De Stadt van Luijck

Restaurant De Stadt van Luijck, Sint-Truiden

Adres:

Schepen Dejonghstraat 14
3800   Sint-Truiden

Toon de ligging

Telefoon:

04 6821 16 33

Chef-kok:

Maarten van Doninck

Type:

Restaurant

De Stadt van Luijck in de media

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Aan Tafel: De Stadt van Luijck

Verschenen in De Standaard Magazine op 22 07 2017. Citaat:

Je betaalt hier 60 euro voor vier gangen, pal in het middensegment van de markt, en dat vind ik correct. Kok en eigenaar beseffen dat ze aan hun droom van een toprestaurant nog werk hebben.

Het uitzonderlijke kader is er, nu moet deze jonge kok de tijd krijgen om te groeien en zijn eigen stijl te ontwikkelen. Want een talent, dat is hij zeker.

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: De Stadt Van Luijck

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 13 05 2017. Citaat:

De jonge chef Pajtim Bajrami moet over een engelengeduld en chirurgische precisie beschikken, zonder die twee eigenschappen krijg je de assemblage van dit soort complexe gerechten niet klaar.

De verzorgde gerechten passen naadloos bij het al even chique interieur.

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant De Stadt van Luijck

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.