Bouchery

Restaurant Bouchery, Ukkel

Adres:

Alsembergse steenweg/Chaussée d'Alsemberg 812a
1180   Ukkel

Toon de ligging

Telefoon:

02 332 37 74

Chef-kok:

Damien Bouchery

Type:

Restaurant

Keuken:

Frans, Belgisch

Hyperlinks:

Michelin '16:

Pagina 106
Comfort: 2 vorken

GaultMillau '16:

Pagina 184
Keuken: 16.0 /20

Faciliteiten:

Terras

Formules:

Lunchmenu - menu

Avond: ma di wo do vr za zo - 19:00 - 23:00

Bouchery in de media

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Beste groenterestaurants van België

Verschenen in nieuwsblad.be op 04 05 2017. Citaat:

GaultMillau bekroont ook dit jaar de beste groenterestaurants van België. Wie graag een gerecht wordt voorgeschoteld waarbij extra aandacht werd besteed aan de groenten, doet er goed aan eens bij Hofke Van Bazel of Bouchéry te reserveren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bouchéry, Brussel: verrassend innovatief en toch puur!

Verschenen in Be-Gusto op 19 05 2015. Citaat:

Restaurant Bouchéry van topchef Damien Bouchéry is ondergebracht in een Ukkels herenhuis en is een oase van rust aan de drukke steenweg.

Be-Gusto ging voor het volledige 'Menu Instant' en merkte op dat Damien een zeer innovatieve keuken serveert, waar het product centraal staat.

Hij concludeert dan ook dat één van de grootste talenten in Brussel gerechten serveert waarbij eenvoud, smaak diepgang en puurheid centraal staan. Keer op keer krachtige gerechten met verrassende combinaties, innovatie en borden die de nieuwsgierigheid naar het smaakpatroon opwekken.

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant Bouchery

/Chaussée d'Alsemberg

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.