De Mijlpaal

Alle persartikels over restaurant De Mijlpaal

De Mijlpaal, top in Tongeren

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 07 07 2014. Citaat:

"De volgende rondes waren stuk voor stuk lekkernijen met oerdegelijke producten. Wat dacht je van Kreeft, wortel structuren, ijs van kardemom en een crème van bergamot? Of een kanjer van een Sint-Jakobsnoot met rivierpaling, rode biet en zwarte truffel? De ombervis met aardpeer, inktvis en een saus van cider en curry viel vooral op door de heerlijke saus met curry! Wat een smaakbom! Dit werd gevolgd door een super zacht gegaard melklam, asperges, een flan van zachte look, piperade en een cannelloni pasta met lamsschouder."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Mijlpaal, Tongeren
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 10 05 2014. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant De Mijlpaal te Tongeren.
Lees het verslag

De Mijlpaal, Tongeren

Verschenen in Be-Gusto op 08 04 2014. Citaat:

"Chef Jan start altijd met eersteklas seizoenproducten in zijn keuken en weet op een geslaagde manier dit hedendaags en aantrekkelijk te serveren. Hij bouwt verder op de klassieke inspiratie en zorgt elk seizoen voor een nieuwe gastronomische mijlpaal door in een actuele stijl zijn gerechten te verfijnen. Smaakcohesie en diepgang in zijn creaties zijn nooit veraf."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Mijlpaal, Tongeren

Verschenen in Charl'eat op 13 01 2014. Citaat:

"Als volgt staat er eendenlever met pastinaak, peer en zwarte bes op het menu. Hier is de eerste aanpassing van de avond, ik krijg heerlijke langoustines met pastinaak en kappertjes. Terwijl mijn tafelgenoot helemaal opgaat in zijn stukje eendenlever, hij moet zich zelfs beheersen om geen 2de bordje bij te vragen want de saus was subliem."

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2013 - Tongeren
Reportage TV Limburg

Verschenen in tvl.be op 21 11 2012. Citaat:

Reportage over de restaurants in Tongeren die vermeld staan in de GaultMillau 2013:

  • Magis: 17/20
  • De Mijlpaal: 15/20
  • Altermezzo: nieuwkomer in GaultMillau met 13/20

Bron: TV Limburg

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

De Mijlpaal, Tongeren
Vaste waarde

Verschenen in Weekend Knack op 16 08 2012. Citaat:

"Het restaurant De Mijlpaal werd tien jaar terug geopend door Jan Menten en An Penxten, twee serieuze en goed opgeleide mensen, die vastbesloten waren om er iets van te maken. Het eethuis werd bij lekkerbekken die van moderne verfijning houden een vaste waarde."

Lees het volledige artikel (externe link)

Limburg - De lekkerste adressen

Verschenen in Weekend Knack op 15 08 2012. Citaat:

Limburg is niet alleen dé fruitgaard van ons land. Je kunt er ook smullen van heel wat streekgerechten, zoals de Maaslandse bereiding van paling met kip, kersensoep uit Sint-Truiden, Maaseiker knapkoeken en uiteraard de vele vlaaien.

Pieter van Doveren zocht twaalf lekkere adressen uit:

  • Laagdrempelige stadsbrasserie: De Goei Goesting (Hasselt)
  • Mosseltempel: H. Stas-Dejong (Tongeren)
  • Actuele gastronomie: Figaro (Hasselt)
  • Gastronomie: Vous lé Vous (Hasselt - Wimmertingen), Innesto (Houthalen)
  • Trendy: De Kristalijn (Genk)
  • Vaste waarde: De Mijlpaal (Tongeren)
  • Domein Bokrijk: 't Poorthuys (Genk)
  • Nieuwkomer: Danny Vanderhoven (Rekem - Lanaken)
  • Lekkere winkels: Banketbakker Cools (Hasselt), Glacier La Ferme de la Vallée (Rendeux), Beenhouwerij Paul Beckers (Hamelstraat 37, Sint-Truiden), Le Comptoir de Véronique Denis (Tongeren).

'Beloond na negen jaar'
Jan Menten van de Mijlpaal

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2011. Citaat:

"'Familiaal geluk blijft natuurlijk het allerbelangrijkste in het leven, maar deze ochtend moest ik toch wel even bekomen toen ik dat telefoontje kreeg', zegt Jan Menten. 'Ik besefte het pas echt toen ik een paar berichtjes met felicitaties ontving en collega's als Bert Meewis en Luc Bellings me belden om me proficiat te wensen. Die eerste ster komt voor mij als een verrassing. Enkele jaren geleden hield ik er meer rekening mee dan nu.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Promotie naar 1 ster.
Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

12 restaurants kregen hun eerste ster in de Michelingids 2012. Dit restaurant is er één van.

Drie nieuwe Limburgse restaurants met Michelinster

Verschenen in tvl.be op 21 11 2011. Citaat:

Bron: tvl.be

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

De Mijlpaal wint Haspengouw Culinair.
Restaurant de Mijlpaal te Tongeren.

Verschenen in hbvl.be op 25 04 2007. Citaat:

"Jan Menten, kok van restaurant De Mijlpaal in Tongeren, is gisteren in Alden Biesen uitgeroepen tot winnaar van de tweejaarlijkse wedstrijd Culinair Haspengouw 2007, een organisatie van de Confrérie van het Kortessems fruit en haar Gastronomie."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.