La Menuiserie de Champagne

Alle persartikels over restaurant La Menuiserie de Champagne

Gault&Millau 2017 Belgiƫ: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2016. Citaat:

Op maandag 7 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2017 bekend.

Lees het volledige artikel

Aan Tafel: La Menuiserie

Verschenen in vierbordjes.be op 27 08 2016. Citaat:

"Er zijn veel koks die met het begrip "terroir" zwaaien, maar zeldzaam zijn zij die het ook waarmaken in de uitstraling en smaak van hun gerechten: Troupin is daar een van. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al een eigen stijl en signatuur ontwikkeld, tussen bruut en poëtisch in. En met menuprijzen van 40, 50 en 70 euro voor drie, vier en zes gangen bevindt hij zich onderaan de markt, en dus hoef ik over de score niet te twijfelen."

Lees het volledige artikel (externe link)

La Menuiserie de Champagne, Waimes

Verschenen in Kris Kookt op 27 01 2016. Citaat:

Voor de familie van Kris Herrijgers was het bezoek aan La Menuiserie de Champagne hun eerste ervaring in een sterrenrestaurant. Op zijn blog Tales of Taste beschrijft Kris alle lekkere details.

De keuken van Thomas Troupin is eigentijds, speels en origineel. Hij prioriteert lokale producten en is gefascineerd door wilde planten en kruiden.

Mede door de uitstekende service en kennis van wijn van gastvrouw Marie-Charlotte Portois werd deze avond een echt culinair hoogtepunt!

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault Millau 2014 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 11 11 2013. Citaat:

 

  • Chef van het jaar: Arabelle Meirlaen (Arabelle Meirlaen, Marchin)
  • Jonge Topchef van Vlaanderen: Tim Boury (Boury, Roeselare)
  • Jonge Topchef van Wallonië: Stéphanie Thunus ( Au Gré du Vent, Seneffe)
  • Jonge Topchef van Brussel: Nicolas Scheidt (La Buvette, Brussel)
  • Aziaat van het jaar: Yamato (Brussel)
  • Mooiste terras: La Plage d’Amée (Namen)
  • Sommelier van het jaar: Sepideh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen)
  • Beste wijnkaart: Cyrano (Waimes).
  • Brasserie van het jaar: Comptoir de l’Eau Vive (Erpent)
  • Desssert van het jaar: Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Gastvrouw van het jaar: Cora Moerman, De Zuidkant (Damme)
  • Beste Italiaan: Da Mimmo (Brussel)
  • Beste groenterestaurant: Table d’Amis (Vlaanderen), L'Air du Temps (Wallonië)
  • Ontdekkingen van het jaar: Maison D (Vlaanderen), Cécila (Brussel) en La Menuiserie (Wallonië).
  • Beste prijs-plezierverhouding: Het Vijfde Seizoen (Vlaanderen), Friture René (Brussel), Le Délice du jour (Wallonie)

De nieuwe GaultMillau gids ligt vanaf woensdag 13 november in de boekhandel en kost 27 euro. De gids bevat 1000 adressen, waarvan niet minder dan 110 nieuwe.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.