Fleur de Lin

Alle persartikels over restaurant Fleur de Lin

Chef-kok ‘Fleur de Lin’ wint Belgische finale Bocuse D’Or

Verschenen in standaard.be op 20 11 2017. Citaat:

Lode De Roover van het restaurant 'Fleur de Lin' in Zele heeft de Belgische finale van de Bocuse D'Or gewonnen en hij zal ons land vertegenwoordigen op de Europese finale van de prestigieuze kookwedstrijd in Turijn. Dat werd zondagavond bekendgemaakt op de Horeca Expo in Gent. 'Een enorme eer, maar nu begint heel het verhaal nog maar', aldus de chef-kok.

Lees het volledige artikel (externe link)

Eerste kok en maître verkozen in Brugge

Verschenen in focus-wtv.tv op 03 10 2017. Citaat:

Het was uiteindelijk Paul-Henri Cuvelier van restaurant Paul de Pierre uit Maarkedal die zich 'Eerste Maitre d’Hotel van België 2018' mag noemen.

De titel van 'Eerste Kok van België 2018' is voor Ignace Wattenberge, sous-chef van restaurant Fleur de Lin in Zele.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Fleur de Lin, Zele

Verschenen in Be-Gusto op 07 04 2016. Citaat:

Het was wederom een geslaagd bezoek van Be-Gusto aan restaurant Fleur de Lin te Zele.

De combinatie van chef Lode De Roover in de keuken en zijn vrouw Barbara Dhondt in de zaal blijkt een schot in de roos te zijn. Lode kiest voor mooie producten die hij voldoende puurheid laat behouden met als resultaat een uiterst lekker menu, waar Be-Gusto met overmaat van genoot. De enthousiaste Barbara zorgde met de nodige schwung voor een onberispelijke bediening.

Lees het volledige artikel (externe link)

Fleur de Lin, Zele

Verschenen in In Search of Taste op 03 02 2016. Citaat:

In Search of Taste weet het, voor een lunch bij Fleur de Lin te Zele neem je graag wat extra tijd uit je drukke werkdag.

Lode De Rover serveert één voor één heerlijke, smaakvolle gerechten en in combinatie met de vriendelijke service van Barbara Dhondt beleef je hier een heerlijke tijd.

Lees het volledige artikel (externe link)

Souschef Fleur De Lin is Eerste Kok van België

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 10 2015. Citaat:

Wim Van Hecke, souschef van restaurant Fleur De Lin in Zele, is door de gastronomische club Prosper Montagné uitgeroepen tot 'Eerste Kok Van België'.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Fleur de Lin

Verschenen in In Search of Taste op 07 01 2015. Citaat:

"Er waren al veel vrienden gaan eten bij Fleur De Lin. Ik had er al veel goeds over gehoord en gelezen, dus kon het niet slecht zijn. En dat was het zeker niet! Lode serveert mooie, frisse gerechten. Neem daar nog de uitstekende service van Barabara en het mooie interieur erbij en je zit goed voor een mooie avond! Ik ben benieuwd hoelang het nog zal duren eer er iets gaat blinken naast de naam 'Fleur De Lin'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tien restaurants die ook een Michelinster verdienen

Verschenen in knackweekend.be op 04 12 2014. Citaat:

"De Michelingids 2015 hield bij de bekroning van de nieuwe sterrenrestaurants geen rekening met wat er in Vlaanderen bloeit en groeit. Weekend Knack selecteerde tien uitstekende eethuizen die klaar zijn voor een eerste ster."

  • Two Cooks, Zottegem
  • Hotel Damier, Kortrijk
  • 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
  • Restaurant Appelsveer, Appels
  • Bistro du Nord, Antwerpen
  • Fleur de Lin, Zele
  • Markt XI, De Haan
  • Oh Restaurant, Koksijde
  • Schatteman, Hertsberge
  • 't Vijfde Seizoen, Aalter

Lees het volledige artikel (externe link)

Fleur de Lin heeft North Sea Chef

Verschenen in nieuwsblad.be op 25 11 2014. Citaat:

"Lode De Roover, de kok van restaurant Fleur de Lin, mag zich voortaan ook North Sea Chef noemen. De North Sea Chefs begonnen twee jaar geleden met de bedoeling minder bekende vissoorten zoals rode poon, springkrab, zeekat of zeebolk bij de consument te brengen."

Andere chefs die zich ook hebben aangesloten zijn Christophe Hardiquest (Bon-Bon**, Brussel) en Bart Desmidt (Bartholomeus**, Knokke)

Lees het volledige artikel (externe link)

Club Prosper Montagné - Eerste Kok van België 2015
Videoverslag finale

Verschenen in eigen redactie op 11 10 2014. Citaat:

Tijdens de finale scoorde Pascal Peeters het best voor de expertenjury. Peters is de souschef van restaurant Vivendum in Dilsem-Stokkem.

Bron video: YouTube.com

De vijf finalisten waren: Vincent Florizoone, chef-eigenaar van Restaurant Grand Cabaret in Nieuwpoort, Bart Hoornaert, souschef van restaurant La Durée in Izegem, Wim Van Hecke, souschef van restaurant Fleur de Lin in Zele, Kevin Graf, chef-eigenaar van restaurant De Bakermat in Ninove, en Pascal Peters, souschef van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem.

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Gastronomische Club Prosper Montagné
Wedstrijd van Eerste Kok van België

Verschenen in eigen redactie op 28 09 2014. Citaat:

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert jaarlijks een wedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok van België.

De finalisten zijn dit jaar Vincent Florizoone (chef van Restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort), Kevin Graf (chef-eigenaar van restaurant De Bakermat te Ninove), Bart Hoornaert (sous-chef van restaurant La Durée te Izegem), Pascal Peters (sous-chef van Restaurant Vivendum te Dilsen Stokkem) en Wim Van Hecke (sous-chef van restaurant Fleur de Lin te Zele). Zij zullen op 6 oktober strijden voor de felbegeerde titel 'Eerste Kok van België 2015'.

Meer info op club-prosper-montagne.be

Masterclass 2014: In de leer bij topchef Lode de Roover, chef-kok bij Fleur de Lin

Verschenen in kanaalz.be op 27 09 2014. Citaat:

"In de nieuwe Masterclass-reeks vertellen beloftevolle topchefs inspirerende verhalen en bereiden ze heerlijke gerechten. Lode De Roover van restaurant Fleur de Lin mag de spits afbijten."

Aan Tafel: Fleur De Lin

Verschenen in De Standaard Magazine op 15 03 2014. Citaat:

"Maar meteen maakte Lode De Roover duidelijk dat hij verre van een klassieke kok wil zijn. Een koude bereiding van oester met radijs en rammenas was prikkelend zurig, de warme variant met dashi en wakame was geheel en al umami. Die gedurfde botsing van smaken zette hij voort in kreeft met zoetzure groenten in een licht pikante jus."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Places: Fleur De Lin, Zele

Verschenen in Venuez op 12 02 2014. Citaat:

"Lode wil trots kunnen zijn op ieder gerecht dat de keuken verlaat, daarnaast let hij ook op de reacties van zijn klanten. Daarom wandelt hij regelmatig met zijn koks mee om het gerecht aan tafel voor te stellen. Zijn er vragen over een gerecht, dan beantwoordt hij ze met graagte."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Fleur de Lin, Zele
Absolute aanrader

Verschenen in knackweekend.be op 23 01 2014. Citaat:

"Wij kozen het marktmenu van drie gangen. Er verschenen originele hapjes: 'smaken uit het bos' met kroepoek van veenbessen, mayonaise met de smaak van dennennaalden en gemarineerde cantharel, gepekelde zalm met Griekse yoghurt en gin-tonic, en gekonfijte varkenswang met crème van kropsla."

Beoordeling keuken: 8,5/10
Prijs/kwaliteit: 9/10

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Fleur de Lin

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 30 11 2013. Citaat:

"Met buikspek, gelakte paling, dashi, artisjok en popcorn van varkenspoot heeft De Roover bovendien al een klassieker te pakken. Dit is een gerecht als een huis, met diepe smaken vol umami."

Lees het volledige artikel (externe link)

Fleur de Lin: Gastronomisch genieten in Zele

Verschenen in Be-Gusto op 10 09 2013. Citaat:

"Met het tussengerecht, dat extra 8€ bordje nota bene, heeft Lode ons volledig overtuigd. Het buikspek serveert hij met Chinese bieslook, artisjok, rapen, paling, popcorn van varkenspoot en een jus van dashi. Voor diegene die twijfelen tussen de 4 of 5 gangen, dit is de kleine meerprijs meer dan waard, een topper. Diepe smaken, mooie afwisseling en perfecte cohesie."

Lees het volledige artikel (externe link)

Lode De Roover opent Fleur de Lin

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 02 2013. Citaat:

"Lode de Roover opent in september samen met zijn echtgenote het restaurant Fleur de Lin in de voormalige kantoorgebouwen van de oude spinnerij."

Opening voorzien voor vrijdag 30 augustus 2013.

Site Zevensterre bijna afgewerkt.
Restaurant en bedrijven nemen binnenkort hun intrek

Verschenen in Het Laatste Nieuws op 20 02 2013. Citaat:

"Op de oude spinnerijsite Zevensterre aan de lokerenbaan in Zele zal eind dit jaar opnieuw heel wat bedrijvigheid heersen. De hele site werd vernieuwd en binnenkort nemen verschillende kmo's er hun intrek. Kok Lode De Roover opent daar in het najaar zijn restaurant."

Lode de Roover is Eerste Kok van België

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 11 2010. Citaat:

"Lode de Roover heeft de prestigieuze Prosper Montagné-prijs gewonnen. De Lokeraar kroont zich daarmee officieel tot 'Eerste Kok van België'."

Lode de Roover is souschef in restaurant Eyckerhof te Bornem

Website Club Prosper Montagné

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.