X

Volgens onze bronnen bestaat deze zaak momenteel niet meer.

De Koopvaardij

Alle persartikels over restaurant De Koopvaardij

Sterrenzaak De Koopvaardij sluit de deuren

Verschenen in gva.be op 19 10 2012. Citaat:

""We hebben er heel lang over nagedacht, maar hebben uiteindelijk bewust de keuze gemaakt om de boeken neer te leggen. Het is niet zo dat we failliet zijn", legt chef-kok en zaakvoerder Tim Meuleneire uit. De locatie van het restaurant was de belangrijkste aanleiding tot sluiting. "We liggen vlakbij de Antwerpse haven. Hoewel we dankzij onze ster regelmatig gastronomische klanten over de vloer kregen uit binnen- en buitenland, moesten we het tijdens de week vooral hebben van zakenlui. De laatste anderhalf jaar kwamen die minder en minder over de vloer.""

Lees het volledige artikel (externe link)

De Koopvaardij: Specerijen zetten de toon

Verschenen in Be-Gusto op 01 04 2012. Citaat:

"Bij restaurant De Koopvaardij ga je natuurlijk niet naar huis alvorens de laatste gaatjes op te vullen met het bezoek van de alom bekende trolley met afsluiters, snoepjes en fijngebak zorgen nog eens extra voor een “evening to remember”. Ons gevoel wordt bevestigd want Tim en Wouter brengen een zeer volwassenen keuken met mooie smaakpatronen en respect voor het product. Duidelijk een keuken die mooi geëvolueerd is."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Chefs 'De Koopvaardij' gematigd tevreden met GaultMillau-score

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 11 2011. Citaat:

"Het Stabroekse restaurant De Koopvaardij werd in de nieuwe GaultMillaugids 2012, die maandag is uitgekomen, bedacht met een score van 14/20. De chefs van De Koopvaardij hadden stilletjes gehoopt op een beter resultaat. 'We zijn nu zes jaar open en in het eerste jaar werd ons de titel van beste Jonge Topchef toegekend en kreeg De Koopvaardij een score van 15/20. Er waren niets dan lovende kritieken. Het daaropvolgende jaar was het een pak minder en sindsdien is het niet meer goed gekomen. Terwijl onze keuken door de jaren heen geëvolueerd is.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

De Gouden Vork 2011 van Zone03
Brons voor De Koopvaardij

Verschenen in Goesting Antwerpen op 09 11 2011. Citaat:

"Conclusie van de jury: ‘De jonge chefs van De Koopvaardij beheersen hun technieken en durven experimenteren.’"

Jong Keukengeweld 2011 - Provincie Antwerpen
Actie van 1 oktober tot 15 november

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie. Van 1 oktober tot 15 november bieden 48 jonge topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor € 45, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Dit restaurant is één van de deelnemers.
Meer info: website Jong keukengeweld

Binnenkort verschijnt het boek: Jong Keukengeweld.

Topchefs bereiden favoriete recepten aan Heembeekkaai

Verschenen in brusselnieuws.be op 23 09 2011. Citaat:

"Van 26 september tot en met 2 oktober is het ‘Nationale Mosselweek’ voor België. Een echte Zeeuwse mossel­kotter zal in Brussel en Antwerpen aanmeren met aan boord enkele chefs die hun favoriete mosselrecept bereiden."

"De BRU 19 zal op dinsdag 27 september aanleggen aan de Heembeekkaai (bij het begin van de Vilvoordsesteenweg, Neder-Over-Heembeek). Vanaf 18 tot 20 uur mag u aan boord een bezoek brengen en komen proeven van gastronomische creaties met mosselen, bedacht door chefs Wouter Van Tichelen en Tim Meuleneire van restaurant De Koopvaardij in Stabroek."

Lees het volledige artikel (externe link)

Chefs De Koopvaardij bereiden mosselen op echte mosselkotter

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 09 2011. Citaat:

"Tijdens de Nationale Mosselweek zullen Wouter Van Tichelen en Tim Meuleneire van het Stabroekse toprestaurant De Koopvaardij hun favoriete mosselrecept bereiden op een echte mosselkotter. Iedereen is welkom om te komen proeven."

Lees het volledige artikel (externe link)

Eetadressen met een tuin: Antwerpen

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Antwerpen waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

De beste lunchadressen met een ster.

Verschenen in De Standaard Magazine op 16 04 2011. Citaat:

Marc Declercq maakte een lijst van 12 sterrenrestaurants waar je 's middags drie gangen eet zonder financiële aderlating:
Hof Ter Hulst (€42), 't Stoveke (€46), De Oosthoek (€49), Alexandre (€50), De Koopvaardij (€50), Bartholomeus (€51), Sans Cravate (€53), 't Huis van Lede (€54), Het Land (€54), Philippe Nuyens (€55), Nuance (**) (€55), Le Fox (**) (€60).

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Vlaanderen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 25 chef-koks/restaurants in Vlaanderen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Belgische topgastronomie in Shanghai.

Verschenen in 6minutes.be op 16 02 2010. Citaat:

"Een tweede concept, is de Belgian Essence restaurant met gastronomisch menu gebracht door jonge Belgische 1 ster Michelin chefs. Om de verscheidenheid van de Belgische gastronomie naar voren te brengen tijdens de wereldtentoonstelling, werd er gekozen voor vertegenwoordigers van de 10 provincies en van Brussel als hoofdstedelijk gewest."

De chefs die aan dit evenement deelnemen zijn:
Vincent Gardinal (Hostellerie Le Prieuré Saint-Gery), Dimitri Marit (Jacques Marit), David Martin (La Paix), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt), Kobe Desramaults (In de Wulf), Jason Blanckaert (C-Jean), Laurent Folmer (Couvert Couvert), Christophe Pauly (Le Coq aux Champs), Tim Meulenaere (De Koopvaardij), Raphael Adam (L’Essentiel), Dimitry Lysens (Magis), Clément Petitjean (Auberge de la Grappe d’Or).

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.