Le Coq Aux Champs

Alle persartikels over restaurant Le Coq Aux Champs

Aller-Retour: Le Coq Aux Champs vs. De Jonkman

Verschenen in Be-Gusto op 04 11 2017. Citaat:

Aller-Retour is een 4-hands concept van chef Christophe Pauly van Le Coq Aux Champs. Nu dat zijn restaurant volledig vernieuwd werd was het de perfecte timing om een Vlaamse topchef uit te nodigen in het charmante Soheit-Tinlot in Wallonië. Voor de heenmatch werd topchef Filip Claeys van restaurant De Jonkman gevraagd om naar Le Coq Aux Champs te komen en in 2018 volgt er een return wedstrijd in Brugge.

Christophe, Filip en hun teams maakten er een memorabele maandag avond van. Gerechten op hoog niveau weerspiegelden duidelijk de visie die beide boezem chefs hanteren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Le Coq Aux Champs, Soheit-Tinlot
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 17 06 2016. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant Le Coq aux Champs van chef Christophe Pauly.
Lees het verslag

Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 19 01 2016. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant Le Coq aux Champs te Soheit-Tinlot.
Lees het verslag

Gault Millau 2015 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 10 11 2014. Citaat:

Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het jaar, en dat is Filip Claeys van De Jonkman in Brugge. Opvallende stijger is Christophe Hardiquest, chef-kok van restaurant Bon-Bon (Brussel), hij behaalt de zeer begeerde score van 19,5/20. Hij komt daarmee naast Peter Goossens aan de absolute top van de Belgische gastronomie. Hoogste nieuwkomer is The Jane in Antwerpen, het restaurant van Nick Bril en Sergio Herman, dat zijn intrede doet in de gids met een mooie 16/20.

Lees het volledige artikel

Lemonnier & Le Coq aux Champs: ‘4-mains vertes’

Verschenen in Be-Gusto op 05 11 2014. Citaat:

"Voor de speciale 'quatre mains vertes' staat er dus een samenspel van groeten op het menu met 4 amuses, 3 gerechten van Eric en Tristan en 3 gerechten van Christophe. Deze feesteditie zorgde voor een interessante beleving en zet zeker aan om beide restaurants nogmaals te gaan bezoeken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Menu 4 mains vertes met chefs van Lemonnier en Le coq aux Champs
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 14 10 2014. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant Lemonnier te Lavaux-Sainte-Anne voor een 'menu 4 mains vertes' met chef Christophe Pauly van Le Coq aux Champs te Soheit-Tinlot.
Lees het verslag

Groene GaultMillau 2015: overzicht awards

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Tijdens de voorstelling van de nieuwe Groene GaultMillau-gids 2015 werden volgende awards uitgereikt:

  • Beste Groenterestaurant van Vlaanderen: Graanmarkt 13, Antwerpen
  • Beste Groenterestaurant van Wallonië/Luxemburg: Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot
  • Beste Groenterestaurant van Nederland: Bolenius, Amsterdam
  • Denk Groenten! Denk Fruit! Award 2015 Hoogste percentage groenten en fruit: Vous lé Vous, Vlimmertingen
  • Beste Smaak en Gezondheid Award 2015: Lemonnier, Lavaux-Sainte-Anne
  • Beste Groenten en Fruit communicatie Award 2015: Taste and Colours
  • Beste Veggie Award 2015: De Eetstee, Amersfoort

De tweede editie van de Groene GaultMillau, die nu in de winkel ligt, bevat dubbel zo veel gezonde adressen als in de editie 2014.

In de gids zijn meer dan 300 adressen verzameld van de beste groente- en vegetarische restaurants, de interessantste markten en groente- en fruitwinkels van de Benelux. Maar ook van opmerkelijke soep- en saladbars, exotische groenterestaurants en glutenvrije restaurants. De redactie van de gids besteedde tevens aandacht aan de nieuwe collectieve moestuintrend met een overzicht van zowat alle plukboerderijen in België.

Meer info: website Groene GaultMillau

Beste Benelux Groentenrestaurant 2015: genomineerden

Verschenen in eigen redactie op 07 05 2014. Citaat:

Vier restaurants uit Vlaanderen, 4 uit Wallonië en Groothertogdom Luxemburg en 4 uit Nederland dingen mee naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2015. Daarmee schiet de wedstrijd voor het Beste Benelux Groenterestaurant definitief uit de startblokken.

Een professionele jury onder leiding van Frank Fol, De Groentekok, zal de genomineerde restaurants één voor één bezoeken en beoordelen. Daarna zal er 1 grote winnaar uit elke regio worden gekozen. Dat betekent dat zowel Vlaanderen, Wallonië/Groothertogdom en Nederland hun 'Beste Groenterestaurant' mogen verwelkomen.

De genomineerden voor Vlaanderen en Wallonië zijn: Taste and Colours (Kortrijk), Vous lé Vous (Wimmertingen) , Naturell (Gent), Graanmarkt 13 (Antwerpen), Little Asia (Brussel), Maison Lemonnier (Lavaux St-Anne), Le Coq aux Champs (Tinlot) en Fruits de la Passion (Perwez).

Meer info en stemmen via website 'Denk Groenten'.

Le Coq Aux Champs, Soheit-Tinlot
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 01 05 2014. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant Le Coq Aux Champs te Soheit-Tinlot.
Lees het verslag

Le Coq aux Champs: staaltje verfijning en precisiewerk

Verschenen in 6minutes.be op 22 11 2013. Citaat:

"Christophe Pauly maakt deel uit van een nieuwe generatie talentvolle Belgische koks, is bedachtzaam en bescheiden, altijd aandachtig voor de klanten en staat open voor de juiste kritiek. De jonge chef is nochtans een perfectionist waarbij hij zonder aarzelen enkel kiest voor louter uitmuntende producten."

"Nieuwe gerechten worden ontworpen vanuit een of andere wijnsmaak, maar tevens door gebruik te maken van nieuwe producten zoals Engels lams- en rundvlees. De klant kan kiezen tussen de optie harmonie 'wijn-gerecht' of een meer traditionele optie 'gerecht met passende wijn', of gewoon zijn voorkeur uiten voor natuurlijke, smaakvolle ingrediënten."

Dinner in the Sky, Luik

Verschenen in eigen redactie op 11 07 2013. Citaat:

"Na een wereldtournee in het gezelschap van de grootste chefs van de planeet neemt Dinner in the Sky de hemel in boven Luik, tegenover de Opéra Royal de Wallonie, en ontvangt achter de fornuizen 7 van de beroemdste Waalse sterrenchefs: Sang-Hoon Degeimbre (L'Air du Temps), Pierre Résimont (L'Eau Vive), Arabelle Meirlaen (Cuisine Intuitive), Eric Martin (Lemonnier), Christophe Pauly (Le Coq aux Champs), Vincent Gardinal (Le Prieuré Saint Géry) en Philippe Fauchet (Philippe Fauchet)."

Het project loopt van 9 tot 15 september 2013.

Weekend Knack Food Awards 2013

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2013. Citaat:

Knack Weekend en Le Vif Weekend kenden dit jaar opnieuw Food Awards toe aan chef-koks die een buitengewone prestatie leverden.

De uitreiking vond plaats op de openingsavond van Culinaria, het vierdaagse gastronomische festival in Tour en Taxis in Brussel (29 mei - 2 juni 2013).

De culinaire redacteurs Jean-Paul Gabriël en Pieter Van Doveren selecteerden hun kandidaten in 5 categorieën. In elke categorie waren er twee finalisten, waaruit één winnaar gekozen werd.

  • 'Buitengewone carrière'
    Jacques Colemont (Figaro, Hasselt) -winnaar-
    François Piscitello (Les Jardins de Bégards, Luik)
  • 'Beste kok'
    Christophe Pauly (Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot) -winnaar-
    Angelo Rosseel (La Durée, Izegem)
  • 'Jong Talent'
    Felix François (Het Vliegent Tapijt, Marke)
    Ludovic Vanackere (Atelier de Bossimé, Loyers) -winnaar-
  • 'Beste Sommelier'
    Sepodeh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen) -winnaar-
    Roland Kempinaire (Les 3 P'tits Bouchons)
  • 'Beste uitheemse kok'
    Fadi en Fakhri Abi Khalil (Orientalia, Brussel)
    Chuck Tang (Cuichine, Antwerpen) -winnaar-

Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 10 01 2013. Citaat:

"De rode wijn werd ingeschonken. Een Saint Antonin, Faugères, Lou Cazalet. Een mooie volle Languedocwijn. Hij ging perfect samen met het hoofdgerecht. Reekalf. Reekalf met diverse wintergroenten, een krokantje van het een of het ander en een zeer ingekookte saus. Sauce Grand Veneur noemde men het, maar ik vond het meer smaken naar een ver ingekookte rode wijnsaus, die overigens bijzonder smakelijk was en uitstekend samenging met het heerlijk malse vlees."

Lees het volledige artikel (externe link)

10 culinaire topmomenten in 2012

Verschenen in vierbordjes.be op 15 12 2012. Citaat:

Bruno Vanspauwen, culinair recensent van De Standaard, maakte een lijstje van zijn 10 culinaire topmomenten in 2012:
Bovis (Zaventem), Le Coq aux Champs (Soheit-Tilot), Takigawa (Brussel), La Paix (Brussel), De Drie Ridders (Gijverinkhove), Benoit en Bernard Dewitte (Zingem), Stirwen (Brussel), Hertog Jan (Brugge), Glou (Parijs, NL), De Kromme Watergang (Zeeuws-Vlaanderen, NL).

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Le Cop aux Champs

Verschenen in DM magazine op 16 06 2012. Citaat:

"Pauly maakt zich zorgen over het kennisniveau en het gebrek aan onderling overleg in Wallonië. over te veel in zichzelf gekeerde colleg's. Een keuken kan voor hem maar groeien en een eigen identiteit ontwikkelen door een confrontatie van inzichten en ideeën. Open geesten en inspiratie zoekt en vindt hij veel makkelijker over de taalgrens. Daar deed hij ook het idee op om zijn restaurant Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot open te breken en van een Vlaamse topkeuken te voorzien."

Weekend Knack: Lekker Luik

Verschenen in Weekend Knack op 13 06 2012. Citaat:

De lekkerste winkeltjes, bistro's, brasseries en gastronomische restaurants. Weekend Knack maakte een selectie in en rond Luik.

  • Jong talent: Delys
  • Inventief: El Pica Pica, Ô de Vie, Li Cwerneu
  • Gastronomie: Le Coq aux Champs
  • Bouchon: Le Bistrot d'en Face
  • Bucolische: Zabonprés, Aux Berges de la Bel
  • Beste koop: Le Paris-Brest, Enoteca
  • Lekkere winkels: Maison André (Charcuterie, Luik), Crèmerie Saint-Rémy (Zuivelwinkel, rue Saint-Remy 23, Luik), La Botteresse de Sur-Les-Bois (Brouwerij,Saint-Georges), Georges Crosset (Banketbakker, Luik).

Lees het volledige artikel (externe link)

Le Coq aux Champs: Gesofisticeerd simpel
Weekend Knack: Lekker Luik

Verschenen in knackweekend.be op 12 06 2012. Citaat:

"Christophe zoekt als kok naar de essentie. Alles begint bij seizoenproducten van topkwaliteit en de juiste behandeling ervan. De spijskaart is beknopt en vermeldt een tiental bereidingen tegen flinke prijzen. De meeste gasten kiezen voor het menu La Simplicité est la Sophistication Suprème."

Lees het volledige artikel (externe link)

Le Coq aux Champs
Precisiewerk in Waals toprestaurant

Verschenen in knackweekend.be op 29 03 2012. Citaat:

"Christophe Pauly ging als kok op zoek naar de essentie en belandde zo aan de ‘keuken van de waarheid’. Alles begint bij hem met seizoensproducten van superieure kwaliteit. Dan komt de behandeling, waarbij de juiste kooktijd, de juiste kruiden en een met zorg gekozen begeleiding primeren."

Lees het volledige artikel (externe link)

15x luxe zonder kaviaar

Verschenen in De Standaard Magazine op 24 03 2012. Citaat:

"Echte luxe heeft niets te maken met dure ingrediënten, kelners in maatpak of artistieke decoratie. Bruno Vanspauwen maakte een selectie van restaurants waar de luxe te vinden is in de perfecte eenvoud van producten, gerechten en sfeer.
De selectie bestaat uit 14 Belgische restaurants en 1 restaurant in Nederland, De Kromme Watergang te Hoofdplaat."

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

21 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Wallonië

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 10 chef-koks/restaurants in Wallonië geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Belgische topgastronomie in Shanghai.

Verschenen in 6minutes.be op 16 02 2010. Citaat:

"Een tweede concept, is de Belgian Essence restaurant met gastronomisch menu gebracht door jonge Belgische 1 ster Michelin chefs. Om de verscheidenheid van de Belgische gastronomie naar voren te brengen tijdens de wereldtentoonstelling, werd er gekozen voor vertegenwoordigers van de 10 provincies en van Brussel als hoofdstedelijk gewest."

De chefs die aan dit evenement deelnemen zijn:
Vincent Gardinal (Hostellerie Le Prieuré Saint-Gery), Dimitri Marit (Jacques Marit), David Martin (La Paix), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt), Kobe Desramaults (In de Wulf), Jason Blanckaert (C-Jean), Laurent Folmer (Couvert Couvert), Christophe Pauly (Le Coq aux Champs), Tim Meulenaere (De Koopvaardij), Raphael Adam (L’Essentiel), Dimitry Lysens (Magis), Clément Petitjean (Auberge de la Grappe d’Or).

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

22 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Le Coq Aux Champs

Verschenen in De Standaard Magazine op 17 10 2009. Citaat:

"Al sinds de jaren zeventig kwam de lokale bevolking hier eten in het restaurant Le Coq Aux Champs, gevestigd in een rurale woning langs de N66. Het was echter aan vernieuwing en verjonging toe, en zes jaar geleden nam een jong koppel het over: Christophe Pauly, de kok, en zijn echtgenote Catherine, die de zaal doet. De woning werd grondig en met smaak gerenoveerd en amper twee jaar later veroverde Pauly een Michelinster, hij was toen 25. Hij heeft dan ook een gedegen opleiding gehad, in eigen land onder meer bij Eric Martin van restaurant Lemonnier, en in Frankrijk bij de befaamde Michel Troisgros, die nog altijd als vriend van het huis vermeld staat."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Le Coq aux champs

Verschenen in 6minutes.be op 09 03 2009. Citaat:

"Discipline in vrijheid, perfectie in het gebaar en een keuken die gelukkig maakt vanaf het aperitief met een volgehouden gulheid tot het dessert, met bovendien een raffinement in kruiding en presentatie. Alleszins indrukken de bijblijven van een maaltijd temidden de mooie natuur en het unieke decor van de Condroz."

Agnes Goyvaerts is proefkonijn: Le Coq aux Champs

Verschenen in DM magazine op 24 01 2009. Citaat:

"Mijn hoofdgerecht is sober, maar zeer smaakvol. De dikke sneetjes saignant gebakken rund krijgen nog meer smaak met een velletje 'lardo di Colonnata', flinters zwarte truffel en enkele blaadjes raketsla. De aardappelmousseline die er in een glas wordt bijgeserveerd is te vloeibaar, maar dat is het enige schoonheidsfoutje."

Lees het volledige artikel (externe link)

Le Coq aux Champs: Op zoek naar de essentie

Verschenen in knackweekend.be op 15 01 2009. Citaat:

" Christophe Pauly is een echte productfanaat, die verliefd is op de groenten van Benoit Blairvacq van Le Zèbre Vert in Couthuin, op gevogelte van Raca, de foie gras van Le Marché des Chefs in Brussel en de sint-jakobsschelpen van de Bretoense zeevisgrossier Les Frères du Cap."

Beoordeling keuken: 7,5/10.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.