't Hommelhof

Alle persartikels over restaurant 't Hommelhof

Gault&Millau 2017 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2016. Citaat:

Op maandag 7 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2017 bekend.

Lees het volledige artikel

The Great Belgian Beer Dinner 2014

Verschenen in eigen redactie op 14 04 2014. Citaat:

Op 22 en 23 april wordt 'The Great Belgian Beer Dinner' georganiseerd in stadsbrouwerij Gruut te Gent. Vijf Belgische koks en één Amerikaanse chefkok serveren een indrukwekkend 8-gangendiner met Belgische bieren.

Deelnemende koks: Tom De Four (De Heeren van Liedekercke, Denderleeuw), Sam Van Houcke (Onder de Toren, Hansbeke), Hilaire Spreuwers (BitterZoet, Zonhoven), Vincent Florizoone (Grand Cabaret, Nieuwpoort), Stefaan Couttenye ('t Hommelhof, Watou) en Chris Lively ( Ebenezer’s Restaurant and Pub, Lovell, Maine, USA).

Meer info: The Great Belgian Beer Dinner

't Hommelhof wint internationale prijs

Verschenen in nieuwsblad.be op 03 02 2014. Citaat:

"Bierrestaurant 't Hommelhof van chef Stefaan Couttenye heeft een Ratebeer Gold Award 2014 gewonnen. Ratebeer is een van de belangrijkste internationale bierwebsites. Voor 't Hommelhof is de award een erkenning voor het jarenlange werk."

Meer info: Ratebeer Awards

Topchef combineert bier met lokale ingrediënten in nieuw kookboek 'Biergastronomie uit de Westhoek'

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 12 2013. Citaat:

"Stefaan Couttenye, chef 't Hommelhof in Watou, is pionier van de Belgische bierkeuken. En daar levert hij met Biergastronomie uit de Westhoek het nieuwste bewijs van. In dat kookboek combineert hij zijn favoriete lokale ingrediënten - zoals hopscheuten, duif, vergeten groenten, lam, vis, wild en kazen - met een vijftigtal bieren uit de Westhoek."

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Lekkere Westen

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013. Citaat:

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Hommelhof, Watou

Verschenen in vaut le voyage op 20 08 2013. Citaat:

"De ene kant kiest het voordelige brouwersmenu en start hierbij met de gazpacho van tomaat en rood bier met kruidige geitenkaas en zeebarbeel. Lekker. Daarna komt de orlof van varkensspiering (Duroc d’olives) met half belegen boerenkaas van de Beauvoordse Walhoeve, de heerlijke jus op basis van bruin abdijbier, en de lekker gekruide groentesnippers."

Lees het volledige artikel (externe link)

Brouwerij Dubuisson: beerpairing

Verschenen in 6minutes.be op 04 12 2012. Citaat:

"Bij de uitbouw van de allernieuwste culinaire trend 'beerpairing' werden de elementen van het 'pairingconcept' omgedraaid. In plaats van gerechten klaar te maken met bier (foodpairing), ging de brouwerij op zoek naar welk gerecht het beste past bij welk bier. Bier is hier dus geen ingrediënt, maar het culinaire verlengstuk van ieder gerecht. (...) Brouwerij Dubuisson kon rekenen op het deskundige oordeel van chefs Jean-Baptiste Thomaes (Château du Mylord in Ellezelles), Jean-Luc Delnatte (Moresto in Moeskroen), Stefaan Couttenye (‘t Hommelhof in Watou), Hilaire Spreuwers (Bitterzoet in Zonhoven) en een aantal culinaire journalisten."

Meer info op www.br-dubuisson.com

10 lekkere bierrestaurants

Verschenen in knackweekend.be op 30 11 2012. Citaat:

De Belgische bieren bieden tal van mogelijkheden tot bijzondere combinaties met gerechten.

Tien restaurants die zich hierin specialiseren:
Bitterzoet (Zonhoven), De Bistronoom (Oostende), Belga Queen (Gent), Den Dyver (Brugge), De Heeren van Liedekercke (Denderleeuw), 't Hommelhof (Watou), De Gempemolen (Sint-Joris-Winge), In 't Spinnekopke (Brussel), Zarza (Leuven), Zytho (Kontich).

Lees het volledige artikel (externe link)

Stefaan Couttenye is ‘Meesterkok van België'

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2012. Citaat:

"Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet de chef een eigen zaak hebben, waar hij zelf aan het fornuis staat. Hij moet ook zoveel mogelijk werken met streekproducten. ‘Belangrijk is ook de vriendschapsband tussen de leden. Ik ging altijd graag naar de bijeenkomsten van de Toque Blanche, waar we ideeën en technieken uitwisselen. De 33 Meesterkoks zijn hier in 't Hommelhof ook eens komen eten. Toen bleek al dat ik voldeed aan de eisen en voorwaarden om toe te treden tot dit selecte gezelschap', aldus Stefaan. Hij ziet er ook een erkenning in voor het werken met bier in de keuken. Als pionier doet hij dat al vele jaren. ‘Ik ben er altijd voor gegaan en ben blij dat het gebruik van bier in de keuken nu meer en meer aanvaard wordt, ook bij sterrenrestaurants,' besluit Stefaan."

Lees het volledige artikel (externe link)

Van bier, hop en poëzie.
Al Dente: Reportage Hopscheuten - 't Hommelhof, Watou

Verschenen in DM magazine op 25 02 2012. Citaat:

"Stefaan Coutteyne is er wél in geslaagd om naam te maken met zijn bierkeuken (Jean Blaute, van Tournee Générale liet zich lyrisch uit over zijn kreeft met witbier) en wie bier zegt, zegt hop. Stefaan verwerkt hopscheuten tijdens het seizoen op verschillende manieren."

Koken met streekproducten: Back to the Roots.
Interview met Stefaan Couttenye.

Verschenen in fedhorecavlaanderen.be op 08 03 2011. Citaat:

"Zowat 27 jaar geleden verkaste Stefaan Couttenye van Antwerpen en de Sir Anthony Van Dijck naar Watou om er een oude discotent om te vormen tot het populaire Gasthof ’t Hommelhof. Back to the roots heeft in dit verhaal twee betekenissen. Couttenye keerde terug naar het dorp waar zijn grootmoeder woonde én naar de wortels van de hopplant die hij als kind al op de boerderij had leren appreciëren."

Ho.Re.Ca. Vlaanderen Krant, Maart 2011, p.10-11

Lees het volledige artikel (externe link)

Hopscheuten Festival 2011 te Poperinge

Verschenen in eigen redactie op 11 02 2011. Citaat:

Hopscheuten, de jonge uitlopers van de hopplant, zijn een ware delicatesse. Zowel de warme als koude bereidingen van het Poperingse witte goud kunnen lekkerbekken bekoren.

Tijdens het jaarlijks Hopscheutenfestival van 1 maart tot 15 april serveren tien toprestaurants exquise suggesties bereid met hopscheuten.

Dit restaurant is er één van.

Meer info: www.hopscheuten.be

Chef 't Hommelhof wordt Compagnon de la Toque Blanche.
'Dit is erkenning voor 25 jaar werken'

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 11 2010. Citaat:

"Voor Stefaan is het een hele eer om opgenomen te worden als Compagnon de la Toque Blanche in de Orde der 33 Meesterkoks van België. Dat is de meest prestigieuze vereniging van meesterkoks in ons land. Deze orde verenigt PatroonKeukenchefs die het gebruik van producten van eigen bodem verdedigen en promoten. Ze werd gesticht in 1964 op initiatief van enkele afgestudeerden aan de Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde, waar Stefaan ook afstudeerde."

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet: Luk Gruwez.

Verschenen in De Standaard Magazine op 19 06 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Luuk Gruwez:
't Klein Kasteelken (Deerlijk), Koutoubiya (Leuven), De Bralle (Dranouter), 't Potje Paté(Alveringem), 't Hommelhof (Watou)

Luuk Gruwez is dichter en schrijver. Zijn bloemlezing 'Garderobe' verschijnt deze maand. Meer info: www.luukgruwez.be

Lees het volledige artikel (externe link)

dm zomer : Waar eet Jean Blaute ?

Verschenen in DM magazine op 08 08 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Jean Blaute : 't Hommelhof (Watou), La Marée (Brussel), De Kuiper (Vilvoorde), El Warda (Antwerpen), Riad (Mechelen), Marina (Oostende).

Jean Blaute is gitarist en producer.

Terrastafelen : Adressen in West-Vlaanderen.

Verschenen in De Standaard Magazine op 13 06 2009. Citaat:

De Standaard filterde 49 eethuizen in Vlaanderen en het Brusselse uit de Bib Gourmand, allemaal met terras of buiteneetplekje, en allemaal met een driegangenmenu voor minder dan 35 euro.

De adressen te West-Vlaanderen :

Le Flore, De Houtsnip, Restaurant Eglantier, Alain Meessen, Renty, Rita, Vijfwege, Gasthof 't Hommelhof, De Lieve, 't Notarishuys, Luna Piena, De Kruidenmolen, Old Fisher, De Roeschaert, Villared

'Leven in de Brouwerij' wil toerist Vlaamse bierbeleving tonen

Verschenen in tijd.be op 05 04 2009. Citaat:

"Vlaanderen heeft met zijn ontelbare streekbieren, biercafés en bierkeuken een bierbeleving die uniek is in de wereld. De toerist die naar hier komt moet de kans krijgen ook die beleving te ondergaan, zo vindt de vzw Tafelen Vlaanderen. Daarom heeft het samenwerkingsverband tussen de Vlaamse horeca en de toeristische sector de actie 'Leven in de Brouwerij' opgezet. 150 restaurants bieden van eind maart tot eind mei en in oktober en november speciale biermenu's of -gerechten aan."

Lees het volledige artikel (externe link)

Stefaan Couttenye: bier zit me in het bloed

Verschenen in detafelvantine.be op 10 01 2009. Citaat:

"Stefaan Couttenye van ’t Hommelhof in Watou was de eerste chef die streekbieren gebruikte in zijn gerechten. De hopvelden liggen dichtbij en in het dorp zijn nog twee artisanale brouwers actief."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.