurant Vénitien

De Gouden Vork 2015: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 04 01 2016.
foto restaurant Le Nord

Het voorbije jaar waren in De Streekkrant recensies te lezen van restaurantbezoeken van de jury voor 'De Gouden Vork 2015' wedstrijd. Begin 2016 werden de lauraten bekend gemaakt.

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Bib Gourmand 2016 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2015.

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2016 voorgesteld. In totaal staan er 168 restaurants in België, waaronder 28 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

De Oesterput, Blankenberge

Verschenen in Charl'eat op 10 08 2015. Citaat:
foto restaurant Oesterput

Charl'eat genoot bij De Oesterput te Blankenberge met volle teugen van al het lekkere dat de zee te bieden heeft. De zeevruchtenschotel vergezeld van 500 gram versgekookte kreeft smaakte geweldig en als afsluiter werd nog een heerlijke chocomousse besteld.

Ook het personeel was vlot en vriendelijk en gaf duidelijke uitleg over de verschillende zeevruchten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Oesterput

Eten tussen kunst en design

Verschenen in vierbordjes.be op 12 06 2015. Citaat:
foto restaurant Galerie Beau-site

Een nieuwe culinaire trend is eten tussen kunst en design. Bruno Vanspauwen ontdekte twee van deze hippe eetgelegenheden: Galerie Beau Site op de zeedijk te Oostende en Living Room Design & Eatery in de Europese Wijk te Etterbeek, Brussel.

Gallerie Beau Site is een combinatie van een kunstgallerij, een vintage meubel- en designzaak, een kledingwinkel en een trendy eetcafé. Ann Rommelaere kookt er seizoensgebonden gerechten met verse producten van de zee in de hoofdrol.

Living Room Design & Eatery is een designwinkel op twee verdiepingen waar je ook kan eten. Hier ligt de nadruk op gezonde voeding, dat met veel passie in de open keuken wordt bereid.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Aan Tafel: Kombuis

Verschenen in De Standaard Magazine op 24 01 2015. Citaat:
foto restaurant Kombuis

"Ik heb mijn mosselen natuur besteld, want als ik dan toch voor een klassieker ga, word ik zo conservatief als de pest: dan vind ik de meest klassieke bereiding ook de beste (€22, 45). En het moet gezegd zijn: ze is perfect. Om te beginnen worden de mosselen à la minute bereid, waardoor ze stevig en sappig zijn, en zuiver zilt van smaak. Vervolgens ligt er een genereuze portie saled ern ui bovenop: niet platgekookt, maar ook knapperig."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Kombuis

Agnes Goyvaerts proeft met plezier bij Bistr'O Plat'O

Verschenen in DM magazine op 24 01 2015. Citaat:
foto restaurant Bistr'o Plat'o

Keuken?

Klassiekers uit verschillende nationale keukens. Genereuze porties, à la minute bereid.

Kom ik terug?

Voor de aangename sfeer en de leuke muziek, en omdat het niet altijd gebakken slibtongetjes en pladijs moet zijn in Oostende.

Meer over restaurant Bistr'o Plat'o

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.