X

Volgens onze bronnen bestaat deze zaak momenteel niet meer.

Berto

Alle persartikels over restaurant Berto

Restaurant Berto, Waregem: Totale inzet

Verschenen in knackweekend.be op 24 03 2016. Citaat:

David Bertolozzi is chef van sterrenrestaurant Berto te Waregem en staat bekend voor zijn enorme inzet. Zijn handelsmerk is de kunst om hetzelfde product op verschillende manieren te bereiden.

WeekendKnack is van bij het binnenkomen meteen onder de indruk. De vernieuwde inrichting is heel rustig en stijlvol. Het degustatiemenu was top, met geraffineerde en heel lekkere gerechten. Een aanrader!

Restaurant Berto krijgt eerste Michelinster

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 11 2012. Citaat:

"Restaurant Berto heeft gisteren zijn eerste Michelinster binnengehaald. 'Een erkenning voor vele jaren van hard werk', zegt een gelukkige Berto. Zeven jaar geleden opende hij met zijn vrouw An Kint het restaurant in Waregem. (...) 'We hebben het eindelijk gehaald', zegt An. 'Ook al zijn we ze over twee jaar weer kwijt, we hebben ze toch gehad. We zijn letterlijk van niets naar een ster gegaan en dat pakt niemand ons nog af', besluit Berto."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

15/20 voor Berto, Waregem

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 11 2012. Citaat:

"Het restaurant Berto uit de Holstraat in Waregem krijgt 15 op 20 in de ranglijst van de bekende en gerenommeerde restaurantgids Gault&Millau. (...) Berto is volgens de kenners van Gault Millau een van de beste restaurants uit de regio zuid-West-Vlaanderen. Het restaurant staat als enige Waregemse restaurant in de gids."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2011 - Provincie West-Vlaanderen
Actie van 1 oktober tot 15 november

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie. Van 1 oktober tot 15 november bieden 48 jonge topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor € 45, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Dit restaurant is één van de deelnemers.
Meer info: website Jong keukengeweld

Binnenkort verschijnt het boek: Jong Keukengeweld.

Boek: 'Topchefs koken gezond'

Verschenen in eigen redactie op 07 04 2011. Citaat:

'Gezond' en 'superlekker': 15 topchefs bewijzen dat die twee perfect matchen. David Bertolozzi, Matthieu Beudaert, Stéphane Buyens, Olly Ceulenaere, Bernard Claessens, Dave De Belder, Kwinten De Paepe, Bart Desmidt, Patrick Devos, Frederick Dhooge, Thomas Locus, Lieven Lootens, Peter Maertens, Giovani Oosters en Frederick Schaffrath gingen de uitdaging aan.

In dit boek presenteren de chef-koks 60 creatieve en haalbare gerechten - van hapje tot toetje - op basis van gezonde producten en superfoods die je een 'boost' geven.

De chefs, allen SANA Member Chef, worden daarbij geïnspireerd door Sandra Bekkari. Met tal van interessante lifestyle- en producttips biedt zij in dit boek een houvast om te werken aan een gezond leefpatroon.

Meer info over 'Topchefs koken gezond'
Meer info over SANA

'Topchefs koken gezond', publicatie van Stichting Kunstboek
ISBN 978-90-5856-374-3, 192 p., €24,95

SANA Member Restaurant

Verschenen in eigen redactie op 07 01 2011. Citaat:

In elk SANA Member Restaurant worden een aantal gerechten aangeboden die volledig volgens de SANA-principes zijn bereid, en waarbij de identiteit en creativiteit van de chef behouden zijn.

Bij de bereiding van elk SANA-gerecht wordt bijzondere aandacht besteed aan een maximale biobeschikbaarheid, dit wil zeggen, elk gerecht wordt zo klaargemaakt dat uw lichaam de beschermstoffen die natuurlijke voeding te bieden heeft maximaal kan opnemen.

Overzicht SANA Member Restaurants.

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Vlaanderen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 25 chef-koks/restaurants in Vlaanderen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

De beste restaurants uit de regio Kortrijk

Verschenen in nieuwsblad.be op 30 10 2009. Citaat:

"Leiestreek weer top in Gault Millau. In de nieuwe editie van de Gault Millau zijn 22 restaurants uit onze regio terug te vinden."

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bart Decroos van restaurant Berto is Viskok 2008

Verschenen in demorgen.be op 24 11 2008. Citaat:

"Viskok Decroos maakte er een tongscharfilet van met ossenstaart onder een korst van Oud Bruggekaas, crème van butternut, eekhoorntjesbrood, coulis van tuinbonen, schuim van vadouvan en krokant van algen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.