Fruits de la Passion

Alle persartikels over restaurant Fruits de la Passion

Beste Benelux Groentenrestaurant 2015: genomineerden

Verschenen in eigen redactie op 07 05 2014. Citaat:

Vier restaurants uit Vlaanderen, 4 uit Wallonië en Groothertogdom Luxemburg en 4 uit Nederland dingen mee naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2015. Daarmee schiet de wedstrijd voor het Beste Benelux Groenterestaurant definitief uit de startblokken.

Een professionele jury onder leiding van Frank Fol, De Groentekok, zal de genomineerde restaurants één voor één bezoeken en beoordelen. Daarna zal er 1 grote winnaar uit elke regio worden gekozen. Dat betekent dat zowel Vlaanderen, Wallonië/Groothertogdom en Nederland hun 'Beste Groenterestaurant' mogen verwelkomen.

De genomineerden voor Vlaanderen en Wallonië zijn: Taste and Colours (Kortrijk), Vous lé Vous (Wimmertingen) , Naturell (Gent), Graanmarkt 13 (Antwerpen), Little Asia (Brussel), Maison Lemonnier (Lavaux St-Anne), Le Coq aux Champs (Tinlot) en Fruits de la Passion (Perwez).

Meer info en stemmen via website 'Denk Groenten'.

Kopen bij koks
7 adressen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 30 03 2013. Citaat:

"Het lijkt de logica zelf: een restaurant kan maar lekker koken als het goede ingredienten in huis heeft. Waarom zou je die producten niet verkopen in een aparte winkel? De jongste tijd zien we steeds meer restaurants opduiken die dat doen."

Sabato/De Tijd verzamelde 7 goede adressen: Le Comptoir de l'Eau Vive (delicatessewinkel bij L'Eau Vive, Erpent), Domestic (bakkerij naast Dôme sur Mer, Berchem), Ingredients by Radis Noir (Ingrediëntenwinkel in het restaurant Radis Noir, Antwerpen), De Laet en Van Haver (delicatessezaak met bistro, Hove), Tête Pressée (traiteurzaak aansluitend bij het restaurant, Brugge), Fruits de la Passion (wijn- en delicatessezaak met bistro, Perwez) en B by B 'Babelutte by Bartholomeus' (praline- en chocoladezaak van chef Bart Desmidt, Brugge).

Aan Tafel: Fruits de la Passion

Verschenen in De Standaard Magazine op 06 10 2012. Citaat:

"Op zoek naar een nieuw en origineel restaurantconcept? Steek even de taalgrens over. In Thorembais-les-Béguines, een dorp in Waals-Brabant, staat een prachtig oud gebouw waarin wijninvoerder Vincent Damien zich gevestigd heeft. Hij spoort in veelal minder bekende terroirs van Frankrijk natuurlijke wijnmakers op, en brengt en passant wat authentieke charcuterie en kaas mee. Te midden van de wijnkartons en wijnrekken heeft hij nu tafels en stoelen gezet, waar je kunt genieten van de keuken van de jonge Waalse chef François Gérard"

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Culinair talent
François Gérard, Fruits de la Passion

Verschenen in Weekend Knack op 11 07 2012. Citaat:

"François Gérard, de eigenzinnige chef-kok van restaurant (en wijnhandel) Fruits de la Passion, schudde het dwingende keurslijf van de klassieke gastronomie af. Vrijheid is zijn motto. Terroir is zijn leidraad. (...) Op het bord komen creaties die trouw zijn aan het terroir-principe : gekonfijte kalfswang met aardbeien van Glimes, biohoevekip gefarceerd met zurkel, of schelvis met inktvisinkt, botersaus met nori en vanille."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.