L'Envie

Alle persartikels over restaurant L'Envie

Vier nieuwe leden JRE

Verschenen in eigen redactie op 09 03 2017. Citaat:

Maandag 6 maart heeft JRE haar vier nieuwe leden voorgesteld: restaurant Zoethout in Wellen (chef-kok Laurens Snykers), Maison D. In Ronse (Didier Bourdeaux) , restaurant L'envie in Zwevegem (chef-kok David Grosdent) en Altermezzo in Tongeren (chef-kok) Jo Grootaers.

De vereniging van jonge restauranthouders JRE brengt chefs van 23 tot 49 jaar oud samen, telt 30 leden in België en zo'n 320 over heel Europa.

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

L' Envie

Verschenen in Be-Gusto op 13 06 2016. Citaat:

Be-Gusto was te gast bij L'Envie te Zwevegem. Chef David Grosdent en zijn vriendin Inès Vankeirsbilck mikken in hun restaurant op topgastronomie.

Over de kookkunsten van de chef schreef hij het volgende: 'De chef is vastberaden en toont de richting. Kwaliteit wordt hier gewaardeerd. Hoevekip uit de Landes, Langoustines, Royal Belgian Caviar maar anderzijds worden ook groenten en ingrediënten vanuit de regio verwerkt zoals warmoes en rapen. Je kiest voor een 4-gangen Découverte menu, een 6-gangen Plaisir menu of het 7-gangen Signature menu. De gerechten kunnen ook à la carte in aangepaste porties besteld worden waardoor het jonge koppel de lat meteen hoog legt.'

Lees het volledige artikel (externe link)

L'Envie, Zwevegem

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 04 05 2016. Citaat:

Al van bij de eerste hap en drank bij L'Envie te Sint-Denijs (Zwevegem) toont chef David Grosdent zijn kunnen.

Voor Goesting West-Vlaanderen ging hij ook de hele avond op dit elan verder. Beeldig mooie, heerlijke gerechten, vergezeld door uitstekende keuzes van wijnen, verzorgd door gastvrouw Ines, zijn de gelijke noemer doorheen het ganse menu.

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

L'Envie, Zwevegem

Verschenen in UiT in Zuidwest op 01 03 2016. Citaat:

Op uitinzuidwest.be deelt Lieven Vanmarcke zijn ervaring bij restaurant L'Envie te Zwevegem.

David Grosdent serveert een creatieve keuken met veel aandacht voor kwaliteitsproducten. De borden zijn erg mooi gepresenteerd en de smaakcombinaties uiterst lekker.

Gastronomie ten top!

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant L'Envie in Zwevegem: Nieuwkomer met potentie

Verschenen in knackweekend.be op 09 12 2015. Citaat:

In Zwevegem is het uitkijken naar de evolutie van het nieuwe restaurant L'Envie, een tweemanszaak uitgebaat door chef David Grosdent en zijn vriendin Inès.

David presenteert arbeidsintensieve, complexe gerechten, waarbij hij goochelt met lokale seizoenproducten. KnackWeekend mocht van zijn kookkunsten proeven en genoot van een erg smakelijke maaltijd. David en Inès zijn zeer geïnteresseerd in wijn en dat vertaalde zich ook in een mooi gevarieerde wijnkaart.

Beoordeling keuken: 8/10.
Prijs/kwaliteit: 8,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Koppel opent restaurant in Sint-Denijs, Zwevegem

Verschenen in hln.be op 24 09 2015. Citaat:

Op 17 september openden David Grosdent en Inès Vankeirsbilck een nieuw gastronomisch restaurant te Zwevegem.

Met zijn ervaring bij onder meer Yves Mattagne en Wout Bru mikt David naar het hoogste niveau. 'Ik wil op termijn een Michelinster, maar het belangrijkste is dat de klanten onze keuken waarderen', vertelt hij aan hln.be.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.