Didier Galet

Alle persartikels over restaurant Didier Galet

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014. Citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Jeunes Restaurateurs d'Europe zorgen voor gastronomische topavond met producten van supermarkt Lidl.

Verschenen in eigen redactie op 09 12 2013. Citaat:

In een speciale samenwerking met Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) zie je hoe producten van supermarkt Lidl zorgen voor een gastonomische topavond.

Ruim 950 mensen namen op 6 december deel aan het nationaal referendum van Jeunes Restaurateurs d'Europe. In ruil voor hun ongezouten mening mochten ze gratis aanschuiven in een van de 30 toprestaurants van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Een enorm succes want in een mum van tijd waren alle plaatsen bezet. Wat de genodigden niet wisten, is dat de chefs die avond uitsluitend met Lidl-producten aan de slag gingen. En nog straffer: de gasten gaven het diner een gemiddelde score van liefst 9.4/10.

Ook in Zweden zorgde Lidl met pop-up restaurant DILL in Stockholm reeds voor een gelijkaardige culinaire reclamestunt.

De Meesterkoks van België: nieuwe leden

Verschenen in eigen redactie op 24 01 2013. Citaat:

De Meesterkoks van België bekleden een unieke positie. De vereniging bestaat vandaag uit 140 top-chefs die samen de geschiedenis van de Belgische gastronomie vormen. Dit jaar zijn er een recordaantal nieuwe Meesterkoks.

De Meesterkoks anno 2013 zijn een moderne en dynamische vereniging die de link legt tussen de top van de Belgische gastronomie en de lekkerbekken in dit land. De nieuwe dynamiek van de vereniging, onder impuls van haar nieuwe voorzitter Frank Fol, wordt gedragen door het Masterplan 'The Mastercooks of Belgium – On the Move', een resultaat van een enquête en verschillende brainstormsessies onder meer bij onze leden.

De vernieuwde uitstraling van de vereniging wordt geïllustreerd met een nieuw logo, een gestileerde vlam in beweging, die staat voor koken en passie.

Dit jaar van 16 tot 22 september organiseren de Meesterkoks van België voor het eerst 'de Week van de Belgische keuken'. Tijdens deze week worden een aantal belangrijke evenementen opgezet waaronder wedstrijd De Ster van de Belgische keuken.

De nieuwe Meesterkoks van België (restaurants):
Mario Aerts, Het Komfoor - Filip Claeys, De Jonkman - Jacques Colemont, Figaro - Sang Hoon Degeimbre, l’Air du Temps - Gert De Mangeleer, Hertog Jan - Bart Depooter, De Pastorale - Bart Desmidt, Bartholomeus - Philippe Fauchet - Didier Galet - Viki Geunes, ‘t Zilte - Richard Hahn, L’Ecailler du Palais Royal - Christophe Hardiquest, Bon-Bon - Lieven Lootens, ‘t Aards Paradijs - Eric Martin, Lemonnier - René Mathieu, Château de Bourglinster - Bert Meewis, De Slagmolen - Arabelle Meirlaen - Pierre Resimont, l’Eau Vive - Angelo Rosseel, La Durée - Thierry Theys, Nuance - Roger Vandamme, Het Gebaar - Franky Vanderhaegen, Hostellerie St-Nicolas - Wouter Van der Vieren, WY - Johan Van Raes, The Glorious.

Make-a-Wish met de Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

De Jeunes Restauranteurs d'Europe en Make-A-Wish slaan de handen in elkaar om de dromen van zieke kinderen in vervulling te doen gaan. Van ieder 'Make-A-Wish menu' wordt 2 euro overgemaakt aan de organisatie. De actie loopt 4 maanden, van 15 oktober 2011 tot 15 februari 2012.

Meer info: Jeunes Restauranteurs d'Europe - Make-A-Wish

Boek: Art of Cooking.
Inspirerende culinaire jamsessies van JRE.

Verschenen in eigen redactie op 08 04 2011. Citaat:

Sinds 2008 zijn enkele Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) beginnen jammen om hun talent bij elkaar aan te scherpen. Zoals muzikanten improviseren ze met producten uit een verrassingsmand, met als resultaat steeds weer verrassende gerechten.

Het boek 'Art of Cooking' is een weerspiegeling van het talent en de passie van de fine fleur van de Belgische jonge garde topchefs.

Art of Cooking by Jeunes Restaurateurs d’Europe,
170 x 220 mm – 128 blz. – € 19,95,
Nederlands & Frans – isbn 9789089311870.

Meer info Art of Cooking
Meer info JRE

Dineren & Logeren in Toprestaurants

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 02 04 2011. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een selectie van toprestaurants waar je kan dineren & logeren. Dit restaurant is er één van.

Nieuwe website Jeunes Restaurateurs d'Europe online!

Verschenen in eigen redactie op 25 01 2011. Citaat:

De website van JRE België is helemaal vernieuwd. De site is voortaan gelinkt aan de 'Art of Cooking'-site, die bericht over de jam-sessies die de JRE-leden regelmatig organiseren.
Bezoek JRE.be

De Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) is een vereniging van jonge, talentvolle restauranthouders, gedreven door de passie voor hun vak. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Restaurant Didier Galet: Gepersonaliseerde Waalse gastronomie

Verschenen in knackweekend.be op 19 08 2009. Citaat:

"Chef Didier Galet veranderde de naam van zijn restaurant La Maison des Saveurs in Restaurant Didier Galet (Sprimont). Zijn gerechten zijn gebaseerd op eersteklas producten, zoals wild en paddenstoelen uit de streek. Het gereputeerde eethuis is te vinden in Sprimont, op de grens van de Condroz en de Ardennen. Uit veiligheidsoverwegingen is de deur altijd op slot en moet je als gast aanbellen, waarna Christiane Galet komt toegesneld. Zij en haar kokende man bouwden een goed lopende zaak op met een trouw cliënteel."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Mes & Vork : Rijk palet aan smaken.
La Maison des Saveurs te Sprimont.

Verschenen in DM magazine op 16 05 2009. Citaat:

"La Maison des Saveurs is geen nieuweling in het peleton maar de chef Didier Galet kookte de laatste tijd al verschillende onderscheidingen bijeen. Hij maakt bovendien deel uit van het clubje Jeunes Restaurateurs d'Europe."

"Opvallend op de kaart is de rijke keuze aan maritieme gerechten."

Lees het volledige artikel (externe link)

La Maison des Saveurs

Verschenen in 6minutes.be op 18 09 2008. Citaat:

"De allereerste Karolingse herenboerderij uit 855 in Sprimont, een grensdorpje tussen Ardennen en Condroz, nog steeds omringd door een 16de eeuws kasteel en enkele 17de en 18de eeuwse panden, is figuurlijk uitgegroeid tot een gastronomisch relais. Architecturaal herbergt de woonst waarin restaurant “La Maison des Saveurs” een onderkomen vond, een zee van aangenaam en rustbrengend licht."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.