Bistro Bis by Magis

Alle persartikels over restaurant Bistro Bis by Magis

Bistro Bis: Culinair mekka in Tongeren

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 21 06 2017. Citaat:

Bistro Bis is meer dan een omweg waard, het is de moeite om speciaal hiervoor naar Tongeren te rijden. Ja, zelfs uit West-Vlaanderen. Prijs-kwaliteit is dit ongezien.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro Bis in Tongeren: elegante beheersing van het vuur

Verschenen in knackweekend.be op 07 03 2017. Citaat:

Op de benedenverdieping van dit pand huist restaurant Magis, waar de chef van Bistro Bis, Johan Haverlain, ervaring opdeed. Maar zijn liefde voor vuur en een brutere keuken, dreef hem de trap op. Hij opende zijn eigen bistro op de eerste verdieping, en wij volgen.

Johan Haverlain brengt koken terug tot de essentie, de beheersing van het vuur, en doet dat op uiterst elegante wijze. De nonchalante sfeer, de vriendelijke bediening, het huisgemaakte brood, de spannende drankenkaart en het onwaarschijnlijk scherp geprijsde menu maken een trip naar Tongeren aanlokkelijker dan ooit.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro Bis, Tongeren

Verschenen in legourmandbelge.be op 17 08 2016. Citaat:

Het was voor Le Gourmand Belge niet de eerste ervaring bij Bistro Bis te Tongeren en het was deze keer ook weer genieten geblazen.

Chef Johan Haiverlain verwende met goed op smaak gebrachte en pittige gerechten en dat aan meer dan een zacht prijsje. Bistro Bis Bis blijft nog steeds één van Le Gourmand's favorieten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro Bis by Be-Gusto & Belgian Taste Buds

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 05 12 2014. Citaat:

"Ik was bijna halfweg het menu en ik wist het al. Hier kwam ik zeker terug. Deze stijl van koken lag me wel. Het volgende bord bevatte boekweit met bospaddenstoelen en yoghurt. Ik hield wel van de mix tussen warm, koud en lauw. De frisheid van de yoghurt, het herfstachtige van de bospaddenstoelen, ik kon het wel smaken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Bistro Bis

Verschenen in De Standaard Magazine op 27 09 2014. Citaat:

"Bistro Bis heeft de juiste keuze gemaakt geen doorslagje van Magis te worden, maar een eigen concept en culinaire stijl neer te zetten: ruw en rock-'n-roll, maar ook gedreven en bezield."

"Dit is een keuken met pit, beet, punch en crunch, en daar hou ik wel van."

Prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro Bis, Tongeren
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 20 02 2014. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan Bistro-Bis te Tongeren
Lees het verslag

Bistro Bis Tongeren: een geslaagd bisnummer

Verschenen in Be-Gusto op 09 02 2014. Citaat:

"Bistro Bis bevestigde en overtrof onze vorige ervaring met een stevige portie no-nonsense genieten. Het is een verhaal dat duidelijk past bij Johan en Dirk. Ook eigenaar Dimitri liet zich voor de Magis gerechten al inspireren door deze bistronomische aanpak. Borden met slechts enkele ingrediënten worden uitzonderlijk smaakvol en met respect voor het product geserveerd. Aan creativiteit geen gebrek en wat ons betreft meer dan een dikke ‘Bis’ voor de toekomst."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro Bis, Tongeren

Verschenen in legourmandbelge.be op 06 11 2013. Citaat:

"Bistro Bis serveerde bijzonder lekker eten: no nonsense food met topingrediënten, tot in de perfectie gegaard en bijgestaan door interessante drankjes. Het gezellige interieur, de meer dan correcte prijzen en het sympathieke team maken van dit restaurant een topper."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro Bis Tongeren: Rock ’n roll in het Biessenhuys

Verschenen in Be-Gusto op 16 10 2013. Citaat:

"Vroeger werd de eerste verdieping van restaurant Magis gebruikt voor privé feestjes, vandaag kan je er terecht voor een stevige portie no-nonsense genieten. Een verhaal dat duidelijk past bij Johan, Yannick en Dirk. Dat de barstoelen minder comfort geven vergeet je quasi onmiddellijk door een stevige portie pure-food. Gerechten met slechts enkele ingrediënten worden met veel respect voor het product geserveerd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro Bis, Tongeren
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 10 10 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over Bistro Bis te Tongeren
Lees het verslag

Vijf veelbelovende restaurants

Verschenen in knackweekend.be op 03 10 2013. Citaat:

Weekend Knack selecteerde vijf nieuwe restaurants die alles in huis hebben om door te groeien tot succesvolle blijvers:
Bistrot Du Nord (Antwerpen), Restaurant 6 Zinnen (Hasselt), Brasserie Boulevard (Sint-Martens-Latem), Bistro Neuta (Leut) en Bistro Bis (Tongeren).

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Bistro met ster
Bistro Bis te Tongeren

Verschenen in Weekend Knack op 15 05 2013. Citaat:

"Op de eerste verdieping aan de straatkant was nog een vertrek dat sporadisch gebruikt werd voor feestjes. Toen Dimitry hoorde dat zijn vroegere souschef Johan Haiverlain van plan was een bistro te openen, stelde hij hem die ruimte ter beschikking. In november opende Bistro Bis en het was meteen raak. Johan kan dan ook koken en is een toffe kerel. Hij nam zich voor om het in Bistro Bis eenvoudig te houden. In het midden van de nostalgisch aangeklede zaal staat een lange, hoge gastentafel. Op de ruwhouten tafelbladen liggen landelijke messen van Laguiole"

Beoordeling keuken: 7,5/10.
Prijs-kwaliteit geproefde gerechten: 8/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Bistro Bis

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 02 03 2013. Citaat:

"Ook de gerechten zelf zijn redelijk geprijsd, zeker als je ze combineert met een menu. Voor 35 euro kan je zelf drie gangen kiezen uit negen gerechten, vier gangen kosten 47 euro. Alles zit hier goed, van het onthaal tot de prijs: het zou al erg gek moeten lopen als Bis geen succes wordt."

Dimitri Leysens opent brasserie boven zijn sterrenzaak Magis. Interview over opening Bistro Bis.

Verschenen in nieuwsblad.be op 26 01 2013. Citaat:

Kook je zelf in je tweede zaak?

Dimitri Lysens: 'Nee, dat laat ik volledig over aan Johan Haiverlain. Zijn kookkunst gaf de doorslag om een tweede, goedkopere zaak te openen. Ik zag hem aan het werk in de chalet van wijnmaker Guy Geunis uit Jesseren. Zonder stromend water, elektriciteit en professioneel materiaal maakte hij de prachtigste dingen klaar. Ik dacht: als hij dat kan in deze omstandigheden, dan moet hij dat zeker kunnen in een uitgeruste keuken. Vanaf dat ogenblik ging het snel. De ruimte was geen probleem, want ik beschikte over een bovenzaaltje dat maar enkele keren per jaar werd gebruikt.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Weer een sterrenrestaurant dat een bistro opent.
Bistro Bis by Magis, Tongeren

Verschenen in vierbordjes.be op 23 12 2012. Citaat:

"Nu is het de beurt aan het restaurant Magis in Tongeren, bekroond met 1 Michelinster. (...) Sinds kort kan je in datzelfde gebouw nu ook terecht in een 'no nonsense bistro', zoals ze het zelf omschrijven."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.