L' Esco

Alle persartikels over restaurant L' Esco

L'Esco, Wetteren

Verschenen in In Search of Taste op 26 01 2018. Citaat:

Sommige restaurants volgen dikwijls ‘trends’ en missen een beetje een eigenheid. Je kan ze een beetje in hetzelfde hokje plaatsen. Een hokje waar Stef Buelens van L’Esco niet in past want hij brengt een keuken die toch een tikkeltje anders is. Dat ‘tikkeltje anders zijn’ vertaald zich in zijn gerechten door andere smaakcombinaties en een artistieke presentatie. Stef doet lekker zijn eigen zin en dit kan ik alleen maar aanmoedigen. Dit ‘tegendraadse’ en ‘rebelse’ vind je niet alleen terug in de gerechten, maar ook in de wijnkaart. 

Lees het volledige artikel (externe link)

L'Esco, Wetteren

Verschenen in In Search of Taste op 01 02 2016. Citaat:

Het is al het derde bezoek dat Kristof Jacobs aan restaurant L'Esco te Wetteren brengt. Zoals bij de vorige keren was het genieten geblazen van de lekkere bereidingen, al miste hij deze keer dat tikkeltje vernieuwing.

Lees het volledige artikel (externe link)

Hostellerie L'Esco

Verschenen in In Search of Taste op 29 01 2015. Citaat:

"L'Esco verdient voor mijn part gerust een ster. Als je ziet hoe vlug andere restaurants een ster verdienen, dan mag L'Esco er zeker een krijgen. Het prachtig pand, de hoogstaande gerechten van Stef en de lekkere wijnen van Jasper zorgden er voor dat we alweer een mooie namiddag hadden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Sommelier L’Esco kan beste van België worden

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 09 2014. Citaat:

"Jasper Van Papeghem, sommelier van Hostellerie L' Esco, is finalist in het concours Beste Sommelier van België op zondag 12 oktober in Brussel."

"Het restaurant van chef Stef Buelens opende een kleine drie jaar geleden de deuren en Jasper draait al twee jaar mee in het team. 'Ik runde zelf zes jaar lang Raj, een Indiaas restaurant in het Patershol in Gent', zegt hij. 'Toen ik hier voor het eerst kwam eten, was ik onder de indruk van het decor en de experimentele keuken van de chef. Ik liet toen vallen dat ik ging stoppen met Raj. Hier waren ze op zoek naar een sommelier en een paar weken en wat telefoontjes later ging ik in L' Esco aan de slag.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

L'Esco, Wetteren

Verschenen in CenC Culinair op 16 03 2014. Citaat:

"Als hoofdgerecht is er konijn, maar de eend van de lunch kan ook gekozen worden. Het konijn wordt opgediend met jonge asperges, de eerste van het seizoen, knisperende nootjes en een rijke lichtzoete donkere saus. De mooi rosé gebakken eend is vergezeld van een puree en enkele rauwe schijfjes van peterseliewortel en dezelfde donkere saus. Beide gerechtjes worden ook nu opgefleurd met enkele bloemblaadjes."

"Oost-Vlaanderen heeft er met L’Esco een schitterende aanwinst bij en Wetteren staat meteen op de culinaire landkaart. Dit is een topadres waar we hopen nog vaak terug te kunnen komen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Souschefs Noma koken in restaurant l'Esco te Wetteren

Verschenen in vtm.be op 04 02 2013. Citaat:

"Twee souschefs van Noma, het beste restaurant van de wereld, koken vanavond in restaurant l'Esco, in Wetteren. Ze zijn bevriend met de chef en om hem een pleziertje te doen, kookten ze gisteren en vandaag in zijn zaak."

Lees het volledige artikel (externe link)

L’Esco zet Wetteren culinair op de kaart

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 11 2012. Citaat:

"Amper een jaar na de opening van Hostellerie L'Esco, krijgen chef Stef Buelens en zijn partner Nadia Mareels al een vermelding in de toonaangevende restaurantgids Gault&Millau. L'Esco scoort 14 op 20 en zet Wetteren op de gastronomische kaart."

Lees het volledige artikel (externe link)

L'Esco, Wetteren

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 04 04 2012. Citaat:

"Het alweer mooi gepresenteerde hoofdgerecht, schitterende varkenswangen met kroketjes van varkenspoot en drie structuren van bloemkool - gebakken, crème en brunoise - en een heerlijk sausje is top. De begeleidende rode wijn uit Zuid-Portugal is een ontdekking."

Beoordeling Zone09: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts bezoekt L'Esco.
DMuze: The Happy Eater, restaurant L'Esco te Wetteren

Verschenen in DM magazine op 18 02 2012. Citaat:

"Omdat het rustig is in de keuken, laat de chef een tussengerechtje proeven: verschillende structuren van paarse wortel (onder meer gepekeld) met krullen ganzenlever. Ha, nu gaan mijn papillen open. Vond ik de aanloop wat braaf gekruid, dan is dit dieprode gerecht er een om te onthouden."

Huize Swinnen heet nu hostellerie L'Esco
Toprestaurant in feëriek kader opent vandaag.

Verschenen in nieuwsblad.be op 17 12 2011. Citaat:

"De kaart? Die is voor fijnproevers die niet bang zijn van een experimentje. Of wat dacht u van bloemkoolcrème bij het dessert? Geroosterde garnalen? Er staat zelfs mos uit de tuin op het menu. 'Dat laatste is een ideetje dat ik opdeed bij Noma, het beste restaurant ter wereld in Kopenhagen', zegt Stef. 'Ik liep daar een vier weken stage eerder dit jaar. Om er bij te leren over het totaalconcept restaurant, maar ook om te ontdekken of Noma wel terecht als de nummer één van de wereld wordt gezien. Wel, ik was onder de indruk.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Hostellerie L'Esco: Waar tafelen avontuur wordt

Verschenen in eigen redactie op 15 12 2011. Citaat:

Interview verschenen in Kwets, onafhankelijk maandblad voor de vrije Wetteraar.

En wat is jouw doelstelling?

"Ik wil vooral mijn goesting doen. Ik experimenteer graag met streekproducten en seizoensgebonden is echt wel mijn dada. Ik doe onverwachte dingen met klassieke gerechten."

Lees het volledige artikel (externe link)

DMuze: Verbonden door kraak & smaak:
Stef Beulens en Gert Potvlieghe

Verschenen in DM magazine op 08 10 2011. Citaat:

“Stef is een buitenbeentje, hij komt uit een heel andere stroming en trekt zich niets aan van de mainstream. Dat waardeer ik enorm. Hij kookt verrassend en origineel, en ook zijn wijnkaart is erg gedurfd. Eénvoorbeeld: sint-jakobsschelpen. Heel lekker, maar na twee maanden ben je ze kotsbeu omdat ze op elke kaart staan. Ik kan me niet herinneren dat ik bij Stef ooit sint-jakobsschelpen heb gegeten. En als hij ze al eens maakt, dan ligt er plots een rauwe kastanje in je schelp, in plaats van champignons of de voorspelbare toef pompoen. Stef zoekt altijd spannende combinaties. Zonder veel toeters en bellen wil hij gewoon vreemde smaken harmoniëren"

Lees het volledige artikel (externe link)

Huis Swinnen wordt Hostellerie L'Esco

Verschenen in Het Laatste Nieuws op 14 09 2010. Citaat:

"Huis Swinnen is een geklasseerde directeurswoning met een prachtige monumentale tuin in het hart van Wetteren. Na de dood van Edgard Swinnen kochten Stef en Nadia het pand. 'Ik was meteen verkocht. Een mooi interieur, plaats voor zeven suites boven, een schitterende tuin. De deal was snel rond. Binnenkort starten de verbouwingen en in het najaar van 2011 willen we openen', schetst Stef."

Lees het volledige artikel (externe link)

Herenhuis Swinnen opent in najaar 2011 als Hostellerie L'Esco

Verschenen in nieuwsblad.be op 11 09 2010. Citaat:

"De Wetterse blikvanger van Open Monumentendag is herenhuis Swinnen in het hart van de gemeente. De meesterwoning opent voor het eerst de deuren voor het publiek. Voor de bezoekers wordt het de laatste kans om het originele huis te zien, want najaar 2011 wordt het omgedoopt tot Hostellerie L' Esco, een gastronomisch restaurant dat ook zeven suites en een wijnwinkel zal herbergen. Achter het fornuis treft u Stef Buelens aan die de zaak met zijn partner en sommelier Nadia Mareels zal runnen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.