La Grappe D'or

Alle persartikels over restaurant La Grappe D'or

La Grappe d'Or, Torgny
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 26 05 2016. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan sterrenrestaurant La Grappe d'Or te Torgny.
Lees het verslag

Gault Millau 2015 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 10 11 2014. Citaat:

Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het jaar, en dat is Filip Claeys van De Jonkman in Brugge. Opvallende stijger is Christophe Hardiquest, chef-kok van restaurant Bon-Bon (Brussel), hij behaalt de zeer begeerde score van 19,5/20. Hij komt daarmee naast Peter Goossens aan de absolute top van de Belgische gastronomie. Hoogste nieuwkomer is The Jane in Antwerpen, het restaurant van Nick Bril en Sergio Herman, dat zijn intrede doet in de gids met een mooie 16/20.

Lees het volledige artikel

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Comme chez Moi - Clément Petitjean
La Grappe d'Or

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2012. Citaat:

Bron: Vimeo.com - Taal: Franstalig

10 goede restaurants waar je kan overnachten

Verschenen in vierbordjes.be op 23 09 2012. Citaat:

"Uit eten gaan wordt ook steeds vaker opgenomen in een totaalprogramma, waarbij een overnachting, een wandeling in de streek en/of enkele bezienswaardigheden deel uitmaken van het pakket. Vandaar deze selectie van restaurants waar je niet alleen voortreffelijk eet, maar nadien ook comfortabel kan overnachten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Culinair Talent: Clément Petitjean
De alchemist uit de Gaume

Verschenen in Weekend Knack op 08 08 2012. Citaat:

"'Techniek kan iedereen aanleren. Wat het verschil maakt, zijn de smaakassociaties.' Dat is het culinaire credo van Clément Petitjean. ZIjn keuken staat vol kruiden en plantjes in kleine potjes: dropplant, daslook, Spaanse zuring, wilde oxalis, primula, lavas, hondsdraf... Ze zijn essentieel in zijn zoektocht naar steeds nieuwe akkoorden."

La Grappe d'Or: weelderig smaakpalet

Verschenen in 6minutes.be op 05 04 2012. Citaat:

"Het ‘seizoensmenu’ is afgaande op de gebruikte terminologie een perfecte keuze én om de klassieke bereidingen uit te testen én de moderne vleugjes te ontdekken. De kaart van La Grappe d’Or biedt de fijnproever de kans om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen, terwijl eerder geheimzinnige omschrijvingen speculaties qua kookstijl, smaakontbolstering en presentatie aanmoedigen."

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

12 goede restaurants waar je kan overnachten.

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 12 2010. Citaat:

Bruno Vanspauwen grasduinde door zijn adresboekje en selecteerde twaalf restaurants met bijbehorende slaapverdieping:
Le Cor de Chasse (Barvaux-sur-Ourthe, Durbuy), Les Eleveurs (Halle), The Glorious (Antwerpen), La Grappe d'Or (Torgny), Kostellerie Le Postay (Wegnez, Pepinster), De Kristalijn (Genk), Lemonnier (Lavaux-Sainte-Anne) Le Prieure Saint-Gery (Beaumont), Pure C (Cadzand-Bad, Nederland), Sea Grill (Brussel), La Table de Maxime (Our, Paliseul), In De Wulf (Heuvelland, Dranouter).

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: La Grappe d'Or

Verschenen in De Standaard Magazine op 27 11 2010. Citaat:

"Petitjean kookt zoals de nieuwe generatie Franse koks, die (eindelijk) begrepen heeft hoe ze met de culinaire vernieuwing uit onder meer Spanje en Scandinavië moet omgaan. Niet door haar eigen culinaire traditie overboord te gooien, niet door de vernieuwing hooghartig af te wijzen, maar door beide te verenigen in een nieuwe, boeiende synthese. Dat doet Petitjean met brio, en hij integreert daarinook nog eens Waals-regionale invloeden. Deze jongeman heeft alles in zich om een grote kok te worden."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Wallonië

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 10 chef-koks/restaurants in Wallonië geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Belgische topgastronomie in Shanghai.

Verschenen in 6minutes.be op 16 02 2010. Citaat:

"Een tweede concept, is de Belgian Essence restaurant met gastronomisch menu gebracht door jonge Belgische 1 ster Michelin chefs. Om de verscheidenheid van de Belgische gastronomie naar voren te brengen tijdens de wereldtentoonstelling, werd er gekozen voor vertegenwoordigers van de 10 provincies en van Brussel als hoofdstedelijk gewest."

De chefs die aan dit evenement deelnemen zijn:
Vincent Gardinal (Hostellerie Le Prieuré Saint-Gery), Dimitri Marit (Jacques Marit), David Martin (La Paix), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt), Kobe Desramaults (In de Wulf), Jason Blanckaert (C-Jean), Laurent Folmer (Couvert Couvert), Christophe Pauly (Le Coq aux Champs), Tim Meulenaere (De Koopvaardij), Raphael Adam (L’Essentiel), Dimitry Lysens (Magis), Clément Petitjean (Auberge de la Grappe d’Or).

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

GaultMillau 2010 - Overzicht onderscheidingen.

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

Beste chef: Roger Van Damme - Het Gebaar, Antwerpen.

Beste jonge chef Vlaanderen: Thierry Theys - Nuance, Duffel.

Beste jonge chef Wallonië: Clement Petitjean - La Grappe d'Or, Torgny.

Beste jonge chef Brussel: Damien Vanderhoeven - Le Coriandre, Watermaal-Bosvoorde.

Beste gastvrouw: Caroline Claeys - Rascasse, Kapellen.

Beste sommelier: Pieter Verheyde - Hof van Cleve, Kruishoutem.

Beste wijnkaart: De Pastorale, Rumst.

Beste digestievenkaart: Le Sanglier des Ardennes, Durbuy.

Beste dessertenkaart: Li Cwerneu, Huy.

Mooiste terras: De Pastorie, Lichtaart.

Beste Mediterraan: Le jardin des Bégards, Luik.

Beste Aziaat: Nonbe Daigaku, Elsene.

Beste brasserie: Refter, Brugge.

Beste Benelux Groentenrestaurant: Clandestino, Haasdonk

Meest kindvriendelijke groenterestaurant Benelux: Potiron, Kasterlee.

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

La Grappe d'Or: Smaakfantasieën

Verschenen in 6minutes.be op 02 10 2009. Citaat:

"Het microklimaat van de wellicht kleinste Belgische regio, de Gaumestreek, zorgt niet alleen voor enkele unieke streekproducten, maar biedt eveneens een onderkomen aan een aantal leuke pleisterplaatsen. Bovenaan het lijstje staat ongetwijfeld hotel-restaurant La Grappe d’Or, uitgebaat door sterrenchef Clément Petitjean, die enige tijd terug, de exploitatie overnam van zijn gereputeerde leermeester Boulanger. De exploitatie beschikt over een 10-tal kamers, deels ondergebracht in het oude, historische en smaakvolle gebouw, deels in een ruimere en moderne tuinkamer. Ook het eenvoudigere L’Empreinte du Temps, met Bib-gourmand, schuin tegenover La Grappe, behoort tot dezelfde eigenaar."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.