Le Châlet De La Fôret

Alle persartikels over restaurant Le Châlet De La Fôret

Gault Millau 2020 - bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2019. Citaat:

Overzicht awards Gault Millau 2020:

  • Chef van het jaar:Bert Meewis (Slagmolen - Oudsbergen
  • Gastvrouw van het Jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
  • Aziatisch restaurant van het Jaar: Dim Dining (Antwerpen)
  • Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Het mooiste restaurant design (nieuwe award): La Table de Maxime (Paliseul)
  • Sommelier van het Jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps – Liernu)
  • Dessert van het Jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Sōma – Antwerpen)
  • Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
  • Ambachtsman van het Jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
  • Groentegerecht van het Jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte – Kruisem-Ouwegem)
  • Dé Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
  • Wijnkaart van het Jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
  • Bierkaart van het Jaar: De Jonkman (Brugge)
  • De "prijs & plezierverhouding" van het Jaar: Mout (Damme), Tandem (Brussel) en Le Pavillon du
    Vieux Château (Modave)
  • De 3 ontdekkingen van het Jaar: Hoeve De Bies (Voeren), Coquum (Brussel) en Antoine (Eupen)
  • De Young Chefs van het jaar: Glenn Verhasselt (Vlaanderen, Sir Kwinten – Lennik), Jean Vrijdaghs & Sebastien Hankard (Wallonië, Le Gastronome – Paliseul) - Grégoire Gillard (Brussel, Barge – Brussel)

Le Châlet De La Fôret, Ukkel
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 01 09 2014. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant Le Châlet De La Fôret te Ukkel van chef Pascal Devalkeneer.
Lees het verslag

Michelingids België 2014
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 18 11 2013. Citaat:

17 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de nieuwe Michelingids 2014:

't Zilte (Antwerpen), De Jonkman (Sint-Kruis), Bon-Bon (Sint-Pieters-Woluwe), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), Bartholomeus (Knokke), L'Air du Temps (Liernu), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

Gault Millau 2014 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 11 11 2013. Citaat:

 

  • Chef van het jaar: Arabelle Meirlaen (Arabelle Meirlaen, Marchin)
  • Jonge Topchef van Vlaanderen: Tim Boury (Boury, Roeselare)
  • Jonge Topchef van Wallonië: Stéphanie Thunus ( Au Gré du Vent, Seneffe)
  • Jonge Topchef van Brussel: Nicolas Scheidt (La Buvette, Brussel)
  • Aziaat van het jaar: Yamato (Brussel)
  • Mooiste terras: La Plage d’Amée (Namen)
  • Sommelier van het jaar: Sepideh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen)
  • Beste wijnkaart: Cyrano (Waimes).
  • Brasserie van het jaar: Comptoir de l’Eau Vive (Erpent)
  • Desssert van het jaar: Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Gastvrouw van het jaar: Cora Moerman, De Zuidkant (Damme)
  • Beste Italiaan: Da Mimmo (Brussel)
  • Beste groenterestaurant: Table d’Amis (Vlaanderen), L'Air du Temps (Wallonië)
  • Ontdekkingen van het jaar: Maison D (Vlaanderen), Cécila (Brussel) en La Menuiserie (Wallonië).
  • Beste prijs-plezierverhouding: Het Vijfde Seizoen (Vlaanderen), Friture René (Brussel), Le Délice du jour (Wallonie)

De nieuwe GaultMillau gids ligt vanaf woensdag 13 november in de boekhandel en kost 27 euro. De gids bevat 1000 adressen, waarvan niet minder dan 110 nieuwe.

Chalet de la Fôret in een nieuw jasje

Verschenen in 6minutes.be op 16 09 2013. Citaat:

"Pascal Devalkeneer behoort tot de soort nieuwe, ‘losgekomen’ chef-koks die zich bevrijd hebben van de beperkingen van de bij tijden – en op alle niveaus – stijve voorschriften. Niettemin kijkt hij niet neer op een bepaalde traditie en verliest hij ook het belang niet uit het oog van het kwaliteitsniveau waaraan alle onderdelen van een etablissement als het zijne moeten voldoen. Hij is hoegenaamd geen rebelse oproerkraaier, maar is heel eenvoudig een aanhanger van de casual chic, geraffineerd zonder stijf te zijn, net als zijn kookkunst."

Michelingids 2013
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

16 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids 2013:

't Zilte (Antwerpen), Danny Horseele (Rekem), De Jonkman (Sint-Kruis), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), L'Air du Temps (Noville-Sur-Mehaigne), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

5de editie van Proef Brussel

Verschenen in 6minutes.be op 01 09 2012. Citaat:

"De 5de editie van ‘Proef Brussel – Goûter Bruxelles’, 17 – 23 september 2012, het eerste en meteen feestelijke lustrum, legt nog meer dan tijdens de vorige edities, het accent op slowfood. De natuurlijke verse smaak van de regionale producten komt samen met de diversiteit en de traditionele ambachten die eigen zijn aan de horecasector, in volle spotlights te staan. (...) Als blikvanger fungeren vijf chefs elk met aparte achtergronden en horizonten als ambassadeur voor de veelheid van de Brusselse gastronomische diversiteit."

De 5 ambassadeurs zijn: Café des Spores (Sint-Gillis), Chez Josy (Watermaal-Bosvoorde), Chalet de la Forêt (Ukkel), Notos (Brussel), Le Mess (Etterbeek).

Ambassadeurs Proef Brussel: Le Chalet de la Fôret

Verschenen in 6minutes.be op 01 09 2012. Citaat:

"Aandacht voor streekproducten, strenge selectie en een eigen creativiteit zorgen ervoor dat hij in 1998 met zijn overstap naar Chalet de la Fôret vrij snel een internationale erkenning meekrijgt. Voor Pascal een nieuwe uitdaging met nog strengere selectiecriteria, respect voor de eigenheden van de regionale ingrediënten waarbij de moderne technieken enkel een hulpmiddel zijn om de natuurlijke eigenschappen volop tot hun recht te laten komen."

Le Chalet de la Forêt, Ukkel

Verschenen in DM.city Brussel op 27 06 2012. Citaat:

"De 'gele canette (jonge vrouwtjeseend) uit de Landes met zachte specerijen, rillettes van de bout' (2 pers, €84) is ongeëvenaard. Ieder heeft een sappige, malse eendenfilet met super krokant vel en een kruidenkorst op een bedje van een bittere appelsienmoes op zijn bord. De saus is op basis van een hemelse fond met een bittere ondertoon van appelsienzeste."

Beoordeling Zone02: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Foodvice: Le Chalet de la Forêt, Ukkel

Verschenen in TVBrussel.be op 06 06 2012. Citaat:

Bron: tvbrussel.be

Culinaria 2012: 31 mei - 3 juni 2012
Nieuw thema, nieuw concept

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2012. Citaat:

Voor zijn 4de verjaardag biedt Culinaria een geheel nieuwe gastronomische ervaring: "Into the Raw". Ze werd geïnspireerd door de gastronomische beweging "Cook It Raw", die enkele jaren terug gelanceerd werd door jonge chefs uit de wereldkeuken.

Voor deze editie heeft Culinaria ook het concept omgegooid en biedt ze de bezoeker de mogelijkheid om zelf zijn menu met 7 degustaties samen te stellen.

Elke dag zullen er 10 Belgische sterrenchefs hun originele recept rond het thema “Into the raw” voorstellen. Uit de voorgestelde degustaties kiezen de bezoekers er 5 waarmee ze graag kennis willen maken, en vervolgens sluiten ze af op een zoete noot, met een dessert van Pierre Marcolini en een dessert van een Chocolade Ambassadeur van Callebaut, Benoit Dewitte (Benoit en Bernard Dewitte *) of David Maenhout (Chocolatier M - Knokke-Heist).

Andere chefs, die op Culinaria aanwezig zijn, zijn: Giovanni Bruno (Senza Nome *), Julien Burlat (Dôme *), Bart De Pooter (Pastorale **), Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps **), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt **), Mario Elias (Le Cor de Chasse *), Laurent en Vincent Folmer (Couvert Couvert *), Dimitri Lysens (Magis *), Yves Mattagne (Sea Grill **), Arabelle Meirlaen (Li Cwerneu *), Franky Vanderhaeghe (Hostellerie Saint-Nicolas **), Laury Zioui (L’Eveil des Sens *).

Meer info: website Culinaria

Via blog BeGusto: Lees verslag Culinaria 2012

Dinner in the Sky: 4 juni - 1 juli 2012
7 chefs, 4 locaties in Brussel

Verschenen in eigen redactie op 09 05 2012. Citaat:

Zeven Brusselse chefs koken afwisselend hoog in de lucht op vier locaties in Brussel.

7 chefs:
Yves Mattagne (Sea Grill), Lionel Rigolet (Comme Chez Soi), Pascal Devalkeneer (Chalet de la Forêt), Patrick Vandecasserie (La Villa Lorraine), David Martin (La Paix), Giovanni Bruno (Senza Nome) en Luigi Ciciriello (La Truffe Noire).

4 locaties:
Paleizenplein, Atomium, Esplanade van het Jubelpark en Ter Kamerenbos.

Bron: YouTube.com

Pascal Devalkeneer, chef-kok Le Chalet de la Forêt

Verschenen in knackweekend.be op 20 03 2012. Citaat:

Weekend Knack ontmoet Pascal Devalkeneer.

Sterrenchefs serveren diner in rijdende tram

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 02 2012. Citaat:

"De tram mét restaurant aan boord zal vanaf 2 maart in het Brusselse straatbeeld te zien zijn. Het project kadert in het jaar van de gastronomie in Brussel. (...) Voor 75 euro per persoon krijg je een driegangenmenu voorgeschoteld, twee glaasjes bubbels, twee glazen witte en rode wijn en water. Het eten wordt voorzien door zes Belgische sterrenkoks, elk bekroond met twee sterren. Het gaat om Lionel Rigolet (Comme chez Soi), Sang-Hoon Degeimbre (l'Air du Temps), Bart De Pooter (De Pastorale), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt), Pierre Résimont (l'Eau Vive) en Thierry Theys (Nuance)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Le Chalet de la Fôret

Verschenen in 6minutes.be op 08 01 2012. Citaat:

"Pascal gaat geen enkele culinaire uitdaging uit de weg, en zorgt ervoor dat zijn klassieke keuken met moderne toetsen wordt opgevrolijkt maar heeft tegelijkertijd oog voor kwaliteitsvolle producten uit nieuwe regio’s, alhoewel hij de regionale specialiteiten geenszins terzijde schuift."

Relais & Chateaux België

Verschenen in eigen redactie op 01 01 2012. Citaat:

België telt 5 Relais Chateaux hotel-restaurants.

Hoofdstad heeft nu drie tweesterrenrestaurants

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2011. Citaat:

"'Le Chalet de la Forêt' in Ukkel mag nu, net als restaurants 'Comme Chez Soi' en 'Sea Grill', twee Michelinsterren boven zijn deur hangen."

"Chef-kok Pascal Devalkeneer (45) loopt over van trots, want in zijn mooie pand naast het Ter Kamerenbos wachtte hij al een tijdje op erkenning. 'We hebben onze zaak twaalf jaar geleden geopend en we hebben acht jaar moeten wachten op de eerste Michelinster. Dat heeft lang geduurd. Nu hebben we vrij snel die tweede ster, wat aantoont hoe hard we wel gewerkt hebben', zegt hij."

Lees het volledige artikel (externe link)

Hoofdstad heeft nu drie tweesterrenrestaurants

Verschenen in standaard.be op 21 11 2011. Citaat:

"Le Chalet de la Forêt in Ukkel mag nu, net als restaurants 'Comme Chez Soi' en 'Sea Grill', twee Michelinsterren boven de deur hangen. Het Brusselse Jaloa krijgt zijn eerste ster. "

"Chef-kok Pascal Devalkeneer (45) loopt over van trots, want in zijn mooie pand naast het Ter Kamerenbos wachtte hij al een tijdje op erkenning. 'We hebben onze zaak twaalf jaar geleden geopend en we hebben acht jaar moeten wachten op de eerste Michelinster. Dat heeft lang geduurd. Nu hebben we vrij snel die tweede ster, wat aantoont hoe hard we wel hebben gewerkt', zegt hij."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 2 Michelinsterren.
2 sterren in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

15 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids Belux 2012.

Promotie naar 2 sterren.
Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

Twee restaurants stegen naar 2 sterren in de nieuwe Michelingids 2012: De Jonkman, Châlet de la Fôret.

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Eetadressen met een tuin: Brussel

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Brussel waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Brussel

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 15 chef-koks/restaurants in Brussel geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Le Chalet de la Fôret: FIFA world cup wijnen

Verschenen in 6minutes.be op 28 04 2010. Citaat:

"Pascal gaat geen enkele uitdaging uit de weg en zorgt ervoor dat zijn klassieke keuken met moderne toetsen wordt opgevrolijkt maar heeft eveneens oog voor kwaliteitsvolle producten uit nieuwe regio’s, alhoewel hij de regionale producten geenszins terzijde schuift. De vraag om de introductie van de nieuwe wereldwijnen, de Zuid-Afrikaanse Nederburg, die door de FIFA als officiële wijn van het wereldkampioenschap 2010 werd uitgeroepen, te combineren met zijn gerechten, was een sublieme test én voor de kwaliteiten van Pascals keuken én voor de wijnen op zich."

Belgische topgastronomie in Shanghai.

Verschenen in 6minutes.be op 16 02 2010. Citaat:

"Een tweede concept, is de Belgian Essence restaurant met gastronomisch menu gebracht door jonge Belgische 1 ster Michelin chefs. Om de verscheidenheid van de Belgische gastronomie naar voren te brengen tijdens de wereldtentoonstelling, werd er gekozen voor vertegenwoordigers van de 10 provincies en van Brussel als hoofdstedelijk gewest."

De chefs die aan dit evenement deelnemen zijn:
Vincent Gardinal (Hostellerie Le Prieuré Saint-Gery), Dimitri Marit (Jacques Marit), David Martin (La Paix), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt), Kobe Desramaults (In de Wulf), Jason Blanckaert (C-Jean), Laurent Folmer (Couvert Couvert), Christophe Pauly (Le Coq aux Champs), Tim Meulenaere (De Koopvaardij), Raphael Adam (L’Essentiel), Dimitry Lysens (Magis), Clément Petitjean (Auberge de la Grappe d’Or).

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Out for Lunch 2009 / Brussel

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 17 10 2009. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van
50 zakenlunch-adresjes.

Er werden 20 adresjes in Brussel geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.