X

Volgens onze bronnen bestaat deze zaak momenteel niet meer.

KijkUit

Alle persartikels over restaurant KijkUit

Bistro Kijk Uit, Vilvoorde

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 01 2013. Citaat:

Wat maakt uw zaak bijzonder?

"Je kan hier genieten van een maaltijd in een historische setting. Dit restaurant was vroeger de uitkijktoren van Vilvoorde, vandaar ook de naam Kijk Uit."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kijk Uit: wachttoren als trendzetter

Verschenen in 6minutes.be op 06 11 2012. Citaat:

"De omschrijving ‘gastronomisch restaurant’ die als een figuurlijk juk zwaar op de schouders van Kijk Uit drukte, heeft Kristof ondertussen naast zich neergelegd en hij omschrijft zijn zaak als een bistro-restaurant. Hiermee wil hij de toegankelijkheid voor iedereen verduidelijken, bovendien is er een aanpassing van de kaart en werden de zware, overladen menu’s afgevoerd. Zij hebben plaatsgemaakt voor eerder klassieke en traditionele gerechten en streekbereidingen waarbij ook bistro-accenten tot uiting komen. Een verrijking aldus Kristof, kwalitatief werden geen compromissen gesloten en alle ingrediënten blijven dagvers en gebeuren op basis van een nauwgezette selectie die hijzelf doorvoert tijdens zijn aankopen op de Brusselse vroegmarkt."

Kristof Begyn - Kijk Uit

Verschenen in humo.be op 09 10 2012.

Hoe ziet een dag van Kristof Begyn, chef-kok Kijk Uit, er uit?

Kristof Begyn van bistro Kijk Uit over actie Jong Keukengeweld

Verschenen in nieuwsblad.be op 26 09 2012. Citaat:

"Kristof Begyn kan zich vinden in het idee om voor de jeugd te koken. ‘De jeugd is onze toekomst, ook op gastronomisch vlak. Ik leun er zelf nog bij aan. Ik vind het een hele uitdaging om de jeugd eens niet in een hamburgertent of een frietkot te zien tafelen. Bovendien past het ook in de visie van de ‘Jeunes Restaurateurs waar ik deel van uitmaak. Deze koks willen bewijzen dat wij ook wat kunnen klaarmaken achter het fornuis.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

Kijk-Uit, Vilvoorde

Verschenen in elidesc says op 14 06 2012. Citaat:

"Het hoofdgerecht vind ik visueel nog net iets sterker. Gedresseerd op één lijn: een versneden kwartel, aardappelchips, verse erwtjes (gekookt en in gelei), wortelen (gestoofd en in zalfje), portosaus, affilla cress. Lekker doch iets te weinig gekruid. Tenslotte krijgen we het dessert opgediend in een diep bord. Meteen ook mijn eerste ervaring met het ijs van Jules Destrooper. 100% seizoensgebonden en fris als lunchafsluiter!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Kijk Uit, Vilvoorde
Restaurant wordt bistro

Verschenen in Steps op 30 01 2012. Citaat:

"'Vroeger kwam je vooral eten voor een speciale gelegenheid, maar omdat het nu betaalbaar is, is de drempel lager. Je kan nu zelfs met kinderen komen eten.' Chef Kristof is opgeleid in een Franse keuken. Die traditionele Frans-Belgische keuken blijft hij trouw, al geeft hij ze een moderne toets. Kijk Uit beschikt over een uitgebreide kaart, met leuke speelse gerechten."

Kwaliteitsrestaurant Kijk Uit wordt bistro

Verschenen in nieuwsblad.be op 14 12 2011. Citaat:

"Kijk Uit, het gastronomische restaurant in de Lange Molenstraat, stelt vanaf 6 januari de deuren open voor een breed publiek. In de bistro worden voortaan ook eenvoudige gerechten geserveerd. (...) Kristof Begyn gelooft in het concept. 'Mensen die graag eten, zullen dat blijven doen. Alleen verwacht ik dat ze wat kieskeuriger worden. Ik schrap in feite alleen de duurste gerechten. Maar thema-avonden, de jaarlijkse wijndegustatie of het kreeftenmenu blijven op de kaart staan.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Make-a-Wish met de Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

De Jeunes Restauranteurs d'Europe en Make-A-Wish slaan de handen in elkaar om de dromen van zieke kinderen in vervulling te doen gaan. Van ieder 'Make-A-Wish menu' wordt 2 euro overgemaakt aan de organisatie. De actie loopt 4 maanden, van 15 oktober 2011 tot 15 februari 2012.

Meer info: Jeunes Restauranteurs d'Europe - Make-A-Wish

Boek: Art of Cooking.
Inspirerende culinaire jamsessies van JRE.

Verschenen in eigen redactie op 08 04 2011. Citaat:

Sinds 2008 zijn enkele Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) beginnen jammen om hun talent bij elkaar aan te scherpen. Zoals muzikanten improviseren ze met producten uit een verrassingsmand, met als resultaat steeds weer verrassende gerechten.

Het boek 'Art of Cooking' is een weerspiegeling van het talent en de passie van de fine fleur van de Belgische jonge garde topchefs.

Art of Cooking by Jeunes Restaurateurs d’Europe,
170 x 220 mm – 128 blz. – € 19,95,
Nederlands & Frans – isbn 9789089311870.

Meer info Art of Cooking
Meer info JRE

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Brussel

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 15 chef-koks/restaurants in Brussel geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.