Altermezzo

Alle persartikels over restaurant Altermezzo

'Beste Jonge Chef' heeft nu ook eerste Michelinster.

Verschenen in hln.be op 20 11 2017. Citaat:

Jo Grootaers, die in het Tongerse restaurant Altermezzo een mix van de Belgische en Franse keuken aanbiedt, is naar eigen zeggen een autodidact. 'Ik heb wel op de kokschool gezeten, maar ben niet bij Peter Goossens of een andere topchef in de leer gegaan', zegt hij. 'Ik heb vooral al doende geleerd. Ik ben tegenwoordig een productchef die altijd zoekt naar zuivere en verse producten met een topkwaliteit. Maar ik ben ook voorstander van een eenvoudige keuken. Ik hou niet van tierlantijntjes.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017. Citaat:

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017. Citaat:

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Vier nieuwe leden JRE

Verschenen in eigen redactie op 09 03 2017. Citaat:

Maandag 6 maart heeft JRE haar vier nieuwe leden voorgesteld: restaurant Zoethout in Wellen (chef-kok Laurens Snykers), Maison D. In Ronse (Didier Bourdeaux) , restaurant L'envie in Zwevegem (chef-kok David Grosdent) en Altermezzo in Tongeren (chef-kok) Jo Grootaers.

De vereniging van jonge restauranthouders JRE brengt chefs van 23 tot 49 jaar oud samen, telt 30 leden in België en zo'n 320 over heel Europa.

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Chef-kok Jo Grootaers kookt 8 weken op TV.

Verschenen in tvl.be op 27 05 2016. Citaat:

Gedurende 8 weekends kookt Jo Grootaers, chef-kok restaurant Altermezzo, makkelijke en lekkere gerechtjes op TV Limburg.

Altermezzo, een culinaire hotspot met schwung!

Verschenen in eigen redactie op 19 04 2016. Citaat:

Altermezzo staat voor gastronomie in een ongedwongen sfeer. Het concept is gebaseerd op de trend van de bistronomie: de toegankelijkheid en de schwung van een brasserie met de smaak van topgastronomie.

Eigenaars Jean-Pierre en Gerda Jaeken maakten de jonge chef Jo Grootaerts verantwoordelijk voor de keuken en Jo lost de verwachtingen volledig in. De chef kiest voor vernieuwing en dynamisme en presenteert een Frans-Belgische kaart met mediterrane toetsen en accenten uit de wereldkeuken.

De sfeer is ontspannen en los. Het heerlijke zuid-georienteerde tuinterras met zijn onweerstaanbare groene karakter is een echte hotspot tijdens de zomermaanden.

Na het diner blijven overnachten? Dat kan! Altermezzo biedt een 'bed & diner' arrangement aan.

Jong Keukengeweld & Studio Brussel pop-up restaurant!

Verschenen in Koken op hakken op 26 09 2015. Citaat:

Koken op Hakken was te gast in het pop-up restaurant van Jong Keukengeweld en Studio Brussel. Voor één avond doken 5 jonge, enthousiaste Jong Keukengeweld chefs samen de keuken in en serveerden ze een 4-gangenmenu. De chefs van dienst waren Jonas & Laurence Haegeman (De Vijf Seizoenen), Bert Denoulet (Tafel 10), Seppe Nobels (Graanmarkt 13) en Jo Grootaers (Altermezzo).

Het resultaat? Hier werd gekookt op hoog niveau, om duimen en vingers van af te likken!

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Modieuze gerechten door Jo Grootaers, chef-kok van restaurant Altermezzo te Tongeren

Verschenen in Weekend Knack op 13 09 2015. Citaat:

Altermezzo is een realisatie van Gerda Wauters en Jean-Pierre Jaeken, die deze zaak lieten evolueren van brasserie tot gastronomisch restaurant, in samenwerking met hun medevennoot en tevens chef-kok Jo Grootaers.

Als achttienjarige begon hij al als chef bij Altermezzo, waar zijn keuken naarmate de tijd veel simpeler is geworden, met een extreme focus op smaak. 'Ik puur gerechten uit en ontdoe een bereiding van onnodige tralala. Less is more', vertelt hij aan WeekendKnack.

In de reportage worden drie seizoensgebonden en relatief eenvoudige modieuze gerechten bereid. Presentatie is heel belangrijk voor hem: 'Simpel en mooi, dat is de kunst. Bombastische gerechten zijn niet meer van deze tijd.'

Tongerse kok gooit hoge ogen bij Sergio Herman

Verschenen in MadeInLimburg.be op 12 03 2015. Citaat:

"Jo Grootaers van restaurant Altermezzo in Tongeren mocht zopas als één van de tien Benelux-finalisten deelnemen aan de internationale wedstrijd Young Chef of the Year. (...) Om vanuit België en Luxemburg een deelnemer voor de internationale finale af te vaardigen, werd een professionele jury samengesteld, met onder meer Sergio Herman en Kobe Desramaults. De kookkunsten van Jo Grootaers kregen erg veel lof."

Lees het volledige artikel (externe link)

S. Pellegrino 'Young Chef 2015'
Finalisten Benelux 2015

Verschenen in eigen redactie op 04 02 2015. Citaat:

In de wereldwijde wedstrijd "S. Pellegrino Young Chef 2015" gaat het watermerk S. Pellegrino op zoek naar de beste jonge chef ter wereld.

Maar liefst 3.620 jonge chefs uit 191 landen schreven zich in voor de wedstrijd en uit al die kandidaten werden nu per regio de finalisten geselecteerd.

Op 16 februari nemen de finalisten van de Benelux het tegen elkaar op.

Feedback bij dit artikel (dd. 16/02/2015):
Alex Joseph, chef van Rouge Tomate te Brussel, werd verkozen tot de beste jonge chef van de Benelux tijdens de San Pellegrino Young Chef 2015 wedstrijd. Joseph mag het eind juni tijdens de wereldexpo in Milaan opnemen tegen de winnaars van 19 andere regio’s.

Lees het volledige artikel

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

10 mooiste terrassen om te dineren

Verschenen in knackweekend.be op 16 05 2014. Citaat:

In aanloop naar de komende lente- en zomerperiode heeft Knackweekend een lijst samengesteld van de 10 mooiste terrassen:
Tiecelijn (Lokeren), Altermezzo (Tongeren), Aen De Kerck van Melveren (Sint-Truiden), Auberge du Pecheur (Deurle), Restaurant Figaro (Hasselt), Gasthof Halifax (Deinze), ’t Notarishuys (Diksmuide), De Pastorie (Lichtaart), De Plezanten Hof (Hamme) en Restaurant-hostellerie Vivendum (Dilsen-Stokkem).

Lees het volledige artikel (externe link)

Altermezzo, Tongeren
Jong Keukengeweld - Bezoek Studio Brussel

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2013. Citaat:

Afgelopen vrijdag 4 oktober was Studio Brussel te gast in restaurant Altermezzo te Tongeren.

Chef-kok Jo Grootaers ontving er luisteraars van Studio Brussel voor een driegangenmenu ter gelegenheid van de lancering van Jong Keukengeweld. Horses zorgde voor live muziek.

Beluister een radiointerview met Jo Grootaers

Actie Studio Brussel in samenwerking met Jong Keukengeweld: 30 sept - 4 oktober 2013

Verschenen in eigen redactie op 27 09 2013. Citaat:

Van maandag 30 september tot vrijdag 4 oktober bouwt Studio Brussel elke dag één restaurant in Vlaanderen om tot een Studio Brussel-restaurant.

Je kan een tafel winnen door te luisteren naar Studio Brussel en de gelukkigen mogen er 's avonds eten op de kosten van Studio Brussel met bovenop nog een akoestische set van een jonge band.

Weekprogramma Studio Brussel:

  • Maandag 30/09: 't Vijfde Seizoen (Aalter) met Delvis
  • Dinsdag 01/10: Bart De Bondt (Tienen) met Float Fall
  • Woensdag 02/10: Graanmarkt 13 (Antwerpen) met Tout Va Bien
  • Donderdag 03/10: Boury (Roeselare) met Protection Patrol Pinkerton
  • Vrijdag 04/10: Altermezzo (Tongeren) met Horses

Deze actie kadert binnen de promotie van Jong Keukengeweld, waarbij jongeren van 1 oktober tot 15 november 2013 bij 45 jonge chefs in Vlaanderen terecht kunnen voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen! - Website Jong Keukengeweld 2013

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Culinair talent: Jo Grootaers, chef-kok van Altermezzo te Tongeren

Verschenen in Weekend Knack op 14 08 2013. Citaat:

De Doos:
Deze zomer selecteert Weekend Knack elke week een jong culinair talent in één van de tien Belgische provincies. De kok krijgt een doos met vier streekproducten. Daarmee maakt hij vier creatieve gerechten.

Deze week: Jo Grootaers, chef-kok van restaurant Altermezzo te Tongeren.

"De jonge kok is ook, en vooral, gedreven in het maken van desserten. 'Daarin kan ik mij creatief uitleven. De bereidingen zijn licht en dat wordt gewaardeerd. De feedback van de mensen is belangrijk. Dat ik jong ben is geen probleem. Integendeel: als ik bij de mensen kom, zijn ze eerder aangenaam verrast dat ik zo jong ben. Ik wil nog veel realiseren. Ik hoop dat ik nog lang op deze manier kan verder werken en mij verder kan ontplooien door te brainstormen en door het contact met de collega’s.'"

Aan Tafel: Altermezzo

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 02 2013. Citaat:

"Soms ga je eten in een restaurant met een Michelinster en vraag je je af waaraan het dat hemellichaam verdiend heeft. Soms beland je in een eenvoudige brasserie en krijg je de kwaliteit die je in een sterrenzaak verwacht. Van die laatste soort is Altermezzo een voorbeeld."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend)

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2013 - Tongeren
Reportage TV Limburg

Verschenen in tvl.be op 21 11 2012. Citaat:

Reportage over de restaurants in Tongeren die vermeld staan in de GaultMillau 2013:

  • Magis: 17/20
  • De Mijlpaal: 15/20
  • Altermezzo: nieuwkomer in GaultMillau met 13/20

Bron: TV Limburg

Altermezzo in GaultMillau

Verschenen in hbvl.be op 12 11 2012. Citaat:

"Fijnproeversbrasserie Altermezzo in Riksingen wordt voor de eerste keer opgenomen. Uitbater Jean-Pierre Jaeken is aangenaam verrast: 'Dit is ook een opsteker voor onze jonge chef. Hij wordt binnenkort 22 jaar'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Trendy hotspot in Bilzen
Altermezzo

Verschenen in Weekend Knack op 29 08 2012. Citaat:

"Modieuze, modern ingestelde mensen die niet op een eurootje hoeven te kijken, kiezen voor Altermezzo. Je komt er voor een kleine of grote maaltijd met mooi gepresenteerde, hippe gerechten in een ontspannen sfeer, en in de zomer voor magische momenten op het terras. (...) In Altermezzo doet men zijn best om het de klanten naar de zin te maken."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 8/10.

Altermezzo - Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 15 02 2012. Citaat:

Op een steenworp van Tongeren bevindt zich in de vroegere gemeenteschool van Riksingen de trendy fijnproeversbrasserie AlterMezzo. Het concept is gebaseerd op de bistronomie. De toegankelijkheid en de schwung van een brasserie met de smaak van topgastronomie. De sfeer is ontspannen en los.

Het zuid-georienteerde tuinterras is een echte hotspot tijdens de zomermaanden.

Vernieuwing en dynamisme typeren de Frans-Belgische kaart met mediterrane toetsen, af en toe opgevrolijkt met een vleugje wereldkeuken. De kaart wordt regelmatig aangepast aan het marktverse aanbod.

Altermezzo beschikt over een aparte zaal (tot 40 personen) voor privé-evenementen en een vergaderzaal uitgerust met de nieuwste multimedia faciliteiten voor bedrijven.

Altermezzo

Verschenen in eigen redactie op 15 01 2012. Citaat:

Bron: Vimeo.com

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.