Amu

Alle persartikels over restaurant Amu

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Marjanne Moonen van restaurant Amu rijft felbegeerde Bib Gourmand binnen

Verschenen in gva.be op 10 11 2015. Citaat:

Restaurant Amu te Turnhout heeft zijn Bib Gourmand beet en is zo het enige restaurant in de Kempen met deze onderscheiding.

Een glunderende Marjanne Boonen vertelt aan gva.be: 'Hier heb ik altijd van gedroomd...Een onderscheiding voor de beste prijs-kwaliteitverhouding is wat elke kok wenst.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Bib Gourmand 2016 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2015. Citaat:

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2016 voorgesteld. In totaal staan er 168 restaurants in België, waaronder 28 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Culinair AMUsement in Turnhout!

Verschenen in Koken op hakken op 05 01 2015. Citaat:

"Op de valreep van 2014 ging ik heerlijk dineren bij AMU in Turnhout, ook een Jong Keukengeweld toppertje. Ladychef Marjanne Moonen kan niet enkel voortreffelijk koken maar is daarnaast ook nog gepassioneerd door interieurvormgeving wat maakt dat de zaak superclassy en stijlvol is! Een waar pareltje van de Kempen!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Turnhout Culinair 2014

Verschenen in Kris Kookt op 08 08 2014. Citaat:

Op 1 - 2 - 3 Augustus stonden er een stuk of 15 pop-up restaurant op de grote markt van Turnhout. Een verzameling van Culinair geweld uit Turnhout en omstreken. Hoewel dit food-festival nog een mogelijkheid heeft om te groeien was het nu al genieten van de aanwezige restaurants. Hier bracht elk stand een stukje restaurant mee, iets wat een enorm gezellige sfeer creëerde. Tales of Taste maakte een culinaire wandeling met 4 tussenstops: Puur, De Kleine Bistro, Amu en Hendrickx Feesten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Amu, Turnhout

Verschenen in suikerkrant.be op 15 09 2013. Citaat:

"Amu dankt zijn naam aan de ‘amuses’: de kleine voorgerechtjes die je zelf kan kiezen en combineren. Ze zijn het uithangbord van het restaurant. Marjanne Moonen: “Je kan bij ons kiezen uit een tiental voorgerechten. Maar je kan er ook voor opteren om in plaats van één voorgerecht twee halve voorgerechtjes te nemen. Die worden in de vorm van een amuse geserveerd. Het kost maar even veel en je kan van twee gerechten proeven. Ideaal voor de mensen die niet kunnen kiezen.”"

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.