Restaurant Blankenberge

Zoek een restaurant in Blankenberge

In de pers: Blankenberge

Côte

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 12 09 2017. Citaat:
foto restaurant Côte

Het slaatje met subtiel gerookte zalm (€ 18) is correct, de wrap met kip (€ 10) is goed afgekruid en vergezeld van avocado en tortillachips met een dip. De tosti met ham en kaas (€ 6) komt met een potje ketchup op tafel, de Italiaanse rode huiswijn (€ 4,50) smaakt er erg lekker bij. De vriendelijke uitbaatster komt geregeld vragen of alles in orde is en dat is ook zo

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Côte

De Boeie, Blankenberge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 27 04 2017. Citaat:
foto restaurant De Boeie

Na de amuses met asperge en bloemkool in de hoofdrol verschijnt mijn eerste bord met buikspek, langoustine en rode biet. De kleurrijke compositie met surf-'n-turfelementje streelt het oog, zeker nu de rode bietjes gezelschap krijgen van anderskleurige collega's. Langoustines en buikspek gaan trouwens wonderwel samen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Boeie

Restaurant Venitien serveert kleinere porties voor kleine eters.

Verschenen in eigen redactie op 31 03 2016.
foto restaurant Vénitien

Restaurant Venitien te Blankenberge lanceert een nieuwe menukaart.

Voortaan kan elk hoofdgerecht ook in een kleinere portie besteld worden aan een aangepaste prijs. De normale portie van een biefstuk of lamskroon wordt gehalveerd, en wie normaal drie sliptongetjes krijgt vindt er nu twee op zijn bord.

"Het idee is in de eerste plaats ingegeven door de vergrijzing. Vooral senioren schamen zich ervoor om uit het kindermenu te bestellen. Wat leidt tot borden die nog halfvol worden afgeruimd", aldus zaakvoerster Katrien Vergote, "maar we denken hierbij ook aan mensen die op dieet staan of een maagverkleining ondergingen. Ze zeggen geregeld dat onze porties te groot zijn voor hen."

Meer over restaurant Vénitien

Cabo, Blankenberge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 10 02 2016. Citaat:
foto restaurant Cabo

Een tegelijk trendy en gezellig interieur, tot in de laatste puntjes uitgewerkt door Lieven Musschoot, vertaalt zich in zekere mate in de à la carte prijzen.

De menu's daarentegen zijn vriendelijker geprijsd en Goesting West-Vlaanderen ging voor de driegangen marktmenu. Heerlijke, smakelijke en perfect bereide gerechten werden begeleid met een lekkere witte wijn uit de Carcasonne streek.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Cabo

Nieuws uit de omgeving van Blankenberge

Getest: Villa de Torre

Verschenen in june.be op 13 01 2018. Citaat:
foto restaurant Villa de Torre

De Torre heeft een bevoorrecht contact met een aantal vissers en leveranciers, en kan daardoor bijvoorbeeld Oostendse platte oesters op de kaart zetten, de zgn. Ostendaises. Er zijn er maar weinig en het duurt vier jaar vooraleer ze tot wasdom komen en verkoopsklaar zijn.

Zes stuks kosten € 23,50 maar schenken je gedurende enkele minuten de zilte hemel. Dit is een product dat alleen al de omweg rechtvaardigt, een parel uit het brakke water.

Geen citroen, hoogstens een zwaai met de pepermolen en een hompje nero di seppiabrood dat met inktvisinkt werd verrijkt.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Villa de Torre

't Werftje, Zeebrugge

Verschenen in vierbordjes.be op 09 07 2017. Citaat:
foto eetcafé 't Werftje

't Werftje heeft naar verluidt de beste garnaalkroketten van ons koninkrijk, en maakt die reputatie ook waar: knisperende korst, fijne en intense smaak van grijze garnaal, perfect gekruid, de textuur net tussen consistent en vloeibaar, voldoende (maar niet rijkelijk) gevuld met grijze garnalen (€ 18,50 voor 2 stuks).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé 't Werftje

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant 't Verschil

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Michelin Bib Gourmand 2017 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2016.

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2017 voorgesteld. In totaal staan er 165 restaurants in België, waaronder 25 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Côte Belge, Ramskapelle

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 07 09 2016. Citaat:
foto restaurant Côte Belge

De kaart bij Côte Belge te Ramskapelle is een mooie mix van klassiekers, suggesties met een meer hedendaagse inslag en ook nog een selectie barfood-tapas.

Ruben De Ville van Goesting magazine begon met dat laatste en het kon hem al meteen bekoren. Ook de rest van het menu viel erg in de smaak, al verwachtte hij voor de prijs een iets hogere kwaliteit van het tussenribstuk.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Côte Belge

La Guera, Knokke-Heist

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 29 06 2016. Citaat:
foto restaurant La Guera

We herinneren ons allemaal zeker nog Glenn Vandenberghe, de jonge kok die het tv-programma De Keuken van de Meester won en zo een job kreeg bij het Hof van Cleve. Nu zet hij het ouderlijk hotel-restaurant Ter Duinen voort en doopte hij het restaurant La Guera en gaf het een nieuw interieur en stijl.

Goesting West-Vlaanderen was benieuwd naar de talenten van deze jonge chef en die stelde helemaal niet teleur. Uit de menukaar, die bestaat uit een mix van eigentijdse gerechten en klassieke schotels, serveerde Glenn lekkere gerechten vol van smaak. Enkel het dessert kon waarschijnlijk, in vergelijking met de rest, iets beter.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Guera

Restaurant Yelo, Wenduine

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 06 04 2016. Citaat:
foto restaurant Yelo

Een ware ontdekking voor Goesting West-Vlaanderen is het nieuwe restaurantje Yelo te Wenduine.

Over de gehele lunch waren alle borden tot in de puntjes afgewerkt, zeer mooi en verzorgd. Maar chef Jessica heeft meer in haar marge dan enkel dresseren. De smaken van de gerechten zaten heel goed en tot en met het dessertje etaleerde ze haar kooktechnisch kunnen.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Yelo

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.