Terminus

Alle persartikels over restaurant Terminus

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017. Citaat:

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Bib Gourmand 2016 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2015. Citaat:

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2016 voorgesteld. In totaal staan er 168 restaurants in België, waaronder 28 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Restaurant Terminus, Abele

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 03 06 2015. Citaat:

Hou je van een klassiek georiënteerd restaurant dan moet je bij Terminus in Abele zijn. Dit populaire familierestaurant vlak aan de Franse grens is zowel qua interieur als de inhoud van de kaart en presentatie van de gerechten één en al klassiek.

Elise Vanhecke van Goesting magazine miste misschien een beetje spanning op het bord maar dat maakte het eten er niet minder smakelijk om. Topproducten, eenvoudig en correct klaargemaakt, en heel lekker.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Terminus

Verschenen in De Standaard Magazine op 17 05 2014. Citaat:

"Toen Toeter Verheyde, ex-sommelier van Hof Van Cleve, de leiding van Terminus overnam, vreesde het personeel dat hij een 'topkok' zou aanwerven. Dat heeft hij gelukkig niet gedaan, hij koos voor talent uit eigen streek. Zo bleef de ziel van de zaak behouden, waar ingediënten schitteren in de plaats van de kok. En waar mensen van alle rang en stand naartoe komen, van truckers over bejaarde koppels tot families met kinderen. Het succesnummer is hier de dagschotel tegen 10,50 euro (soep en één drank incluis, 12 euro met een nagerecht erbij)."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Beste sommelier van het land ruilt Hof van Cleve voor baanrestaurant Terminus in Watou.

Verschenen in hln.be op 14 01 2014. Citaat:

"'Ik zie dat contrast nochtans niet', zegt Pieter Verheyde kordaat. 'Zowel in een driesterrenzaak als in Terminus betracht men hetzelfde: de klant met een tevreden gevoel huiswaarts sturen. Op dezelfde manier ook: met pure, verse producten. Of een klant nu een rekening van 50 euro of 500 euro betaalt, het moet altijd lekker zijn, punt. Voor mijn ouders was dat een zodanige erezaak dat ze destijds een boerderij zijn begonnen om eigenhandig runderen te kunnen kweken. En de vis en coquilles komen uit de Franse kustplek Boulogne-sur-Mer, dat maar op een uurtje rijden ligt. Ik ben niet van plan daar ook maar iets aan te veranderen.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Pieter ruilt Hof van Cleve voor Terminus

Verschenen in focus-wtv.be op 12 01 2014.

"Pieter is niet van plan om van de Terminus een variant van het Hof van Cleve te maken. 'We staan voor een traditionele familiale keuken en blijven daarvoor gaan. De keuken werkt met goede producten, liefst van eigen kweek, en ook service voor de klanten is belangrijk. Ik ben nu verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en ik bekommer me om de gasten. Uiteraard sta ik ook in voor de wijn. Als ik een iets van het Hof van Cleve wil meenemen, dan is het de organisatie. Het personeel in een sterrenzaak is erop getraind om met zo weinig mogelijk energie zo veel mogelijk werk te verrichten.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.