De Karper

Alle persartikels over restaurant De Karper

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Agnes Goyvaerts proeft met plezier bij De Karper

Verschenen in DM magazine op 06 06 2015. Citaat:

Agnes Goyvaerts vraagt zich af waarom dit restaurant zo lang onder de radar is gebleven.

De absolute topper van de avond was voor haar het voorgerecht: in een glazen kommetje ligt een bodem van ganzenlever, met daarop stukjes en crèmes van rabarber, gerookte paling en koolrabie, het geheel fijnzinnig afgewerkt met eetbare witte bloemetjes en blaadjes.

Ze besluit met 'voor elk gerecht is er een aangepast servies, en als ik al enkele keren 'mooi' heb gebruikt, dan meen ik dit ook letterlijk. Van de huisstijl tot aan de gerechten: hier zijn mensen met smaak en kunde aan de slag.'

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

De Karper scoort in Gault&Millau

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 11 2013. Citaat:

"Restaurant De Karper aan de Machelse Leieboorden heeft goed gescoord bij Gault&Millau. Voor hun eerste notering in de gastronomische gids kregen zijn 13 punten op 20. (...) De nieuwe chef, voorheen aan de slag in Auberge du PĂȘcheur, kiest voor een hedendaagse keuken die hij goed onder de knie heeft. Dat blijkt als we proeven van flan van gerookte paling die een fijne zuurheid meekrijgt van radijs en gemarineerde komkommer."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Karper, Zulte

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 03 07 2013. Citaat:

"We hebben smakelijk gegeten in een klassevol kader en een rustgevende omgeving. De chef komt - afgaand op de klassieke indruk die het interieur geeft - toch verrassend uit de hoek met eigentijdse combinaties, frisse kruiden en bloemen uit eigen tuin."

Beoordeling Zone09: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Eerste smaakatelier van ALPY in De Karper

Verschenen in nieuwsblad.be op 04 10 2011. Citaat:

"Vorige dinsdag vond het eerste smaakatelier van ALPY plaats in Restaurant De Karper in Machelen. De 28 deelnemers konden genieten van producten uit Zuid-Tirol bereid door twee Vlaamse vrouwelijke koks die zorgden voor een tirolermenu."

Lees het volledige artikel (externe link)

SANA Member Restaurant

Verschenen in eigen redactie op 07 01 2011. Citaat:

In elk SANA Member Restaurant worden een aantal gerechten aangeboden die volledig volgens de SANA-principes zijn bereid, en waarbij de identiteit en creativiteit van de chef behouden zijn.

Bij de bereiding van elk SANA-gerecht wordt bijzondere aandacht besteed aan een maximale biobeschikbaarheid, dit wil zeggen, elk gerecht wordt zo klaargemaakt dat uw lichaam de beschermstoffen die natuurlijke voeding te bieden heeft maximaal kan opnemen.

Overzicht SANA Member Restaurants.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.