Cuisine Kwizien

Alle persartikels over restaurant Cuisine Kwizien

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Villared en Cuisine Kwizien behouden Bib Gourmand

Verschenen in nieuwsblad.be op 03 11 2014. Citaat:

"Cuisine Kwizien werd voor het eerst geselecteerd voor Bib Gourmand in de gids van 2013. Villared staat er al enkele jaren langer in. Inspecteurs van Michelin komen meerdere keren langs, onaangekondigd uiteraard. ‘Soms heb je een vermoeden, maar er is geen tijd om daarbij stil te staan’, zegt Dave Debal van Villared."

Lees het volledige artikel (externe link)

In Cuisine Kwizien werkt Jong Keukengeweld

Verschenen in nieuwsblad.be op 21 10 2014. Citaat:

"Steven Devriendt is genomineerd voor Jong Keukengeweld. Hij baat nu al vijf jaar Cuisine Kwizien uit in de Bruggestraat in Zwevezele."

"Devriendt en zijn vrouw Lies Van der Linden studeerden beiden af van de Hotel en Toerismeschool Spermalie. Zes jaar geleden openden ze het eethuis Cuisine Kwizien. 'Zelf zou ik mijn gerechten omschrijven als Frans - Belgisch met een moderne toets.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Cuisine Kwizien is ‘Jong Keukengeweld’

Verschenen in nieuwsblad.be op 04 10 2014. Citaat:

"Bistro Cuisine Kwizien uit de Bruggestraat in Zwevezele is een van de zeventien West-Vlaamse restaurants die geselecteerd zijn voor 'Jong Keukengeweld 2014'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Het Lekkere Westen

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013. Citaat:

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Bistro Cuisine Kwizien krijgt vermelding in Bib Gourmand

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 11 2012. Citaat:

"‘Dat we na amper vier jaar al vermeld zouden worden in de Bib Gourmand had niemand durven denken’, zegt het koppel. ‘Al was het wel ons doel. Stiekem hadden we wel gehoopt dat het nu al zover zou zijn. Zeker nadat de Michelin-inspecteur hier een paar maanden geleden kwam eten, zich kenbaar maakte en ons enkele vragen stelde. Toch waren we verrast toen de pers ons vanochtend opbelde met het nieuws, want zelf wisten we nog van niets.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants Bib Gourmand scoren steeds beter
Cuisine Kwizien

Verschenen in focus-wtv.tv op 06 11 2012.

Michelin - Bib Gourmand Benelux 2013
Nieuwe 'Bib Gourmand'-adressen in België

Verschenen in eigen redactie op 05 11 2012. Citaat:

Voordat op 19 november alle adressen worden gepresenteerd die zijn geselecteerd voor de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2013, en voordat op 26 november de selectie van de MICHELIN Gids Nederland 2013 bekend wordt gemaakt, publiceert Michelin nu de Bib Gourmand Benelux 2013.

Alle Bib Gourmand restaurants zijn goede adressen. Ze onderscheiden zich door hun uitstekende prijskwaliteitverhouding. Het maakt niet uit of het trendy restaurants dan wel kleine bistro’s zijn. En of ze een klassieke dan wel een eigentijdse keuken hebben, of ze regionaal dan wel buitenlands koken. Deze restaurants hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze, ondanks de stijl van hun keuken, een compleet menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) aanbieden voor een bedrag van maximaal € 35 (in de hoofdsteden is dat maximaal € 36).

In totaal is, met deze 5e editie van de Bib Gourmand Benelux, bijna 35 % van de selectie vernieuwd. Hij omvat nu 251 restaurants. België telt in totaal 138 Bib Gourmand adressen, waarvan 26 nieuw.

De Bib Gourmand 2013 ligt vanaf donderdag 8 november in de winkel en kost 15,95 euro.

Cuisine Kwizien, Zwevezele
Eethuis zonder pretenties

Verschenen in knackweekend.be op 26 01 2012. Citaat:

"Steven staat aan het fornuis en Lies is gastvrouw. Zij neemt ook de samenstelling van de wijnkaart voor zicht. Het repertoire is voor ieders portefeuille, de duurste fles kost 50 euro. Steven spant zich in om gerechten uit de klassieke, Franse keuken op een hedendaagse manier te presenteren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro Cuisine Kwizien uit Zwevezele haalt Gault Millau

Verschenen in focus-wtv.be op 17 11 2011. Citaat:

"Bistro Cuisine Kwizien uit Zwevezele haalt 10 op 20 in de Gault Millau, meteen goed voor een aanbeveling in de culinaire bijbel. “Onbetaalbare reclame”, volgens de jonge uitbaters."

"We zijn enorm blij met onze eerste vemelding in de Gault Millau”, klinkt het. “Dit is voor ons een extra motivatie om er in de toekomst nog harder tegenaan te gaan."

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefkonijn Agnes Goyvaerts: Ontvangen met zorgzame aandacht.
Cuisine Kwizien te Zwevezele.

Verschenen in DM magazine op 14 11 2009. Citaat:

"Na hun schooltijd werkten Steven Devriendt en Lies Van der Linden onder meer in de Auberge De Herborist in Sint-Andries Brugge. Toen waren ze klaar voor hun eigen avontuur. Cuisine Kwizien in Zwevezele."

"De kaart is kort (verstandig !) en de prijzen zijn vriendelijk. Het menu kost 40 euro voor vier gangen. 35 voor drie. In de week is er 's middags een lunch voor 16 euro. (...) Aan de details kun je merken dat dit jonge stel uit het goede horecahout gesneden is."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.