Magis

Alle persartikels over restaurant Magis

10 jaar Magis!

Verschenen in eigen redactie op 16 10 2014. Citaat:

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 november 2014 organiseert sterrenrestaurant Magis een uniek 10-gangen diner (menu excl. drank : 100€ pp.) om hun 10 jarig bestaan te vieren.

Reserveren via de website of telefonisch op 012/743464.

Magis, Tongeren

Verschenen in legourmandbelge.be op 02 05 2014. Citaat:

"Het werd een geslaagd herbezoek aan deze Limburgse tempel der toegankelijke sterrengastronomie. Compleet met een hartelijke ontvangst en een vriendelijke, goed geïnformeerde bediening. Het team van Magis is sinds ons laatste bezoek, nu 3,5 jaren geleden, meegegaan met de tijd en brengt een erg lekkere, pure keuken, zonder dat het moeilijk wordt. De smaken zitten goed, de wijnen zijn top en de prijzen zijn bij de beste die we al gezien hebben voor dit niveau. Het viergangen verrassingsmenu is vanaf nu zelfs onze te kloppen prijs-kwaliteitsreferentie. Magis duikt terug onze top tien binnen en dat is meer dan verdiend."

Lees het volledige artikel (externe link)

Magis, Tongeren: Gastronomische inspiratie in het Biessenhuys

Verschenen in Be-Gusto op 19 03 2014. Citaat:

"Het hoofdgerecht is werkelijk subliem. Niet alleen is de filet van ree perfect gebakken maar de bijhorende hamburger van de reebout heeft minder de looks maar absoluut wel de smaak. Hierbij wordt schorseneer, een crème van kastanje en maniok chips mooi gepresenteerd. Apart nog een kommetje met paddenstoelen pied de mouton en cantharellen. De pairing met de Faugéres 2009 van het Domaine Leon Barral is ook perfect."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Magis, Tongeren
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 04 03 2014. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over restaurant Magis te Tongeren.
Lees het verslag

Gids wijst diabetici de weg bij een etentje.
Vlaams initiatief Zucsu is een wereldprimeur.

Verschenen in Het Belang van Limburg op 04 03 2014.

"'Veel diabetici durven niet op restaurant te gaan', zegt dokter Christine Pelckmans. Dus ontwikkelt zij, met de hulp van de Diabetes Liga en Gault-Millau een restaurantgids voor diabetici. Ook Limburgse restaurants doen mee aan de gis Zucsu. Vivendum in Dilsen-Stokkem en Magis in Tongeren krijgen elk een quotering van twee klontjes. 'Hoe meer moeite een restaurant doet, hoe meer klontjes. Drie is het maximum', luidt het bij GaultMillau."

Meer info: website ZUCSU

Magis, Tongeren
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 02 02 2014. Citaat:

Gespot op de website 'wbpstars.com'
Reportage over restaurant Magis te Tongeren.

Nieuwe namen op 'Limburg Proeft'

Verschenen in eigen redactie op 09 02 2013. Citaat:

'Limburg Proeft' heeft enkele nieuwe namen bekend gemaakt die zullen deelnemen aan het evenement: restaurant Magis (Tongeren), restaurant Taratata (Hasselt), Herestraat 2 (Sint-Truiden), Le 54 (Tongeren), De Weijers Hoven (Hoeselt). Ook Lucie en Jimmy (Tongeren) en Ristorante Undici - Daniël en Rinaldo (Tongeren), bekend van het Vtm-programma 'Mijn Restaurant' hebben toegezegd.

Restaurants La Botte (Genk), De Slagmolen (Opglabbeek), Vous Lé Vous (Wimmertingen), Il Fiore (Maasmechelen) en chocoladehuis Boon (Hasselt) hadden eerder al toegezegd.

'Limburg Proeft' loopt van 7 to 9 juni 2013 te Hasselt.

Meer info: website Limburg Proeft

Restaurant Magis, Tongeren
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 02 02 2013. Citaat:

Gespot op de website 'wbpstars.com'
Reportage over restaurant Magis te Tongeren.

Weer een sterrenrestaurant dat een bistro opent.
Bistro Bis by Magis, Tongeren

Verschenen in vierbordjes.be op 23 12 2012. Citaat:

"Nu is het de beurt aan het restaurant Magis in Tongeren, bekroond met 1 Michelinster. (...) Sinds kort kan je in datzelfde gebouw nu ook terecht in een 'no nonsense bistro', zoals ze het zelf omschrijven."

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2013 - Tongeren
Reportage TV Limburg

Verschenen in tvl.be op 21 11 2012. Citaat:

Reportage over de restaurants in Tongeren die vermeld staan in de GaultMillau 2013:

 • Magis: 17/20
 • De Mijlpaal: 15/20
 • Altermezzo: nieuwkomer in GaultMillau met 13/20

Bron: TV Limburg

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Score GaultMillau 2013: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2013: A'Qi, Château du Mylord, Couvert Couvert, De Plezanten Hof, De Schone Van Boskoop, Den Gouden Harynck, Dôme, Hof Ter Eycken, Hostellerie St-Nicolas, L'Eau Vive, L'Essentiel, L'Eveil des Sens, La Durée, Le Fou est Belge, Le Gril aux Herbes d'Evan, Le Passage, Le Prieuré Saint-Géry, Lemonnier, Les Gourmands, Magis, Nuance, Slagmolen, Table d'Amis.

Kesselse souschef dingt mee naar titel van 'Eerste Kok van België 2013'

Verschenen in gva.be op 30 08 2012. Citaat:

"Jan Van de Velde, de Kesselse souschef van restaurant Numerus Clausus in Lier dingt mee naar de titel van 'Eerste Kok van België 2013'.
De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert jaarlijks een concours waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok en de beste sommelier van het land. De wedstrijd wordt sinds 1954 georganiseerd en heel wat winnaars werden later gerenommeerde chef-koks."

De finale vindt plaats op 5 november.

De andere 4 finalisten zijn: Yves Frans (Stockmansmolen, Zaventem), Dany Lombart (Le Mayence, Charleroi), Sam Van Houcke (Onder de Toren, Hansbeke) en Philippe Vroonen (Magis, Tongeren).

Meer info op www.club-prosper-montagne.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Magis, Tongeren

Verschenen in Cookanista.be op 28 06 2012. Citaat:

"Niet enkel het eten is een bezoekje waard, de locatie en de bediening maken het plaatje compleet, Magis is ondergebracht in het centrum van Tongeren in een historisch pand die eeuwenlang heeft dienst gedaan als riddershuis. Wat de bediening betreft, dit loopt volledig in de lijn met het concept, jonge mensen die op een vlotte en originele manier (met een lichte dosis humor) met de klanten omgaan, de stijve bediening wordt hier achterwege gelaten (gelukkig maar!)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Culinaria 2012: 31 mei - 3 juni 2012
Nieuw thema, nieuw concept

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2012. Citaat:

Voor zijn 4de verjaardag biedt Culinaria een geheel nieuwe gastronomische ervaring: "Into the Raw". Ze werd geïnspireerd door de gastronomische beweging "Cook It Raw", die enkele jaren terug gelanceerd werd door jonge chefs uit de wereldkeuken.

Voor deze editie heeft Culinaria ook het concept omgegooid en biedt ze de bezoeker de mogelijkheid om zelf zijn menu met 7 degustaties samen te stellen.

Elke dag zullen er 10 Belgische sterrenchefs hun originele recept rond het thema “Into the raw” voorstellen. Uit de voorgestelde degustaties kiezen de bezoekers er 5 waarmee ze graag kennis willen maken, en vervolgens sluiten ze af op een zoete noot, met een dessert van Pierre Marcolini en een dessert van een Chocolade Ambassadeur van Callebaut, Benoit Dewitte (Benoit en Bernard Dewitte *) of David Maenhout (Chocolatier M - Knokke-Heist).

Andere chefs, die op Culinaria aanwezig zijn, zijn: Giovanni Bruno (Senza Nome *), Julien Burlat (Dôme *), Bart De Pooter (Pastorale **), Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps **), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt **), Mario Elias (Le Cor de Chasse *), Laurent en Vincent Folmer (Couvert Couvert *), Dimitri Lysens (Magis *), Yves Mattagne (Sea Grill **), Arabelle Meirlaen (Li Cwerneu *), Franky Vanderhaeghe (Hostellerie Saint-Nicolas **), Laury Zioui (L’Eveil des Sens *).

Meer info: website Culinaria

Via blog BeGusto: Lees verslag Culinaria 2012

Magis : Meer in het Biessenhuys

Verschenen in Be-Gusto op 04 02 2012. Citaat:

"Het magis menu is aan absolute aanrader voor een betaalbare gastronomische wandeling, we hebben hier schitterende gebalanceerde gerechten gekregen vol creativiteit met het product altijd centraal. De wijnselectie had iets uitdagender en verrassender gemogen. Leuk initiatief op maandagavond want dan is de BYO actie, “Bring Your Own Wine”."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Magis: magisch, simpelweg buitengewoon

Verschenen in 6minutes.be op 20 01 2012. Citaat:

"Het Magismenu is inderdaad ‘het’ visitekaartje van het huis. Dimitri en Aagje leveren hiermee het absolute bewijs dat jonge chefs toekomst hebben en voldoende rijpheid bezitten om gaartijden te respecteren en textuur en smaken van verse producten kunnen samenvoegen tot een “magische” smaakbeleving. Een absolute aanrader! "

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

GaultMillau kiest Jonge Topchef... van 35 jaar
Dimitry Lysens, restaurant Magis te Tongeren

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 11 2011. Citaat:

"'De reden is dat Dimitry Lysens niet alleen een straffe, maar ook een jonge carrière heeft. Het was een late roeping.' En daar hebben ze gelijk in. Lysens heeft amper zeven jaar een eigen restaurant, zit nog maar een jaar of twaalf in de stiel. 'Ik studeerde marketing en ging daarna zelfs even werken als secretaris bij een verzekeraar', vertelt hij. 'Elke dag zeven uur werken en dan netjes de deur achter me dicht: ik haatte het. Mijn liefde lag in de keuken. Al van toen ik tijdens mijn studententijd als afwasser kluste in een pizzarestaurant. Maar mijn ouders zagen me liever iets anders worden. Uiteindelijk wreekte zich dat. Ik diende mijn ontslag in bij de verzekeringen. Weg cravate, welkom koksmuts.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Chef restaurant Magis krijgt erkenning voor harde werk

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 11 2011. Citaat:

"De chef leeft op wolken, maar werkt er bijzonder hard voor. 'Vermelding in een culinaire gids betekent een erkenning voor al het harde werk', zegt de chef. 'Dat ik nu door GaultMillau als 'jonge topchef' genoemd wordt, vind ik helemaal fantastisch. Dit had ik absoluut niet zien aankomen. Bovendien krijgen we een mooie score van zeventien op twintig. Dat geeft een onwaarschijnlijk gevoel.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Dimitry Lysens van Tongers restaurant Magis is Beste jonge topchef

Verschenen in hbvl.be op 15 11 2011. Citaat:

"De restaurantgids kwam superlatieven te kort om de jonge chef te bewieroken: "In de keuken neemt Lysens stappen met zevenmijlslaarzen. De smaakopbouw van zijn gerechten is zeer boeiend. Hij speelt met afwisselende smaken en texturen, voegt voldoende frisse toetsen toe om lichtheid te garanderen en weet zo het evenwicht te bewaren. Bovendien is hij technisch zeer sterk en beheerst hij de gaartijden van elk ingrediënt tot in de perfectie."

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2012 - Overzicht onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011.
 • Chef van het jaar: Bart De Poorter - De Pastorale (Rumst)
 • Gastheer van het jaar: Va Doux Vent (Ukkel)
 • Beste ambassadeur van de Italiaanse keuken: Bruno Giovanni - Senza Nome (Schaarbeek)
 • Mooiste terras: Gasthof Halifax (Deinze)
 • Beste wijnkaart: Folliez (Mechelen)
 • Druiventros van het jaar: sommelier Marc Leveau van Le Pilori (Ecaussinnes-Lalaing)
 • Beste brasseriekeuken: Invincible (Antwerpen)
 • Beste desserts: Les Flâneries Gourmandes (Sint-Gillis)
 • Beste groenterestaurant: Philippe Fauchet (Saint-Georges-sur-Meuse) en Kobe Desramaults - In de Wulf (Dranouter)
 • Beste prijs-plezierverhouding: De Vitrine (Vlaanderen), Leonor (Brussel) en Cuisinémoi (Wallonië)
 • Jonge topchefs van het jaar: Dimitri Leysens van Magis (Tongeren), Thomas Locus van Bistro Margaux (Sint-Martens-Bodegem), Pierre Massin van Chai Gourmand (Gembloux)
 • Ontdekking van het jaar: Volta (Gent)

Score GaultMillau 2012: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

21 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Restaurant Magis te Tongeren

Verschenen in legourmandbelge.be op 06 07 2011. Citaat:

"We hebben een uur in de wagen gezeten om hier te komen eten, maar Magis was het zeker waard. Topgerechten op sterniveau, lekkere wijn en een leuk kader gebracht door jonge mensen met ambitie. Een aanrader, zeker als je de prijzen vergelijkt met soortgelijke zaken in de rest van Vlaanderen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Eetadressen met een tuin: Limburg

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Limburg waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Wie wordt het beste Groentenrestaurant 2012?

Verschenen in eigen redactie op 02 03 2011. Citaat:

Groentekok Frank Fol, Living Tomorrow en GaultMillau starten een Benelux-zoektocht naar restaurants die het menen met dit waardeFol basisingrediënt. Want, dit is wat groenten zijn!

Aan deze wedstrijd kunnen alle restaurants van de Benelux deelnemen. En de mening van de restaurant bezoeker telt! Op basis van de commentaren over de ingeschreven restaurants, die de restaurant bezoekers achterlaten op de website 'Eet meer groenten', zal De Groentekok samen met GaultMillau 8 restaurants nomineren die meedingen naar de titel van Beste Benelux groenterestaurant 2012.

Dit restaurant is één van de deelnemers.

Meer info: Website 'Eet meer groeten'

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Selectie 'Fijnste inventieve gastronomie'
Knack Weekend - Culinair Referendum 2010

Verschenen in knackweekend.be op 15 09 2010. Citaat:

Voor het Culinair Referendum 2010 selecteerde Pieter Van Dooveren 10 eethuizen voor de categorie 'Fijnste inventieve gastronomie'. Dit restaurant maakt deel uit van de selectie.

Belgische topgastronomie in Shanghai.

Verschenen in 6minutes.be op 16 02 2010. Citaat:

"Een tweede concept, is de Belgian Essence restaurant met gastronomisch menu gebracht door jonge Belgische 1 ster Michelin chefs. Om de verscheidenheid van de Belgische gastronomie naar voren te brengen tijdens de wereldtentoonstelling, werd er gekozen voor vertegenwoordigers van de 10 provincies en van Brussel als hoofdstedelijk gewest."

De chefs die aan dit evenement deelnemen zijn:
Vincent Gardinal (Hostellerie Le Prieuré Saint-Gery), Dimitri Marit (Jacques Marit), David Martin (La Paix), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt), Kobe Desramaults (In de Wulf), Jason Blanckaert (C-Jean), Laurent Folmer (Couvert Couvert), Christophe Pauly (Le Coq aux Champs), Tim Meulenaere (De Koopvaardij), Raphael Adam (L’Essentiel), Dimitry Lysens (Magis), Clément Petitjean (Auberge de la Grappe d’Or).

Kok Dimitry Lysens, uitbater restaurant Magis, promoot Limburgse keuken in Sjanghai.

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 02 2010. Citaat:

" 'Deze kans kon ik niet laten liggen', zegt hij. 'Het gaat een fantastische wereldtentoonstelling worden. De Chinezen zullen dit evenement ongetwijfeld op dezelfde perfectionistische manier aanpakken als de Olympische Spelen. Zo'n unieke ervaring beleef je misschien maar één keer in je leven. Trouwens, wie ben ik om nee te zeggen tegen Leo Delcroix? Hij is commissaris-generaal van het Belgische luik en lanceerde het voorstel om ook onze gastronomie een forum te geven.' "

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Restaurant Magis verdient vijf jaar na opening eerste ster

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2009. Citaat:

"Restaurant Magis mag zich tot de zeven sterrenrestaurants van Limburg tellen. En dat gebeurde veel sneller dan chef Dimitry Lysens had verwacht. ‘Dit is echt geweldig. Ik werd vanmorgen door Peter Goossens uit bed gebeld om me het heugelijke nieuws mee te delen. Sindsdien staat de telefoon roodgloeiend', zegt de man trots. ‘Een Michelinster is iets waar elke kok stiekem van droomt.' Dimitry opende slechts vijf jaar geleden het restaurant Magis."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Eerste Michelinster voor restaurant Magis te Tongeren

Verschenen in hbvl.be op 23 11 2009. Citaat:

""Het is geweldig dat ons harde werk beloond wordt met een Michelinster. Het is de kers op de taart", zegt chefkok Dimitry Lysens. "Ik heb jarenlang ervaring opgedaan bij andere sterrenkoks en streefde altijd naar hetzelfde niveau. Dat is me nu gelukt en het voelt fantastisch. Het is een extra bevestiging die we ook al kregen van onze vele klanten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Drie Limburgse Michelinsterren erbij.

Verschenen in tvl.be op 23 11 2009. Citaat:

"Limburg krijgt er twee sterrenrestaurants bij. Restaurant Magis in Tongeren en Prêt à goûter in Zolder worden in de jongste Michelingids opgenomen met elk één ster. Er is ook een nieuw tweesterrenrestaurant in onze provincie. De Slagmolen in Opglabbeek is één van de 14 restaurants in België dat 2 Michelinsterren krijgt."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Stijgers Michelingids 2010

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

Gestegen naar 2 sterren:
Chateau du Mylord (Ellezelles), Hertog Jan (Sint-Michiels), L'Eau Vive (Arbre), Slagmolen (Opglabbeek).

Gestegen naar 1 ster:
De Pastorie (Lichtaart), L' Essentiel (Temploux), Fleur Sur L'Eau (Dendermonde), Het land (Berlaar), Prêt-a-goûter (Heusden-Zolder), La Luna (Antwerpen), La Truffe Noire (Brussel), Les Gourmands (Blaregnies), Li Cwerneu (Huy), Magis (Tongeren), Nuance (Duffel), Ter Leepe (Zedelgem)

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Al Dente : Waar eet Evi Hanssens ?

Verschenen in DM magazine op 03 10 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Evi Hanssens:
Lollapalooza (Antwerpen), Magis (Tongeren), Chez Rini - De Schelp (Antwerpen), L'Amitié (Antwerpen), Ribamar (Sesimbra, Portugal).

Evi Hanssens is presentatrice.

Tafelen: Magis - vlotte gastronomie

Verschenen in Weekend Knack op 16 09 2009. Citaat:

"Voor Dimitry Lysens en Aagje Moens had de horeca een magische aantrekkingskracht: na hun hogere studies schoolden de twee zich om, waarna zij aan de Grote Markt van Tongeren restaurant Magis openden. De naam verwijst naar het Latijns 'meer' of 'groter' en het magische beetje meer dat het restaurant te bieden heeft. De zaken liepen van een leien dakje en er waren al spoedig stoelen tekort. Gesterkt door het succes werd er uitgekeken naar een nieuwe plaats. Die werd gevonden in de Hemelingenstraat, waar burgemeesterzoon Jan Rutten zijn Biessenhuys overliet."

Weekendknack score keuken: 7,5/10

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Culinaire gids geeft restaurant Magis 16 op 20

Verschenen in nieuwsblad.be op 28 10 2008. Citaat:

"Uitbater Dimitry Lysens is overdonderd als we hem het nieuws meedelen. 'Het is fijn dat ons harde werk beloond wordt. Vorig jaar haalden we 15 op 20. We hebben de lat hoger gelegd, ik denk dat het resultaat daarmee te maken heeft. Je kan hier nog altijd terecht voor een moderne, lichte en zuivere keuken. We staan voor essentiële smaken met zuiderse, maar ook Japanse invloeden. Zowat de helft zijn zakenlunches, de andere helft zijn gezinnen die bijvoorbeeld iets te vieren hebben. We zijn ook verhuisd naar een grotere locatie, zodat we de klanten nog beter kunnen bedienen', zegt Dimitry die met zijn vrouw Aagje Moens de zaak runt."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.