X

Volgens onze bronnen bestaat deze zaak momenteel niet meer.

't Huis Van Lede

Alle persartikels over restaurant 't Huis Van Lede

't Huis van Lede, Wannegem-Lede

Verschenen in june.be op 02 07 2015. Citaat:

June.be, een blog die in hoofdzaak over reizen en eten schrijft, ging al enkele keren op bezoek bij restaurant 't Huis van Lede. Keer op keer wordt hij omvergeblazen door het hoge genotsgehalte van de gerechten. De allerbeste producten, vooral van eigen bodem, in complexloze en klassieke bereidingen.

Sinds vorig jaar besliste chef Frederick Dhooge om afstand te doen van zijn Michelinster en koos om met zijn restaurant een andere koers te varen: betaalbare gastronomie. En dat is hem zeker en vast goed gelukt.

Lees het volledige artikel (externe link)

't Huis van Lede: Weg met de sterren & genieten?

Verschenen in Be-Gusto op 06 06 2014. Citaat:

"Chef & eigenaar Frederick Dhooge is de man achter het succes van 't Huis van Lede. Na zijn passages bij o.a. het Hof van Cleve en Comme Chez Soi creëerde hij zijn eigen stijl met als resultaat al 8 jaar die beruchte Michelin ster. Met zijn nieuwe visie wil Dhooge de focus leggen op perfecte gaartijden, smaakvolle sauzen, topproducten en kwaliteit in het bord. In de zaal wordt Frederick bijgestaan door Stijn Van der Beken voormalig sommelier van De Karmeliet en Hof van Cleve."

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts bezoekt 't Huis van Lede
The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 12 04 2014. Citaat:

"Ook de hoofdgerechten komen in gulle porties. We zijn hier ver van het eenzame gebrande preiblad of de gefermenteerde wortel. Enkele flinke brokken zorgvuldig ontgrate poon liggen onder elegante ringetjes gefrituurde ui, kokkels en piepkleine inktvisjes. Een vleugje curry geeft de saus kracht. Aan de overkant ligt de kalfswang geflankeerd door een stukje tong, puree van ratte aardappelen, frisse waterkers en een saus met truffelaroma. Hierbij gaan we allebei voor rood, en dat wordt een lekkere Oostenrijker, W van Schwartz. Stijn Van der Beken presenteert zijn keuze alsof hij oprecht blij is dat hij dit mag doen, en hij weet ons met iedere wijn te verrassen."

Chef geeft ster af omdat klanten keuken ‘te simpel’ vinden

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 03 2014. Citaat:

"Acht jaar al had chef Frederick Dhooge zijn ster. Tot hij vorige week een brief schreef naar de mensen van Michelin met de melding dat hij er afstand van doet. 'Ik ben dankbaar voor wat ze voor me gedaan hebben', benadrukt hij. 'Het is een beslissing zonder enige vorm van rancune. Maar ik wou weer onafhankelijk zijn, mijn eigen ding doen.' En dat was met de vermelding in de gidsen moeilijk geworden. ‘Mijn keuken is een klassieke keuken. Het beste stukje vlees met saus, een aardappelbereiding en groenten geserveerd op een gewoon rond wit bord. Geen schilderijtjes dus.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

't Huis van Lede
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 17 12 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Verslag (in het Engels) over sterrenrestaurant 't Huis van Lede te Wannegem-Lede.
Lees het verslag

Proefwerk: 't Huis van Lede

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 25 05 2013. Citaat:

"Al heeft hij sinds 2007 een Michelinster, toch blijkt ook Frederick Dhooghe een fan van die terugkeer naar de eenvoud. Sinds begin dit jaar kookt de chef van 't Huis van Lede dan ook in een restaurant waar de nieuwe soberheid haar intrede heeft gedaan: er staan simpele stoelen aan al even simpele tafels. Tafellakens zijn niet te bespeuren."

"Met zijn nieuwe stijl is het Huis van Lede een voorbeeld van gastronomie in de 21ste eeuw. Het lijkt casual. Maar het is eigenlijk heel chic."

Agnes Goyvaerts bezoekt 't Huis van Lede
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 30 03 2013. Citaat:

"'Toen we onze ster kregen, ben ik onwillekeurig anders gaan koken', vertelt de chef als we onze jassen aantrekken.'Nu, negen jaar later, heb ik dat van me afgeschud en kook ik weer helemaal zoals ik ben. Daarom geen menu's. Als je hier wilt binnenvallen voor één schotel en een glas bier, moet dat kunnen.' Hij ziet er content uit. Wij zijn dat ook."

‎'t Huis van Lede: nieuw concept

Verschenen in vierbordjes.be op 28 02 2013. Citaat:

"Al van 's ochtends had ik reikhalzend uitgekeken om met dit nieuwe concept kennis te maken. Het werd een voltreffer, die al begon met een reeks sublieme hapjes. Frederick Dhooge werkte in toprestaurants als Hof van Cleve en Comme Chez Soi en haalde met 't Huis van Lede al na drie jaar een eerste Michelinster binnen. En hoewel hij vandaag de drempel wil verlagen, kan hij die opleiding en kookkunst niet verstoppen. Maar in de hele aanpak lijkt het wel of hij nu terugkeert naar het prille begin toen hij, samen met zijn echtgenote Joke Sulmon, een oud café overnam op het dorpsplein van Lede."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Ex-sommelier van Hof van Cleve wordt opnieuw sommelier

Verschenen in vierbordjes.be op 06 01 2012. Citaat:

"Nu gaat Stijn Van der Beken terug naar zijn oude liefde, en daarin mikt hij weer hoog: hij wordt vanaf midden februari sommelier van 't Huis van Lede, niet zover van zijn vroegere werkgever Hof van Cleve. 't Huis van Lede is het restaurant van kok Frederick Dhooge en zijn echtgenote Joke Sulmon die de bediening verzorgt"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Masterclass: Seizoen 4 - Aflevering 8
Frederick Dhooge, 't Huis van Lede

Verschenen in kanaalz.be op 15 11 2011. Citaat:

Claudia Allemeersch, 'Beste Hobbykok van Vlaanderen' (2009), gaat opnieuw tien weken lang in de leer bij chef-koks. In het culinaire KanaalZ programma Masterclass bereiden de chef-koks telkens een topgerecht en een verrassingsgerecht, met de nadruk op 'gezond, lokaal en gemakkelijk thuis te bereiden'.

Aflevering 8: Frederick Dhooge- 't Huis van Lede

Bekijk de aflevering.

De beste lunchadressen met een ster.

Verschenen in De Standaard Magazine op 16 04 2011. Citaat:

Marc Declercq maakte een lijst van 12 sterrenrestaurants waar je 's middags drie gangen eet zonder financiële aderlating:
Hof Ter Hulst (€42), 't Stoveke (€46), De Oosthoek (€49), Alexandre (€50), De Koopvaardij (€50), Bartholomeus (€51), Sans Cravate (€53), 't Huis van Lede (€54), Het Land (€54), Philippe Nuyens (€55), Nuance (**) (€55), Le Fox (**) (€60).

Boek: 'Topchefs koken gezond'

Verschenen in eigen redactie op 07 04 2011. Citaat:

'Gezond' en 'superlekker': 15 topchefs bewijzen dat die twee perfect matchen. David Bertolozzi, Matthieu Beudaert, Stéphane Buyens, Olly Ceulenaere, Bernard Claessens, Dave De Belder, Kwinten De Paepe, Bart Desmidt, Patrick Devos, Frederick Dhooge, Thomas Locus, Lieven Lootens, Peter Maertens, Giovani Oosters en Frederick Schaffrath gingen de uitdaging aan.

In dit boek presenteren de chef-koks 60 creatieve en haalbare gerechten - van hapje tot toetje - op basis van gezonde producten en superfoods die je een 'boost' geven.

De chefs, allen SANA Member Chef, worden daarbij geïnspireerd door Sandra Bekkari. Met tal van interessante lifestyle- en producttips biedt zij in dit boek een houvast om te werken aan een gezond leefpatroon.

Meer info over 'Topchefs koken gezond'
Meer info over SANA

'Topchefs koken gezond', publicatie van Stichting Kunstboek
ISBN 978-90-5856-374-3, 192 p., €24,95

‘t Huis van Lede, verborgen en heerlijk

Verschenen in Brugse vertellementjes op 06 04 2011. Citaat:

"We namen de lunchmenu, wat bestond uit 3 gangen voor 39 euro. Voorgerecht was een huisgerookte zalm met een quenelle van zure room. Zonder twijfel de beste zalm die ik ooit heb gegeten. Ik hou niet zo van de vette smaak van zalm, maar deze was mooi droog maar tegelijk vol gerookte smaak."

Lees het volledige artikel (externe link)

SANA Member Restaurant

Verschenen in eigen redactie op 07 01 2011. Citaat:

In elk SANA Member Restaurant worden een aantal gerechten aangeboden die volledig volgens de SANA-principes zijn bereid, en waarbij de identiteit en creativiteit van de chef behouden zijn.

Bij de bereiding van elk SANA-gerecht wordt bijzondere aandacht besteed aan een maximale biobeschikbaarheid, dit wil zeggen, elk gerecht wordt zo klaargemaakt dat uw lichaam de beschermstoffen die natuurlijke voeding te bieden heeft maximaal kan opnemen.

Overzicht SANA Member Restaurants.

't Huis van Lede

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 08 12 2010. Citaat:

"Drie jaar geleden werden de uitbaters van 't Huis van Lede enigszins tot hun eigen verbazing beloond met een Michelinster, die dit jaar alweer bevestigd werd."

Beoordeling Zone09: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

'Voetjes op de grond houden en keihard blijven werken'
't Huis van Lede te Wannegem-Lede

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 11 2010. Citaat:

"Een ster is een vorm van erkenning voor de vele inspanningen en dus iets om trots op te zijn. Wij houden de voetjes op de grond, blijven keihard werken en proberen elk jaar een stapje vooruit te zetten. Die ster heeft ons niet veranderd, maar daardoor hebben wij wel de kans om met iets exclusievere producten te werken. Niettemin houden wij de prijzen democratisch. Een viergangenmenu kost 75 euro, wijnen niet inbegrepen'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Vlaanderen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 25 chef-koks/restaurants in Vlaanderen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Programma VT4 'Komen Eten': Frederick Dhooge, chef-kok 't Huis Van Lede.

Verschenen in vt4.be op 23 02 2010. Citaat:

"Een jonge, energieke rebel. Dat is het minste wat je kan zeggen van Frederick Dhooge, de 32-jarige chefkok van sterrenrestaurant 't Huis van Lede. Geen roots in de horeca-wereld, maar wel een grote passie voor koken, dreef Frederick naar de koksopleiding."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Sterrenchef Frederik Dhooge, chef-kok 't Huis van Lede, verwent gasten voor een democratische prijs.

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 12 2009. Citaat:

Hoe kan het dan dat 't Huis van Lede maar deze prijs aanrekent voor ons sterrenmenu?

'Heel eenvoudig', benadrukt chef-kok Frederick Dhooge. 'Door mijn team zo beperkt mogelijk te houden. Mijn vrouw en ik startten dit restaurant vijf jaar geleden op zonder personeel. Vandaag tel ik twee personeelsleden extra in de keuken en één iemand in de zaal. Ik sta voor een klassieke keuken maar geef er een eigen toets aan. Een ster verdien je namelijk op het bord en weerspiegelt de kwaliteit van de producten, de cuisson en de keuze van de saus.'

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

'Een ster verdien je op het bord'
Restaurant 't Huis van Lede te Wannegem-Lede

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2009. Citaat:

"Jonge ouders Frederick Dhooge en Joke Sulmon van 't Huis van Lede in Kruishoutem verdienden dit jaar hun derde Michelinster op rij. 'Plaisir de manger', vat de 32-jarige chefkok Frederick Dhooge zijn keuken samen. 'De mensen moeten zich hier goed voelen. Ze moeten hier genieten van het eten bij een goed glas wijn of een heerlijk frisse pint.'"

"'We kiezen bewust voor kwaliteitsvolle producten, eerlijk klaargemaakt voor democratische prijzen', aldus de kok die de kookkunst leerde in de sterrenrestaurants De Bijgaarden, Comme Chez Soi en het Hof van Cleve. 'Een Michelinster verdien je met wat op het bord ligt."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

't Huis van Lede, Frederik Dhooge - Youtube

Verschenen in eigen redactie op 20 02 2009. Citaat:

Sterren op het schoolbord - 't Huis van Lede - Frederick Dhooge
duur: 2 min 48 sec - bron: Focus Wtv

Bekijk de videovoorstelling op YouTube.com

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.