Zoethout

Alle persartikels over restaurant Zoethout

Vier nieuwe leden JRE

Verschenen in eigen redactie op 09 03 2017. Citaat:

Maandag 6 maart heeft JRE haar vier nieuwe leden voorgesteld: restaurant Zoethout in Wellen (chef-kok Laurens Snykers), Maison D. In Ronse (Didier Bourdeaux) , restaurant L'envie in Zwevegem (chef-kok David Grosdent) en Altermezzo in Tongeren (chef-kok) Jo Grootaers.

De vereniging van jonge restauranthouders JRE brengt chefs van 23 tot 49 jaar oud samen, telt 30 leden in België en zo'n 320 over heel Europa.

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Restaurant Zoethout, Wellen: Een Pure keuken met streekproducten

Verschenen in Be-Gusto op 29 07 2016. Citaat:

Het alweer meer dan een jaar geleden sedert het laatste bezoek van Be-Gusto aan restaurant Zoethout te Wellen. Hoog tijd dus om de evolutie van de beloftevolle chef Laurens Snykers te testen.

Na een uiterst smakelijk 8-gangenmenu bewijst Laurens andermaal zijn kunnen en kookt hij nog steeds met enthousiasme, durf en passie. Een grote troef is ook de eigen moestuin, waaruit hij veel groenten, fruit en kruiden plukt.

Ook gastvrouw Lien verzorgde heel vriendelijk en professioneel de ontvangst. Een geslaagde avond!

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Zoethout, Wellen

Verschenen in Be-Gusto op 18 03 2015. Citaat:

"Culinair verrast worden. Het gebeurt niet zo vaak per jaar maar onze trektocht naar het landelijke Wellen zullen we niet snel vergeten. Zonder torenhoge referenties en zonder verwachtingen gingen we op bezoek bij restaurant Zoethout, in Wellen City notabene. Jeugdig enthousiasme, inzet, durf en passie haalden de bovenhand en gaven mij één van de eerste culinaire rillingen van het jaar! Het ontdekken van dit soort nieuwe restaurants dat is exact één van de hoofdredenen waarom we tijdens vrije momenten tijd investeren om onze gastronomische beleving neer te pennen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Zoethout te Wellen

Verschenen in Charl'eat op 02 11 2014. Citaat:

"Het was een verrassende avond! Je merkt dat dit jonge koppel nadenkt over ieder detail, hun concept is af en sluit volledig aan bij de naam van hun restaurant. Een stuk boomschors als houder voor de kaart, koekjes geserveerd op een bodem van stukjes zoethout, een persoonlijke bedankboodschap bij de rekening, ... . Het is duidelijk Laurens en Lien gaan het nog zeer ver brengen. Als hij de lijn doortrekt met zijn topgerechten, en haar warme lach blijft stralen dan zal er snel een nieuwe ster aan de culinaire hemel schitteren!"

Lees het volledige artikel (externe link)

De kaart van Zoethout

Verschenen in Hanos.be op 26 09 2014. Citaat:

"Zoethout verrast zijn gasten culinair met de onbeminde gastronomische schoonheid van de natuur. De voorkeur van Laurens, die zijn keuken omschrijft als 'koppig eigentijds', gaat uit naar soorten die van nature sterk van smaak zijn. In het geval van vis vindt hij de doornhaai, beter bekend als zeepaling, superlekker. Maar ook werkt hij met maatjes, schelvis en heek. Zoethout bouwde in zijn nog korte bestaan een reputatie op met vis. 'De keuze van de gast valt hier vaker op hoofdgerechten met vis dan met vlees', vertelt Laurens. 'Vlees maken de gasten vaak thuis wel klaar. Met vis doen zij dit minder. Vis past natuurlijk daarnaast in het patroon dat mensen lichter willen eten.' Bij vlees valt de keuze ook op vergeten smaken zoals de schouder van het varken, boerderijhert, duif en patrijs."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Zoethout: Vlot en modern

Verschenen in knackweekend.be op 10 07 2014. Citaat:

"Het eerste echte gerecht bestaat uit gerookte paling, repen koolrabi en zeekraal: mooi en lekker, maar te weinig paling! Vervolgens komen uit hun huisjes gepeuterde tapijtschelpen met granité van selder. Hoofdgerecht is in hooi gegaard speenvarken met mals, rosé vlees en met raapsteel en spitskool. Aardbeien, gemarineerde pompelmoes, ijs van bosaardbei en schuim van limoen vormen de frisse afsluiter."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.